V86 körs denna onsdagskväll på Bjerke i Oslo och våran huvudstadsbana Solvalla. Jag väljer att spela med två spikar i V86-1 nummer 1 Princess Olivia samt i V86-3 nummer 3 Shahjahan T.H.


V86-Förslag Bjerke/Solvalla 6/3

V86-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-8
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V86-1 1609m Auto

1 Princess Olivia har tagit kliv för kliv under sina starter på slutet och ståtar nu med fyra raka segrar. Hon är inte så snabb ut från start och därför är startspåret kanske inte helt optimalt här, och kusken Vidar Hop som suttit upp bakom femåringen på slutet får försöka hitta ut i ett tidigt skede. Om det lyckas så kan hon göra en hel del jobb själv under loppets gång om så krävs och detta är en häst som ser ut att vara på väg upp genom klasserna. Givetvis blir motståndet tuffare och tuffare, men jag gillar verkligen Princess Olivia som både är stark och snabb och detta måste vara en toppchans på femte raka segern. Jag spikar! 

10 Jonathan Star har alltid lovat gott men kanske inte löpt upp alla gånger till sin kapacitet. Förra året var klart bra med sex segrar och tre tredjeplatser på femton starter och över 273 tusen kronor intjänat. Han söker dock lite efter formen då han på tre starter i år har en andraplats som bäst, men han har fått ett lopp i kroppen inför detta då han avslutade helt okej som femma. Startspåret här är lite lurigt över kort distans, men han har rygg på en startsnabb häst och kusken Ole Johan Östre bör kunna sätta Jonathan Star i en rätt så hygglig position och med lite tempo på loppet så kan han vara skrällduglig här. 


Min Vinnare: 1 Princess Olivia 

Spets efter 500m: 1 Princess Olivia 

Skrällen: 10 Jonathan Star 

Rankingen: A: 1 B: 10,7,4,6,9,8,3 C: 2,5


V86-2 2140m Auto

4 Relevant Stride har inlett karriären riktigt bra med sex segrar på åtta starter och dessa segrarna har inför den här starten kommit på rad. I år har det blivit tre starter som gett tre segrar och segermelodin har varit samma vid varje lopp med tidig ledning. Även den här gången är det upplagt för tidig ledning med ett fint startspår bakom startbilen och kusken Jorma Kontio kommer göra ett allvarligt försök på att nå just till den positionen. Väl i ledningen är fyraåringen obesegrad efter fem försök och i den positionen så blir Relevant Stride svårslagen även den här gången. Spets och slut! 

8 Spike M.M. har visat sig vara en riktigt fin tävlingshäst som från debuten tagit fyra raka segrar alla från ledningen. Han har inte varit trött än någon gång i loppen och känslan är att det är en rätt så stark häst detta som även skulle klara av att göra en hel del jobb själv under loppen. Här kommer han att få göra det då startspåret denna gång är iskallt, och det gäller för kusken Anders Eriksson att försöka droppa ner i ett andraspår så tidigt som möjligt här och om det skulle lyckas så är Spike M.M. ett givet motbud. 

11 Beyonce Face är en mycket lovande sort som började karriären under våren förra året med tre raka segrar från debuten. Efter den tredje starten så blev det ett tävlingsuppehåll på över 10 månader då hon gjorde comeback i slutet av februari på Solvalla där hon avslutade bra fram till andraplatsen efter en fin resa. Med det loppet i kroppen så kommer hon nu att vara rejält framflyttad i form, men har lottats till ett tufft utgångsläge här som drar ner chanserna. Det ser dock ut att bli spännande ändringar här då femåringen ska få springa barfota runt om med en amerikansk sulky bakom sig, och med lite tempo på loppet så kommer Beyonce Face in i det och är en tillräckligt bra häst i grunden för att kunna skrälla här. 


Min Vinnare: 4 Relevant Stride 

Spets efter 500m: 4 Relevant Stride

Skrällen: 11 Beyonce Face 

Rankingen: A: 4,8 B: 11,6,1,5,7,9,12,2,3 C: 10


V86-3 2100m Auto

3 Shahjahan T.H. inledde sin karriär ifjol som treåring och tog då två segrar på sex starter och var bland annat i final av norskt travkriterium. Han gjorde årsdebut i mitten av februari och gjorde det då klart godkänt som sexa i mål från ledningen. Med det loppet innanför västen så kommer fyraåringen att vara framflyttad formmässigt och startspåret är perfekt då han är kvick ut den första biten och siktet kommer att vara inställt på ledningen här. Väl i den positionen så räcker han långt i den här typen av lopp och jag tror Shahjahan T.H. leder detta från start till mål. Spik! 

