På onsdag är det dags för V86 igen och den här veckan rör det sig inte om V86Xpress från två banor som brukar vara fallet utan hela omgången utspelar sig på Åmåltravet med spelstopp redan 19.20. Värt att tänka på vad gäller Åmål är att det är en 800 metersbana med skarpa och korta kurvor samt att upploppet endast uppmäter 105 meter, vilket brukar göra att det är svårt att komma till från sämre lägen på bakspår. Mina spikar i omgången tror jag därför vinner från just ledningen. Jag spelar med tre spikar i omgången, 3 Bravo Tesla i den första avdelningen, 6 M.T On Target i sjätte avdelningen och 4 Lucifer Lane i den avslutande o c h åttonde avdelningen.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Åmål Onsdag 2/6
V86-1 3 Bravo Tessla
V86-2 1.3.4.6.7.9.11.12
V86-3 1.2.5.6.7.10
V86-4 6.7.8.10.12
V86-5 1.4.5.8.11.12.13.14.15
V86-6 6 M.T On Target
V86-7 2.8
V86-8 4 Lucifer Lane

4320rader x 0,25kr = 1080 kr

Dagens Dubbel Åmål 2/6
DD-1 2.8
DD-2 4 Lucifer Lane

2 rader x 100 kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1680m Auto
3 Brava Tessla ser ut att ha hittat en skräddarsydd uppgift med spetsläge, över kort distans på Åmåls korta upplopp. Det finns en startsnabb häst invändigt där man i skrivande stund väljer att testa barfota runt om i karriärens 16 start, vilket ger en fingervisning om att man vill försöka prova att svara ledningen den första biten. Spår 1 på Åmål är dock en klar nackdel jämfört med ett spår en bit ut i banan och jag tror det blir svårt att ta emot Bravo Tesla från början och väl i ledningen ser jag ingen som kommer att trycka upp tempot utvändigt och Stefan Persson borde rinna undan över upploppet även om motstånd inte saknas.

Motbud.
1 Hera Sisu testas som sagt med barfotabalans för första gången i skrivande stund och skulle hon mot förmodan lyckas att försvara ledningen från start kan hon bli en svår nöt att knäcka.
Skulle det bli lite körning inledningsvis mellan ovan två nämnda hästar skulle det öppna upp loppet och bakom nämner jag 4 Listas Behindbars som har tävlat i tuffa gäng i vinter och som satt med gott om krafter kvar över mål senast.

8 Mellby Happy var tvåa bakom Ultra Bright i årsdebuten efter en snabb avslutning och skulle det bli tempo på loppet kommer hon att avsluta fort om hon hittar ner i en bra position från sitt besvärliga startspår. Det krävs dock att det blir lite tempo på loppet och kort distans är ett oprövat kort.

Min Vinnare: 3 Bravo Tessla
Spets efter 500m: 3 Bravo Tessla
Skrällen: 8 Mellby Happy
Rankinge A:3 B: 1.4.8.11.9.6.10 C:7.2.12.5

V86-2 2080m Volt
7 Being Jolly har en bra chans att vinna loppet om han hittar till ledningen och Micke J Andersson brukar inte vara blyg i sina styrningar. Det gäller dock att träffa bra i volten för det finns fler startsnabba i fältet som förmodligen är angelägna om att hitta till ledningen och når han inte ledningen är han såklart sårbar. Det är mitt förstastreck men det känns som att det skulle kunna bli ett stökigt lopp på förhand.

6 Höwing Zora har också ett springspår och är snabb från start och med ett lopp innanför västen är man säkert sugna på att testa i ledningen med en häst som har tävlat i tuffa gäng under fjolåret och har ett högt kunnande i grund i botten. Från ledningen känns det som ett spännande drag i omgången.

4 Olympic Tile har fått träna på ett tag hos Björn Goop och har fått två lopp i kroppen efter vinterträningen och han var fyra senast bakom bra hästar efter ett snabbt upplopp. Det är lättare emot den här gången och när han lättas ytterligare i balansen tror jag att han är redo för en bra insats nu och skulle 6 & 7 köra om ledningen inledningsvis kan Björn Goop profitera på det.

12 Reddington är förmodligen loppets bästa häst men att ta in tjugo meters på den främre träffen är inte lätt men han går såklart inte att nonchalera och när hästar debuterar för Roberth Bergh brukar de vara väl förberedda.

