V64 körs denna fredag på Tingsryd och Bodentravet. Jag spelar med en spik och det i V64-4 där 3 Norrlands Jerven står inför en mycket passande uppgift. 


V64-Förslag Tingsryd/Boden 31/5

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 1609m Auto

2 Unique Wine är en rätt så trevlig märr som inledde sin karriär under fjolåret då det på tio starter blev fem pallplaceringar varav två stycken segrar. I år har hon hunnit med att göra tre starter med en andraplats som bäst och hon gjorde i senaste starten minicomeback efter 3.5 månaders tävlingsfrånvaro och slog då på en startgalopp för att sedan stå för en stark upphämtning. Här står fyraåringen intressant till med ett fint startspår samtidigt som hon möter ett rätt så passande motstånd så tror jag att kusken Peter Untersteiner tidigt sätter Unique Wine i ledningen här och sedan är hon hästen att slå för övriga. 

4 Pearl Lane är i grunden en lovande sort som hade fina resultat som tvååring men gjorde endast tre starter under fjolåret med en tredjeplats som bäst. Hon återkommer här efter mer än ett års tävlingsfrånvaro och är väldigt svårbedömd kring hennes dagsstatus även om hon gick helt okej i ett kvallopp förra veckan. Utgångsläget här passar normalt sett bra och hon kommer att få en fin resa i den främre träffen här och om sedan Pearl Lane kan finna lite av den kapacitet hon tidigare visat upp så duger hon normalt sett bra i dessa typen av lopp. 


Min Vinnare: 2 Unique Wine 

Spets efter 500m: 2 Unique Wine 

Skrällen: 4 Pearl Lane 

Rankingen: A: 2 B: 4,12,10,1,3,5,7 C: 9,8,11

TV: Leboff och Stefan snackar upp V75 1/6

V64-2 2140m Auto

4 Lapland Iceman är en kvickfotad herre som kommit igång bra i år då han på sex starter varit på prispallen fyra gånger varav en har slutat med seger. I senaste starten så trodde många att han skulle hålla upp innerspåret bakom startbilen vilket han inte kunde och istället blev det en resa i rygg på ledaren och därifrån hängde man med helt okej till en fjärdeplats. Denna gång så startar han från ett lite mer passande utgångsläge mitt bakom startbilen och kusken Ulf Ohlsson har siktet inställt på ledningen dit jag tror att man kommer och väl från den positionen så ska Lapland Iceman ses med rätt så hygglig segerchans. 

11 Global Bam Bautin har alltid varit rätt så lovande och har i år gjort flytten från Halmstad till Norrbotten och Boden där han numera återfinns hos sin tränare Sandra Eriksson. Femåringen gjorde debut för sin nya tränare i slutet av april och stod då för en helt okej prestation som femma efter att ha hamnat en bit bak ner i kön. Här står han återigen med ett jobbigt utgångsläge, men det blir både barfota runt om samt en amerikansk sulky bakom vilket är optimalt och om Global Bam Bautin har lite tur på sin sida med positioner så ska detta ändå ses som en rätt så fin uppgift mot ett blandat motstånd. 

Min Vinnare: 4 Lapland Iceman 

Spets efter 500m: 4 Lapland Iceman 

Skrällen: 2 Roman Tile 

Rankingen: A: 4,11 B: 1,2,9,6,3,5,10,7,12,8


V64-3 1609m Auto

1 Easter Princess är en rätt så fin tävlingshäst som står för jämna prestationer även om hon inte radar upp segrarna. I år har det på fem starter blivit en andraplats och två tredjeplatser som bäst och andraplatsen kom i senaste starten då hon efter en resa i rygg på ledaren avslutade bra när luckan väl kom och visade rätt så fin form. Den här gången har hon lottats till ett optimalt utgångsläge igen som kommer att innebära en fin resa i den främre träffen för femåringen och den här gången så tror jag att hon testas i ledningen och då tror jag att Easter Princess blir svår att fånga in för de övriga konkurrenterna.

7 She’s She visade rätt så fina fartresurser som treåring men gjorde endast två starter under fjolåret som gav en andraplats som bäst. I år har hon kunnat starta på mer kontinuerligt då hon på sex starter varit bland de tre främsta i hälften av dessa. I senaste starten i början av maj så var hon tvåa just på Tingsryd efter att ha fått en resa i andra par utvändigt och sedan svarat för ett fint upplopp och det var ett gott formintryck. Från det här utgångsläget så bör hon återigen kunna kliva iväg rätt så bra och då det återigen blir barfota runt om här vilket fungerade fint senast så tycker jag att She`s She ska räknas tidigt.