4 C.C.Asteroid är en rätt så rejäl herre som på karriärens sju starter tagit en seger och tre andraplatser. Han har i år tagit två andraplatser på tre starter där den senaste kom i senaste starten då han från utvändigt ledaren höll bra. Det ser väl ut att kunna bli en rätt så tuff resa den här gången också för fyraåringen med startsnabba hästar invändigt, men det är något som funkat väldigt bra hittills och då han står sig bra i klassen så tycker jag att C.C.Asteroid ska vara ett hett bud här. 

9 Gjölmes Early Bird tog årets första seger senast i andra starten då han från ledningen fick bestämma tempot efter eget behag och vann sedan med krafter kvar. Det var andra starten i Anders Lundström Woldens regi och fyraåringen bör ha gått framåt ytterligare med det loppet i kroppen. Ett passande smygläge här med en startsnabb rygg från start kan ge en fin resa invändigt och om sedan Gjölmes Early Bird har lite tur med sig så kan hennes avslutning räcka långt här och hon är en skräll att ta med. 


Min Vinnare: 3 Shahjahan T.H. 

Spets efter 500m: 3 Shahjahan T.H.

Skrällen: 9 Gjölmes Early Bird 

Rankingen: A: 3 B: 1,4,9,8,6,2,7 C: 10,5


V86-4 1640m Auto

2 Mellby Lion är en välstammad fyraåring som gjorde årsdebut i sin senaste start och vann då på ett rejält sätt i mycket enkel stil. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara ännu bättre och dessutom är utgångsläget perfekt då hon sitter i ett andraspår direkt från start. Någon ledning lär det inte bli och man vill nog inte heller ladda allt för hårt med henne då hon stundtals har kunnat hetsa upp sig lite, men det ser ut att kunna bli lite tempo på loppet här och då Mellby Lion både är stark och snabb så blir hon svår att stå emot till slut. Min vinnare! 

3 Dream Tide är fartfylld men också rätt så strulig då hon galopperar ofta. Enda segern i karriären kom i början av det här året då hon med exakt samma förutsättningar som nu vann från ledningen. Här kommer taktiken vara given och det är att försöka nå till tät och sedan köra där, och det ska även göras intressanta förändringar då Dream Tide är anmäld barfota runt om samtidigt som hon ska få springa med en amerikansk sulky. Om dessa ändringar slår väl ut så blir hon spännande att se här ifrån ledningen. 

5 Global Edge är välstammad och hyfsat kapabel utan att vara någon superstjärna. Hon har haft lätt för galopp titt som tätt men gör oftast bra lopp då hon travar hela vägen och det gjorde hon i årsdebuten näst senast i slutet av januari då hon kämpade bra som tvåa från ledningen. Bra startspår här gör att kusken Magnus Djuse kan skicka iväg henne från start och om man kan komma ner i ett vettigt slagläge så är Global Edge inte helt ofarlig i det här sällskapet. 

1 Sparkling Tile är en häst som man har haft rätt så goda förhoppningar på, men som inte alls fått det att stämma sedan hon kom till Sverige från USA. Det blev två starter förra året men hon fick inte alls till det och ställdes av efter den andra starten. Hon har sedan ett tag tillbaka funnits i Per Lennartssons regi som hon gjorde debut för senast och det var verkligen positivt att se då hon efter en snäll resa höll farten bra hela vägen in i mål. Det loppet bör ha fört fram henne rätt ordentligt och med ett innerspår här så kommer hon kunna få en fin resa och med lite tur under loppets gång så ska det bli spännande att se vad Sparkling Tile kan hitta på här då grundkapaciteten är hög. 


Min Vinnare: 2 Mellby Lion

Spets efter 500m: 3 Dreamtide 

Skrällen: 3 Dreamtide 

Rankingen: A: 2,3,5,1 B: 7,9,11,6,10 C: 12,4


V86-5 2140m Volt

1 Anna Maserati är väldigt fartfylld, men också lite strulig då hon kan galoppera titt som tätt. Här är dock förutsättningarna riktigt intressanta då hon bara kan fokusera på sig själv från start då hon är ensam på startvolten vilket gör att man kan ta ett tidigt kommando i loppet. Ledningen är en position som femåringen trivs i väldigt bra och här gäller det för kusken Erlend Rennesvik att dra på i ett rätt så hyggligt tempo för att inte bjuda in hästarna som jagar bakom och om Anna Maserati travar hela vägen så är detta en toppchans. 

