V86 tar sin plats på Solvalla och Åby den här veckan och även om det ser ut som att det finns ett par starka favoriter så är det några lopp som är väldigt svårlösta på förhand och det krävs inte mycket för att utdelningen ska sticka iväg på V86 trots ett par favorit vinnare. Jag spelar med tre spikar i omgången 6 Twigs Honor i den andra avdelningen, 1 Conch On In i den fjärde avdelningen och 3 Lipstick Tooma i den sjätte avdelningen.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Onsdag Åby & Solvalla 19/5
V86-1 3.4.5.7.9
V86-2 6 Twigs Honor
V86-3 1.2.3.5.6.11
V86-4 1 Conch On Inn
V86-5 1.2.3.4.6.7.9.10
V86-6 3 Lipstick Tooma
V86-7 1.2.4.6.9.12
V86-8 9.10.11

4320 rader x0.25kr = 1080kr

Dagens Dubbel Åby & Solvalla 19/5
DD-1 1.6.9
DD-2 9.10,11

9 rader x 30kr = 270kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2640m Auto
9 Don Cash är såväl snabb som stark och fungerar med alla typer av upplägg och han har visat att han fungerar över samtliga distanser. Han vann från ett liknande läge över aktuell distans för två starter sedan, även om motståndet var enklare då. Senast tog han tidigt greppen över ledande Spartak Face som kämpade stilen över kort distans och det var ett klart bra intryck. Han siktas mot Harpers Hannover under elitloppshelgen och det här är kanske inte det viktigaste loppet att vinna även om Adrian såklart vill se ett fortsatt form intryck. Jag tror att Adrian vill ge hästen ett något snällare upplägg den här gången för att köra till slut med fulla linor över mål, även om det inte är något jag tar gift på. Han är dock så pass bra för klassen att han ska räknas oavsett upplägg och självklart ett tidigt streck på kupongen, men ingen spik den här gången.

7 Mikkel H.R var riktigt fin vid spetssegern för två starter sedan mot ett hyggligt gäng och följde upp det med en klart godkänd fjärdeplats senast från ett besvärligt läge senast. Det är anmält med skor i grafiken precis som senast men vad jag har kunnat läsa mig till så ser det inte ut som någon omöjlighet att det blir barfota bak precis som vid segern i årsdebuten, vilket känns som ett klart plus i sådana fall med tanke på hur fin han var den gången. Han kan öppna riktigt snabb från start och trots sitt sjundespår håller jag hästen som spetsfavorit och om han når den positionen tror jag att han blir svårslagen.

5 Totti Face trivs med förutsättningarna med lång distans och han verkar kunna springa hur långt som helst utan att bli trött och han är van att möta tuffa hästar. Det senaste året har han hittat en extra växel och tagit flera framskjutna placeringar i stenhård konkurrens och han har även hunnit med en seger i ett lite enklare gäng. Det finns inget som tyder på att formen skulle vara sämre nu och han är med där framme även nu om allt är som det ska.

3 Hulken Sisu möter äldre hästar men han är under stark utveckling och fick ett tufft lopp i ett lopp som Mister Hercules vann senast. Med ett bättre löpningsförlopp kan det vara en rolig skräll i loppet och från det här läget borde han kunna hitta en vettig position.

4 Image Rapida skulle kunna hålla ut 7 Mikkel H.R från start och han utstrålade form som tvåa senast över lång distans efter att ha tappat en hel del mark från start. Det känns som att Kevin Oscarsson borde vara nöjd med ledarryggen och i sådana fall släppa över ledningen om han kommer dit men med fritt över upploppet kan han blåsa till den sista biten.

Min Vinnare: 9 Don Cash
Spets efter 500m: 4 Image Rapdia/7 Mikkel H.R
Skrällen: Image Rapida
Rankingen A: 9.7.5 B:3.4 C:1.2.11.10.6.12.8

V86-2 2640m Auto
6 Twigs Honor ska vara favorit i loppet och i årsdebuten hade han ett bakspår över kort distans mot tuffa hästar och han gick en stark långsida i tredjespår och kunde spurta in till en andraplats bakom Condior. Nu har han varit struken efter det och det har gått över två månader sedan årsdebuten och det lämnar såklart lite frågetecken. Det är inga raketer från start invändigt och hästen gör sina bästa lopp när han får springa på innerspåret och Erik Adielsson lär ladda iväg det som går från start och väl i ledningen blir han såklart mycket svårslagen om han är där formmässigt.

