Det är Jackpot på V86 som denna onsdag körs på Bjerkebanan i Oslo och huvudstadsbanan Solvalla. Jag spelar med två stycken spikar i V86-2 där 4 Killiam Fromentro står för klassen i gänget och i V86-6 där 4 S.G.Empress jagar tredje raka segern från debuten. 


V86-Förslag Bjerke/Solvalla 8/5

V86-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-8
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V86-1 1609m Auto

5 Leandro Boko gör resan från Sverige och har i år varit bra då han på tio starter tagit fyra segrar. I senaste starten var han ute på V75 och tog då hand om ledningen efter 200 meter och drog sedan på i ett rätt så jämnt tempo och höll sedan klart bra till en fjärdeplats. Innan det så vann han i Norge från ledningen i överlägsen stil så tätpositionen är något han trivs med och här står därför sexåringen inför en intressant uppgift då han har lottats till ett startspår mitt bakom startbilen. Kusken och tränaren Jonas Andreas Ås kommer att ha siktet inställt på ledningen här tillsammans med sin adept och väl till ledningen tror jag att det blir av och därifrån är Leandro Boko svårslagen.

2 Hardy B.R. har efter ett lite sämre år förra året kommit igång bättre i år då han på fyra starter varit på prispallen i samtliga starter varav en har slutat med seger. I senaste starten så fick han en fin resa invändigt och avslutade då bra till andraplatsen när han väl fick chansen så formen är bra för dagen. Här startar han från ett fint utgångsläge som gör att kusken Björn Steine ska kunna finna en rätt så fin position åt Hardy B.R. som hoppas på att det blir lite körning från start mellan konkurrenterna och sedan kommer han att leverera en vass avslutning som normalt räcker långt här.


Min Vinnare: 5 Leandro Boko

Spets efter 500m: 5 Leandro Boko

Skrällen: 1 King Of Silver 

Rankingen: A: 5,2 B: 1,3,8,11,7,10 C: 6,4,12,9


V86-2 2140m Auto

4 Killiam Fromentro är en segervan herre som har segrat i tio av karriärens nitton starter. I år har det på fyra starter blivit tre segrar och han var fin vid seger i sin första start på svensk mark senast då han kördes till ledningen efter 500 meter och sedan vann han mycket enkelt. Efter det så har han fått en tävlingspaus på 1.5 månad men tränar på riktigt starkt enligt stallet som har fyraåringen väl förberedd inför detta. Startspåret här är fint och som vanligt lär det bli ett offensivt upplägg från kusken och tränaren Alessandro Gocciadoro som tidigt placerar sin adept i ledningen här och sedan finns det ingen som kan besegrar Killiam Fromentro här och jag spikar.

7 Express Cash är en lovande sort som på sina tretton starter varit bland de tre främsta i elva av dessa och tagit fem segrar. Han startade senast för en månad sedan och vann då ett försök i Breeders Crown på ett rejält sätt då han kördes till ledningen efter 500 meter och sedan vann han säkert. Startspåret här är dessväre tråkigt för fyraåringen som dessutom möter ett tufft motstånd, men han är bra själv och om min vinnare av loppet skulle komma bort så är Express Cash en tidig segerkandidat.


Min Vinnare: 4 Killiam Fromentro 

Spets efter 500m: 4 Killiam Fromentro 

Skrällen: 7 Express Cash 

Rankingen: A: 4 B: 7,1,2,5,9,3,6 C: 11,8,10


V86-3 2100m Auto

7 Vega tillhörde kulltoppen ifjol för fyraåriga kallblodiga ston i Norge då det på tio starter blev sex segrar och över 916 tusen kronor intjänat. Hon vann det svenska stoderbyt i enkel stil medans hon galopperade i den norska motsvarigheten som storfavorit så visst hade det kunnat vara mer pengar på kontot. Nu återkommer här och gör årsdebut efter mer än sju månaders tävlingsfrånvaro, men har skött sin träning på bra sätt och kommer väl förberedd till den här starten. Hon är rejäl av sig och tål att göra en hel del grovjobb själv om så krävs och jag tror nog på en offensiv styrning här från kusken Åsbjörn Tengsareid som tidigt placerar femåringen i ledningen här och jag tror nog att Vega blir väldigt svårslagen oavsett position och är en given förstahäst.

5 Christina K. hade en väldigt fin utveckling under fjolåret då det på tolv starter blev sju pallplaceringar varav fyra stycken segrar. Hon har i år gjort två starter där den senaste var för närmare tre månader sedan då hon galopperade bort segern kort före mål. Man har nu laddat om och kommit tillrätta hoppas man med det som orsakade galoppen senast då hon normalt sett är väldigt travsäker och tränar fint enligt stallet. Från ett fint startspår så öppnar femåringen bra och med en fin resa i den främre träffen helst i ryggar så har Christina K. en vass avslutning att tillgå och hon måste räknas mycket tidigt här om det löser sig hyggligt för henne.


