Jackpot på V86 som denna veckan körs på Bergsåker/Solvalla där jag väljer att spela med tre spikar. I V86-3 så är det toppchans för 3 Samedayasmilla från ledningen. I V86-6 så är jag inne på att samma melodi gäller för 6 Beenthereseenthat och i V86-8 är det en bra uppgift för 3 Jeremias Sisu.


V86-Förslag Bergsåker/Solvalla 13/3

V86-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-8
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V86-1 1640m Auto

2 Underbarosåfin är en läcker travare som i senaste starten utklassade sitt motstånd från ledningen och det var ett riktigt fint formintryck. Den segern var andra årssegern i fjärde starten och även denna gång så står sjuåringen intressant till med ett optimalt startspår. Visserligen är motståndet något tuffare den här gången, men man brukar ju säga att form slår klass och här kommer kusken och tränaren Henrik Svensson på nytt köra till ledningen med sin adept och väl därifrån är Underbarosåfin hästen att slå för övriga. 

5 L.A.Boko hade ett fint fjolår då han sprang in över 634 tusen kronor och matchades oftast mot tufft motstånd på V75. I år har han inte riktigt fått det att lyfta än med en seger på fyra starter och på slutet har det blivit två raka galopper. Denna gång blir det barfota bak vilket är ett plus och enligt stallet som inte har någon förklaring till galopperna på slutet så känns han fin i träningen och formen ska vara bra. Ett bra startspår här bör innebära en resa i den främre träffen av fältet och om L.A.Boko travar hela vägen den här gången så ska han givetvis ses med bra chans. 


Min Vinnare: 2 Underbarosåfin 

Spets efter 500m: 2 Underbarosåfin 

Skrällen: 3 Global Dash

Rankingen: A: 2,5 B: 3,10,7,6 C: 4,9,1,8 


V86-2 2140m Auto

6 Orlando Viva är en riktigt fin tävlingshäst som på karriärens starter varit bland de tre främsta totalt åtta gånger och tagit fem segrar. I år har han fått två lopp i kroppen med en tredjeplats som bäst och formen bör komma allt mer. Här startar hon från ett passande utgångsläge då hon är väldigt snabb ut den första biten och i ledningen har hon tagit två segrar på tre försök så taktiken är given här ifrån kusken och tränaren Andreas Lövdal. Dessutom så blir det barfota fram den här gången vilket är positivt och jag tycker att detta ser ut som en mycket bra uppgift för Orlando Viva. 

1 Selective Calling har gjort det klar bra inledningsvis av karriären då hon har visat fin uppfattning. I senaste starten som var årsdebut i början av februari så blev det en femteplats där hon fick göra en hel del jobb själv men höll trots det bra in i mål. Nu har man fått ett klart bättre utgångsläge här med ett innerspår bakom startbilen vilket kommer ge fyraåringen en fin resa i den främre träffen. Hon blir bättre för varje start hon gör är och med lite klaff under loppets gång här så tycker jag att Selective Calling ska räknas tidigt. 

2 Pearl Kayz är en tyskfödd tjej som kom till Sverige och Björn Goops stall under hösten förra året. För sin nya tränare så har det blivit fyra starter och hon har visat att hon duger bra i den här klassen. I senaste starten för en vecka sedan så blev det helt fel för femåringen som hamnade för långt bak och hade sedan svårt att ta något i en snabb avslutning. Denna gången är utgångsläget klart bättre samtidigt som det görs ett par intressanta ändringar då hon ska få springa barfota runt om tillsammans med en amerikansk sulky. Från detta utgångsläget så kommer Pearl Kayz att sitta bra på det från start och det hon har visat tidigare räcker långt även här. 

10 O.F.V.Fantasy har visat väldigt fin form och utveckling hittills i år då hon på fyra starter tagit två segrar och en andraplats. Hon har visat att hon är allround och kan gå från alla positioner då hon besitter både fart och styrka, och här från ett bakspår så kommer fyraåringen att få en resa i ryggar under loppets gång. Om det sedan kan bli lite tempo på loppet så ökar chanserna för O.F.V.Fantasy som är en stark avslutare och ska räknas tidigt här. 