Jag tror att det här är ett lopp där spelarna kommer att sprida skurarna med strecken och i ett annars ganska streckkrävande lopp är Twigs Honor den enkla lösningen och jag spikar till inte allt för stort favoritskap.

Motbud
5 Sedin U.S är anmäld med barfotabalans för andra gången i karriären och han var otroligt fin med den balansen när han satte in stöten över upploppet och vann tämligen enkelt över kort distans i ett enklare gäng. Han är riktigt bra när han får spara på sin speed och kommer säkerligen att bjuda på en snabb avslutning även denna gång. Han var anmäld med barfotabalans senast också men det ändrades till skor under dagen och skulle det bli skor även denna gång rankar jag ner hästen till den här spelprocenten, annars känns han som en tidig utmanare.

12 Sultan Norrgård har riktigt hög kapacitet och är förmodligen en av de bästa hästarna i loppet. Läget är besvärligt med spår tolv och det känns som att han kommer att behöva göra en hel del jobb ute i spåren nu. För den som garderar måste det ändå vara ett tidigt streck på ren kapacitet.

Det känns streckkrävande om man inte spikar och 1 Spectactular, 3 Hinderburgh Am, 4 Again Kronos och 11 Dollar Doc är också utmanare om min spik har en sämre dag.

Min Vinnare: 6 Twigs Honor
Spets efter 500m: 6 Twigs Honor
Skrällen: 12 Sultan Norrgård
Rankingen A: 6 B: 5.12.3.4.1.10 C: 2.11.9.8.7

V86-3 1640m Auto
6 Condior är loppets bästa häst och är han lika bra som när han vann på V75 i mars är det hästen att besegra, men det har blivit lite grus i maskineriet därefter. För två starter sedan gjorde han bort sig med galopp och i starten därefter var han väldigt blek från ledningen och kastade in handduken tidigt som storfavorit. Han kan öppna från start men ser ut som att det kan bli svar invändigt och det kan bli en tuff resa i dödens den här gången och skulle han lyckas ta sig till ledningen kommer det säkerligen kosta att komma dit.

5 Nouba Mom kan öppna fort och det känns som att Kevin Oscarsson kommer göra det han kan för att hålla ut Condior från start trots att det finns open stretch att använda sig av. Skulle man släppa till Condior känns det som att man ger bort loppet om Condior är förbättrad nu och jag hoppas att Oscarsson vill tävla här. Nouba Mom räknas tidigt från spets men framför allt skulle det öppna upp loppet ytterligare och en skräll kan ligga på lut.

3 Nairajah kan också öppna från start även om jag tror det blir svårt att hålla ut utvändiga ekipage. Han kommer dock att få en bra position här ifrån och skulle Oscarsson & Bergh köra mot varandra kan Johan Untersteiner profitera på det.

1 Justice Rhyme Borde kunna få en bra resa på innerspåret och med lite tur skulle han kunna hitta ledarryggen och med tempo på loppet kan han bli farlig via open stretch.

11 Eraja Jam fullföljde bra som tvåa bakom en omöjlig Golden Guard senast och 2 Khondor Dream håller fin form och går alltid hela vägen in i mål.

Min Vinnare: 5 Nouba Mom
Spets efter 500m: 5 Nouba Mom/6 Condior
Skrällen: 1 Justice Rhyme
Rankingen A: 5.6 B: 3.1.11.2 C: 12.9.8.4.10.7

V86-4 2140m Auto
1 Conch On Inn blir min andra spik i omgången i ett lopp där jag tycker att främst två hästar sticker ut och det känns som att spårlotten blev helt avgörande för loppets utgång. Han var riktigt fin vid segern senast när han vann tämligen enkelt trots en tuff resa och från det här läget ser det ut som att han kommer att kunna sitta i ledningen omgående och jag tror inte att 7 Graham Bill slår min spik utvändigt. Skulle han misslyckats med att hitta ledningen tror jag att det är en bra chans oavsett och jag tycker det är en sund spik i omgången.

