Åmål står som värd för veckans V86-omgång och värt att tänka på är att upploppet endast mäter 105 meter och man hittar oftast vinnarna i den främre träffen. Jag spelar med tre spikar i omgången, 5 Django Silver i V86-1, 6 Lysjö Kasper i V86-3 samt 8 Lucifer Lane i V86-5.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Åmål 15/6
V86-1 5 Django Silver
V86-2 1.2.4.5.7.8
V86-3 6 Lysjö Kasper
V86-4 3.4.9
V86-5 8 Lucifer Lane
V86-6 1.2.4.5.6.8
V86-7 1.4.8.9.12.13.15
V86-8 1.2.3.4.7.8.9

5292 rader x 0,25kr = 1323kr

Dagens Dubbel Åmål 15/6
DD-1 1.8.9.15
DD-2 3 Hattusa

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2880m Volt
5 Django Silver blir min första spik i omgången. Han har väldigt bra form för dagen och kommer från två raka segrar och senast vann han på V86 tämligen överlägset trots att han fick göra en hel del jobb under vägen. Jag tror att han har så pass mycket respekt med sig att Ulf Ohlsson kan köra fram och överta ledningen tidigt men även om det skulle bli svar invändigt så räds han inte dödens och har en bra chans att vinna den vägen också. Jag tycker inte att motståndet skrämmer och känner mig trygg med att inleda omgången med ett singelstreck.

Motbud
12 Zenato gick 1.10.5 över kort distans senast i tuff V75-konkurrens och möter ett mer överkomligt motstånd nu. Distansen har han inga problem med och det är en häst som går hela vägen in i mål. Han kommer säkert gå en rejäl slutrunda men jag tror ändå det blir för långt fram till Django Silver som varit så fin på slutet.

1 Dynamic Twister vann överlägset på just Åmål i sin senaste start. Han är ganska kvick ut från start och skulle kunna ta emot favoriten men känslan är ändå att Stefan Persson är nöjd med ett rygglopp över den ovana distansen. Han borde åtminstone få en bra resa i den främre träffen och är tidig om man garderar favoriten.

Min Vinnare: 5 Django Silver
Spets efter 500m: 5 Django Silver / 1 Dynamic Twister /6 Thorondor
Skrällen:
Rankingen A:5 B:12.1.6.13.9.4 C:8.11.3.2.10.14.7

V86-2 2480m Auto
1 Kövras Joker har en toppchans om han försvarar sitt innerspår och når ledningen. Han har inlett året på bästa möjliga sätt med två raka segrar men spår 1 bakom bilen på Åmål är inte optimalt och han kan bli över från start. Han är omgångens största favorit i skrivande stund och jag vill prova att fälla honom.

8 Flap Setting är ruskigt snabb från start och hade han startat med ett spår längre in i banan hade jag trott väldigt mycket på honom i det här loppet. Jag tycker ändå att han är spännande och finner det inte helt osannolikt att han blåser till ledningen trots ett spår längst ut på vingen. Man provade honom barfota runt om för första gången senast men då galopperade han tyvärr från start men man säger från stallet att det inte hade något med barfotabalans att göra och man gör ett nytt försök med den balansen nu.

2 Steady Victory fick det inte att stämma senast på Tingsryds-ovalen men han har varit väldigt bra vid två raka segrar på Jägersro dessförinnan. Han är anmäld med skor i skrivande stund men man flaggar för att det kan bli barfota runt om för första gången.

4 Bontani Degato har bra form och har vunnit på Åmål tidigare över aktuell distans. Hans startsnabbhet
bakom bilen är lite oprövad men han öppnade hyggligt från samma utgångsläge senast. Kan Stefan Persson få iväg honom ytterligare lite Snabbare från start är ledningen ingen omöjlighet och biken kanske kan göra honom rappare den första biten.

Jag betalar även för 5 Elliot Cloud samt 7 Sun’s Ambition.

Min Vinnare: 8 Flap Setting
Spets efter 500m: 8 Flap Setting / 1 Kövras Joker / 4 Bontani Degato
Skrällen: 4 Bontani Degato
Rankingen A:8.1.2 B:4.5.7 C:10.12.9.6.3.11

V86-3 2480m Volt
6 Lysjö Kasper blir min andra spik i omgången. Det här är ett fartfyllt kallblod som har gjort många fina lopp i år och senast var han tapper från ledningen på V75 men fick till slut se sig besegrad av vinstmaskinen Ulvsåsen.
Nu är det passande förutsättningar och från sitt springspår är det en bra chans att nå ledningen och väl i spets blir han svårslagen. Han är dock inte beroende av någon ledning för att vinna loppet och är kanske som allra bäst när han får gå i ryggar och spara på sin speed och slipper han bara trava loppet utvändigt om ledaren tror jag på en bra chans.

