V64 körs denna tisdag på huvudstadsbanan Solvalla. Jag spelar med en spik och det är i V64-1 där det ser ut som en mycket bra uppgift för 1 Unica S.L.M. 


V64-Förslag Solvalla 2/7

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15V64-1 2140m Auto

1 Unica S.L.M. är en talangfull dam som inlett sin karriär på ett mycket tilltalande sätt då hon på sina sex första starter tagit fem segrar. Enda förlusten hittills kom i näst senaste starten under Elitloppshelgen då hon i treåringseliten för ston då hon efter en resa mestadels i rygg på ledaren kom in som femma i mål utan att kanske vara som bäst för dagen. Hon studsade tillbaka in på vinnarspåret direkt i senaste starten på midsommar då hon kördes till ledningen med varvet kvar till mål och sedan vann hon väldigt enkelt med vad det såg ut som krafter kvar över mål. Här har hon lottats till ett fint utgångsläge återigen som bör innebära att hon sitter tidigt i ledningen och väl där så finns det ingen som kan rå på Unica S.L.M. här och jag spikar. 

2 Dahlia Brodda inledde sin karriär tidigare i år i Tyskland innan hon kom till Sverige och här har hon fortsatt att utvecklas på ett fint sätt. Hon tog karriärens tredje seger i näst senaste starten på Solvalla då hon fick en resa i rygg på ledaren under slutvarvet och när luckan kom 150 meter före mål så avslutade hon mycket bra fram till en knapp seger och det var en fin insats efter en tuff öppning. I senaste starten var hon därför hårt betrodd men var då inte som bäst för dagen och fick nöja sig med en sjätteplats. Här har hon lottats till ett fint utgångsläge som innebär att kusken Jorma Kontio kan ge Dahlia Brodda en fin resa i den främre träffen återigen och om sedan min vinnare av loppet kommer bort så är hon ett tidigt motbud. 


Min Vinnare: 1 Unica S.L.M. 
Spets efter 500m: 1 Unica S.L.M. 
Skrällen: 2 Dahlia Brodda 
Rankingen: A: 1 B: 2,5,6,4,3,11,8 C: 7,9,12


V64-2 2140m Auto

10 Speed Matters är en fin tävlingshäst som ofta är med långt fram i loppen och har i år på sex starter tagit tre segrar och en tredjeplats. I senaste starten på just Solvalla så kom senaste segern och han fick då en fin resa i rygg på ledaren nästintill hela vägen innan luckan kom 150 meter före mål då han avslutade vasst till seger. Den här gången så har han lottats till ett bakspår vilket kanske inte är fullt optimalt men han möter samtidigt ett klart enklare motstånd den här gången och om kusken Roni Paldan kan hitta igenom här från start och finna en hyfsad position åt Speed Matters så är han ändå fältets bästa häst och ska ses med bra chans här. 

1 Velten Bellagio är en tyskfödd herre som i grunden har ett rätt så fint kunnande och under förra året blev det fjorton pallplaceringar på tjugo starter varav fem stycken segrar. I år har det kanske inte varit lika framgångsrikt men ändå har det blivit två segrar och två andraplatser på nio starter så klart bra ändå. Efter senaste starten i mitten av maj så har det dock hänt en hel del och det är att han numera återfinns på svensk mark hos sin nya tränare Daniel Wäjersten som han här gör debut för. Han har enligt stallet skött sin träning på ett väldigt bra sätt och står väldigt fint inne i den klassen han befinner sig i sett till sin kapacitet och från ett fint utgångsläge här så kommer Velten Bellagio att få en fin resa i den främre träffen och ska om det bara löser sig hyfsat härifrån ses med chans i ett lite halvöppet lopp. 


Min Vinnare: 10 Speed Matters 
Spets efter 500m: 6 Say No More Zaz 
Skrällen: 2 Country Home 
Rankingen: A: 10,1 B: 2,6,3,8,7,5,4 C: 11,12,9 


V64-3 2140m Auto

2 L’AmourPourBlanca visade på tre starter förra året upp ett väldigt fint kunnande och blev årets tvååring efter seger i Svensk Uppfödningslöpning. I år har han gjort två starter där han i årsdebuten näst senast fick ett tufft lopp utvändigt ledaren men höll trots det klart bra till tredjeplatsen och senast så var han kanske lite för laddad och drog på en startgalopp. Här har han lottats till ett fint startspår återigen som kusken och tränaren Rick Ebbinge kan utnyttja då han normalt sett är väldigt kvick ut den första biten, och med siktet inställt på ledningen här så ser det upplagt ut för spets och slut för L`AmourPourBlanca som får min förstaröst. 

4 Ike Zet är en välstammad herre som har en viss Wild Honey som mamma och Propulsion som pappa. På tävlingsbanan så har det börjat strålande för treåringen som på tre starter tagit tre segrar. I senaste starten så fick kusken Örjan Kihlström hoppa upp för första gången och han körde då till ledningen efter 300 meter och väl där var sedan segern aldrig i fara och sista 800 meterna gick via 1.13 på ett enkelt vis. Här möter han ett klart tuffare motstånd den här gången men han har samtidigt tagit stora kliv och utvecklats hela tiden på ett bra sätt och känslan är att Ike Zet är redo för en riktigt fin prestation här och ska från ett fint utgångsläge räknas mycket tidigt här. 

