V86 från Jägersro och Bergsåker och jag tycker att Daniel Wäjersten har några riktigt fina chanser den här tävlingsdagen och jag skulle inte bli förvånad om han tar en trippel.

Jag spelar med tre spikar. 7 Espirit Sisu i den andra avdelningen, 1 Lady Beluga i den femte avdelningen och 13 Gooner i den åttonde avdelningen. 

V86 Onsdag Jägersro & Bergsåker 26/5

V86-1 1.3.4.6.9.10
V86-2 7 Espirit Sisu
V86-3 1.2.3.4.5.9
V86-4 2.4.8.10
V86-5 1 Lady Beluga
V86-6 1.2.3.10.11
V86-7 2.4.5.6.11.12
V86-8 13 Gooner

4320 rader x 0.25 kr = 1080kr

Dagens Dubbel Jägersro & Bergsåker 26/5

DD-1 2.4.5.6.11.12
DD-2 13 Gooner

6 rader x 50 kr = 300kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m Auto
4 Racing Ribb öppnar fort och kommer han till spets utan att det kostar för mycket är det en vettig chans att leda från start till mål och han stred emot bra vid segern senast och han har hållit en god form hela vägen. Han kan dock utmanas inledningsvis att invändiga 2 Fabio De Pervenche och utvändiga 6 Cab Lane och det skulle kunna bli en rivig inledning.

1 Infinitus kommer att bli över från start men jag spikade senast med framgång och löser det sig bara från läget så har han sin bästa bit tillslut och han skulle såklart gynnas kraftigt av en snabb öppning här.

6 Can Lane kan öppnar snabbt från start och jag tror att Untersteiner gör ett allvarligt försök att ta sig förbi Adrian från början och från ledningen brukar han växa ytterligare ett par klasser. Han har visat att han inte är beroende av någon ledning på slutet och ska räknas tidigt oavsett och det är väl ingen omöjlighet att han söker sig ner i ledarryggen om ledningen är upptagen.

9 Quattro Töll är skrällen i loppet. Han gör väl egentligen sina bästa lopp när han är med i den främre träffen direkt men han kan öppna fort och borde kunna komma igen vettigt med bra startryggar. Roligt streck till låg procent.

Min Vinnare: 4 Racing Ribb
Spets efter 500m: 4 Racing Ribb/ 6 Can Lane
Skrällen:
Rankingen: A: 4.6.1 B:9.3.10 C: 2.5.7.8

V86-2 2140m Auto
Här tycker jag mig ha hittat omgångens bästa spik, och i skrivande stund är hästen inte i närheten av att vara favorit (även om det mycket väl kan ändra på sig till spelstopp).

7 Espirit Sisu har ett springspår på tillägg och kan öppna snabbt. Jag blir förvånad om Daniel Wäjersten inte laddar av allt som går från start för att komma före det värsta motbudet Coin Perdu och vara först fram och överta ledningen från 1 Zinco Jet. Det är ingen omöjlighet att Ulf Ohlsson vill försvara ledningen med 1 Zinco Jet när han är ensam på den främre volten, men känslan är ändå att Zinco Jet gör sina bästa lopp när han får gå i ryggar och spara på sin speed så länge som möjligt och jag tror att Ulf Ohlsson är beredd att släppa ledningen när Wäjersten kommer fram och ställer frågan. Från ledningen borde Espirit Sisu vara mycket svårslagen och 3 Coin Perdu måste vara riktigt bra för att slå Espirit Sisu utvändigt. Jag spikar i Espirit Sisu i ett lopp där spelarkåren lär ha svårt att bestämma sig.

Motbud
3 Coin Perdu är såklart en allvarlig utmanare till segern, och det är en klasshäst i grund och botten. Senast mötte han hästar som Moni Viking, Algot Zonett med flera i stayerloppet Örebro International och hängde på klart bra som femma. Det är enklare emot nu men medeldistans är ett minus och jag är inte övertygad om att han kan besegra Espirit Sisu utvändigt över medeldistans, även om det såklart inte är någon omöjlighet.

