Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare


Det är jackpot på V64 som denna fredagskväll körs på Umåker och Rommetravet. Jag spelar med två spikar och väljer att gå ut hårt i V64-1 där jag håller 5 Bollinger Bishop högt. I V65-5 kommer den andra spiken denna afton och det är 3 Soccerbox som startar med toppchans. 


V64-Förslag Umåker/Romme 16/2

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Auto

5 Bollinger Bishop är en riktigt fin häst som segrat i en fjärdedel av livets 28 starter. Han avrundade fjolåret med att vinna på V75 och det nya året har börjat även det bra, med en seger och en tredjeplats på tre starter. I senaste starten så galopperade han innan bilen släppte iväg fältet, men han kom tillbaka starkt som fyra och visade att formen sitter där. Lite oroväckande är det dock att han nu galopperat två gånger i rad då han har varit väldigt pigg, men den här gången så reser dom ett par timmar istället för att starta på hemmabanan och då brukar han bli lugnare enligt stallet. Dessutom hoppar Ulf Ohlsson upp i sulkyn den här gången och från ett perfekt startspår bakom startbilen så öppnar femåringen normalt bra och om bara Bollinger Bishop travar iväg den här gången är det en mycket bra segerchans och en spik att inleda omgången med. 


4 Djang Limit är väldigt bra i grunden men också ojämn då han blandar och ger i sina prestationer. Han inledde det här året med en mycket enkel seger tagen från ledningen, men i starterna efter det har det inte riktigt varit det rätta trycket i honom. Han har lite lätt att hetsa upp sig och kommer att behöva ett lopp i ryggar för att hushålla med krafterna och om kusken Mika Forss lyckas med just den uppgiften att ge Djang Limit ett fint lopp så räcker han långt i det här sällskapet. 


Min Vinnare: 5 Bollinger Bishop

Spets efter 500m: 5 Bollinger Bishop

Skrällen: 4 Djang Limit

Rankingen: A: 5 B: 4,9,8,2 C: 6,1,7,10,11,12,3


V64-2 2140m Auto

8 Delon Grif är en flyfotad italienare som har gjort fem starter på svensk mark för sin nya tränare Andreas Lövdal. På slutet har det lossnat för honom då han kommer med två raka segrar där den senaste togs för knappt en månad sedan på Solvalla väldigt enkelt från ledningen. Efter den starten har han blivit behandlad hos veterinären och känns bra i träningen enligt stallet som håller den här herren väldigt högt för klassen. Jag räknar med en offensiv taktik här då Delon Grif är väldigt stark och kan göra jobbet utvändigt om ledaren och då det är en häst som jag tycker ger ett väldigt fint intryck så blir Delon Grif förstavalet här. 

1 Kelly Smartface är en trevlig märr som gjort det bra i årets tre starter som slutat med en seger och en andraplats. I senaste starten var hon ute på V75 och hon fick då ett rätt så tufft lopp men höll strålande hela vägen in i mål till en fjärdeplats. Annat startspår den här gången och hon bör vara tillräckligt snabb för att hålla upp ledningen och sedan lär kusken Örjan Kihlström köra i den positionen. Hon är bra och van vid tufft motstånd och då det även låter positivt från tränaren Roger Walmann inför detta så rankas Kelly Smartface upp. 

7 Udine Celeber har fått vila efter senaste starten på V75 där hon var blek och var slagen tidigt. Innan den starten hade hon gjort det klart bra och matchats en del på V75 och visat att hennes kapacitet är bra. Det kan behövas något lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där, men stallet har varit så nöjda med henne i träning att man faktiskt valde att anmäla till V75 på Bergsåker men då hon inte kom med där så blir det istället start här. Hon har startspår lite väl långt ut bakom bilens vinge, men är startsnabb och kusken Mats Djuse lär ladda från start för att finna position och om hon kan få spara på speeden till slut så är Udine Celeber att räkna med här. 

3 Gordon Brodde är en väldigt kapabel häst som dock har haft fräschörproblem och därför inte startat så ofta. Efter tre starter förra året fick han ett break och gjorde comeback i mitten av januari i år och har nu fått två lopp i kroppen, där han var positiv som trea senast. Han är snabb från start och lär laddas även denna gång och om Gordon Brodde kan få en fin resa här i den främre träffen så sitter ingen säker. För hans högsta nivå är hög. 

