V64 körs denna fredag på Vaggeryd/Romme. Jag spelar med två stycken spikar och det i V64-2 där 15 Majblomster står för klassen i gänget och i V64-6 så jagar 7 Frivoll Gorm sin sjätte raka seger. 


V64-Förslag Vaggeryd/Romme 14/6

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2148m Auto

2 Tour De Valley har verkligen fått det att lossna i år då det på nio starter blivit sex pallplaceringar varav fyra segrar. Han hade inför näst senaste starten fyra raka segrar och då valde man att prova på V75 där han efter ett invändigt lopp gjorde det bra som sexa. I senaste starten så provade man i ett Breeders Crown-försök där han hade lite otur då han i andra par utvändigt fick en galopperande rygg framför sig 600 meter före mål och drogs sedan bakåt och den starten är bara att glömma. Till den här starten så går fyraåringen ner i klass sett till motståndet och man kan inte heller klaga på startspåret som är fint här och kusken Jonathan Carre står sig rätt så bra i dessa typen av lopp som kusk och med siktet inställt på ledningen här tillsammans med Tour De Valley så är dom ekipaget att slå för övriga. 

4 Knut Rapid visade väldigt lovande takter under inledningen av sin karriär ifjol och på tolv starter under fjolåret blev det fem pallplaceringar varav två stycken segrar. I år har han haft det lite tuffare då han fortsatt väntar på årets första seger efter sex starter, men han visade i senaste starten lite uppåtform då han höll farten bra som tvåa efter att ha körts fram utvändigt ledaren med 1300 meter kvar till mål. Startspåret denna gång är klart bättre och det lär bli en mer lämpligare resa för fyraåringen den här gången och om Knut Rapid kan få gå med i ryggar denna gång så kommer hans avslutning att räcka långt. 

Min Vinnare: 2 Tour De Valley 

Spets efter 500m: 2 Tour De Valley 

Skrällen: 3 Abel Lock 

Rankingen: A: 2,4 B: 8,3,6,5,10 C: 7,11,1,9,12 


V64-2 2140m Volt 

15 Majblomster är en kanonhäst som under sin debutsäsong i fjol visade att hon tillhör de bättre i sin kull om hon inte är den bästa med tanke på att hon vann Kriteriestoet för Kallblod både i Sverige och Norge. Detta året har hon inlett på absolut bästa sätt med tre raka segrar tagna på ett väldigt enkelt vis. Uppgiften den här gången är lite tuffare då hon denna gång startar med 60 meters tillägg och har en hel del hästar att runda, men hon är en otrolig häst den här som vi inte fått se någon botten i än och här kommer kusken Mats Djuse se till så att Majblomster finns med i den främre träffen när loppet ska avgöras och det finns ingen här som kan stå emot här till slut och hon är en given spik. 

13 Ängspuma har visat gott kunnande för den klassen som hon befinner sig i och har i år på tre starter tagit en seger och en andraplats. Första årssegern kom i senaste starten då hon öppnade snabbt bakom startbilen och satt i ledningen kort efter start och väl i den positionen så hade hon sedan full kontroll loppet igenom. Hon är absolut den främsta utmanaren till min vinnare av loppet här och startar dessutom 20 meter före här, men det tror inte jag räcker för att Ängspuma ska kunna utmana om segern här utan då behöver min vinnare av loppet komma bort. 

Min Vinnare: 15 Majblomster 

Spets efter 500m: 1 Prinsessan Stöen 

Skrällen: 13 Ängspuma 

Rankingen: A: 15 B: 13,11,1,14,9,7,4,12,5 C: 6,10,8,2,3 


V64-3 1646m Auto

3 Sobel Excellence hade en klart bra första säsong på tävlingsbanan förra året som på elva starter innehöll sex pallplaceringar varav tre stycken segrar. Hon gjorde årsdebut i slutet av maj och startade då med 20 meters tillägg och fick en snäll resa invändigt och hon stod sedan för en mycket fin avslutning när luckan uppenbarade sig 350 meter före mål och hon hann fram till tredjeplatsen. Med det loppet i kroppen så är formen rejält framflyttad till den här uppgiften som ser spännande ut då hon har lottats till ett fint framspår bakom startbilen samtidigt som det blir amerikansk sulky för första gången. Hon är dessutom kvick ut den första biten så den taktiska biten är här given från kusken Peter Untersteiner som vill till ledningen här tillsammans med Sobel Excellence som från den positionen ska ses med en bra segerchans. 

6 Sweet Day har visat rätt så lovande takter hittills då hon på nio starter i karriären hittills tagit två segrar och tre andraplatser. I senaste starten så var hon ute mot rätt så tufft motstånd och gjorde det då bra som tvåa efter att ha fått en invändig resa. Hon är kvick ut den första biten och därför så är framspåret här bra för henne och det blir även fortsatt en amerikansk sulky på vilket hon trivs bra med men till denna starten blir det inte barfota runt om som hon har gått i de fyra senaste starterna. Från det här utgångsläget kommer kusken och tränaren Tommy Karlstedt att vara aktiv den första biten med sin adept och om man kan hitta ner i en vettig position här och sedan få spara på speeden till slut så ska Sweet Day räknas tidigt i ett lopp som detta. 