Min Vinnare: 2 L’AmourPourBlanca 
Spets efter 500m: 2 L’AmourPourBlanca 
Skrällen: 10 Lando Mearas 
Rankingen: A: 2,4 B: 3,10,7,1,5 C: 8,6,9


V64-4 2140m Auto

7 Blomsterprinsen är ett mycket fint kallblod som gjort det bra i år då han på sina åtta starter tagit fyra segrar och en andraplats. Det var dock ett par starter sedan som han vann men han har ändå gjort bra lopp och han satt i näst senaste starten fast med gott om krafter kvar som sexa och gjorde det senast mycket bra som tvåa efter en tuff resa utvändigt ledaren. Han är rejäl av sig och en intressant ändring till den här starten är att man ser ut att sätta på en amerikansk sulky bakom och om det faller väl ut vilket jag tror att det gör så kommer det att lyfta Blomsterprinsen som får min förstaröst här. 

4 Svarte Petter är stallkamrat till min vinnare av loppet och är ofta med långt fram när han får det att stämma fullt ut. Han har i år tagit fyra segrar på åtta starter och var senast tillbaka in på vinnarspåret igen efter ett par galopper och ett lopp där han aldrig riktigt kom in i matchen. I senaste starten så var han däremot med i den främre träffen in på slutvarvet då han satt utvändigt ledaren och väl därifrån så pressade han sedan på ledaren som han kopplade grepp om 100 meter före mål och segern blev då till slut enkel. Här har femåringen lottats till ett klart bättre utgångsläge som jag tror kusken Ulf Ohlsson kommer att försöka utnyttja direkt och köra till ledningen från med Svarte Petter som även denna gång måste räknas med fin segerchans.


Min Vinnare: 7 Blomsterprinsen 
Spets efter 500m: 4 Svarte Petter 
Skrällen: 9 Sol Storm 
Rankingen: A: 7,4 B: 12,9,11,1,5,2 C: 3,10,6,8 


V64-5 2140m Auto

2 Maharasha är en norsk gäst som visar fin form för dagen och kommer närmast med två raka segrar bakom sig. I näst senaste starten så kom hon fram i andra par utvändigt med varvet kvar till mål där hon blev sittandes fram tills sista sväng då hon kom loss och via en fin avslutning så blev segern enkel till slut. Enkel blev segern även i den senaste starten men då från ledningen och det var ett rejält formintryck på fyraåringen då. Med det loppet i kroppen så bör nu formen vara ännu bättre än senast och från ett perfekt utgångsläge här så kommer kusken Per Oleg Midtfjeld återigen ha siktet inställt på ledningen och väl i den positionen så blir sedan Maharasha mycket svårslagen. 

3 Can Can Broline är en fin märr som utvecklats på ett bra sätt och tagit stora kliv på slutet då hon på sina tre senaste starter tagit två segrar och en tredjeplats. I senaste starten som var för en månad sedan så startade hon på V75 och fick då en resa i femte par utvändigt innan hon gick med ute i tredjespår 900 meter före mål och efter en stark avslutning så blev det en tredjeplats. Till den här starten så gör man en mycket intressant ändring och det är att hon ska få springa barfota runt om för första gången vilket bör ge en god effekt och att hon blir lite kvickare ut från start och med en fin resa här i den främre träffen så är Can Can Broline tillräckligt bra för att segerstrida och ska ses som ett hett motbud. 

Min Vinnare: 2 Maharasha 
Spets efter 500m: 2 Maharasha 
Skrällen: 6 Perfect 
Rankingen: A: 2,3 B: 6,5,7,12,8,4,9,10 C: 1,11 


V64-6 2140m Auto 

9 Money Matters är en väldigt talangfull herre som inlett sin karriär strålande med fem segrar på sex starter. Just segrarna har kommit fem på rad på slutet och senast provade man lyckan på V75 och han var då väldigt fin när han från tredje par utvändigt svepte fältet på den sista bortre långsidan på bara ett par hundra meter och han var sedan överlägsen sitt motstånd. Här har han ett utgångsläge som kommer innebära att han får en ny fin ryggresa och om Money Matters är lika fin som vid segern senast så ska det vara en bra chans på nytt. 

3 Not For Sale är en välstammad herre som kommit igång med startandet först i år på allvar och har på åtta starter i år tagit fyra segrar och två tredjeplatser. Han kommer närmast från två raka tredjeplatser där han näst senast var ute på V75 och fick då en resa i tredje par utvändigt och gjorde det därefter bra som trea. I senaste starten så var han ute i ett rätt så tufft Breeders Crown-Försök och efter en resa i mestadels rygg på ledaren så hängde han sedan med bra. Han är under fin utveckling och till den här starten så blir det barfota runt om för första gången vilket bör falla väl ut och med en fin resa i den främre träffen så blir Not For Sale att räkna med här. 

Min Vinnare: 9 Money Matters 
Spets efter 500m: 4 Savile Row 
Skrällen: 2 Micke Sting 
Rankingen: A: 9,3 B: 4,2,6,10,7,1,8,5,12 C: 11Lycka till!
Christoffer