Min Vinnare: 6 Orlando Viva 

Spets efter 500m: 2 Pearl Kayz

Skrällen: 1 Selective Calling

Rankingen: A: 6,1,2,10 B: 8,4 C: 5,3,7,9


V86-3 2140 Auto

3 Samedayasmilla debuterade i slutet av förra året och har på fyra starter tagit två segrar och två tredjeplatser. I senaste starten som var för en vecka sedan så kördes hon till ledningen efter ett par hundra meter och vann sedan därifrån mycket enkelt efter att ha sprungit sista varvet via 1.16.2. Nu står hon på nytt intressant till med ett bra startspår och taktiken från kusken Daniel Wäjersten är förstås att försöka köra sig till ledningen här med fyraåringen och därifrån tror jag isåfall loppet är över. Jag tror dock att Samedaysasmilla är bra nog att vinna från andra positioner och tvekar inte över att spika henne här. 

4 Magic Scoville är fartfylld men också lite strulig av sig då han på slutet har galopperat bakom startbilen två gånger på rad. Stallet har ingen riktig förklaring till galopperna och tycker fortsatt att fyraåringen tränar på ett klart bra sätt. Här startar han från ett fint utgångsläge och då han normalt är kvick ut den första biten så kommer han att få en fin resa långt fram om han travar iväg, och om det sedan löser sig för Magic Scoville så har han fart för att räcka långt här. 

Min Vinnare: 3 Samedayasmilla

Spets efter 500m: 3 Samedayasmilla 

Skrällen: 4 Magic Scoville

Rankingen: A: 3 B: 4,5,7,1,11,10,9 C: 8,12,2,6


V86-4 2140m Auto

4 The Flying Eagle är en härlig travare som bytt regi från Conrad Lugauer till Mattias Djuse och har för sin nya tränare imponerat då han på två starter tagit två segrar. I senaste starten så var det V75 som gällde och han vann då efter en fin avslutning med vad det såg ut som sparade krafter över mål. Formen bör peka rakt uppåt efter dessa två loppen, och från ett fint utgångsläge denna gången så kan kusken Magnus Djuse även utnyttja femåringens startsnabbhet och köra till ledningen här. Väl i den positionen så har han tagit fem av karriärens sex segrar och den sjunde lär komma här för The Flying Eagle om man når till tätposition, men han ska även ha bra chans från andra positioner. 

5 Express Cash är en välstammad herre som visat sig vara en rätt så fin tävlingshäst med då han på sina nio starter förra året under sin debutsäsong var bland de tre främsta åtta gånger varav tre stycken slutade med seger. I år har han startat två gånger med en seger som bäst och i senaste starten så stötte han på stenhårt motstånd i en V75-Final men gjorde det då riktigt bra som fyra efter en tuff resa. Här startar han från ett klart bättre utgångsläge och om Express Cash levererar som tidigare så ska han ses som det första motbudet här. 

8 Grace Trot är en väldigt läcker travare som tagit sju segrar på karriärens nio inledande starter. I år har det blivit två segrar på tre starter där enda plumpen om man får kalla det så kom i senaste starten då han från ledningen i en V75-Final höll bra till andraplatsen. Efter det har hon fått en liten pust och hon känns fortsatt fin i träningen enligt stallet som inte är oroade för formen. Det som oroar är dock utgångsläget här då man är lite utelämnade till vad övriga ekipage gör och då jag tror att kusken och tränaren Claes Sjöström är sugen på att försöka ge sin adept ett rygglopp här så får man hoppas på ett högt tempo. Grace Trot kommer iallafall normalt med en rejäl avslutning till slut och är bra nog att vinna här. 

9 Urbina Southwind har en härlig fart i sig men har också rätt så häftigt humör. I årsdebuten näst senast så blev hon alldeles för pigg och det loppet var då kört tidigt medans hon i senaste starten fick en fin resa i ryggar och avslutade då 1.11.8 sista 800 meterna och vann mycket enkelt med gott om krafter kvar. Hon bör nu gå framåt ytterligare formmässigt och utgångsläget här är rätt så passande då hon möter lite tuffare hästar den här gången. Lite tur kommer att behövas, men om kusken Örjan Kihlström löser en bra resa här så ska Urbina Southwinds avslutning räcka långt. 

