Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare.

Denna onsdag så är det jackpot på V86 som körs på Åbytravet och Solvalla som delar på omgången. Jag väljer att spela med två stycken spikar som vi finner i V86-2 i nummer 9 Southwind Boko samt i V86-6 i nummer 7 Decision Maker.


V86-Förslag Åby/Solvalla 21/2

V86-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-8
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V86-1 1640m Auto

2 LaFerarri Dimanche har gjort tre starter i år efter längre frånvaro och gjort det bra med en seger och en andraplats på dessa starter. Andraplatsen tog hon i den senaste starten då hon var ute mot tuffa hästar på V75 och hade då lite trafikproblem under loppets gång, men avslutade vasst när luckan väl kom 150 meter före mål och det var ett gott formintryck. Hon startar här från ett optimalt utgångsläge då hon är snabb ut och här kommer garanterat kusken och tränaren Rick Ebbinge att ladda framåt med sin adept som från ledningen dit jag tror ekipaget kommer ska ses med toppchans. 


6 Primadonna Tile är en välstammad dam som hade ett skapligt fjolår med fyra segrar på tolv starter och över 232 tusen kronor intjänat. I år har hon på fyra starter inte rosat marknaden lika bra och har en andraplats som bäst. Hon har inte stått att känna igen i de två senaste starterna som slutat med galopp pch i den senaste var det förmodligen segern som rök när galoppen kom 400 meter före mål. Nu åker den amerikanska sulkyn på igen då det är bilstart och jag räknar med ett offensivt upplägg från start här för att finna en så bra position som möjligt och om Primadonna Tile har vaknat på rätt sida idag så ska hon ses med chans här.  


4 Damore Mail har gjort det klart bra sedan hon kom till Sverige och är ofta med långt fram i loppen. Närmast komemr hon från två raka tredjeplatser där hon i den senaste starten avslutade klart bra efter en resa i tredje par utvändigt. Bättre startspår den här gången innebär att man kommer att kunna hitta ner i rygg på ledaren eller tredje par invändigt och i en sådan position kan hennes avslutning räcka långt här då Åbytravet har dubbla open stretch på upploppet. Loppets skräll! 


Min Vinnare: 2 LaFerarri Dimanche

Spets efter 500m: 2 LaFerarri Dimanche

Skrällen: 4 Damore Mail

Rankingen: A: 2 B: 6,4,3,1 C: 9,5,8 D: 7


V86-2 1640m Auto

9 Southwind Boko är en segervan dam som segrat i 15 av sina 30 starter och är under fortsatt utveckling. I år har det dock inte blivit någon seger på tre starter, men jag tycker ändå att hon gjorde det bra senast som tvåa efter en tung resa utvändigt ledaren. Efter den starten har hon fått en månads tävlingsuppehåll då hon var tvungen att strykas inför en tilltänkt start på grund av en hovböld. Det är dock inget som oroar stallet då den gick över fort och hon har tränat på precis som vanligt på slutet. Bakspår över kort distans här är lite lurigt, men med rygg på två startsnabba hästar så bör kusken Magnus Djuse kunna komma igenom rätt så bra här med sexåringen och finna en bra position. Hon är både stark och speedig och i ett litet ojämnt fält så tycker jag att Southwind Boko ska vara given förstahäst här och kan vara ett spikförslag. 


6 Daytona Roc är en flyfotad italienska som varit ute på V75 på slutet där hon inte riktigt gått som man önskat. Efter en galopp kort efter start näst senast så travade hon i den senaste starten, men var då svag i sin avslutning och fick endast med sig ett femtepris hem. Här har hon lottats till ett rätt så bra startspår och då hon är kvick ut den första biten så lär kusken och tränaren Björn Goop försöka köra sig till ledningen och om man lyckas nå dit så kan det räcka hela vägen för Daytona Roc som dock även går lika bra bakifrån och med en resa i den främre träffen så är hennes speed skrällduglig här. 