Min Vinnare: 7 Vega 

Spets efter 500m: 7 Vega 

Skrällen: 1 Hauan Saga 

Rankingen: A: 7 B: 5,2,1,8,4 C: 3,9,6


V86-4 2140m Auto

7 Phantom Express har inlett karriären på ett mycket fint sätt då han på fyra starter varit bland de tre främsta i alla dessa och tagit två stycken segrar. Senaste tre starterna har varit just på Solvalla där han senast var riktigt bra som tvåa efter att ha tagit hand om ledningen och sedan släppt den och fått en resa i rygg på ledaren och in mot upploppet när han lyftes ut så avslutade han mycket bra till en knapp förlust. Hans utveckling går åt rätt håll för varje start som han gör och stallet hoppas på att han ska kunna vara med i större lopp under året. Utgångsläget här hade kunnat vara bättre, men han är kvick ut den första biten och kusken Ulf Ohlsson lär göra ett allvarligt försök på att nå ledningen och sedan vill man nog prova i den positionen och här blir Phantom Express mycket svårslagen för de övriga.

1 Lando Mearas är en välstammad herre som inlett sin karriär i år med tre segrar på fyra starter. Enda plumpen hittills kom i näst senaste starten då han blev störd till galopp efter 700 meter, men han var inne på vinnarspåret direkt i senaste starten då han efter att ha körts till ledningen efter knappt ett halvvarv vann mycket enkelt. Innerspåret här finns det lite frågetecken kring då han fortsatt är orutinerad, men det ser ut att vara en rätt så förnuftig herre som är travsäker och man bör ändå komma iväg rätt så hyggligt här från start. Med en en fin resa i den främre träffen sedan så blir treåringen spännande att följa här och jag tycker att det Lando Mearas visat upp hittills ska räcka långt även denna gång.


Min Vinnare: 7 Phantom Express 

Spets efter 500m: 7 Phantom Express

Skrällen: 3 Maker`s Wall Ås 

Rankingen: A: 7,1 B: 3,2,10,9,4,5 C: 8,6


V86-5 2100m Auto

4 G.G. Egri har visat rätt så fint kunnande hittills i karriären som på åtta starter gett sex pallplaceringar varav två stycken segrar. I år väntar fyraåringen fortsatt på årets första seger då han på tre starter tagit två andraplatser och båda dessa har kommit på slutet och det har varit två riktigt fina insatser. Formen är bra och denna gång så ska man testa ett helstängt huvudlag på för första gången vilket är en intressant ändring. Från ett fint startspår så kommer kusken Vidar Hop att ladda iväg det som går från start för att nå till ledningen vilket jag tror är en taktik som man lyckas med och väl där så biter han ifrån sig bra, men G.G.Egri är allround och klarar av alla positioner och ska ses med rätt bra segerchans här.

7 Shahjahan T.H. har tagit tre segrar på karriärens nio starter och var bland annat med i finalen av Norskt Travkriterium under fjolåret där han inte fick med sig någonting. I år har fyraåringen hunnit med tre starter och tagit en seger på dessa då han i näst senaste starten vann enkelt från ledningen mot ett lite enklare sällskap men var inte som bäst i senaste starten då han även var sjuk. Efter det har han fått ladda om under en månad och tränar nu riktigt bra enligt stallet som tycker det är en fin häst för den här klassen. Man funderar även på att låta han få springa med ett helstängt huvudlag igen vilket är ett plus och dessutom eventuellt barfota runt om vilket isåfall skulle bli första gången i karriären. Utgångsläget här är inte det roligaste och den främsta uppgiften för kusken och tränaren Geir Vegard Gundersen är att hitta ner i ett vettigt slagläge och om det lyckas så ska Shahjahan T.H. räknas mycket tidigt här.


Min Vinnare: 4 G.G. Egri

Spets efter 500m: 4 G.G. Egri 

Skrällen: 12 Happy Carpenter 

Rankingen: A: 4,7 B: 3,12,11,2,9,1 C: 6,10,5,8


V86-6 2140m Auto 

4 S.G.Empress är en välstammad dam som inlett karriären på absolut bästa sätt genom två segrar på två starter. I senaste starten så öppnade hon bra bakom startbilen och tog då hand om ledningen innan hon släppte över den positionen och när väl luckan kom in mot upploppet så avslutade hon bra till en säker seger med gott om krafter kvar. Det är en häst som stallet har en hel del förhoppningar på inför säsongen och detta är ett intressant steg i matchningen då motståndet är lite tuffare. Från ett bra utgångsläge här så kommer hon återigen att öppna bra och denna gången så vill nog kusken Örjan Kihlström köra i ledningen om man kommer dit och detta ska vara en mycket bra segerchans för S.G.Empress som jag spikar.

