Det är jackpot på V86 denna onsdag som körs på Bergsåker i Sundsvall och Jägersro i Malmö. Jag spelar med två stycken spikar i V86-3 där 1 Blomsterprinsen står för klassen i gänget samt i V86-5 där 8 Global Badman som ser fin ut för dagen ska ses med bra segerchans. 


V86-Förslag Bergsåker/Jägersro 22/5

V86-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-8
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V86-1 2140m Auto

5 Bellfort är en rätt så skaplig tävlingshäst som på karriärens elva starter hittills tagit tre segrar och två tredjeplatser. I år har hon tagit en seger på fem starter och den kom i näst senaste starten då hon fick en resa i rygg på ledaren för att sedan få luckan in mot upploppet och efter en vass avslutning så blev segern enkel till slut. Hon gjorde en helt okej insats senast också som femma och formen är klart uppåt på fyraåringen som här står fint till med ett bra startspår då hon är kvick ut den första biten. Siktet är givetvis inställt på ledningen här från kusken Hanna Reiser som sedan vill köra i den positionen och väl därifrån så ska detta vara en bra segerchans för Bellfort som får min förstaröst. 

9 Heather Zet är en välstammad dam som gjort fyra starter i år och på dessa tagit tre pallplaceringar varav en seger. I senaste starten så fick hon en rätt så tuff resa utvändigt ledaren mestadels, men höll trots det bra till tredjeplatsen och formen ser ut att vara rätt så fin. Här har hon lottats till ett bakspår vilket kanske inte är det bästa för henne då hon är rätt så kvick ut den första biten, men hon bör hamna bra på det här och går även fint bakifrån. Hon tål även som hon visade senast att göra en hel del jobb själv under loppets gång och Heather Zet ska räknas tidigt här normalt sett. 


Min Vinnare: 5 Bellfort 

Spets efter 500m: 5 Bellfort 

Skrällen: 3 Gin T.`s Darling 

Rankingen: A: 5,9 B: 8,10,3,1,6,4 C: 12,7,11,2


V86-2 2140m Volt

2 Röde Orm har i grunden ett fint kunnande och fick visa det stundtals ifjol som treåring då det på sju starter blev två segrar. Inför den här säsongen så bytte han tränare och återfinns nu i Adrian Kolgjinis regi där det i år blivit fyra starter och på dessa har det blivit en seger och en tredjeplats som bäst. I senaste starten i början av maj så såg han formstark ut då han fick en resa i rygg på ledaren och satt då fast med gott om krafter kvar som trea i mål och från det här utgångsläget den här gången lär det inga läggas några fingrar emellan då man vill till ledningen den här gången och väl i den positionen så ska det här vara en bra segerchans för Röde Orm. 

10 Kyrie Eleison har alltid visat hög kapacitet men också varit lite ojämn i sina prestationer. Sedan en tid tillbaka så finns han numera i Danmark där Flemming Jensen nu ansvarar för träningen och för dansken så har det blivit två starter i år för femåringen som sett riktigt fin ut. Han slutade tvåa i årsdebuten näst senast då han gick starkt efter galopp och i senaste starten så kördes han till ledningen och stannade där hela vägen in i mål och det var ett mycket fint formintryck. Nu provar man att starta mot ett lite tuffare motstånd på svensk mark den här gången och han startar från ett bakspår på 20 meters tillägg vilket är lite lurigt, men det är en väldigt fin häst för klassen och om bara Kyrie Eleison kommer hyggligt på det härifrån så ska han räknas tidigt. 


Min Vinnare: 2 Röde Orm

Spets efter 500m: 2 Röde Orm

Skrällen: 1 Big Little Man 

Rankingen: A: 2,10 B: 1,6,9,5,4,3,7 C: 8,11 


V86-3 2640m Auto

1 Blomsterprinsen har kommit igång riktigt bra i år då han på sex starter tagit fyra segrar och är under fin utveckling. I de senaste två starterna har det dock inte riktigt stämt för honom då han galopperade näst senast och i senaste starten så provade man honom barfota runt om och travet flöt då inte helt perfekt och han gick i mål med gott om krafter kvar efter att ha körts snällt. Formen ska det enligt stallet inte vara något större fel på då han har känts fin i träningen och här står han inför en passande uppgift sett till motståndet och med respekt från de övriga motståndarna så tror jag att kusken Mats Djuse kan placera Blomsterprinsen i ledningen här efter ett par hundra meter och sedan finns det ingen som kan rå på honom den här gången. Jag spikar! 

2 Klack Vidar är en rätt så fin tävlingshäst som matchats i rätt så tuffa sällskap stundtals på slutet och gjort det bra. I senaste starten så fick han ett tufft lopp utvändigt ledaren men höll trots det bra till en femteplats och känns enligt stallet fin i träningen inför detta. Från ett fint utgångsläge så kan dessutom kusken Marcus Lilius sikta in sig på att ge sjuåringen en fin resa här i den främre träffen och om Klack Vidar kan få en ryggresa för att spurta till slut så kommer han göra en bra insats här och ska räknas tidigt bakom min vinnare av loppet.