Motbud
7 Graham Bill är det självklara motbudet till min spik och han har han imponerat än så länge i sin korta karriär och även han kommer från en seger trots att han fick göra mycket jobb under vägen. Från ett par spår längre in i banan hade han kanske kunnat hota om ledningen från start men från det här läget tror jag inte att han kan ta sig förbi Conch On Inn och om han ska kunna vinna den tunga vägen den här gången måste insatsen vara något alldeles extra.

För den som letar skräll kan 4 One And Only vara en rolig kantboll. Hon var förvisso inte som bäst senast men har visat fart innan dess och hon kanske kan laddas i väg den första biten för att söka ledarryggen och därifrån får hon i sådana fall en bra resa.

Min Vinnare: 1 Conch On Inn
Spets efter 500m: 1 Conch On Inn
Skrällen: 4 One And Only
Rankingen A: 1 B:7 C:3.4.9.10.6.2.5

V86-5 1640m Auto
Ett svårlöst lopp över kort distans som ser ut att kunna bli rivigt och det är nog flera ekipage som är sugna på att hitta till ledningen här och jag räknar nästan inte bort någon från segerstriden.

3 Alexi Quick känns som loppets roligaste drag på förhand och min känsla är att när man nu rycker skorna kommer man att ladda iväg från start för att försöka forcera sig till ledningen och trots två startsnabba invändigt ser jag det som en hygglig chans att nå den positionen. Om Jepson sedan väljer att köra i den positionen eller släpper till favoriten 4 Bring Me Money i ett senare skede låter jag vara osagt. Skulle hon misslyckas att nå ledningen borde hon åtminstone kunna hitta en bra position från det här läget. Hon har varit riktigt bra på barfotabalansen tidigare och jag tror inte hon är sämre än någon annan i det här loppet om hon är där formmässigt.

4 Bring Me Money gick bra efter galopp senast och till den här starten åker den amerikanska sulkyn på igen som hon presterat bra med tidigare. Det är flera hästar invändigt som är Snabbare från start och det finns en klar risk för att hon får göra jobbet utvändigt, men hon är bra nog att vinna den vägen också.

1 Gaya De Pervenche har varit ifrån tävlandet några månader och ska i skrivande stund tävla barfota för första gången i karriärens samt köras med bike. Det är såklart intressanta ändringar och Marc Elias brukar inte vara den som överlåter ledningen gratis i första taget och det är inte omöjligt att planen är att leda det här loppet från start till mål.

9 Miss Silver har bakspår över kort distans men med snabb startrygg borde Bergh kunna komma igenom bra från det här läget och hästen håller bra form för dagen.

Jag tar totalt nio hästar på mitt system och hoppas att det kan skrälla här.

Min Vinnare: 3 Alexi Quick
Spets efter 500m: 1 Gaya De Pervenche/ 3 Alexis Quick/4 Bring Me Money
Skrällen: 3 Alexi Quick
Rankingen A: 3.4.1.9 B:2.6.10.7 C: 8.5.11

V86-6 2140m Auto
Här kommer min tredje och sista spik i omgången och det känns fullkomligt självklart att spika 3 Lipstick Tooma trots det stora favoritskapet. Det värsta och kanske enda motbudet Algot Zonett håller inte riktigt samma form som i vintras är och även om han var bra som trea bakom Moni Viking senast känns det inte sannolikt att han ska kunna besegra Lipstick Tooma utvändigt.

Jag tror Lipstick Tooma körs till spets omgående och hon borde ha gått framåt ytterligare med årsdebuten avklarad och det bör vara en toppchans att inkassera karriärens åttonde raka seger.

Motbud
5 Algot Zonett är en klasshäst som tjusade oss med några ruggiga insatser i vintras och även om han var bra senast bakom Moni Viking känns det som sagt som att han inte riktigt håller samma form nu. Till den här starten rycker man skorna för första gången sedan förra sommaren och det kanske kan falla väl ut den här gången. Noterbart är att man har testat hästen barfota vid två tillfällen tidigare och det har slutat med galopp båda gångerna. Skulle favoriten ha en sämre dag av någon anledning är Algot Zonett den som främst hotar om segern.

