Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Bergsåker & Solvalla. Omgången kryddas av en jackpot på 17 miljoner kr.

Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar. 8 Gorm i den femte avdelningen och 3 Kapten Brodde i den sista och avslutande åttonde avdelningen.

V86 Tips Bergsåker/Solvalla Onsdag 10/3
V86-1 3,7,10
V86-2 1,2,5,6,8
V86-3 2,3,4,8,11
V86-4 8,9,10
V86-5 8 Gorm
V86-6 2,3,4,8
V86-7 1,2,6,10
V86-8 3 Kapten Brodde

3600 rader x 0,25 = 900 kr

DD Tips Bergsåker/Solvalla Onsdag 10/3
DD1: 1,2,6,10
DD2: 3 Kapten Brodde

4 rader x 70 kr = 280 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m auto
3 Zante Grif gör ikväll spännande debut för Svante Båth. Detta är ett sexårigt sto som tidigare tränades av Paul J Haagort och under fjolåret tog man tre segrar på Svensk mark. Jag minns främst prestationen på Axevalla i somras när man från tredje ytter avgjorde via 11,1 sista 700m. Tongångarna från stallet är optimistiska inför kvällens start och när man tittar i resultatraden och ser att det är två segrar längst ner som kommer försvinna så räknar jag med att tränare Svante Båth har ställt sitt nyförvärv iordning inför dagens start. Från ett bra utgångsläge kan man söka en bra position direkt och får man sen spara speeden till sista halvvarvet blir man inte lätt att stå emot. Förstahäst.

10 Love No Pain är årsdebuten avklarad och det var ett riktigt form intryck denna femåringen visade upp direkt. Med loppet i kroppen bör hon dessutom vara förbättrad ytterligare till dagens start. Precis som Zante Grif kan detta sto avsluta riktigt vasst sista 700m. Med lite klaff ikväll blir hon att räkna med.
Skrällen blir 7 Mission Beach som nu har två lopp i kroppen och toppformen är i antågande. I årsdebuten var man tvåa bakom starka 8 She’s Ready. I den senaste starten släppte man ledningen och det blev ny silverpeng bakom Aragorn As. Trots spåret sju ikväll kan kan Mission Beach laddas iväg och nå hela vägen till ledningen och nu med bra genomkörare innanför västen är står man på tur för seger. Skräll.

Min Vinnare: 3 Zante Grif
Spets efter 500m: 7 Mission Beach
Skrällen: 7 Mission Beach
Ranking: A 3,10,7 B 8,2,6,1 C 11,12,4

V86-2 2140m auto
Ett fint lopp med många fina och kapabla ekipage.

5 Deede Star är den i fältet med i nuläget högst grundkapacitet vilket nio segrar på 24 starter skvallrar om. Men däremot har det inte riktigt stämt fullt ut på slutet och formen inför dagens start är ett frågetecken. Men ikväll är det aviserat racerbalans, barfota runt om och amerikansk vagn. Lever Deede Star star upp till sitt kunnande ikväll är han främsta segerbudet i loppet.

2 Karat Band gjorde årsdebut i den senaste starten och galopperade med 400m kvar till mål med gott om krafter obrukade. Ikväll med ett lopp i kroppen och från perfekt utgångsläge lär man sikta mot ledningen och väl i den positionen har man två segrar på fem försök. Får kusk och tränare Åke Lindblom styra och ställa en bit i loppet sitter han bakom hästen att slå.

6 Kaptah såg riktigt fin ut i den senaste starten när man blev fast med alla krafter sparade på V75 i ett lopp som Remarkable Feet vann. Kaptah har tidigare visat att han trivs på Solvalla där det blivit två vinster på fyra starter och får man användning av de obrukade krafterna ifrån senast ikväll istället är man med och gör upp om segern

8 Twinkel Face kommer med en vass prestation i ryggen till dagens start. Då vann man efter fått ett fint lopp via 11,3 sista 800m. Näst senast gjorde man det också bra som tvåa efter att fått göra en del grovjobb. Ikväll har man fått sämsta läget, men man låter ändå optimistiska från stallet och man förväntar sig en på nytt bra prestation här ikväll.