12 Asakstjerna är stabil och ofta med långt framme i loppen. På årets tre starter har det blivit en seger och en andraplats där segern kom i senaste starten då hon gjorde en rejäl insats. Här startar hon med 40 meters tillägg, men har ett bra startspår och en startsnabb kusk i Per Oleg Midtfjeld bakom sig som gör att ekipaget bör hamna väldigt bra på det. Om sedan Asakstjerna kan få en fin resa här i ryggar fram till avgörandet så har hon en fin speed att tillgå och då kan det bli en spurtseger här. 

11 Kleppe Tuå hade ett bra fjolår med tio pallplaceringar på nitton starter varav sex stycken segrar. I år har det blivit två starter med en andraplats som bäst vilken kom i årsdebuten och även senast borde det blivit en andraplats efter en stark insats, men hon galopperade då mitt på upploppet. Formen är riktigt bra enligt stallet och här står man intressant till med ett bra utgångsläge som trots att hon startar med 40 meters tillägg bör innebära en fin position kort efter start. Hon tål att göra en hel del jobb själv om så krävs och räkna med en offensiv styrning här från kusken och tränaren Per Vetle Kals som har stor tro på sin adept. 

15 Horg Mia har höga toppar vilket hon visade stundtals ifjol då det blev sex pallplaceringar på åtta starter varav tre stycken segrar. Hon gjorde årsdebut senast för knappa två veckor sedan, men blev då lite väl ivrig och galopperade. Hon tränar enligt stallet bra och känns uppåt i form, och om bara Horg Mia kan hålla sig någorlunda lugn här och travar hela vägen så ska hon duga en bra bit. 


Min Vinnare: 1 Anna Maserati 

Spets efter 500m: 1 Anna Maserati 

Skrällen: 11 Kleppe Tuå 

Rankingen: A: 1,12,11,15 B: 4,9,10,13,14,3 C: 2,5,7,8 


V86-6 2140m Auto 

4 Jurista har verkligen visat väldigt fin form i sina senaste starter och var riktigt bra vid segern i senaste starten i mitten av januari. Hon har efter det varit struken inför en tilltänkt start men enligt stallet så känns det inte i träningen som det ska vara något större formtapp. Startspåret är optimalt och det blir återigen en amerikansk sulky bakom vilket var ett lyft senast och här kommer taktiken vara given för kusken Erik Adielsson som kommer göra det som går för att nå ledningen och sedan köra där. Hon tål att dra på i ett rätt så högt tempo och vid en normal prestation här så tror jag ingen rår på Jurista som är min givna förstahäst. 

7 Southwind Boko är segervan och tog på fjolårets tio starter sju segrar medans det i år har blivit tre pallplaceringar på fyra starter varav en seger. Första årssegern kom i den senaste starten då hon kördes fram utvändigt ledaren 900 meter kvar och sedan var hon överlägsen sitt motstånd efter att ha kopplat greppet om ledaren 300 meter före mål. Hon har lottats till ett tråkigt startspår den här gången och riskerar att hamna lite på vingel från start, men det bör bli ett avancemang framåt här direkt och då hon även lyfter sig barfota runt om som det blir här så ska Southwind Boko ses med chans. 

9 Mateo Di Quattro har styrkan som sitt främsta vapen vilket tidigare har varit ett litet problem då snabbheten inte har funnits där. Just snabbheten börjar dock bli bättre och han avslutade i senaste starten bra från en position en bit nere i kön och när han kan blanda styrka med snabbhet så kommer han att ha mycket att hämta fortsättningsvis. Startspåret här är rätt så passande då han sitter i ett andraspår direkt från start även om han är i andra ledet bakom startbilen och denna gång tror jag nog på ett lite mer offensivt upplägg för femåringen som står sig bra i det här loppet och ska ses som en het segerkandidat. 

1 Funcio har startat på under vintern och gjort det bra i rätt så tuffa lopp. I senaste starten så kom han igenom bra från start efter att ha startat från ett bakspår och han satt i ledningen efter ett par hundra meter. Dock valde då kusken att släppa den gången och man fick nöja sig med en andraplats efter att ha hängt med bra till slut. Nu är startspåret optimalt då han är kvick ut den första biten och om man väljer att köra i ledningen om man kommer dit är lite svårbedömt, men med en bra resa i den främre träffen så ska Funcio ändå duga bra här och rent av vara skrällen i loppet. 


