V64 körs denna fredagskväll på Umåker och Örebrotravet. Jag hittar kvällens bästa spik i V64-5 där jag tycker att 11 Bourne Dominion är fältets bästa häst och ska ha god chans att runda det här sällskapet. 


V64-Förslag Umåker/Örebro 22/3

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15V64-1 2140m Auto

9 Queen Håleryd är jämn och fin i sina prestationer och är ofta med långt fram i loppen. I år har hon på tre starter tagit en andraplats och två tredjeplatser där hon i senaste starten hängde på bra till andraplatsen i ett lopp över längre distans i Finland. Denna gången startar fyraåringen från ett passande smygläge samtidigt som hon får kusken Mats Djuse upp bakom sig vilket är ett plus. I ett öppet lopp så tycker jag att Queen Håleryd är den som visar den jämnaste nivån och om det bra klaffar lite här under loppets gång så kan karriärens första seger komma här. 

1 Black Bourbon inledde sin karriär under hösten ifjol med fyra starter som det blev tre pallplaceringar på varav en seger. Här gör fyraåringen årsdebut efter mer än fyra månaders frånvaro och kan inte klaga över utgångsläget här som bör göra att han kommer iväg bra även om han förstås är svårbedömd i hans startsnabbhet. I ett rätt ojämnt lopp på förhand så har Black Bourbon visat att han står sig bra mot detta motståndet och ska räknas tidigt. 

7 Västerbo Adventure visade rätt så bra fart förra året som var hans debutsäsong på tävlingsbanan då det på sju starter blev två segrar. Han gör här årsdebut efter tre månaders tävlingsfrånvaro men sköter enligt stallet träningen på ett bra sätt och lär komma väl förberedd till den här starten. Från ett lite jobbigt utgångsläge så är risken stor att det blir lite vingel från start då han inte är så snabb ut den första biten, men styrkan är det inget fel på och Västerbo Adventure ska ses med chans här. 

10 Gustaf Avenue gjorde årsdebut i senaste starten och vann direkt ett billigt lopp i överlägsen stil. Med det loppet i kroppen så bör formen peka uppåt och det är även intressant här att han får kusken Ulf Ohlsson upp i sulkyn bakom sig. Sexåringen tål att göra en hel del jobb själv under loppen och om Gustaf Avenue hamnar hyggligt på det här från sitt bakspår så tycker jag att han ska vara en av flera med chans. 


Min Vinnare: 9 Queen Håleryd 

Spets efter 500m: 5 Flashman’s Gordon

Skrällen: 10 Gustaf Avenue

Rankingen: A: 9,1,7,10 B: 11,12,5,4,3,6,2,8


V64-2 2100 Auto

3 Mr Mah Can har väldigt fin fart i sig men är också lite knepig av sig ibland. I senaste starten så kom årets första seger i den andra starten då han från fjärde par utvändigt avslutade 1.10.9 sista 700 meterna och vann enkelt. Det var verkligen ett formintryck han lämnade efter sig i senaste starten och att han också då kunde springa barfota bak var ett plus för honom. Här startar han från ett bättre utgångsläge och det är full fart framåt som gäller från kusken Rikard Skoglund från start som får hålla i sig bakom en formstark Mr Mah Can som ska ses med mycket bra segerchans här. 

4 Friend Of Elves hade ett klart bra fjolår då han på sexton starter var bland de tre främsta i hälften av dessa och sprang in över 610 tusen kronor. Han gjorde en start i början av januari och var då godkänd som trea och har nu fått en tävlingspaus på över två månader inför detta. Det blir barfota runt om här direkt vilket är ett stort plus och från ett fint startspår i ett litet fält så kommer Friend Of Elves att få en fin resa långt fram och hans normalt sett starka avslutning ska räcka långt här. 


Min Vinnare: 3 Mr Mah Can

Spets efter 500m: 3 Mr Mah Can

Skrällen: 8 Power Doc

Rankingen: A: 3,4 B: 8,6,2 C: 7,9 


V64-3 2140m Volt

2 Tekno Tana är en tjej som gillar att springa på i sitt eget tempo och hade ett bra fjolår med över 365 tusen kronor intjänat. I år har det blivit två raka andraplatser på två starter där hon gjort det bra från ledningen vid tillfällena och just ledningen ser det ut att bli även här. Väl i front så kommer kusken och tränaren Robert Skoglund att låta sin adept löpa på och hålla ett rätt så jämnt tempo och med den fina formen som Tekno Tana har visat på slutet så tycker jag att hon ska räcka långt även denna gång och då kanske hon har den rätta marginalen på sin sida och tar årets första seger här. 

8 Grude Trygve är en segervan herre som på karriärens 25 starter tagit femton segrar och har i år på sex starter varit bland de tre främsta i fem av dessa varav två stycken har slutat med seger. I senaste starten så fick femåringen nöja sig med en tredjeplats efter att ha fått dra tåget i tredjespår 850 meter före mål innan han kom fram utvändigt ledaren ett par hundra meter senare och höll då farten klart bra hela vägen in i mål. Här står han intressant till med ett bra startspår som bör göra att han hamnar bra på det trots att han startar med 20 meters tillägg och normalt sett så ska Grude Trygve segerstrida här och är då ett givet motbud. Barfota fram till den här starten är normalt ett plus. 