Min Vinnare: 5 Deede Star
Spets efter 500m: 2 Karat Band
Skrällen: 2 Karat Band
Ranking: A 5,2 B 6,8,1 C 3,7,4
:reklam1:
V86-3 1640m auto
Här kommer omgångens stora favorit 3 Haitkin Am. Detta är en fyraåring som efter sina sex starter under fjolåret ännu inte vet hur det känns att förlora. Resultatraden pryds av ett välförtjänt staket. Ikväll är det årsdebut, och tränaren Svante Båth meddelar via sin hemsida att Haitkin Am gått ett banjobb på Solvalla den 23 februari på 1.17 i 1600 meter. I den senaste starten var det bli debut och man öppnade okej och från ett fint utgångsläge lär man få en bra position även om man inte skulle komma hela vägen till ledningen här. Trots årsdebuten ska man ses med bra segerchans men när man är streckad på 70% som i nuläget vill jag försöka fälla och kommer gardera loppet.

8 Voltaire P.Hill kördes till ledningen efter 500m för två starter sedan och vann sen på ett bra sätt. För fem starter sedan avslutade han 1,11 sista 700m och det räckte till segern. Ikväll har man ett tufft utgångsläge men skulle kusk och tränare Robert Bergh hitta rätt med positionerna här finns fart för att att vara med och utmana om segern. Till 6% är man given vid gardering.

Nämner även 11 Cristal Medallion som är ett fyraårigt sto som oftast står för bra prestation. Hon har även inlett året formstarkt och har inte varit sämre än trea på sina fem senaste starter. Med formkurvan uppåt ska man inte nonchaleras vid gardering här.

Min Vinnare: 3 Haitkin Am
Spets efter 500m: 3 Haitkin Am
Skrällen: 8 Voltaire P.Hill
Ranking: A 3 B 8,11,2,4,9,1 C 5,6,12,10,7

V86-4 2640m auto
9 Global Attention har alltid visat fint kunnande och han besitter en enorm styrka som passar bra över den aktuella distansen. Men nu på slutet har även femåringen utvecklat sin fart och speed en del vilket gör honom till en mer komplett travhäst. I den senaste starten var intrycket bländande när man avslutade sista 800m via 10,5 och tog en överlägsen seger. Global Attention verkar precis som hela stall Westholm ha toppform för dagen och han blir min förstahäst i loppet.

10 Amalencius B.B. blir favorit och detta efter att haft tre raka segrar på kontot inför den senaste starten. Senast blev man trea efter fått ett tufft upplägg där man gick hårt utvändigt om ledaren utan att komma ner och man tröttnade sista biten. Detta är en fyraåring under fin och ska ses med bra segerchans i kvällens start om formen håller i sig efter den rejäla urladdningen senast.

Skrällen är 8 Sedin U.S som i den senaste starten kördes upp i vagn kort före mål och galopperade. IDag har man fått ett tufft utgångsläge men skulle skickliga Örjan Kihlström lösa uppgiften har Sedin U.S kunnande som duger för klassen. Till låg procent är man skrällen i loppet.

Min Vinnare: 9 Global Attention
Spets efter 500m:
Skrällen: 8 Sedin U.S
Ranking: A 9,10 B 8,1,5,6,4,2 C 12,3,11,7
:reklam2:
V86-5 1640m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 8 Gorm. Han kommer med tre raka segrar i bagaget till dagens start. I den senaste starten vann man enkelt från ledningen efter avslutat 1,24 sista 700m. Formen är på topp och vid båda tidigare tillfällen när man startat över 1600m så har det resulterat i seger. Ikväll har man spår långt ut bakom bilen men jag är ändå inne på att man hittar till ledningen efter en bit, för man kan ta hjälp av konkurrenten 7 Norrlands Scott som är ruskigt kvick iväg första biten och där är det troliga scenariot att man släpper ledningen till Gorm när han kommer och ställer frågan i ett andra skede. Men oavsett om Gorm kommer till ledningen här ikväll eller inte så är det en bra segerchans och jag spikar.

Motbud
3 Hvalstad Odin gör en intressant debut för sin nya tränare Joakim Elfving ikväll. Detta är snabb tioåring som ikväll även gör årsdebut. Rikard N Skoglund sitter i vagnen precis som vid senaste segern också. Hvalstad Odin är vass på speed och skulle det öppna upp till en speed uppgörelse sista biten kommer man flyga lågt. Givet streck vid gardering.

Nämner även 1 Gott Klirr som besitter bra kunnande och har fått ett intressant utgångsläge ikväll. Ikväll är det årsdebut men Gott Klirr har visat tidigare att han går bra efter längre uppehåll. Han vann bland annat sin årsdebut förra året överlägset efter ha avslutat sista 1200m på 22,8. Pass upp vid gardering.