Min Vinnare: 4 Jurista 

Spets efter 500m: 4 Jurista 

Skrällen: 1 Funcio 

Rankingen: A: 4,7,9,1 B: 2,10,12,6 C: 8,3,11,5


V86-7 2100m Auto

2 Emma Talking är en väldigt fin tävlingshäst som köptes in av norsk ägare inför förra året och har i Norge gjort det väldigt bra med åtta pallplaceringar varav tre stycken segrar på tolv starter för sin tränare Frode Hamre. Han har fått starta på under vintern och var duktig trea senast bakom en riktigt fin häst i Wall Of Moni från samma stall och det är inget att säga om. Ett optimalt startspår har han lottats till här då han är riktigt snabb ut från start och det troliga scenariot i det här loppet är att Emma Talking leder från start till mål. 

4 King Okay är välstammad och har gjort det bra sedan han började starta ifjol och har på karriärens sexton starter tagit sex segrar och två andraplatser. I år har det blivit två segrar på fyra starter och i senaste starten blev det en andraplats efter att ha blivit nerspeedad till slut. Startspåret är bra här och det kommer att bli en fin resa i den främre träffen där King Okay tål att göra en hel del jobb själv under loppets gång om så krävs och han är det givna motbudet till min vinnare av loppet. 

5 Sweet Brillianti är loppets skräll om man väljer att gardera ytterligare då han startat från ett fint utgångsläge här och kusken Eirik Höitomt bör kunna komma ner i en rätt så lämplig position. Senast fick han göra en rejäl repa själv ute i tredjespår vilket inte riktigt är hans melodi, men om det skulle bli ett mer passande smyglopp här där han kan få spara på speeden tills upploppet så kan han vara en överraskning här ifall hästarna i min A-Grupp har en sämre dag. 


Min Vinnare: 2 Emma Talking

Spets efter 500m: 2 Emma Talking

Skrällen: 5 Sweet Brillianti 

Rankingen: A: 2,4  B: 5,6,10 C: 3,1,7,8


V86-8 2140m Auto 

3 Global Dependable har inlett det här året strålande med två segrar och en andraplats på fyra starter. I senaste starten var han ute på V75 där han räddades av svängen kort efter start när han höll upp ledningen vilket skulle visa sig vara viktigt för loppets utgång då han stannade där hela vägen in i mål och vann enkelt. Femåringen har enligt stallet varit fortsatt fin i träningen efteråt och står här inför en intressant uppgift då han har lottats till ett perfekt startspår här och då dom inte är särskilt startsnabba runtomkring honom tror jag att kusken Magnus Djuse kan köra sig till ledningen här. Väl i den positionen kör man sedan och då han även ska springa barfota bak här samt att man hänger på en amerikansk sulky så bör det göra gott både från start och under loppet där jag tror att Global Dependable blir väldigt svårslagen. 

9 Mister Jupiter var väldigt fin som treåring då han bland annat kvalificerade sig för final i Kriteriet efter försökseger. Förra året var inte lika framgångsrik då det endast blev fyra starter med en andraplats som bäst och han har istället fått ladda om inför den här säsongen. Året har verkligen börjat bra för femåringen som varit fin i två raka segrar där han senast kördes offensivt och övertog ledningen efter 900 meter och sedan stannade där hela vägen in och vann mycket enkelt. Tuffare motstånd emot nu, men det rör sig om en häst med väldigt bra kapacitet för klassen som äntligen har kommit igång på allvar, och om Mister Jupiter har tagit sina senaste lopp på rätt sätt så ska han ses med bra chans även här. Givet motbud. 

8 Delon Grif är en flyfotad italienare som fått visa sin fina kapacitet på slutet då han kommer med tre raka segrar inför den här starten där de två senaste kommit efter tidig ledning. Någon ledning här blir det nog inte från ett jobbigt utgångsläge, men då han är snabb ut från start så bör ändå kusken och tränaren Andreas Lövdal kunna finna en rätt så fin position åt sin adept och med lite tur under loppets gång så ska Delon Grif ses med skrällchans om hästarna i min A-grupp har en sämre dag. 


Min Vinnare: 3 Global Dependable 

Spets efter 500m: 3 Global Dependable 

Skrällen: 8 Delon Grif 

Rankingen: A: 3,9 B: 8,7,1,12,10,4,6 C: 2,5,11Lycka till!

Christoffer