Min Vinnare: 8 Delon Grif

Spets efter 500m: 1 Kelly Smartface

Skrällen: 3 Gordon Brodde

Rankingen: A: 8,1,7 B: 3,2 C: 10,5,6,9,11


V64-3 1640m Auto

5 Coco Prince håller rätt så skaplig form för dagen och har lottats till ett perfekt startspår här för hans del då han är snabb ut den första biten. Han fick ett tufft lopp senast där han fick springa ute i tredjespår nästan hela loppet och höll trots det starkt till en sjätteplats. Nu är det andra förutsättningar med kort distans och här lär kusken Susanne Österling göra ett allvarligt försök på att nå ledningen och sedan köra där. Det är ett väldigt svårlöst lopp och den som når ledningen bör ha en bra chans att vinna loppet och därför tycker jag att Coco Prince är spännande här till låg %. 

10 Baltimore Broline håller fin form då han i årets tre starter varit bland de tre främsta i samtliga och han höll senast bra fram till andraplatsen efter att ha gjort grovjobbet utvändigt ledaren större delen av loppet. Han har lottats till samma startspår som senast här, fast denna gång är distansen ett halvvarv kortare och det kan då bli långt fram. Han ska nu få gå med ett norskt huvudlag igen då han svarade bra på det senast och från detta spåret så kommer han att behöva en hel del hjälp med tempot, för isåfall så kommer han in i matchen och i ett svårlöst lopp är Baltimore Broline en av flera som kan vinna och given på kupongen. 

6 Love Bass tog en efterlängtad seger senast efter att hon fått en fin resa invändigt och när luckan kom så sköt hon till vasst och hann fram till seger precis på mållinjen. Nu får hon återigen John Östman i sulkyn och från ett öppet startspår så bör man kunna hitta ner i ett vettigt läge här och om det bara löser sig hyggligt för Love Bass igen så har hon en vass spurt att tillgå och då kan det bära hela vägen fram till seger igen. 

9 Mission Closed väntar fortfarande på sin första seger i karriären och den kan vara nära då formen är rätt så bra för dagen med två pallplaceringar på tre starter hittills i år. Här har hon lottats till ett passande smygläge samtidigt som hon får Ulf Ohlsson upp i sulkyn bakom sig och det är klart intressant. Ett svagt lopp där känslan är att många kan vinna och Mission Closed är en.   

11 Radiographicimage är loppets skräll till låg % då hon visade fin form vid sin senaste start då hon spurtade riktigt bra som tvåa. Hon fick då en fin resa i rygg på ledaren och kom sedan loss runt slutsvängen och såg ut att gå mot segern, men blev avslagen precis på mållinjen. Tråkigt utgångsläge den här gången, men med lite tempo på loppet medans kusken Micael Melander kan finna de rätta ryggarna fram tills upploppet så kommer Radiographicimage att avsluta bra igen och denna gången har hon förhoppningsvis målfotot på sin sida. 

Min Vinnare: 5 Coco Prince

Spets efter 500m: 5 Coco Prince 

Skrällen: 11 Radiographicimage

Rankingen: A: 5,10,6,9 B: 11,12,1 C: 3,2,7,8,4


V64-4 1640m Auto

3 Loulou Web är en kapabel men väldigt humörsbetonad dam och hon är lite upp och ner i sina prestationer. Hon har hunnit med tre starter i år där hon näst senaste avslutade vasst nere från köposition fram till andraplatsen och visade fin form, för att sedan i den senaste starten inte alls vara på humör och hon kastade då in handduken från ledningen. Nu står hon med spetsläge igen samtidigt som den amerikanska sulkyn som funkat fint på henne åker på och här kommer det att bli full laddning från start för att nå ledningen och sedan lär kusken Jorma Kontio vara angelägen om att köra där. Då stallet även planerar att sätta på något form av stängt huvudlag så lär det bli full fokus från Loulou Web denna gång och jag säger spets och slut! 

8 Charlotte Bailey är en välstammad dam som jag vet stallet har haft en del höga tankar om, men som inte alls levererat det man trott på tävlingsbanan. Hon har inför den här starten fått en paus från tävlandet då senaste starten var i slutet av november och kommer säkert att behöva ett par lopp i kroppen innan toppformen sitter där. Hon känns enligt stallet väldigt fin i träningen men här har hon lottats till ett svårt utgångsläge och det drar förstås ner chanserna. Örjan Kihlström som kör brukar dock lösa de flesta svåra uppgifterna och i ett ihåligt lopp som detta så räcker det att Charlotte Bailey bara har lite tur med positioneringen så kommer hon att kunna vara med där framme.  