Min Vinnare: 8 Gorm
Spets efter 500m: 8 Gorm
Skrällen: 1 Gott Klirr
Ranking: A 8 B 1,9,6,10,3,12,5 C 11,4,2,7

V86-6 2140m auto
4 Urgent Call är härdad på V75 och är kvick iväg från start. Ikväll blir det dock svårt att ta sig förbi 2 Vacqueyras inledningsvis. Men skulle han nå ledningen är detta en åttaåring som biter ifrån sig bra. I den senaste starten fick man trava i dödens i 1500m och var tapper som tvåa. Gången före var man ute på V75 och blev fyra. Ikväll är man förstahäst i loppet men det känns givet att gardera.

Skrällen är 8 Jaques Noir som jag varnade för senast på V86, då stod man för en bra avslutning via 10,9 sista 600m. Nu blir det täta starter vilket kan ge en positiv effekt för denna åttaåring som har en formkurva som pekar uppåt. Man har ett tråkigt utgångsläge men skulle det bli tuff körning i täten så kommer han in i matchen och ska inte nonchaleras.

2 Vacqueyras är en annan lågprocentare i loppet. Han har mest hängt med utan att visa något extra i sina två senaste starter. Nu har han dock fått ett bra utgångsläge och siktet är inställt på ledningen. En position denna tolvåring trivs bra i, vilket han visade för tre starter sedan när man var ute på V75 och gjorde det bra som tvåa från lending. Till endast 6% är man en given skräll på min kupong.

Min Vinnare: 4 Urgent Call
Spets efter 500m: 2 Vacqueyras / 4 Urgent Call
Skrällen: 8 Jaques Noir
Ranking: A 4,8,2 C 3,12,6,5,7,9,1 C 11,10
:reklam1:
V86-7 2640m auto
2 Estelle Nordique är ett sjuårigt sto som lever på sin styrka och som tål att göra jobbet själv under loppen. För två starter sedan imponerade man med en seger via 13,5 sista 800m efter en tuff resa ute i spåren och utvändigt om ledaren. I den senaste starten galopperade man med krafter obrukade i sista sväng. Räds inte ett tufft upplägg ikväll och har kapacitet för att vinna från dödens. Förstahäst.

1 Ara kommer med en färsk V75 seger i bagaget till dagens start, då vann man från ledningen via 1,13 sista 700m. Är min tidiga ledare av loppet ikväll igen och från den positionen kommer man sen leda loppet länge. Lättas även i balansen till dagens start vilket är ett klart plus för Ara.

10 Gooner kommer även hon med en färsk seger i bagaget, man vann efter hållit ett högt tempo i ledningen och sen gick man undan till en säker seger. Nu med det loppet i kroppen bör dessutom formen vara framflyttad en hel del till kvällens start. Gooner gynnas om det blir tempo på loppet och till kvällens start ska man lättas i balansen vilket är ett plus även för henne. Hon trivs på Bergsåker med två segrar på tre starter. Givet streck på kupongen.

Min Vinnare: 2 Estelle Nordique
Spets efter 500m: 1 Ara
Skrällen: 6 Faster Than You
Ranking: A 2,10,1 B 6,12,8,5 C 4,7,9,3

V86-8 2140m volt
Vi avslutar kvällens V86 spel med att spika 3 Kapten Brodde som har på sina fem starter i karriären segrat i tre och galopperat i två. Han har redan nu visat prov på hög kapacitet, men också på viss osäkerhet. För två starter sedan galopperade han direkt från start men i den senaste starten vann man mycket enkelt på 11,5 sista 800m. Detta är en fyraåring som är under fin utveckling och håller Kapten Brodde sig till rätt gångart hela loppet ikväll blir han ytterst svårfångad och segerchansen är hög. När streckprocenten inte är högre än 38% så tycker jag spelvärdet på att spika är bra. Men skulle han stiga för mycket upp emot 45-50% kanske man bör tänka om.

Motbud
9 Zack Bris är främsta utmanare ikväll. Han kommer från en säker seger på V75. Nu har man två raka segrar på kontot. För två starter sedan gjorde man det bra via en vass avslutning som ledde till en seger via 11,8 sista 800m. Zack Bris besitter en annan hårdhet än Kapten Brodde med tanke på att man startat i årgångsloppen under fjolåret. Men ikväll står man med 20m tillägg på min spik som jag tror kommer bli avgörande. Men det är ett troligt scenario att Zack Bris kommer utmana rejält om segern sista biten.

Ska man nämna någon häst bakom de två betrodda så är det 4 Launch’em som besitter bra kunnande. Men det troliga är att man behöver loppet i kroppen nu efter ett längre uppehåll.

Min Vinnare: 3 Kapten Brodde
Spets efter 500m: 3 Kapten Brodde
Skrällen:
Ranking: A 3 B 9,4,8,1,6,5 C 2,7

Lycka till med spelet
Oliver Bergman