1 Zinco Jet har ett passande läge som ensam på startvolten med tjugo meters försprång och kommer garanterat att få en bra resa från det här läget. Ulf Ohlsson kan lägga upp taktiken själv om han vill köra i ledningen eller släppa till de hårdare hästarna på bakspår. Jag tror han saknar hårdheten för att hålla undan för Espirit Sisu och Coin Perdu normalt sett men med rätt lopp är han alltid vass på sin speed den sista biten.

För den som letar efter en smällkaramell nämner jag även 6 Mr Golden Quick som har varit förbättrad på slutet, men det är långsökt att tro att det ska räcka till en seger.

Min Vinnare: 7 Espirit Sisu
Spets efter 500m: 7 Espirit Sisu/1 Zinco Jet
Skrällen: 6 Mr Golden Quick
Rankingen. A: 7.3 B: 1.6.4 C: 9.2.8.5

V86-3 1640m Auto
2 Zlatan Knick har normalt en bra uppgift här. Han brukar vara bra på att följa bilen och det ser inte ut som att det är någon som kan hota om ledningen. Han blev dock för het senast från ett liknande läge och var slagen tidigt från även om han mötte en bra häst i Upper Face den gången. Det saknas inte motstånd nu heller men håller han sig mer lugn nu är det såklart en bra chans.

4 Grandfather Bill var inte alls bra senast och verkar helt klart vara ojämn i sina prestationer. Nu får han på sig den amerikanska sulkyn igen precis som vid segern näst senast när han var mycket bra för dagen. Tidigt motbud.

3 Victory Lee har höga toppar och om han har en bra dag på jobbet är det en allvarlig utmanare till segern. Han är bättre än vad raden utvisar och om någon sätter upp tempot utvändigt om Zlatan Knick kommer han säkerligen att bli farlig med sin speed.

9 Conrads Massiv får jag lite skrällfeeling för. Han radar upp bra placeringar utan att få vinna lopp och bakspåret behöver inte vara helt fel här. Han borde kunna ta rygg på startsnabba Zlatan Knick från början och komma igenom på ett bra sätt från sitt bakspår. När det dessutom i skrivande stund är anmält med barfota runt om för första gången i karriärens 36:e start känns han som ett roligt drag som mer eller mindre ospelad.

Jag tar totalt sex hästar på min kupong men för den som har råd behöver det såklart inte vara fel att strecka samtliga ekipage när bara åtta hästar kommer till start.

Min Vinnare: 2 Zlatan Knick
Spets efter 500m: 2 Zlatan Knick
Skrällen: 9 Conrads Massiv
Rankingen A: 2 B: 4.3.5.9.1 C: 6.7

V86-4 1640m Auto
2 Nomo var fin senast när han efter en långspurt kopplade grepp med 500 meter till mål och vann loppet i fin stil. Nu är det spetsläge över kort distans och om han är lika bra som senast kommer han bli svår att besegra från ledningen även om motståndet hårdnar ytterligare nu. Han har haft problem med aktionen tidigare och vi får se om han faller tillbaka i gamla synder men gör han om insatsen senast tror jag det är hygglig chans att vinna här.

4 Albacete är klar favorit i skrivande stund och även om han har visat höga fartresurser ställer jag mig något frågande till det. Nu är det debut bakom bilen, vilket såklart är ett frågetecken och eftersom jag tror att det blir svårt att hitta någon ledning är risken överhängande att han får gå utvändigt hela loppet.

8 Winstone Tabac tror jag är loppets bästa häst men han har inte startat sedan i augusti förra året och läget blev besvärligt nu. Det låter från stallet som att hästen är väl förberedd även om det förmodligen behövs något lopp i kroppen. Från ett bättre läge hade tränare Robert Skoglund trott på en toppchans men han utesluter inte att han kan vinna loppet ändå på ren kapacitet.

10 Kissinger Boko var positiv i sin årsdebut när han vann från ledningen i mycket fin stil. Han borde ha gått framåt ytterligare med ett lopp i kroppen och till den här starten väljer man att rycka skorna. Det kan bli långt fram med bakspår över kort distans men skulle det bli lite körning där framme kan han mycket väl spurta ner sina konkurrenter.

