Åby och Solvalla delar på värdskapet för veckans V86-omgång. Jag spelar med två spikar i omgången varav den ena är långt ifrån favorit.

V86 Åby & Solvalla 19/10
V86-1 5 Rossi Garline
V86-2 5.6
V86-3 1.2.3.5.7.12
V86-4 1.7.8.10.14
V86-5 1.2.4.6.9.11
V86-6 4.6.9.10.11
V86-7 6.12.15
V86-8 6 A Girl Has No Name

5400 rader x 0,25kr = 1350kr

Dagens Dubbel Åby & Solvalla 19/10
DD-1 6.12.15
DD-2 6 A Girl Has No Name

3 rader x 80kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2640m Volt
1 Bold Request är omgångens största favorit i skrivande stund och det är klart det är passande förutsättningar med spår 1 i volten och tjugo meters försprång på sina värsta konkurrenter. Jag tycker dock inte det var samma tryck i honom senast och det är några tuffa konkurrenter på tillägg. 60% är hutlöst högt och jag kommer att spika emot den stora favoriten.

5 Rossi Garline har jag stor tro till den här omgången och han står verkligen tur för en seger. Att han ska tävla med vanlig vagn ser jag inte som något större minus och nu rycker man skorna. Jag tror att Rossi Garline är hårdare än favoriten och hoppas att Flemming Jensen är offensiv och kör som att han har bästa hästen för då tror jag han plockar ner den stora favoriten utvändigt om så krävs. Vi kopplar greppet på omgången med en mycket spelvärd spik till 11% i skrivande stund.

Bakom räknas främst kapabla 6 Easy Cash samt 10 Starbecs A.TO. Z som höjer sig markant när han tävlar utan skor.

Min Vinnare: 5 Rossi Garline
Spets efter 500m: 1 Bold Request
Skrällen: 10 Starbecs A.TO.Z
Rankingen A:11 B:1.6.10.3.7.11 C:2.4.8.9

V86-2 2140m Auto
5 Corazon De B. drog vinstlotten i spårlottningen med ett spår innanför 6 John King Boko som är den värsta konkurrenten på förhand. Han har höjt sig markant på slutet och visat toppform vid två raka segrar och det skulle mycket väl kunna vara en kompletterande spik i omgången. Jag tror Per Lennartsson sitter i ledningen tidigt och att han dessutom ska tävla med en bike för första gången är spännande.

Med tanke på att jag har en fräck spik i V86-1 kostar jag ändå på mig att dubbla systemet med 6 John King Boko som jag tror är en bättre häst. Det är en stark typ som inte har några som helst problem med att göra jobbet utvändigt om ledaren och han kan mycket väl bara visa sig vara bäst här. Däremot är det inte den viktigaste uppgiften med en V75-final i sikte och frågan är hur pass tufft lopp man vill ge honom?

Bakom räknas främst 8 Kinky Boots som definitivt har kunnandet för att vinna loppet men spår åtta bakom bilen är såklart inte bra och han har dessutom varit nedsatt av en halsinfektion.

Letar man skräll är 1 Twigs Honor som visade form vid segern senast mest intressant. Härifrån kan han få ett passande smyglopp på innerspåret men det krävs nog att det blir lite körning mellan favorit-duon i loppet.

Min Vinnare: 5 Corazon De B.
Spets efter 500m: 5 Corazon De B.
Skrällen: 1 Twigs Honor
Rankingen A:5.6 B:8.1.3.9.. C:2.4

V86-3 2140m Auto
1 Icebreaker Sisu har det varit väldigt mycket bra snack om från stallet men han har svikit två gånger om från ledningen. Nu känns han klart förbättrad hemma i träning och från spår 1 bakom bilen är det loppets troliga ledare initialt. Väl där kan Gustav Johansson lägga upp taktiken och med tanke på att han har vikt ner sig två gånger om från ledningen ger man kanske honom ett rygglopp nu för att köra via open stretch till slut?

5 Love Keeper tror jag är den som kan köra fram och överta ledningen om så blir fallet och då är det också hästen att besegra. Det är en häst under utveckling som har visat prov på ett gott kunnande och senast avslutade han starkt som trea bakom Jikken och Joe Dalton som är två mycket kapabla hästar.