1 Red Love Vici har varit blek i sina senaste insatser i Norge men hästen är inte så tokig egentligen och han borde få en bra resa från det här läget.

Ett väldigt öppet lopp där jag streckar totalt åtta hästar.

Min Vinnare: 7 Being Jolly
Spets efter 500m: 6 Höwings Zara/7 Being Jolly
Skrällen: 6 Höwings Zara
Rankingen A: 7.6.4.12 B:1.9.11.3 C: 2.5.8.10

V86-3 2080m Auto
1 Thai Daenarys kommer säkerligen att trenda en hel och skulle hon lyckas med att försvara sitt luriga innerspår kommer hon att bli väldigt svårslagen från ledningen och hon borde komma till Sverige väl förberedd. Skulle hon däremot misslyckas med att försvara innerspåret blir hon mer sårbar och hon har inte varit helt pålitlig alla gånger.

2 The Fast Love startar med framspår bakom bilen för första gången i karriären och det är svårbedömt hur snabbt hon kan öppna. Hon har öppnat hyggligt i volt tidigare och var positiv i en bilprovstart senast.
Skulle Goop lyckas följa bilen på ett bra sätt och ta sig förbi Thai Deanarys är det i stället hästen att slå. Det finns dock risk för att hon får göra jobbet utvändigt och hon har varit ojämn i sina prestationer tidigare och känns väl mycket spelad för min smak i skrivande stund.

5 Sweety Cash S.W har aldrig missat pallen på fem försök. Hon har visat att hon kan avsluta snabbt över upploppet och blir det körning mellan 1 och 2 inledningsvis kan hon bli tuff att stå emot den sista biten.

7 Runkeeper M.J kommer med formen på topp och har två raka segrar i “raden” och utan strul från läget kommer hon vara med långt fram även den här gången.

Jag betalar även för 6 Devs Dandelion samt 10 Teton Britannica.

Min Vinnare: 1 Thai Deanerys
Spets efter 500m: 1 Thai Deanerys/2 The Fast Love
Skrällen: 7 Runkeeper M.J
Rankingen A: 1.5.2 B: 7.6.10.11.3.4 C: 8.12.9

V86-4 2880m Volt
6 Ian B.R kan öppna fort och vann från spets i sin senaste start mot tufft motstånd på tilläggsvolten. Han fick dock bestämma väldigt mycket i ledningen och det blev ett ganska billigt lopp. Det är återigen läge för ledningen men den långa distansen är ingen fördel och det finns några hårda hästar emot som är starka och trivs med förutsättningarna och kommer att försöka göra livet surt för ledaren.

7 Devs Definitif var ute i Kungapokalen senast och går ner i klass till den här starten. Det ser ut som att han borde att komma iväg från sitt springspår och hitta ner i ryggen på Ian B.R direkt och få en perfekt resa nu. Mot enklare motstånd än senast borde han kunna bli farlig över upploppet.

8 Tyson Dimanche har ingen lätt uppgift att ta in tjugo meter på två så pass bra hästar men det är en urstark herre som är kraftig gynnad av den långa distansen och han räds inte att göra jobbet ute i spåren. Det kan bli trötta ben där framme över en relativt ovan distans för ovan nämnda hästar och då kan Tyson Dimanche styrka bli helt avgörande.

10 Bear Hope var tvåa bakom just Ian B.R senast och även om det skiljde 3.5 längd i mål så var det bra upplopp och det var svårt att ta något på Ian B.R när det gått så pass sakta i loppet. Det var ändå ett steg framåt senast i min bok och även om Petter Karlsson är en duktig kusk, är det såklart ett plus att Goop sitter upp själv nu.

12 Personal Goals är jämn och bra mest varje gång. Han har presterat bra med Jepson tidigare och han brukar kunna bjuda på vassa avslutningar när han får lite draghjälp under vägen.

Min Vinnare: 7 Devs Definitif
Spets efter 500m: 6 Ian B.R
Skrällen: 12 Personal Goals
Rankingen A: 7.8.6 B:10.12. C:13.11.2.1.14.9.3.5.4

V86-5 2080m Volt
4 Mjölner Röder kan inte spetsa av egen kraft men det är ingen omöjlighet att han skulle kunna få ta ledningen i ett andra skede beroende på hur man lägger upp taktiken med 1 Åstas Gotthard som med stor sannolik sitter i ledningen inledningsvis, även om jag tror att att man släpper ledningen över medeldistans. Mjölner Röder har dock gjort bort sig med två raka galopper och spår fyra i volten är såklart inte optimalt. Vid felfri avgång kan det bli svårt för att hästarna på den bakre volten att hinna ikapp.