Min Vinnare: 2 Tekno Tana

Spets efter 500m: 2 Tekno Tana

Skrällen: 1 Teknolina

Rankingen: A: 2,8 B: 5,1,13,3,12,15,4,14 C: 6,7,11,9,10


V64-4 2140m Volt

4 Queen Of The Night är en fin tävlingshäst som i senaste starten gjorde både årsdebut och debut i ny regi för sin tränare Mattias Djuse. Fyraåringen hamnade då fel på det från start och var tvungen att backas ner i kön för att sedan avsluta vasst till andraplatsen sista halvvarvet och det var ett fint intryck. Med det loppet i kroppen så kommer hon att vara rejält framflyttad formmässigt till den här starten och om bara kusken Magnus Djuse löser det snäva fjärdespåret här från start tillsammans med Queen Of The Night så bör detta vara en bra segerchans. 

6 Global Excellence har en hel del fart i sig men är också lite strulig och kan galoppera titt som tätt. Inför senaste starten som var hennes första på över två månader så hade hon enligt stallet tränat väldigt bra och det fanns en hel del förhoppningar på henne, och hon fick då en fin resa och såg stark ut i sista sväng men galopperade då bort en framskjuten placering. Startspåret den här gången är bra och man bör komma iväg rätt så hyggligt från start och finna en fin position, och dessutom så kan det bli barfota runt om för första gången här vilket skulle vara väldigt intressant. Om bara Global Excellence travar hela vägen så är han en given segerkandidat. 

13 Kaiser Mearas visade sig under sin debutsäsong förra året vara en riktigt fin häst som på sju starter tog tre segrar och tre andraplatser. Här gör han både årsdebut och debut i ny regi hos sin nya tränare Maria Törnqvist. Han är efter lite problem förra året opererad i halsen inför denna säsongen och han är väldigt mycket tränad inför den här comebacken och ska vara väl förberedd för en bra prestation. Dock startar han med 20 meters tillägg här samtidigt som han kommer att behöva något lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där, men med tanke på hans fina grundkapacitet så tycker jag att det är dumt att nonchalera Kaiser Mearas som med lite tur här ändå kommer dyka upp långt fram. 


Min Vinnare: 4 Queen Of The Night

Spets efter 500m: 6 Global Excellence

Skrällen: 6 Global Excellence

Rankingen: A: 4,6,13 B: 2,1,3,8,10,12,14 C: 5,7,11,9,15


V64-5 1640m Auto

11 Bourne Dominion har riktigt bra kapacitet dom dagar som han tävlar på topp, men har varit lite ojämn till och från och har inför den här årsdebuten fått en längre vila på närmare fem månader. Han har skött sin vinterträning på ett mycket bra sätt och ska komma väl förberedd inför detta. Startspåret över den här korta distansen är dock inget att jubla över och det kommer att krävas lite tur under loppets gång, men i ett lite ojämnt lopp så tycker jag att åttaåringen ändå är den bästa hästen och om det flyter på för han här vilket jag tror det kommer att göra så tror jag att Bourne Dominion spurtar ner de andra till slut. 

7 Elvis Travian har visat fin form i hemlandet Finland på slutet med ett par segrar och väljer nu att matchas mot lite tuffare motstånd på svensk mark och här har han inte riktigt räckt till tidigare. Nu är dock formen riktigt bra och från ett öppet startspår så öppnar femåringen bra och med en resa i den främre träffen så tror jag ändå att Elvis Travian ska kunna hävda sig bra här och ska ses som det främsta motbudet. 


Min Vinnare: 11 Bourne Dominion

Spets efter 500m: 7 Elvis Travian 

Skrällen: 3 Juno Beach

Rankingen: A: 11 B: 7,3,2,1,4,6,9,12 C: 5,10,8 


V64-6 1609m Auto

4 Caradja är i grunden en rätt så fin häst som gör starka prestationer utan att få vinna så mycket. I senaste starten så var det ledningen som gällde och i ett lopp som blev ganska ryckigt kört så stumnade hon lite till slut och fick nöja sig med en fjärdeplats, men var då klart godkänd. Nu har det gått närmare 1.5 månad sedan den senaste starten då hon haft lite slem i halsen, men hon blev snabbt frisk från det och har nu skött sin träning bra under en tid. Förutsättningarna här är intressanta med ett fint startspår då hon är kvick från start och dessutom aviserar stallet att det blir barfota runt om samt helstängt huvudlag så siktet kommer definitivt att vara inställt på ledningen här från kusken och tränaren Jörgen S Eriksson. Väl i den positionen och med de intressanta ändringarna som man gör så tycker jag att Caradja är hästen att slå för övriga och jag säger spets och slut! 

9 Putte är en fin häst som härdats på V75 och hade ett fint fjolår med elva pallplaceringar på 21 starter varav åtta stycken segrar. Här gör femåringen årsdebut efter tre månaders frånvaro och rapporteras träna riktigt bra enligt stallet inför den här starten. Utgångsläget kunde varit bättre, men det är ändå ett passande smygläge här i en comeback och om Putte kan få en fin resa här i ryggar så tycker jag att hans avslutning ska räcka långt här och han ska med på kupongen. 

5 A Sniper har gjort fyra starter i år med en andraplats som bäst och har inför den här starten fått träna en månad istället för att starta då det inte funnits några passande lopp för femåringen. Han sköter dock träningen på ett riktigt bra sätt enligt stallet och till den här starten blir det dessutom barfota runt om vilket är ett plus. Från ett fint startspår så kommer A Sniper och kusken Magnus Djuse iväg bra och med en fin resa här i den främre träffen så tycker jag att ekipaget ska ses med chans här.


Min Vinnare: 4 Caradja

Spets efter 500m: 4 Caradja 

Skrällen: 3 Explosivelove A.F.

Rankingen: A: 4,9,5 B: 3,1,2,10,8,6,11,7Lycka till!

Christoffer