12 Marion Mark utvecklas åt rätt håll och var mycket tapper senast från ledningen efter att ha fått utstå mycket press under vägen. Han fick tillslut se sig slagen av storfavoriten Smile Silvio som fick ett perfekt lopp där bakom och knappt kunde avgöra via open stretch.

Den som satte press utvändigt om 12 Marion Mark då var 3 Apollo Propheth Cal. Willem Paal var mycket offensiv med sin häst och även om han tröttnade lite till slut var det en stark prestation. Om han kan hushålla med krafterna lite bättre nu och få ett snällare lopp kan det vara en potentiell skräll till 6%.

Jag betalar även för 2 Walking The Wire samt 7 Liza Bore.

Min Vinnare: 1 Icebreaker Sisu
Spets efter 500m: 1 Icebreaker Sisu / Love Keeper
Skrällen: 3 Apollo Propheth Cal
Rankingen A:1.5 B:12.3.2.7 C:6.11.9.10.4.8

V86-4 2140m Volt
1 Happy Go Pepper är en sund tipsetta med passande förutsättningar och Jorma Kontio lär försöka dra på i ett jämnt och hårt tempo där framme för att inte bjuda in hästarna på tillägg. Jag tycker han är lite ojämn i sina prestationer men normalt sett leder han loppet länge.

10 Nika rankar jag upp högt. Hon har kanonform för dagen och har presterar bra i tuff konkurrens. Näst senast avslutade hon positivt som trea bakom Zenato och Triton i ett lopp över 2640m och hon visade fortsatt form senast när hon hakade på mycket bra som tvåa bakom Kainai Goj som var överlägsen för dagen. 5%!

7 Thelma M.M ska tävla med skor den här gången och hade hon fortsatt med barfotabalans hade jag nog rankat henne överst. Hon är van tuff konkurrens på V75 och möter inte det tuffaste sällskapet nu och trots skor är hon tidig på kupongen.

14 Best In Show As var bortlottad senast mot ett alldeles för tufft sällskap och gjorde det klart bra. Hon visade form starten dessförinnan när hon vann med till synes gott om krafter kvar över mål. Precis som vid segern sitter Magnus A Djuse upp och han om någon är bra på att lösa luriga utgångslägen.

Timo Nurmos brukar inte fuska med träningen och trots att 8 Samaritana inte startar på länge och mest ägnade sig åt galopp under fjolåret så tänker jag inte spricka på henne. Hon är väldigt kapabel för klassen och om man har fått ordning på henne är hon inte alls borta.

15 Breeze får en del förtroende av spelarna och kan mycket men jag har ingen större känsla att hon ska vinna från 40 meters tillägg och står över till rådande spelprocent 16%.

Min Vinnare: 1 Happy Go Pepper
Spets efter 500m: 1 Happy Go Pepper
Skrällen: 10 Nika
Rankingen A:1.10.7 B:14.8.15.11..9.2 C:13.5.6.4.12

V86-5 2140m Auto
5 Cassiopeia Font har dom tidiga spelarna gjort till stor favorit. Hon är snabb från start och kommer från två raka segrar från ledningen men vi ska komma ihåg att det varit i klart billigare sällskap. Hon har förmodligen hyggliga chanser att vinna loppet men det är orättvist att göra henne till så pass stor favorit.

1 Delayed gillar jag men frågan är vart hon hamnar från start och risken är att hon hamnar långt ner på innerspåret. Hur som helst tillhör hon de bättre i fältet och Björn Goop brukar vara skicklig på att ge sina hästar chansen till slut.

2 Lazy Breeze kommer med dokumenterad form och gjorde sitt bästa lopp hittills i livet som tvåa på Bjerke senast. Man hade gjort lite förändringar i balansen inför den starten som föll väl ut och kommer att tävla med samma balans och utrustning nu.

9 Havannah Line var ute i Danskt Sto Kriterium senast men fick ett alldeles för tufft lopp mot den danska treåringseliten. Det är några bra emot nu också men hon är inte alls så tokig och borde duga bra i det här sällskapet.

Jag betalar även för 6 Girl Happy E.P samt 11 Molly Vici.