Min Vinnare: 3 Sobel Excellence 

Spets efter 500m: 3 Sobel Excellence 

Skrällen: 7 Fiona 

Rankingen: A: 3,6 B: 4,7,12,8,9,1,10 C: 5,2,11


V64-4 2640m Auto 

2 Jikken har en väldigt fin kapacitet i sig de dagar han får det att stämma fullt ut och var under fyraåringssäsongen förra året bland annat med i finalen av Svenskt Travderby. I år har han hunnit med att göra tre starter och var väldigt fin då han enkelt vann sin årsdebut i början av april men har efter det galopperat två lopp i rad vilket oroar lite. Dock berodde galoppen senast på att kusken tog lite för mycket i honom och han blev irriterad i munnen. Här är därför utgångsläget bra för femåringen som då kan släppas av den första biten och då han även kan öppna bra den första biten så tror jag att kusken Ulf Ohlsson kan köra Jikken till ledningen här och sedan köra i den positionen så länge den berömda lampan lyser och här tror jag att den lyser hela vägen. 

7 Judge Dredd Sisu har varit väldigt duktig i år då det på sju starter blivit fyra segrar. Han har matchats en del på V75 där han har hävdat sig bra, men har på slutet varit ute i mer vanliga lopp och visade i senaste starten fin form då han kom loss sent efter en invändig resa och avslutade då vasst fram till fjärdeplatsen. Dock behövde han enligt stallet det loppet och kommer till den här starten vara lite rappare och om kusken Claes Sjöström kan droppa ner och finna en hyfsad position här efter start från det här utgångsläget så är Judge Dredd Sisu redo för en fin prestation och ska räknas tidigt. 

Min Vinnare: 2 Jikken 

Spets efter 500m: 2 Jikken 

Skrällen: 10 Zeolit 

Rankingen: A: 2,7 B: 8,10,4,5,3 C: 1,9,6 


V64-5 2148m Auto

5 Luca Barosso har väldigt hög kapacitet inombords men har också strulat till det för sig en del då han har galopperat titt som tätt. På slutet har han dock travat två lopp i rad och då har han även varit med långt fram där han i näst senaste starten stod för en rejäl insats som tvåa i mål efter en tung resa utvändigt ledaren hela vägen. I senaste starten kom så årets första seger efter att han fått en fin resa i andra par utvändigt innan han med lite mindre än 600 meter kvar till mål gick på ute i tredjespår och efter en fin avslutning så blev segern säker. Här står han på nytt inför en intressant uppgift och han tävlar fortsatt lite mot sig själv då han är väldigt kapabel för den klassen han befinner sig i och med tanke på att han befinner sig i en fin trend med felfria lopp så får man tro att Luca Barosso travar hela vägen även den här gången och då är han loppets klart bästa häst. 

2 I Am Timmie har de senaste 6-7 månaderna haft en väldigt fin utveckling och har i år på sex starter varit bland de tre främsta fem gånger samt tagit tre segrar. I senaste starten som var i början av maj var han ute på Tingsryds milebana och drog då på i ett jämnt tempo framme i ledningen och såg länge ut att vara på väg mot segern men fick då ge sig i sista steget och han höll tappert. Nu gör han första starten efter ett tävlingsuppehåll på närmare 1.5 månad och gör dessutom första starten i ny regi här, men har samtidigt lottats till ett optimalt startspår och bör vara den som sitter i ledningen och det är en position som I Am Timmie trivs i och om han inte tappat allt för mycket form efter senaste starten så ska han räknas mycket tidigt även här. 

Min Vinnare: 5 Luca Barosso 

Spets efter 500m: 2 I Am Timmie 

Skrällen: 3 Hollywood Trick 

Rankingen: A: 5,2 B: 9,10,3,12,11,7,8 C: 1,13,6,4 


V64-6 2140m Volt 

7 Frivoll Gorm är en herre med fin fart i sig som efter en lite ojämn första säsong på tävlingsbanan ifjol verkligen fått det att lossna i år då han på fem starter tagit fem segrar. Extra imponerande var han i näst senaste starten då han efter att ha galopperat kort efter start kom ikapp fältet och fick en position i femte par utvändigt innan han med 1100 meter kvar till mål avancerade framåt via tredjespår, och efter att ha svept fältet på den sista bortre långsidan så vann han mycket enkelt. I senaste starten så stötte han på ett lite enklare sällskap och kördes då till ledningen efter ett halvvarv och väl där så vann han i ohotad stil efter att ha avslutat sista 800 meterna via 1.25.5. Här startar han med 20 meters tillägg men körs återigen av kusken Erik Adielsson som även körde senast och från ett fint startspår så bör Frivoll Gorm kunna finna en fin position här och om han bara står på benen så har han fart som räcker och blir över i det här loppet och jag spikar utan att tveka. 

1 Eld Messi är jämn och säker i sina prestationer och har på sju starter i år varit på prispallen i sex av dessa varav en har slutat med seger. I senaste starten så hade han samma startspår som nu och tog då hand om ledningen enkelt innan han släppte över den för att sedan överta igen efter 600 meter. Med sedan knappa varvet kvar till mål så släppte kusken Marcus Lilius återigen över ledningen och istället fick han göra jobbet utvändigt ledaren sista 800 meterna och höll därifrån farten fint hela vägen in i mål som tvåa. Nu hoppar kusken Mats Djuse upp i sulkyn igen och från ett perfekt startspår så vill han givetvis nå ledningen för att sedan köra i den positionen hela vägen och på en bra dag så kan Eld Messi vara vinnaren här. 

Min Vinnare: 7 Frivoll Gorm 

Spets efter 500m: 1 Eld Messi 

Skrällen: 1 Eld Messi 

Rankingen: A: 7 B: 1,13,11,3,4,10,5,9,12,2 C: 15,8,1,4,6Lycka till! 

Christoffer