Min Vinnare: 9 Southwind Boko

Spets efter 500m: 6 Daytona Roc

Skrällen: 6 Daytona Roc

Rankingen: A: 9 B: 6,8,1,2,4,3 C: 7,5,10


V86-3 2640m Auto

2 Dear Wise As är en kapabel herre som på sina tio starter i karriären tagit fyra segrar. Tre av dessa kom på förra årets fem starter och han utvecklas för varje lopp han gör och i år har det blivit en start och på den blev det en tredjeplats. Han har inte startat på över en månad, men det har inte varit några fel på honom utan man har istället tränat på inför en lång säsong och ska vara redo här enligt stallet för en bra prestation. Nu har han dessutom lottats till ett bra startspår som gör att han sitter bra på det direkt från start och den långa distansen 2640 meter som nu väntar har han klarat galant innan. Det gäller att femåringen håller sig någorlunda lugn och om han gör det samtidigt som kusken Stefan Persson kan ge Dear Wise As ett fint rygglopp så ska detta vara en rätt så god segerchans. 


10 Börtas Ankare hade en otroligt fin utveckling under hösten då han stod för ett par riktigt vassa insatser innan han avrundade året med en start mot stenhårt motstånd på nyårsafton. Efter det har han fått en välförtjänt vila och nu redo för årsdebut här. Ett bakspår innebär att han får springa med i ryggar den här gången och det ska funka bra enligt stallet som tror att sexåringen är redo för en bra prestation direkt här även om det kanske behövs ett lopp i kroppen innan formen sitter där igen. Det han visade upp under hösten imponerade och duger bra även i det här loppet över den passande distansen 2640 meter. 


4 All The Way Cal har varit riktigt bra under hösten och vintern då han på sina fem senaste starter varit bland de tre främsta i alla dessa starter. I år har det blivit en start där det blev en andraplats efter att han gått i ledningen och dragit på i ett jämnt tempo men fick ge sig på mållinjen. Han var efter den starten struken inför en tilltänkt start åtta dagar senare, men det ska inte ha varit någon större fara då när han redan nu är med i lopp igen. Startspåret är perfekt då han är kvick ut den första biten och är den troliga ledaren här och sedan blir det intressant att se vilken taktik som kusken och tränaren Wim Paal väljer här, men oavsett om han kör i ledningen eller inte så är All The Way Cal en spännande skräll i detta loppet. 


Min Vinnare: 2 Dear Wise As

Spets efter 500m: 4 All The Way Cal

Skrällen: 4 All The Way Cal 

Rankingen: A: 2,10  B: 4,7,5,9 C: 1,3,8,6 


V86-4 2140m Auto

6 Peak Of Glory har visat fint kunnande i karriärens sju starter på som det blivit fyra segrar på. Hon gjorde årsdebut i början av februari mot tuffa jämnåriga kamrater och sladdade då en bit bak i kön och hade svårt att ta något på de längst fram. Med det loppet i kroppen bör hon nu vara vassare och från ett framspår så kommer det bli laddning från start och jag tror kusken Ulf Ohlsson kan köra fyraåringen till ledningen i ett tidigt skede av loppet och sedan är det hästen att slå för övriga ekipage här.


7 Global Empress har gjort det bra inledningsvis av karriären med två segrar och tre andraplatser på sju starter. Hon visade fin form i senaste starten då hon avslutade riktigt vasst till andraplatsen och det var det bästa loppet hon har gjort i karriären tycker stallet. Tråkigt utgångsläge den här gången, men om bara kusken Erik Adielsson kan droppa ner med Global Empress i ett andraspår relativt tidigt så tycker jag det ser ut som en uppgift där hon ska vara långt framme. 


3 Sparkling Tile inledde sin karriär i USA som tvååring då det blev en seger på två starter. Hon gjorde två starter även förra året, men var då riktigt svag och ställdes av från tävlandet i slutet av augusti. Hon gör här sin första start i ny regi hos Per Lennartsson och kommer väl förberedd till den här starten då hon har gått flera banjobb och stallet tycker att det rör sig om en väldigt kapabel häst. Startspåret går inte att klaga på då hon är kvick ut den första biten och här lär man försöka sig på att komma ner på innerspår och sedan få en ryggresa där, och om det bara skulle lösa sig någorlunda med lucka till slut så kan Sparkling Tile bli en häst att räkna med. 