6 Digital Class är ständigt underskattad och svarade för två skrällsegrar under april månad och känns närmast till hands om man garderar ytterligare.

Min Vinnare: 3 Lipstick Tooma
Spets efter 500m: 3 Lipstick Tooma
Skrällen: 6 Digital Class
Rankingen A: 3 B:5.6 C: 4.9.10.2.7.1.8

V86-7 2140m Auto
1 Wingait Henke var inte som bäst senast men han var nedsatt av en infektion i halsen och han kommer säkerligen vara bättre den här gången. Han är favorit till att hålla upp ledningen även den här gången och är han i normal författning igen ska det vara en bra chans att leda från start till mål. Det saknas dock inte motstånd och skulle han ha en sämre dag igen finns det många duktiga hästar till singelprocent bakom.

6 Howdy Quick håller Hans Crebas högt och han imponerat än så länge vid två raka segrar. Det har varit mot enklare motstånd och det är först nu han får bekänna färg på riktigt men känslan är att det finns mycket att hämta ur den här hästen och han kan mycket väl visa sig vara bäst här.

9 Chang återgår till barfotabalans igen och med den balansen är han än så länge obesegrad på två försök och han verkar vara ett par klasser bättre med den balansen och han borde kunna få en bra resa på innerspåret och kan bli farlig via open stretch.

12 Crank är riktigt bra i sina ljusa stunder och senaste starten är bara att glömma när han satt för långt bak och kunde inte ta något i en snabb avslutning. Med lite draghjälp under vägen kan han avsluta vasst och till låg spelprocent känns hans intressant.

2 Unacerveza Broline har höga toppar och borde få en bra resa i andraspår och han brukar alltid ha ett starkt slutvarv.

Jag nämner även 4 Incredible Wine som var bra i vintras men fick problem med en halsinfektion och hade pausat ett par månader innan han startade i ett billigare lopp för två veckor sedan som han vann. Det är tuffare emot den här gången men intrycket var fint och det kan vara en kantboll här.

Min Vinnare: 1 Wingait Henke
Spets efter 500m: 1 Wingait Henke
Skrällen: 12 Crank
Rankingen A: 1.6.9 B: 12.2.4 C:5.3.10 C:8.7.11

V86-8 1640m Auto
10 Aragorn As ska vara favorit trots ett svårt utgångsläge över kort distans och det är en häst som tål att göra mycket jobb på egen hand och han svarat för starka insatser vid varje start och har stött på tuffare motstånd än vad han möter nu. Kort distans är nog ingen fördel och det kan strula från det här läget men om han kommer igenom bra från sitt bakspår är det den troliga vinnaren.

11 Iwan Boko gör sin andra start i regi Björn Goop och även om han galopperade senast var intrycket riktigt bra efter galoppen och här kan han ta rygg på startsnabba 5 Mission Beach i starten och jag tror inte att bakspår behöver vara någon större nackdel här och skulle Mission Beach ta sig förbi 2 Giordano Soa från början är det ingen omöjlighet att Björn Goop kan köra fram till ledningen med tanke på att Misson Beach inte var som bäst från den positionen senast. Skulle 2 Giordano Soa hålla ut Mission Beach är det väl ingen omöjlighet att Goop kan få överta ändå med tanke på att dom är från samma stall. Oavsett borde Iwan Boko komma igenom bra från start och han räknas tidigt här.

9 Certainly galopperade på V75 senast men gick riktigt snabbt efteråt och kommer utrustas med bike till den här starten. Skulle det bli körning inledningsvis vilket absolut inte är någon omöjlighet om Djuse vill till spets med Mission Beach så kommer han att avsluta snabbt över upploppet. Blir det ett högt tempo kommer Certainly att ha en rejäl slutrunda att bjuda på och jag blir inte förvånad om han rundar allt med lite klaff.

Garderar man vidare räknas främst 2 Giordano Soa samt 4 Madame Af Djupmyra.

Min Vinnare: 10 Aragorn As
Spets efter 500m: 2 Giordano Soa/5 Mission Beach/11 Iwan Boko
Skrällen: 11 Iwan Boko
Rankingen A: 10.11 B:9.2.4.5.8.1 C: 3.6.7

Lycka till med spelet