Motbud
2 Brenne Rön har gjort bort sig med galopp två gånger om men har sett fin ut i övrigt och gått bra efter sina galopper. Nu har han ett knepigt spår i volten men skulle Sven Olav Weberg pricka starten och komma före Lysjö Kasper är mycket vunnet och från ledningen är det en tidig utmanare till min spik.

10 Sylv Odin satt fast med sparade krafter senast i samma V75-lopp som Lysjö Kasper och hade förmodligen passerat min spik om luckan hade uppstått. Han är ännu utan seger i år men formen känns klart på gång och skulle Lysjö Kasper få en tuff resa där framme har han en pollett till slut.

Jag tycker tre hästar höjer sig och tar ställning för Lysjö Kasper som jag tror har bäst chans av dessa.

Min Vinnare: 6 Lysjö Kasper
Spets efter 500m: 6 Lysjö Kasper/ 2 Brenne Rön
Skrällen:
Rankingen A:6 B:2.10 C:11.3.13..5.4.9.8.12.7

V86-4 2080m Auto
9 Notre Perle vann enkelt senast efter att ha kört sig till ledningen och det här är en väldigt fin travare som har gått framåt för varje start hos Björn Goop. Nu har hon fått ett tufft utgångsläge men Björn Goop söker sig troligen framåt tidigt om det går för sakta där framme och hon startar med högst segerchans i loppet, trots spåret.

4 Chicandquick håller jag som klar favorit till att ta hand om ledningen och hon vann från den positionen i överlägsen stil senast på Åmål i ett lopp över kort distans. Notre Perle är en bättre häst men den amerikanska sulkyn gav en bra effekt senast och hon växte ett par klasser i ledningen. Distansen är längre nu men Linda Sedström leder loppet länge.

3 Maharani Creation vann ett lopp på Visby senast efter ett passande rygglopp och hon borde kunna få ett liknande upplägg nu. Hon kan öppna snabbt från start och drömscenariot är om hon kan få ett lopp i ryggen på antingen Chicandquick eller Notre Perle.

Barfota runt om för första gången i karriären är en spännande ändring.

Min Vinnare: 9 Notre Perle
Spets efter 500m: 4 Chicandquick
Skrällen:
Rankingen A:9.4.3 B:2.10.5.1.8.7 C:11.6.12

V86-5 2080m Auto
8 Lucifer Lane är extremt gynnad av strykningen på 6 Disco Valente och har kommit ner ett hack i banan samt blivit av med det största hotet om ledningen. Jag tror att ledningen kan bli direkt avgörande för loppets utgång och även om 2 Gretzky B.R kan öppna fort från start är min övertygelse att Johan A Nilsson laddar vad som går och drar det längsta strået i striden om tätpositionen. Skulle han misslyckas att ta ledningen är dödens trots allt inte så tokigt på Åmål och motståndet är passande.

Motbud
2 Gretzky B.R övertygade stort vid segern på Jarlsberg och vann på 1.11.9 över medeldistans. Han är kvick iväg bakom bilen och lär göra ett allvarligt försök att svara ut Lucifer Lane när bilen släpper vingarna. Från ledningen med dokumenterad form på Åmål blir det ingen lätt nöt att knäcka om så blir fallet.
4 Audrey Effe har samlat på sig hårdhet nere i Frankrike och gör comeback efter att ha varit ifrån sedan i Januari.

 5 Ragazzo Da Sopra kan mycket när han är på rätt humör och med ett lopp lopp i kroppen lär formen vara framflyttade. Nu blir det dessutom barfota samt bike och skulle det bli ett hårt tempo där framme kan han bli farlig över upploppet.

Loppet känns heltäckt med fyra hästar men jag tar alltså ställning för Lucifer Lane i tron på att han når ledningen.

Min Vinnare: 8 Lucifer Lane
Spets efter 500m: 8 Lucifer Lane
Skrällen: 5 Ragazzo Da Sopra
Rankingen A:8 B:2.4.5 C:1.3.9.7

V86-6 2080m Auto
1 Agassi Broline är ytterligare en stor favorit som brottas med spår 1 bakom bilen och precis som med Kövras Joker i V86-2 är jag inne på att han kan bli överflyglad från start. Från ledningen är det en bra chans att vinna loppet men om han blir över från start måste det lösa sig med positioner.

2 Eagle Rock får istället tipset. Det är en stor fördel med spår 2 jämfört med spår 1 på Åmål och jag är inne på att Conrad Lugauer kan ta sig förbi Agassi Broline och nå ledningen..Senast gick Eagle Rock 1.13.6 över medeldistans i ett bra Breeders Crown-lopp och han satt fast över mål med gott om krafter obrukade.