Min Vinnare: 6 Peak Of Glory

Spets efter 500m: 6 Peak Of Glory 

Skrällen: 3 Sparkling Tile 

Rankingen: A: 6,7 B: 3,2,4,5 C: 1,10,9,8


V86-5 2140m Volt 

5 Winner Brodde hade ett riktigt fint fjolår med nio segrar på sexton starter vilket gav 615 tusen kronor intjänat. I år har det blivit två starter med en andra och en tredjeplats båda mot hårt motstånd på V75 där han i senaste starten höll bra ifrån ledningen. Nu startar han med 20 meters tillägg men har ett bra startspår och kommer kliva iväg bra här och jag tror han kan överta ledningen efter ett par hundra meter. Väl i den positionen så blir han väldigt svårslagen, men även från andra positioner så ska det här vara en toppchans för Winner Brodde. 

7 Nugget Zon är en oerhört kapabel men också en väldigt skör herre som blandar och ger i sina prestationer. Han gjorde årsdebut i slutet av januari och gjorde det då riktigt bra som tvåa efter att han fått göra jobbet utvändigt ledaren sista varvet och varit nära vinnaren i mål. Efter den starten så har han varit struken inför en start för förkylning, men känns fin i träningen enligt stallet och formen ska det inte vara något fel på. Han har lottats till ett spännande startspår här på 20 meters tillägg och kusken Carl Johan Jepson kommer att göra ett allvarligt försök på att få en kanonstart här, men det kommer svaras upp invändigt och det kan nog ändå bli tufft att nå ledningen. Men en fin position långt fram kommer Nugget Zon att få och då är han en av två heta här. 

3 Akilles Face har en oerhört hög högstanivå men hade ett tungt fjolår med endast sex starter och ingen större succè på dessa. Nu gör han första starten här på över ett halvår och det kommer att behövas ett par lopp i kroppen innan formen sitter där, men han är garanterat väl förberedd och från ett passande smygläge här så lär han komma iväg bra från start och om mina två hästar i A-gruppen skulle komma bort så kan Akilles Face skrälla. 


Min Vinnare: 5 Winner Brodde 

Spets efter 500m: 5 Winner Brodde 

Skrällen: 3 Akilles Face 

Rankingen: A: 5,7 B: 3,4,2 C: 9,8,6,13,12,10


V86-6 1640m Volt

7 Decision Maker är en riktig toppmärr som hade ett strålande fjolår med över 1.6 miljoner kronor intjänat. Hon inledde det här året på absolut bästa sätt då hon tog en enkel seger på Solvalla i början av februari efter tidig ledning och sedan kontrollerade hon loppet hela vägen in i mål. Nu är det helt andra förutsättningar med 20 meters tillägg över kort distans, men det är ett litet fält hon möter och då den värsta konkurrenten på förhand inte kommer till start så ska det här vara en toppchans för Decision Maker som tillsammans med kusken Björn Goop får agera spik på mitt system. 

6 Penthouse är en välstammad dam som är både stallkamrat och motbud till min vinnare. Hon har visat en väldigt fin form på slutet då hon har varit ute på V75 där hon vann i sin näst senaste start efter en resa i rygg på ledaren och när luckan kom 300 meter före mål så avslutade hon sylvasst och segern blev enkel. Hon följde upp den prestationen med en helt okej insats även senast som räckte till en fjärdeplats i ett lite tuffare sällskap. Nu är det intressanta förutsättningar med ett bra startspår och som jag ser det tidigt ledning och i den positionen bör Penthouse försvara sig bra och hon är den givna skrällen i loppen om min spik kommer bort. 


Min Vinnare: 7 Decision Maker 

Spets efter 500m: 6 Penthouse

Skrällen: 6 Penthouse 

Rankingen: A: 7 B: 6 C: 5,2,4,8,1,3


V86-7 1640m Auto

8 Havanna Banker har gjort det bra på dansk mark där hon tränas av Flemming Jensen och bör även stå sig bra i klassen på svensk mark. Enligt stallet så är hon även på gång formmässigt som det känns i jobben och att det nu blir lite tätare starter bör vara till hennes fördel. Utgångsläget är jobbigt men hon kan lägga iväg bra från start och kusken Gustav Johansson kommer att försöka ladda det som går här för att nå en fin position, och i ett rätt så svagt lopp som inte kryllar av stjärnor så tycker jag att Havanna Banker är en rolig förstahäst här. 