1 Åstas Gotthard är väl kanske bäst över kort distans och han var mycket fin vid skräll-segern för två starter sedan. Senast orkade han inte riktigt från ledningen över medeldistans men han kommer att få en bra resa nu och jag är inte främmande för att han skulle kunna räcka hela vägen.

11 Björnemyr Dennis vann 6 lopp under fjolåret och börjar närma sig formen nu. Det är positiva tongångar från stallet och trots ett jobbigt utgångsläge borde det vara en bra chans att runda samtliga ekipage. Det får dock inte strula under vägen och det kan bli långt fram till den främre volten.

12 Fröyu Birk känns också på gång formmässigt och borde närma sig en seger nu. Han har bra fart för sammanhanget och är segervan med sina tolv segrar på trettiotre starter.

Det här loppet känns extremt svårlöst och för den som har råd behöver det inte vara fel att ta samtliga ekipage, men jag får nöja mig med nio hästar på kupongen. Jag nämner ändå 8 Hibo Bungal som är spelad på noll procent i skrivande stund som jag vet har hög kapacitet, men som verkar brottas med rejäla hjärnspöken. Den dagen poletten trillar ner (om den gör det) kommer han förmodligen få besöka vinnarcirkeln mer framöver.

Min Vinnare: 4 Mjölner Röder
Spets efter 500m: 1 Åstas Gotthard/ 4 Mjölner Röder
Skrällen: 1 Åstas Gotthard
Rankingen A: 4.1.11.12 B:15.5.13.14.8.10.9C: 7.3.2.6

V86-6 2480m Auto
6 M.T On Target har det varit en del surr om att det ska finnas en del att hämta framöver och efter ett par sämre insatser visade han vad han kunde senast. Efter att ha kört fram tidigt från sitt bakspår till positionen utvändigt ledaren, vann han enkelt på ett rejält sätt efter att ha travat utvändigt ledaren i 1500 meter. Nu har han fått ett framspår till den här starten och även om det finns en startsnabb häst invändigt i form av 4 Cena tror jag att M.T On Target kan öppna riktigt fort från start och det är min spetsfavorit i loppet, och det är dessutom ingen omöjlighet att man inte vill försvara någon ledning med 4 Cena med tanke på att han vek ner sig från ledningen senast över kort distans. Det känns som att M.T On Target har fattat vad det går ut på nu och från ledningen blir han väldigt svårslagen. Skulle han missa tät, visade han ändå senast att han tål att göra jobbet på egen hand och jag tror att det är en vettig chans att vinna även om det skulle bli dödens. Jag Spikar.

Motbud
3 Final Whistle är det självklara motbudet i loppet vilket fyra segrar på sju starter i karriären vittnar om. Senast hade han dock inte stilen med sig och förlorade som storfavorit från ledningen och travet flöt inte alls vid den starten. Nu är det anmält barfota runt om för första gången i karriären, vilket såklart är intressant. Med tanke på insatsen senast och att jag inte tror att han hålla ut M.T On Target från start så måste han svara för en rejält förbättrad prestation om han ska kunna hota min vinnare.

4 Cena är en Readly Express-avkomma som säkerligen besitter en hög kapacitet men senast var han direkt dålig från ledningen som storfavorit och slutade femma. Nu testar man att rycka skorna igen och det kanske kan få hästen att tända till nu men vid de senaste tre tillfällena man har testat barfotabalans har det slutat med galopp. Det känns mer som en sprinter och lång distans är ett frågetecken nu. Goop borde åtminstone kunna utnyttja hästens startsnabbhet för att hitta en bra position och vid felfri avgång borde han få en bra resa.

Jag nämner även 8 Calypso Coffee som har sett riktigt fin ut vid årets två starter och om han kommer till från sitt svåra utgångsläge är han inte helt avhängd här, och kan vara en rolig skräll för den som garderar.