Min Vinnare: 4 The Flying Eagle

Spets efter 500m: 4 The Flying Eagle

Skrällen: 6 Nikylon

Rankingen: A: 4,5,8,9  B: 6,3 C: 7,1


V86-5 2140m Auto

2 Grude Trygve är en segervan herre som på karriärens 24 starter tagit femton segrar och ytterligare fem pallplaceringar. Han har startat på kontinuerligt under vintern och har i år på fem starter tagit två segrar. I senaste starten kom senaste segern då han lite turligt fick den efter att ledaren galopperat, men han var duktig då. Formen är klart bra på femåringen som inte är så startsnabb men bör ändå sitta bra på det här kort efter start, och om han sedan fortsatt levererar som han brukar göra så ska detta vara en bra segerchans för Grude Trygve i ett öppet lopp. 

7 Grådö Bo har haft fin form under en längre tid då han avslutade fjolåret med en fin seger på V75 och har i år på tre starter tagit en seger och två andraplatser. I senaste starten så kördes han till ledningen och stred på bra hela vägen in i mål, men blev då avslagen av en smygkörd konkurrent den sista biten. Till den här starten så lättas han i balansen vilket är positivt och från ett öppet startspår så kommer kusken Madelene Johansson att ha siktet inställt på ledningen och väl i den positionen så leder Grådö Bo detta loppet mycket länge. 

10 Ethel är en flyfotad dam som visat fin form på slutet och har i år tagit tre segrar och en tredjeplats på fyra starter. I senaste starten så var hon ute på V75 och vann då trots att det inte stämde helt för henne i travet på den banan. Med lite bättre väder nu så kommer banan att passa henne mer och med rätt ryggresa här så kommer Ethel och kusken Henrik Svensson att avsluta bra på nytt och då blir dom segerfarliga. 

3 Svarte Petter är i grunden en rätt så fin häst vilket han fick visa vid ett flertalet gånger ifjol då han på femton starter tog tre segrar och sprang in över 300 tusen kronor. Han gjorde årsdebut i senaste starten som var i slutet av februari, men han fick det inte alls att stämma då och galopperade. Nu gör man lite ändringar och det ser ut att bli barfota runt om här för andra gången i karriären vilket är väldigt intressant för femåringen. Här gäller det för kusken Mats Djuse att köra felfritt med Svarte Petter och om det lyckas så finns farten för seger och ekipaget ska med på kupongen. 

Min Vinnare: 2 Grude Trygve 

Spets efter 500m: 7 Grådö Bo 

Skrällen: 10 Ethel 

Rankingen: A: 2,7,10,3 B: 9,6,8,11 C: 1,5,12 


V86-6 2140m Volt

6 Beenthereseenthat  har sedan han gjorde comeback i höstas stått för flera riktigt bra prestationer utan att ha fått vinna. I senaste starten så avslutade han vasst fram till andraplatsen och i starten innan det stred han tappert hela vägen från ledningen till en andraplats efter att ha fått ge vika i sista stegen. Formen är riktigt bra för dagen och till den här starten så kan man inte klaga på förutsättningarna som är riktigt bra med ett springspår och dessutom så ska femåringen få springa barfota runt om vilket är ett klart plus. Här tror jag att kusken Magnus Djuse sätter Beenthereseenthat i tidig ledning och sedan är det ingen som passerar henne. 

1 Crazy Life har startat på under vintern med rätt så fina resultat och gjorde det senast bra som tvåa på V75 efter ett tufft lopp så formen är det inget fel på för dagen. Här står hon intressant till med ett fint startspår som kommer ge henne en fin resa i den främre träffen. Om sedan femåringen har lite tur under loppets gång med positioner samtidigt som min vinnare av loppet kommer bort så ska Crazy Life ses med skrällchans. 