Min Vinnare: 2 Nomo
Spets efgter 500m: 2 Nomo
Skrällen: 8 Winstone Taback
Rankingen A: 2.4.8.10 B: 12.3.6.5.11 C:1.9.7

V86-5 2140m Volt
1 Lady Beluga har hittat en bra uppgift här och även om hon kanske är väl stor favorit i skrivande stund väljer jag att spika. Det är en häst som verkar bli bättre och bättre för varje start och hon har redan hunnit med att inkassera sex segrar under året. Spår ett i volten är optimalt och även om Jepsson brukar vara bra på att pricka rätt i volten tror jag att Lövgren klarar hålla ut 6 Garca från start och från ledningen tror jag inte att hon förlorar det här loppet. Skulle Lövgren misslyckas med att hålla upp ledningen öppnar det såklart upp loppet men med tanke på att jag tror att Lady Beluga kommer till spets så väljer jag att spika i skrivande stund, men det är inte omöjligt att det kan ändras innan spelstopp eftersom det finns några ekipage som rensar bra bakom.

Motbud
6 Garca har varit betrodd inom v75 och har ett högt kunnande. Hon är snabb från start och Carl-Johan Jepson är kanske den främsta kusken vi har när det gäller att komma iväg bra i voltstart. Skulle Jepsson lyckas att ta sig till ledningen från sitt springspår blir Garca mycket svårslagen. Annars borde det var en bra chans för Jepson att hitta ner i ledarryggen och hon kommer säkerligen att få en bra resa i loppet. Min främsta utmanare till favoriten.

4 Eight Hour har kapacitet för att blanda sig i segerstriden och hon känns såväl snabb som stark. Det är oklart vart hon hamnar från det här läget med spår fyra i volten men skulle det bli lite körning inledningsvis kan hon definitivt utmana över upploppet.

5 Begum Kronos var inte långt ifrån att kvala in till Drottning Silvias Pokal och när hon får det att fungera fullt ut i lopp är hon förmodligen en av hästarna med högst kunnande i det här fältet. För den som garderar är det en given markering till i skrivande stund låg spelprocent.

Min Vinnare: 1 Lady Beluga
Spets efter 500m : 1 Lady Beluga/6 Garca
Skrällen: 5 Begum Kronos
Rankingen A: 1 B: 6.4.5.8.7.11.2.9.12.10 C: 13.3.14.15

V86-6 1640m Auto
2 Global At Work är rättmätig favorit och om Wäjersten kommer till spets utan att det kostar för mycket är han såklart hästen att besegra. Jag hoppas dock 1 Kattis Palema gör att försök att försvara innerspåret nu när hon har ett lopp i kroppen. Även om Wäjersten kommer till tät kan det bli mangel utvändigt av starka 3 Cristal Medallion och som stor favorit vill jag försöka fälla.

1 Kattis Palema fortsätter med barfotabalans precis som i årsdebuten och på den balansen har hon gjort sina klart bästa lopp. Hon kan öppna snabbt från start och jag hoppas att Micael Melander vill tävla och kör allt som går från början. Från ledningen tror jag inte hon blir helt lätt att besegra till väldigt låg spelprocent. Oavsett kommer hon att få en passande resa på innerspåret och hon känns väldigt rolig på spelet den här gången.

3 Cristal Medallion är stark och för att kunna vinna loppet över kort distans tror jag att hon måste sätta upp ett hårt tempo utvändigt ledaren eftersom hon är mer stark än snabb. Senast gjorde hon bort sig med en galopp men gången innan dess såg hon mycket formstark ut när hon vann i ett lopp över 3140m.

Vid tempo på loppet, vilket jag inte ser som en omöjlighet kommer även 10 My Golden Eye samt 11 Bowling El Mar in i matchen och den sistnämnda ska utrustas med bike till den här starten.