Min Vinnare: 1 Easter Princess 

Spets efter 500m: 1 Easter Princess 

Skrällen: 5 Kit De Luca 

Rankingen: A: 1,7 B: 5,10,3,9,2,11 C: 4,6,8


V64-4 2140m Volt

3 Norrlands Jerven är en riktigt fin häst som förra året och i år haft en fin utveckling. I år har det på fyra starter blivit två segrar och en andraplats där segrarna kom under april och i senaste starten så stred han återigen tappert hela vägen in i mål men fick ge sig knappt. Denna gången så körs han av sin tränare Lars-Åke Ericsson vilket kanske inte är något plus men det verkar vara en rätt så lättkörd häst och från det här utgångsläget så tror jag att ekipaget tidigt sitter i ledningen och sedan finns det ingen som kan fånga in Norrlands Jerven.

6 M.P.Domino är en segervan herre som vunnit en tredjedel av sina starter hittills i karriären. I år har han hunnit med att göra nio starter och på dessa tagit två segrar och två andraplatser. Inför senaste starten så hade han haft en tävlingspaus på närmare en månad och var då helt okej som fyra efter att han fått en rätt så fin resa och han kommer säkert att ha förts framåt med det loppet i kroppen. Den här gången får han kusken Ulf Ohlsson upp bakom sig igen och trots att man startar med 20 meters tillägg här så bör han från ett fint startspår kunna finna en rätt så vettig position och om det sedan klaffar lite för M.P.Domino så tycker jag att han är det främsta motbudet till min vinnare.


Min Vinnare: 3 Norrlands Jerven 

Spets efter 500m: 3 Norrlands Jerven 

Skrällen: 12 Mellem Frost 

Rankingen: A: 3 B: 6,12,11,5,9,7,8 C: 1,2,10,4,13 


V64-5 1609m Auto

6 Neo Turbo är en mycket grundkapabel herre som matchades mot tuffa hästar under fjolåret och gjorde det då riktigt bra när han på tolv starter var bland de tre främsta fem gånger varav två stycken slutade med seger. Han gör här årsdebut efter 6.5 månaders tävlingsfrånvaro men är väl förberedd enligt stallet då han tränat på bra. Utgångsläget passar även det väldigt fint då han är snabb ut den första biten och dessutom åker den amerikanska sulkyn på här och med siktet inställt på ledningen från kusken och tränaren Rick Ebbinge så tycker jag att detta ser ut som en rätt fin segerchans för Neo Turbo som får förstarösten här.

5 Flirting Diamond har gjort det bra i år då han på sju starter varit bland de tre främsta fyra gånger och tagit två segrar. I senaste starten i mitten av maj så var han bra som tvåa då han från fjärde par utvändigt levererade en rejäl avslutning sista 700 meterna och kopplade även greppet in mot upploppet innan han fick ge sig den sista biten. Det var ett fint formintryck från sjuåringen som nu har lottats till ett fint utgångsläge här och kusken Victor Rosleff bör kunna finna en hygglig position åt Flirting Diamond som med en liknande insats som senast ska räknas tidigt här.


Min Vinnare: 6 Neo Turbo 

Spets efter 500m: 6 Neo Turbo 

Skrällen: 3 Herbie Peak 

Rankingen: A: 6,5 B: 12,3,1,4,2,7,10 C: 9,8,11


V64-6 2140m Auto 

4 Bollinger Bishop är en mycket fin tävlingshäst som nästan alltid är med i den främre träffen och har i år på sju starter tagit fyra pallplaceringar varav två stycken segrar. I senaste starten spände man bågen och provade V75 och han fick då med sig en fin fjärdeplats efter att ha startat från ett hopplöst utgångsläge. Nu går han ner lite i klass igen sett till motståndet och från ett fint startspår mitt bakom startbilen så kommer femåringen att få en fin resa och då han även tål att göra en hel del jobb själv under loppets gång om så krävs så tycker jag att Bollinger Bishop ska ses med god segerchans.

1 Thai Targaryan är en norskfödd herre som nu bytt hemland till Finland där han finns hos sin nya tränare Vesa Jokiniemi som han här gör debut för. Man kan inte klaga på förutsättningarna som man har fått här med ett innerspår bakom startbilen vilket även sjuåringen kan utnyttja då han är kvick ut den första biten och om man sedan når till tät så tror jag att man mer än gärna vill köra i den positionen. Sett till motståndet så är detta nog inte särskilt tuffare än det som han har stött på tidigare i Norge och om Thai Targaryan har en bra dag här så ska han räknas mycket tidigt.


Min Vinnare: 4 Bollinger Bishop 

Spets efter 500m: 1 Thai Targaryan

Skrällen: 8 Djang Limit 

Rankingen: A: 4,1 B: 3,8,6,11,7,9,12 C: 10,5,2Lycka till!

Christoffer