3 Dahlia Brodda är en spännande treåring som tidigare i år inledde sin karriär i Tyskland med två starter innan hon kom till Sverige och har visat att hon duger riktigt bra även här. På karriärens sex inledande starter i år har det blivit två segrar och två andraplatser men hon har på slutet galopperat i två raka starter kort efter start efter att kusken laddat lite väl tufft med henne enligt stallet. Formen ska dock vara bra och från ett fint utgångsläge här så kommer Dahlia Brodda att få en fin resa om hon bara travar iväg och i detta sällskapet så räcker hon långt och är given i segerstriden ifall min vinnare kommer bort.


Min Vinnare: 4 S.G.Empress 

Spets efter 500m: 4 S.G.Empress 

Skrällen: 12 Kinky Rain 

Rankingen: A: 4 B: 3,12,1,5,8,7 C: 2,9,10,11


V86-7 2600m Auto

3 The Bandit är en rejäl fyraåring som senast tog årets första seger i tredje starten. Han fick då en tuff resa utvändigt ledaren men var väldigt bra då han trots löpningsförloppet både hade mod och styrka att avgöra loppet till slut och det var ett fint formintryck. Utgångsläget här är bra då han normalt sett är kvick ut den första biten och här kommer kusken och tränaren Göran Antonsen ha siktet inställt på ledningen dit jag tror att man når. Den långa distansen här är något som ska passa fint för The Bandit som med det fina intrycket senast blir svår att gå ifrån här som förstahäst då han är allround och ska ses med rätt så skaplig segerchans här.

5 Pictured King gjorde årsdebut senast efter 7.5 månaders tävlingsfrånvaro och vann då enkelt från ledningen i ett lite billigare lopp. Med det loppet i kroppen så bör formen här vara än bättre för fyraåringen som har lottats till ett fint startspår här och kusken Åsbjörn Tengsareid kommer därför göra ett allvarligt försök på att nå ledningen här. Om det lyckas återstår att se men han kommer att få en fin resa i den främre träffen och om det sedan klaffar en aning här för Pictured King så ska han räknas tidigt här.


Min Vinnare: 3 The Bandit 

Spets efter 500m: 3 The Bandit 

Skrällen: 8 King Okay 

Rankingen: A: 3,5 B: 8,7,4,6,10 C: 1,2


V86-8 2140m Auto 

11 FriendOfThePhantom är en väldigt lovande tjej som inlett karriären med fyra segrar på fem starter. Efter att ha tagit två segrar på två starter under sommaren ifjol så fick hon en längre vila fram tills i början av mars i år och har fortsatt sin fina utveckling efter dess. Hon inledde det här året med två raka segrar innan hon i senaste starten var ute i ett kval till Drottningpokalen och hon var då mot det tuffaste motståndet hittills i karriären väldigt bra som fyra efter att ha blivit hängande i tredjespår första 900 meterna och stred sedan tappert hela vägen in i mål men fick ge vika om tredjeplatsen och isåfall en finalplats i absolut sista steget. Efter den starten så tränar hon fortsatt på väldigt bra enligt stallet och utvecklingen på fyraåringen bör gå åt rätt håll fortsatt och även om utgångsläget här är tråkigt så ska detta vara en bra segerchans tycker jag för FriendOfThePhantom som får förstarösten här.

3 Coral Coger hade en fin säsong som treåring förra året då det på tretton starter blev nio pallplaceringar varav fem stycken segrar samt över 1.7 miljoner kronor intjänat. Hon har i år fått tre lopp i kroppen som gett en andra samt en tredjeplats som bäst och var duktig senast som tvåa efter en resa utvändigt ledaren mestadels av loppet. Denna gång så blir det barfota runt om igen vilket är optimalt för hennes del och från ett bra utgångsläge här och stallet hoppas denna gång på att kusken Ulf Ohlsson ska ladda det som går från start vilket man aldrig gjort med henne. Om det lyckas är det givetvis intressant att få se henne i ledningen, men även från andra positioner så går hon bra och Coral Coger ska räknas mycket tidigt här.


Min Vinnare: 11 FriendOfThePhantom

Spets efter 500m: 3 Coral Coger 

Skrällen: 10 Loke Sancy Diamond 

Rankingen: A: 11,3 B: 2,4,10,9,1,7,6 C: 5,12Lycka till!

Christoffer