Min Vinnare: 2 Global At Work
Spets efter 500m: 1 Kattis Palema / 2 Global At Work
Skrällen: 1 Kattis Palema
Rankingen A: 2.1.3 B: 11.10.7.4.8.9.12 C: 5.6

V86-7 2140m Auto
5 Hindy Heikant är en segervan holländsk gäst och det låter från stallet som att det är en riktigt bra häst som borde räcka långt här. Han ska dessutom vara startsnabb och tar han sig förbi 4 Even Steven från start blir han säkert svårslagen. Det är lite för mycket av en gissningslek för min del att kunna tro på det här ekipaget fullt ut, och han får först bekänna färg på svensk mark innan det är någon jag kan tro på fullt ut.

4 Even Steven kan öppna snabbt om Flemming vill och lyckas han hålla ut holländaren från start borde det vara hästen att slå. Han har dock bränt som favorit vid tre raka starter nu och det är något oroväckande. Senast på Skivetravet i Danmark galopperade han dessutom, även om han gick fort efter galoppen.

2 Cutty Shark är en dansk gäst som jag gillar och från det här läget borde han sitta bra till omgången. Han har tävlat i tuffa gäng i Danmark och med rätt resa har han en vass speed till slut.

12 Newport Beach är en klasshäst i grund och botten som har styrkan för att runda samtliga ekipage. Han var tillbaka efter två års frånvaro senast och vann direkt ett lopp i Tyskland som favorit. Det är svårbedömt var han står för dagen men han måste räknas tidigt på sin kapacitet.

11 Zacapa Grim håller toppform för dagen och har tagit två raka segrar och han borde tåla att göra en hel del jobb på vägen. Givet streck på sin fina form, trots ett besvärligt läge.

Min Vinnare: 5 Hindy Heikant
Spets efter 500m: 4 Even Steven/5 Hindy Heikant
Skrällen: 2 Cutty Shark
Rankingen A: 5.4.12.2.11 B: 9.8.7.10.3.1

V86-8 2640m Auto
13 Gooner är van tuffa gäng och har tävlat flitigt på V75 mycket och nu går hästen ner i klass till den här starten. Läget är såklart besvärligt och det kan komma att bli långt fram till spetshästen 2 Arizona Dream som har varit formstark på slutet. Det är dock lång distans och det känns som att Gooner är huvudet högre än det här gänget och om Wäjersten är offensiv och kör framåt borde det vara en toppchans att runda samtliga ekipage. Spik.

Motbud
2 Arizona Dream håller bra form för dagen och är snabb från start och kommer med stor sannolikhet att sitta i ledningen tidigt här. Senast hängde han med klart godkänd med krafter sparade i ett tufft gäng och innan dess svarade han för två raka segrar i ett enklare sällskap där han var klar favorit vid båda starterna. Det är med stor sannolikhet den främsta utmanaren till favoriten och skulle det strula lite med positioner för Gooner kan han rinna undan från ledningen.

8 Young King är något ojämn i sina prestationer men han trivs över aktuell distans och träningsrapporterna är goda. Det blir barfotabalans direkt efter ett par månaders vila och med den balansen har han gjort några riktiga toppinsatser. Per Lennartsson aviserar ett offensivt upplägg och det är inte omöjligt att han skulle kunna få överta ledningen om han trycker tillräckligt hårt mot ledaren. Kommer han till spets kan han bli svårfångad. 

1 Huddlestone har gjort bort sig med två raka galopper, men vid felfri avgång borde det vara en rimlig chans att hitta ledarryggen från det här läget och från den positionen borde han kunna lifta med till en framskjuten placering.

10 Barry Wadd var seg i ett lunchlopp för två starter sedan när han var tillbaka efter lite frånvaro på grund av sjukdom. Senast var han tillbaka i ett fint skick och kunde inkassera en seger. Han brukar vara riktigt snabb på speed korta sträckor och om det klaffar med positioner under vägen skulle det kunna räcka en bit här.

Min Vinnare: 13 Gooner
Spets efter 500m: 2 Arizona Dream
Skrällen: 1 Huddlestone
Rankingen A: 13 B: 2.8.1.10.12.9.11 C: 3.5.7.4.6

Lycka till