9 Brilliant Flair är en skaplig häst för klassen som matchats en del på V75 på slutet där det blev en fjärdeplats som bäst för tre starter sedan. Hon startade så sent som i lördags på V75 och hade då lite otur när hon hamnade utvändigt ledaren och när hon väl blev avlöst till andra par utvändigt så hamnade hon i en trött rygg som drog henne bakåt och då var den dagen förstörd. Klart enklare motstånd väntar här nu och från ett passande utgångsläge där hon kan smyga med i ryggar så ska man ta Brilliant Flair på största allvar och hon är min skräll i loppet. 

Min Vinnare: 3 Loulou Web

Spets efter 500m: 3 Loulou Web

Skrällen: 9 Brilliant Flair

Rankingen: A: 3,8,9 B: 7,10,6,1 C: 2,11,5,4,12


V64-5 2140m Auto

3 Soccerbox är en fin tävlingshäst som på sina tjugo starter i karriären varit bland de tre främsta totalt tretton gånger och tagit fyra segrar. I år har det blivit tre starter där hon varit ägarkörd i alla starterna och det har blivit en seger som bäst. I senaste starten så var hon hårt betrodd, men kördes då passivt invändigt och fick först luckan utåt 400 meter före mål och när hon sedan kom loss helt för att spurta så var det för långt fram, men det var ett gott formintryck hon lämnade då det blev en tredjeplats. Nu sätter man upp Ove A Lindqvist i sulkyn denna gång och det är en stor skillnad i positiv bemärkelse. Här finns det ingen annan taktik än att försöka nå till ledningen från ett bra startspår då hon är kvick ut den första biten och mot ett svagt motstånd så är Soccerbox en av mina spikar på systemet.

Värt att nämna där bakom är förutom 5 Party Brodda och 7 Polar Operation även skrällen 11 Queen Tresher som visade rätt så höga toppar förra året då hon bland annat vann på V75. Här har hon lottats till ett svårt läge, men om min vinnare av loppet skulle komma bort på något vis samtidigt som tempot är uppskruvat så lär Queen Tresher spurta bra till slut. 

Min Vinnare: 3 Soccerbox

Spets efter 500m: 3 Soccerbox

Skrällen: 11 Queen Tresher

Rankingen: A: 3 B: 5,7,11 C: 1,4,8,9,10,2,6


V64-6 1640m Volt

7 Coffey är en speciell men kapabel herre som är rejäl och har matchats mot rätt så tufft motstånd stundtals. Han trivs som allra bäst i ledningen där han har fyra segrar på åtta försök och det är en position han är rätt så beroende av. Därför var det positivt att han lottades till ett bra startspår här och kusken Jorma Kontio kommer att köra det som går för att nå just till ledningen, och då jag tror att man lyckas med det så är Coffey förstavalet här då han gärna inte viker ner sig från den positionen. 

5 Wonderful Tonight kommer närmast från två bra prestationer i årets två starter som varit på hemmabanan Solvalla. Hon tog en lite tursam seger senast då hon efter en resa i tredje par invändigt fick luckan utåt 300 meter före mål och hon kunde då spurta till en enkel seger. Hon är i toppform enligt stallet men är kanske inte den som kan göra så mycket grovjobb själv och behöver gärna en snäll resa för att hon ska kunna leverera som bäst. Startspåret här kan det finnas frågetecken kring, men hon är travsäker samtidigt som kusken Örjan Kihlström löser det mesta och med lite tur kring löpningsförloppet även denna gång så har Wonderful Tonight en speed som räcker långt här. 

1 Current Leader är en rätt så nyttig häst som alltid gör sitt i loppen och sällan galopperar. Det har blivit två starter i år för sexåringen som i näst senaste starten skrällvann på V75 och var sedan i den senaste starten sexa i finalen på Solvalla. Nu går han ner i klass igen sett till motståndet och har lottats till ett bra startspår här som gör att han är garanterad en fin resa i den främre träffen och siktet lär säkerligen vara inställt på ledningen från Emilia Leo som både managerar och kör Current Leader. I ett ojämnt lopp så står han sig bra och är en av flera som ska ses med segerchans. 

4 Kontur får jag lyfta fram som skrällen i loppet då han var dagens stallskrik i senaste starten som även var hans första start för sin nya tränare Jasmine Ising. Han fick då en resa i rygg på ledaren och hängde med helt okej till ett femtepris, och med det loppet i kropppen bör han nu gå framåt rätt så rejält i form och om han bara kliver iväg från sitt snäva fjärdespår här så ska Kontur tas på allvar. 

Min Vinnare: 7 Coffey

Spets efter 500m: 7 Coffey

Skrällen: 4 Kontur

Rankingen: A: 7,5,1 B: 4,6,8,12,9 C: 2,10,11,3


Lycka till!

Christoffer