Min Vinnare: 1 Blomsterprinsen 

Spets efter 500m: 1 Blomsterprinsen 

Skrällen: 2 Klack Vidar 

Rankingen: A: 1 B: 2,11,4,10,12 C: 5,3,6,8,9,7


V86-4 2140m Auto

2 Knockout Charlie är en herre som debuterade under våren förra året och galopperade då och fick sedan ett års tävlingsuppehåll fram tills i början av mars i år och har på årets fyra starter tagit två andraplatser och en tredjeplats. Det är en häst som stallet har haft rätt så höga tankar om och som även gjort riktigt fina prestationer i år även om han fortsatt väntar på karriärens första seger. Vid andraplatsen senast så kördes han till ledningen och fick där utstå en hel del press på den sista bortre långsidan och höll då sedan tappert hela vägen in i mål och känslan är att formen är fin inför detta. Här har han återigen lottats till ett fint utgångsläge och i ledningen tycker stallet att han höjer sig så därför är taktiken här given för kusken och tränaren Joakim Lövgren som vill till ledningen och väl i den positionen så tror jag att karriärens första seger kommer här för Knockout Charlie. 

1 Ib är en dansk gäst som på sina åtta starter hittills i karriären tagit tre segrar och tre andraplatser och har i år på två starter tagit två segrar och sett fin ut. Han ser ut att besitta båda speed och styrka vilket han har nytta av i den klassen han finner sig i och i senaste starten på Charlottenlund i Köpenhamn så fick han göra grovjobbet utvändigt ledaren under större delen av loppet men kunde trots det vinna rätt så enkelt till slut och det var en mycket fin insats. Innerspåret bakom startbilen som han har lottats till här är inte något plus för fyraåringen då han inte är särskilt snabb ut den första biten så kusken Nicklas Korfitsens första uppgift blir att hitta ut i ett andraspår och om det lyckas så ska Ib kunna blanda sig i segerstriden här. 


Min Vinnare: 2 Knockout Charlie 

Spets efter 500m: 2 Knockout Charlie 

Skrällen: 4 Connors Broline 

Rankingen: A: 2,1 B: 5,4,3,11,8,9 C: 10,6,7


V86-5 2640m Auto

8 Global Badman hade en fin säsong förra året med tre segrar på tio starter samt över 528 tusen kronor intjänat och har inlett det här året bra med då han tagit en seger och en andraplats på två starter. Segern den kom direkt i årsdebuten näst senast i slutet av april då han mot ett lite enklare sällskap kördes till ledningen efter ett halvvarv och väl från den positionen så vann han sedan mycket enkelt och han följde upp det med en fin andraplats senast då han från tredje par utvändigt avslutade bra men åkte dit i sista stegen kort före mål. Utgångsläget här är tråkigt men han kan öppna rätt så fort den första biten om man väljer att ladda med honom och här tror jag nog att kusken och tränaren Daniel Wäjersten väljer att ladda med sin adept som nog kan köras till ledningen här efter ett par hundra meter och därifrån ska det vara en toppchans för Global Badman som dock ska ha segerchans oavsett position i det här loppet. Jag spikar! 

3 Night Art kom till Daniel Wäjerstens stall under sensommaren ifjol och radade under hösten upp ett par fina prestationer och har i år sett fin ut i två starter som gett en seger som bäst. Segern kom i årsdebuten näst senast då han från 40 meters tillägg fick en fin resa och efter en vass avslutning så blev segern rätt så enkel till slut. I senaste starten så mötte han ett mycket tuffare motstånd men var ändå bra som fyra i ett lopp som vanns av självaste Joviality och han avslutade då sista 800 meterna via 1.09.3 och formen kommer allt mer. Den här gången är motståndet något mer lämpligt och från ett fint utgångsläge så kommer han att få ett fint lopp i den främre träffen och om det strular till sig för min vinnare av loppet så är stallkamraten Night Art att räkna med här. 


Min Vinnare: 8 Global Badman

Spets efter 500m: 8 Global Badman 

Skrällen: 9 Donners Am 

Rankingen: A: 8 B: 3,1,9,4 C: 5,6,7,2 


V86-6 2140m Auto 

5 Lady Beluga har visat fin form under hela året utan att få vinna och har på sex starter tagit en andraplats och tre tredjeplatser. I senaste starten så gjorde man resan till Köpenhamn och det var då upplagt för årets första seger, men den dagen förstördes av att hon blev kraftigt störd i första sväng och galopperade. Formen är enligt stallet väldigt fin för dagen och från det här utgångsläget så kliver hon iväg bra och kommer att få en fin resa i den främre träffen men någon ledning blir det nog inte med startsnabba hästar invändigt. Hon har dock en fin spurt att tillgå de gånger hon får gå med i ryggar och om kusken och tränaren Joakim Lövgren kan bjuda sin adept Lady Beluga på en fin resa här så kommer tror jag årets första seger som är välförtjänt isåfall. 