2 Fabulicious har gjort det bra på karriärens sex inledande starter som gett två segrar och tre andraplatser. Hon årsdebuterade i slutet av januari med en andraplats, men var då rätt så svag från ledningen efter att ha fått bestämma tempot helt efter eget behag men sedan inte haft något svar över upploppet. Hon hade då enligt stallet problem med slem i halsen som nu ska vara ordnat och tränar på bra. Från ett bra startspår kommer man att finna en fin position i den främre träffen och på Åbytravet finns det som bekant flera vägar för att vinna loppet och i ett lite halvsvagt gäng så räcker Fabulicious långt även om senaste starten lämnar en del frågetecken. 

7 Random Tile är klart mer rutinerad än flera av sina motståndare och har rätt så fin kapacitet de dagar som hon får till det. I år har det blivit en start då hon årsdebuterade i början av februari men galopperade då kort efter start. Nu lättar man henne i balansen och kommer att prova rejält från början då hon enligt stallet tävlar bäst i den främre träffen och kusken Stefan Persson var även efter senaste starten väldigt nöjd med hur hon annars kändes och det ska bli intressant att se Random Tile om hon travar den här gången, för då är hon bra nog att vinna ett sådant här lopp. 

Skrällen i loppet lyfter jag fram 12 Kovi Stream som då hon har en viss grundkapacitet som räcker långt i den här klassen och är ofta med långt framme i loppen. Nu är läget lite tråkigt, men om kusken och tränaren Rick Ebbinge skulle kunna få till styrningen här och ge sin adept de rätta ryggarna fram till att det ska avgöras så ska Kovi Stream ses med skrällchans. 


Min Vinnare: 8 Havanna Banker 

Spets efter 500m: 2 Fabulicious

Skrällen: 12 Kovi Stream

Rankingen: A: 8,2,7 B: 12,9,4,11,6,10,1 C: 3,5


V86-8 2140m Auto

4 Spike M.M. är en talang som gjort alla rätt hittills i karriären då han på tre starter tagit tre segrar. I årsdebuten som skedde i början av februari så tog han hand om ledningen direkt från start och visade väldigt fin uppfattning och när han sedan fick dämpa tempot så kunde han gå undan till en enkel seger efter att ha avslutat 1.13.7 sista 800 meterna. Känslan är att han blir klart bättre för varje start och enligt stallet så har han inte varit trött ännu i något lopp. Bra startspår även den här gången kommer innebära en snabb start och troligtvis ledningen och väl i den positionen så är Spike M.M. tillsammans med kusken Anders Eriksson ekipaget att slå. Spets och slut säger jag! 

3 Zigzag Zagazoo är en talang som vunnit tre av sina fyra inledande lopp. I år har det blivit två starter där han inledde året med att ta tredje raka segern från debuten innan första plumpen kom i den senaste starten i slutet av januari då han från ledningen drog på i ett eget tempo och hade sedan inget svar över upploppet och var slagen 50 meter före mål. Stallet var besvikna på den insatsen då man har tro på hästen och man har inte hittat något fel och tror kanske att det var den långa distansen 2640 meter som han inte orkade med då. Han känns fin i träningen efteråt och från ett bra startspår här tillsammans med en bra kusk i Mats Djuse så kommer fyraåringen att sitta bra på det direkt från start, och om han bara hittar tillbaka någorlunda till den formen han visade innan så ska han ses med chans. 

2 Beyonce Face är fortsatt obesegrad i karriären med tre segrar på tre starter och har varit ett stort löfte som dragits med en hel del skador. Hon har inte startat sedan i början av april och kommer att behöva ett par lopp i kroppen innan hon hittat tillbaka till formen som hon visade förra våren. Startspåret här är dock bra och hon är snabb och lättplacerad, men någon offensiv styrning lär det inte bli här från kusken Örjan Kihlström som säkerligen lär vilja ge Beyonce Face en ryggresa här och om det löser sig så kan hon vinna på sin grundklass. 

Min Vinnare: 4 Spike M.M. 

Spets efter 500m: 4 Spike M.M. 

Skrällen: 3 Zigzag Zagazoo

Rankingen: A: 4,3,2 B: 8,7,9 C: 1,10,6,11


Lycka till!

Christoffer