Min Vinnare: 6 M.T On Target
Spets efter 500n: 6 M.T On Target / 4 Cena
Skrällen: 8 Calypso Coffee
Rankingen A: 6 B: 3.4.8.2 C: 5.9.11

V86-7 2080m Auto
8 Mill Cava var riktigt fin vid segern senast när hon ledde från start till mål och aldrig bjöd in de något mer hårdare och rutinerade hästarna på den bakre volten. Nu har hon fått ett åttonde-spår den här gången men hon är blixtrande snabb från start och jag blir inte förvånad om Björn Goop hittar till ledningen trots ett spår längst ut på vingen. Björn Goop och bike är intressanta ändringar till den här starten och även om han inte når ledningen härifrån lär det bli laddning framåt för att hitta en position i den främre träffen omgående. Hästen är under utveckling och i fin form dessutom och hon ska räknas mycket tidigt oavsett om det blir någon ledning eller inte.

2 Chang utmanar främst om ledningen och lyckas han bara hålla ut Mill Cava från start är det hästen att slå. Man låter tydliga från stallet att man vill köra i ledningen från och med risk att låta tjatig vet vi att det är en enorm fördel på aktuell bana. Senast gjorde han bort sig med startgalopp men hästen är normalt inte osäker och vi får se det som ett olycksfall i arbetet och han har visat bra form på barfotabalans innan dess.

1 Zenato är favorit i skrivande stund men jag har ingen större känsla för ekipaget och han kommer bli över från start. Skulle det bli tempo på loppet och lösa sig från innerspåret kan han såklart vinna loppet, men som betrodd är det ingen jag vill betala för.

Jag varnar lite för en storskräll i 3 Trollhunter som är bra i sina ljusa stunder. Han är inte att lita på men han har visat startsnabbhet tidigare och skulle han fungera är det ingen omöjlighet att han kan hitta ledningen initialt och välja själv om han vill testa i ledningen eller få en bra resa i ryggar.

Min Vinnare: 8 Mill Cava
Spets efter 500m: 2 Chang/3 Trollhunter/8 Mill Cava
Skrällen: 3 Trollhunter
Rankingen A:8.2 B: 3.1.10.9.5.7.12 C: 11.6.4

V86-8 2080m Auto
4 Lucifer Lane var fantastisk fin senast när han efter en strykning på Tae Kwon Deo till slut blev klar favorit inom vinnarspelet och vann loppet på 1.10.2 från ledningen över kort distans och intrycket var riktigt bra och det fanns de som vurmade för att Lucifer Lane var tänkbar som en av de sista hästarna in i elitloppet efter den insatsen. Det var förmodligen aldrig nära dock och istället blir det start på Åmåltravet ett par dagar efter den fantastiska helgen som har varit. Från ett perfekt spår lär det bli full laddning mot ledningen och över Åmåls korta upplopp får övriga vara riktigt bra om de ska kunna hota Lucifer Lane. Även om det finns ett par fullvärdiga motståndare tror jag inte att de kan besegra Lucifer Lane utvändigt med tanke på intrycket senast och jag avslutar omgången med att hamra in spiken.

Motbud
7 Heart Of Steel startade i Copenhagen Cup senast i hopp om en riktigt bra insats för att kunna knipa en av de sista platserna i Elitloppet. Tävlingsdagen blev inte som man tänkt sig och efter ett tufft lopp ute i spåren fanns inga krafter kvar till slut och han slutade faktiskt oplacerad. Han har definitivt kapacitet för att vara med att utmana om segern i det här loppet om han tävlar på topp men även om han har fått tre lopp i kroppen nu, har jag svårt att se att han ska besegra Lucifer Lane från det här läget.

9 Nadal Broline vet vi alla vad han kan i sina ljusa stunder och senast tog han ett rejält kliv framåt när han avslutade riktigt vasst som tvåa bakom Elitlopps-finalisten Aetos Kronos. Han kommer säkert att göra en riktigt bra prestation igen men från bakspår blir det svårt att komma till på Åmåls speciella bankropp. Klaffar det med positioner under vägen är det självklart ett tidigt motbud.

Jag nämner 1 Flash Håleryd som jag väntar på att det ska lossna för formmässigt. Det var dock ett trögt intryck senast från rygg ledaren senast men om han skulle prestera på topp ser det återigen ut som att han får en liknande resa och med fritt över upploppet är han inte otänkbar.

Min Vinnare: 4 Lucifer Lane
Spets efter 500m: 4 Lucifer Lane
Skrällen: 1 Flash Håleryd
Rankingen A: 4 B: 7.9 C: 5.1.6.2.10.11.3.12.10

Lycka till med spelet