Min Vinnare: 5 Cassiopeia Font
Spets efter 500m: 5 Cassiopeia Font
Skrällen: 2 Lady Breeze
Rankingen A:5.1.2 B:9.6.11.5.7.10.12 C:3.8

V86-6 2140m Auto
4 Bottoms Up Broline är en av två hästar från Timo Nurmos i fältet och med tanke på utgångsläget är han den som får tipset i loppet. Jag har honom som knapp favorit till att svara ut 6 Superior Bro från start och Jorma Kontio i ledningen brukar vara ett framgångsrikt koncept. Värsta konkurrenterna startar dessutom med tuffa utgångslägen och därmed är mycket vunnet om man når spets.

11 Miru Boko är förmodligen den bättre av Timo Nurmos hästar i loppet men han startar å andra sidan med ett bakspår. Det låter som att Timo Nurmos verkligen gillar den här hästen och man kommer att lätta honom lite i balansen nu. Kan runda allt.

10 Madagascar har visat prov på både fart och styrka och nu ska man tävla med en bike för första gången. Att han var lite sämre senast väljer jag att förbise och han är en av flera som kan vinna loppet.

6 Superior Bro är ännu utan seger men det är nog bara en tidsfrågan innan han vinner lopp. Han är kvick iväg bakom bilen och det hade varit spännande att se honom i ledningen för kapacitet finns.

9 Byron Face låter det som att Daniel Wäjersten tror mycket på i framtiden och trots att han kan behöva ett lopp i kroppen efter lite frånvaro får han plats på systemet från ett passande smygläge.

Min Vinnare:4 Bottoms Up
Spets efter 500m: 4 Bottoms Up / 6 Superior Bro
Skrällen: 6 Superior Bro
Rankingen A:4.11 B:10.6.9 C:1.8.3.2.5

V86-7 2140m Auto
6 Duchesse W.F kan vara en tänkbar spik i omgången. Hon imponerade och vann på en låg 13-tid från ledningen senast och med tanke på att det finns open stretch att använda sig av är det inte omöjligt att hon sitter i den positionen tidigt igen. Om konkurrenterna aviserar att man vill släppa ledningen hamrar jag eventuellt in spiken men i skrivande stund vill jag gardera.

Jag hoppas att Johan Untersteiner vill prova att ta emot favoriten med 1 Cascabella och att det blir lite tempo på loppet. Jag har ingen större känsla för att 1 Cascabella ska vinna loppet men det bjuder in två roliga drag med sämre utgångslägen som jag vill betala för.

12 Honesty tycker jag är en väl så bra häst som favoriten men hon missgynnas såklart av läget i den här spårtrappan. Hon var jättefin vid två raka segrar hemma i Danmark men fick det inte alls att stämma på Jägersro i augusti och har fått pausa sedan dess. Jag tror hon kommer i ett betydligt bättre skick den här gången och löser det sig med positioner blir hon farlig till slut.

15 Devs Dandelion är spelad till 2% i skrivande stund och det tycker jag är på tok för lågt. Hon är inte helt att lita på och galopperade bort en bra placering senast men hon håller absolut toppform för dagen och stod för en rejäl skräll näst senast. Man fortsätter med barfotabalans som hon har höjt sig markant med och med lite tempo på loppet kommer hon flyga lågt över upploppet.

Min Vinnare: 6 Duchesse W.F
Spets efter 500m: 6 Duchesse W.F / 1 Cascabella
Skrällen: 15 Devs Dandelion
Rankingen A:6 B:12.15.13.3.1.5.2.11.8.10 C:9.4.7

V86-8 1640m Auto
6 A Girl Has No Name blir min andra spik i omgången. Hon vann direkt efter paus näst senast från ett tufft utgångsläge och följde upp det med en bra insats på V75, återigen från ett tufft utgångsläge. Nu har hon äntligen fått ett framspår bakom bilen och går ner i klass igen och jag tror att hon bara är bäst här.

Den värsta konkurrenten på förhand, 9 Primadonna Tile håller förvisso toppform för dagen med två raka segrar men man har V75-finaler i sikte och har fått ett bakspår över kort distans nu.

Bakom ovan nämnda hästar räknas förstås den troliga ledaren 2 Succession tidigt och ledningen är alltid kortaste vägen till mål. Hon kommer säkert göra ett bra lopp men jag tror ändå att A Girl Has No Name är huvudet högre.

Min Vinnare: 6 A Girl Has No Name
Spets efter 500m: 2 Succession / 6 A Girl Has No Name
Skrällen:
Rankingen A:6 B:9.2.7.1.12 C:5.4.8.3.11.10

Lycka till 
DrTrav