4 Thewinnertakeitall är en amerikanare som köptes in till Danmark inför förra säsongen och under sin debutsäsong på nordisk mark så blev det fem segrar och en andraplats på tio starter samt över 499 tusen kronor intjänat och man fick då se hans fina kapacitet. I år har han fått två lopp i kroppen där han i årsdebuten näst senast i mitten av april var klart godkänd som trea för att i senaste starten galoppera från start men han gick efter det väldigt bra till fjärdeplatsen bakom tuffa hästar och visade då att formen sitter där den ska. Normalt sett så är han travsäker och förhoppningsvis var den galoppen bara en engångsföreteelse för femåringen som från det här utgångsläget bör kliva iväg bra, hela vägen till ledningen tror jag och i den positionen så blir Thewinnertakeitall svårluggad. 


Min Vinnare: 5 Lady Beluga

Spets efter 500m: 4 Thewinnertakeitall 

Skrällen: 7 Yuvaraj 

Rankingen: A: 5,4 B: 9,7,3,2,10 C: 1,6,8


V86-7 1640m Auto

6 Hagrid är en flyfotad herre med fin kapacitet men som också har lite svårt att stå på benen stundtals. På slutet så har det blivit två raka galopper, först näst senast då han i ledningen såg väldigt fin ut i slutsvängen men galopperade då med en framskjuten placering på gång och senast så blev det galopp kort efter start. Enligt stallet så känns det i träningen som att han håller en väldigt fin form för dagen och den här uppgiften ser på förhand spännande ut då han är ute över en passande kort distans samtidigt som han har lottats till ett framspår. Just spåret är något han kan utnyttja då han är kvick ut den första biten och det är även spännande att kusken Örjan Kihlström hoppar upp bakom den här gången och om bara Hagrid travar iväg här så bär det normalt sett iväg till ledningen och om det sedan flyter på under loppet så ska detta vara en vettig segerchans. 

11 Woodcutter är en fin tävlingshäst som efter ett längre uppehåll utan någon start förra året nu gjort åtta lopp i år och har sett allt bättre ut. Första segern för året kom i näst senaste starten då han fick en position i andra par utvändigt och efter att han körts fram utvändigt ledaren inför slutvarvet så kunde han koppla greppet in mot upploppet och segern blev till slut säker. I senaste starten gjorde han återigen en fin prestation då han gick ett fint slutvarv ute i spåren till tredjeplatsen och formen är enligt stallet bra. Dock har han här haft otur i spårlottningen då han kommer ut från ett bakspår över kort distans vilket alltid är tufft, men om det kan bli lite tempo på loppet vilket det ser ut att kunna bli här så ökar segerchansen för Woodcutter som är en stark avslutare och ska i det här loppet med lite tur räknas tidigt. 


Min Vinnare: 6 Hagrid 

Spets efter 500m: 6 Hagrid 

Skrällen: 3 Across The World 

Rankingen: A: 6,11 B: 5,4,3,8,7,10 C: 12,2,9,1


V86-8 2640m Auto 

6 Milles Tobin har trots sin ålder på fem år endast gjort fjorton starter under karriären och på dessa tagit fyra segrar och tre andraplatser. I år har han hunnit med att göra fyra starter med en seger som bäst och han hade en liten tävlingspaus på två månader inför senaste starten då han inte var som bäst som femma men han tar enligt stallet inte riktigt i som önskat när han får springa i ryggar. Därför lär det den här gången bli full laddning från start från det här utgångsläget för i ledningen så trivs han väldigt bra då han tagit alla sina fyra segrar i karriären därifrån och till den här starten så är han dessutom anmäld barfota runt om vilket isåfall är andra gången i karriären. Till tät tror jag att det bär av här för Milles Tobin tillsammans med kusken och tränaren Joakim Lövgren och väl i den positionen är det ekipaget att slå för övriga. 

8 Parameter har varit fin på slutet och ser ut att hålla toppform efter en seger och en andraplats i de två senaste starterna där det varit rejäla insatser. Vid segern i näst senaste starten som var hans andra för året så startade han från ett hopplöst utgångsläge och hamnade då som sistahäst i fältet men via rejäla sista 700 meter så rundade han fältet och kopplade greppet om segern in mot upploppet och sedan blev det väldigt enkelt med ett bra intryck över mål. Även i senaste starten så var det ett bra intryck då han från en bit bak i kön återigen levererade en fin långspurt och det blev då en andraplats. Den långa distansen som nu väntar känns som en fördel för fyraåringen som återigen har lottats till ett tråkigt utgångsläge och han lär nog få backa ner i fältet på nytt här kusken Victor Rosleff, men om Parameter håller samma form och gör en liknande insats som i de senaste starterna så ska han räknas mycket tidigt. 

Min Vinnare: 6 Milles Tobin

Spets efter 500m: 6 Milles Tobin

Skrällen: 4 Value For Moni 

Rankingen: A: 6,8 B: 5,12,2,4,10,7,3 C: 1,9,11Lycka till!
Christoffer