6 All In Face är väldigt borttappad på spelet just nu och att han är anmäld med bike är spännande. Det här är ingen tokig häst alls och han har visat bra form och var bland annat trea i ett klass 2-försök senast som Django Silver vann.

5 Peak And Roll har hög kapacitet och var tvåa i samma lopp som All In Face senast men Jerry Riordan varnar för att hästen kan missgynnas av Åmåls bankropp.

8 M.T Rick Nash gör det bra varje gång och har visat en god inställning och vunnit 3/5 lopp i år och senast gick han fort över upploppet i ett V75-lopp när han testades i tuffare konkurrens. Läget drar såklart ner chanserna men om det klaffar med positioner ska han inte nonchaleras.

4 Strong De La Hoya var rejäl vid segern senast men nu hårdnar motståndet betänkligt. Han trivs annars hemma på Åmål och vann tre lopp här i fjol och helt avsågad ska han inte känna sig.

Min Vinnare: 2 Eagle Rock
Spets efter 500m: 2 Eagle Rock / 1 Agassi Broline
Skrällen: 6 All In Face
Rankingen: A:2.1.6 B:5.8.4 C:11.10.7.9.12.3

V86-7 2080m Volt
9 Muscle Man Boko låter det väldigt uppåt på inför det här loppet och han kommer förmodligen segla upp som ganska klar favorit under onsdagen. Nu är han anmäld barfota runt om för första gången och att Björn Goop sitter upp bakom hästen är spännande. Det blir ett offensivt upplägg och han trivs som bäst när han får gå ett i ett hårt och jämnt tempo enligt stallet.

1 Harry M.G som är loppets troliga ledare lär dock inte ge något gratis till favoriten. Senast släppte man ledningen i ett tufft lopp men på Åmål och mot ett mer överkomligt motstånd finns ingen anledning att släppa ledningen och planen är att leda loppet från start till mål.

8 Leandro Boko var väldigt blek i en V75-start senast men han var nedsatt av sjukdom den gången och har fått återhämta sig och känns bra i träning. Vi kan förvänta oss en bättre insats nu och utan strul från ett knepigt utgångsläge är han med där framme.

15 Bikila tycker jag är ett intressant drag trots svåra förutsättningar med tjugo meters tillägg. Det kan bli ett hårt tempo på loppet och då kommer hästarna på tillägg in i matchen och stallet meddelar att det är absolut toppform för dagen. Man låter faktiskt väldigt optimistiska inför den här uppgiften och hästen kommer att köras offensivt. 3 % är ett fynd.

Jag tar totalt sju hästar på mitt system.

Min Vinnare: 9 Muscle Man Boko
Spets efter 500m: 1 Harry M.G
Skrällen: 15 Bikila
Rankingen A:9.1.8.15 B:12.13.4. C:14.6.3.7.2.10.5.11

V86-8 2080m Auto
3 Hattusa har bra form för dagen och kan öppna fort från start om man laddar henne och det lär man såklart göra från det här utgångsläget. Jag håller henne som knapp spetsfavorit i loppet även om det är många om budet och från ledningen över Åmåls korta upplopp blir det inte lätt att slå henne. DD-spik.

2 Bring Me Wine får bära ett stort favoritskap i den avslutande avdelningen och det känns väl mycket begärt att hon bara ska gå ut och vinna efter 10 månaders frånvaro. Kommer hon till ledningen ska hon såklart räknas tidigt på sin kapacitet trots avsaknad av lopp men det är långt ifrån säkert att hon kommer till den positionen.

4 Benedetta Jet var rent ut sagt dålig senast som storfavorit i Xpressprinten på Åbytravet och det var något som inte stod rätt till för dagen. Insatsen senast oroar såklart men normalt sätt hävdar hon sig väl i den här konkurrensen och när man tar ut henne igen borde problemen vara åtgärdade.

8 Breidabliks Kahlua har fått ett par lopp i kroppen efter uppehåll och börjar närma sig toppformen. Hon fick en snäll resa på innerspåret senast i ett tufft försök till Diamantstoet och nu slipper hon hästar som Margareta Tooma och Marion Fouty Bon.

Klaffar det bara med positioner är jag inte främmande för att hon kan vinna loppet.

Jag tar totalt sju hästar i en öppen avslutning.

Min Vinnare: 3 Hattusa
Spets efter 500m: 3 Hattusa / 2 Bring Me Wine / 7 Force De Flandre
Skrällen: 8 Breidabliks Kahlua
Rankingen A:3.2.4.8 B:1.7.9 C:11.10.6.5.12

Lycka till 
DrTrav