Min Vinnare: 6 Beenthereseenthat

Spets efter 500m: 6 Beenthereseenthat

Skrällen: 1 Crazy Life 

Rankingen: A: 6 B: 1,2,5,8,10,3,4 C: 9,7,11 


V86-7 2140m Volt

9 Megan Di Quattro är i grunden en rätt så fin häst som nu fått två lopp innanför västen i år. I årsdebuten näst senast så fick hon se sig besegrad på målfoto efter en vass avslutning och i senaste starten så blev det galopp kort efter start och den är bara att glömma. Hon matchades mot rätt tufft motstånd förra året och gjorde det då bra, och om man ser till motståndet den här gången så känns det passande för Megan Di Quattro vars form pekar uppåt och detta är en bra uppgift på förhand. 

10 Oryx Håleryd är i riktigt bra form för dagen enligt stallet som var besvikna senast då han endast slutade femma. I starterna innan det så matchades han i två raka lopp på V75 och därför är hans resultatrad inte så smickrande. Här möter han ett liknande motstånd som senast och om det bara löser sig någorlunda för sexåringen från start här och att kusken Marika Eriksson kan finna en hyfsad position trots det snäva utgångsläget så kommer Oryx Håleryd att leverera en fin avslutning igen och han ska ses med rätt så vettig segerchans. 

8 Gibson Brick har gjort det bra under vintern och utvecklats. I senaste starten som var för en vecka sedan så fick han ett tufft lopp utvändigt ledaren och höll då bra till en fjärdeplats. Täta starter har tidigare inte varit något problem och om Gibson Brick kommer iväg och finner en hyfsad position från 20 meters tillägg så ser det här motståndet klart överkomligt ut och han är given på kupongen. 

14 Västerbo Maharani är en grundkapabel tjej som senast gjorde årsdebut och dessutom första starten i ny regi hos sin nya tränare Henrik Svensson. Hon gick då bra till en femteplats och det loppet bör ha fört fram henne rätt så rejält här inför den här uppgiften. Startspåret här är inte särskilt roligt med ett bakspår på 20 meters tillägg, men om det bara löser sig hyfsat för Västerbo Maharani så har hon fart som duger här och jag varnar för henne som loppets skräll. 

Min Vinnare: 9 Megan Di Quattro

Spets efter 500m: 6 Danilo S.H. 

Skrällen: 14 Västerbo Maharani

Rankingen: A: 9,10,8,14 B: 5,1,6,3,12,11 C: 2,13,7,4 


V86-8 2640m Auto 

3 Jeremias Sisu är en välstammad herre som trots sin ålder på fem år endast gjort fyra starter i karriären. Han debuterade under hösten som treåring för två år sedan och slutade då trea. Efter det så fick han ett uppehåll på närmare 14 månader innan han gjorde comeback i början av det här året. I år har det blivit totalt tre starter vilket gett två segrar och en andraplats och det rör sig om en väldigt fin häst. Han är allround då han går från alla positioner, men från det här utgångsläget så lär kusken Magnus Djuse köra på från start för att försöka köra femåringen till ledningen i ett tidigt skede. Väl i den positionen så finns det ingen som tar sig förbi Jeremias Sisu som har toppchans oavsett löpningsförlopp och jag spikar! 

2 Sultan Of Sand är en rejäl herre med bra styrka och som inlett det här året på ett fint sätt med en seger och en andraplats på två starter. Vid senaste starten så kördes han till ledningen efter ett halvvarv och väl i den positionen så vann han sedan mycket enkelt. Han tränar fortsatt fint enligt stallet efter den starten och från ett bra utgångsläge här så kommer fyraåringen få ett fint lopp på nytt. Det blir även barfota runt om här vilket är ett plus för Sultan Of Sand som ska ses med skrällchans ifall min vinnare av loppet kommer bort. 

Min Vinnare: 3 Jeremias Sisu

Spets efter 500m: 3 Jeremias Sisu

Skrällen: 2 Sultan Of Sand 

Rankingen: A: 3 B: 2,4,1,5,10,11,7,8 C: 12,9,6Lycka till!

Christoffer