V86 körs denna onsdag på Bergsåker och Solvalla. Jag spelar med två stycken spikar i V86-1 där 7 Excusez Moi ska ha bra chans med lopp i kroppen och i V86-4 där 2 Ringo Adore står för klassen i gänget.


V86-Förslag Bergsåker/Solvalla 3/4

V86-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-8
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V86-1 2140m Auto

7 Excusez Moi är en högkapabel herre som dock varit lite ojämn av sig och bytte under förra året regi från Timo Nurmos till Daniel Wäjerstens stall. För sin nya tränare så debuterade han i mitten av november i fjol och var då inte som bäst och istället tog man vintervila och han årsdebuterade fyra månader senare och var då klart bra som tvåa efter att ha gått över mål med bra fart. Med det loppet i kroppen så bör nu formen vara rejält framflyttad och här kommer det förmodligen bli ett rätt så offensivt upplägg och då jag tycker att Excusez Moi är fältets bästa häst så är det ingen tvekan kring att han ska vara förstahäst här och jag väljer även att spika. 

3 Otroligosåfin har gjort tre lopp i år och tagit en seger på dessa vilket han gjorde i årsdebuten i mitten av februari. I senaste starten i mitten av mars så fick han en snäll resa invändigt och var sedan inget extra efter lucka så det finns frågetecken kring formen inför detta. Han känns dock bra i träningen och från ett bra utgångsläge även den här gången så kommer åttaåringen att öppna fint och om man kommer till ledningen här så vill kusken och tränaren Lars-Göran Söderberg testa i den positionen denna gång och om han är i ordning så kommer Otroligosåfin att leda det här loppet länge. 

Min Vinnare: 7 Excusez Moi

Spets efter 500m: 3 Otroligosåfin 

Skrällen: 2 H.C.’s Crazy Horse 

Rankingen: A: 7 B: 3,6,2,1,8 C: 4,5


V86-2 2140m Volt

1 Localizer har utvecklats fint under inledningen av det här året och i senaste starten så kom karriärens första seger vilket var välförtjänt. Han tog då hand om ledningen från ett innerspår bakom startbilen och det var ett fint intryck sedan när fyraåringen vann mycket enkelt. Bra förutsättningar har han även den här gången med ett fint startspår och taktiken är given härifrån kusken Rikard Skoglund och det är att köra till ledningen och sedan stanna där hela vägen in i mål. Chansen till att det lyckas tycker jag ska vara rätt så bra för Localizer och han är min givna förstahäst här i ett öppet lopp. 

7 Brie De Meaux är en klart bra tävlingshäst som ofta är med långt fram i loppen och har i år börjat bra med tre andraplatser på fyra starter. Vid senaste starten så kördes fyraåringen till ledningen och höll sedan ett jämnt tempo och såg länge ut att kunna vinna, men fick ge sig över upploppet och höll ändå bra. Nu är det ett bra startspår även denna gång samtidigt som det blir barfota runt om för första gången i karriären vilket är en intressant ändring och här så kommer Brie De Maux att få en fin resa i den främre träffen och om det sedan klaffar lite för henne så ska fyraåringen ses med segerchans. 

5 Selective Calling stod för ett par fina insatser ifjol som treåring då det på sex starter blev två segrar och två tredjeplatser. I år har hon hunnit med att göra två starter utan att få någonting med sig, men formen bör ändå komma allt mer med dessa loppen i kroppen och om hon bara travar iväg här från start så är hon tillräckligt snabb i benen för att finna en hyfsad position och om det klaffar lite under loppets gång för Selective Calling så ska hon räknas tidigt.  

4 Kill Posin är grundkapabel och tog senast årets första seger då hon kördes till ledningen efter ett par hundra meter i en tuff öppning och sedan blev det ett rätt så högt tempo där hon vann i överlägsen stil. Det var årets första seger för fyraåringen som är riktigt bra för klassen när hon får det att stämma. Här har hon lottats till ett lite tufft utgångsläge som kan bli svårlöst från start, men hon känns rätt så förnuftig av sig och väl understödd av kusken Mika Forss så bör det ändå lösa sig och då ska Kill Posin med en fin resa här räcka en bit. 

Min Vinnare: 1 Localizer 

Spets efter 500m: 1 Localizer

Skrällen: 5 Selective Calling

Rankingen: A: 1,7,5,4 B: 10,2,6 C: 8,3 


V86-3 2140m Auto

5 Frivoll Gorm har fått fram sin kapacitet i årets två starter då det har blivit två raka segrar tagna på rejäla vis och han tål att göra en hel del jobb själv under loppens gång om så krävs. Han bör ha gått framåt med dessa två loppen i kroppen och toppformen bör närma sig för fyraåringen som inte är särskilt snabb ut den första biten, men från ett startspår mitt bakom startbilen så bör han ändå kunna finna en rätt så lämplig position och om han sedan är lika bra som tidigare så måste det här vara en mycket bra segerchans för Frivoll Gorm.

1 Ängsmodde har bra fart i sig och gjorde en klart bra debutsäsong ifjol som treåring då det på elva starter blev två segrar och en andraplats. I år har han hunnit med att göra tre starter med en andra samt tredjeplats som bäst. I senaste starten kom just tredjeplatsen då han kördes offensiv från 20 meters tillägg och kördes till ledningen efter 900 meter, och väl i den positionen så höll han sedan klart godkänt till tredjeplatsen efter att ha varit lite stum sista 200 meterna. Nu ser det ut som att han inte behöver lägga lika mycket kraft för att nå ledningen då han har lottats till ett optimalt utgångsläge med ett innerspår bakom startbilen och till ledningen vill nog kusken och tränaren Jan Ove Olsen även denna gång. Sedan vill man köra där så länge den berömda lampan lyser och här kan den mycket väl lysa hela vägen. 

Min Vinnare: 5 Frivoll Gorm

Spets efter 500m: 1 Ängsmodde 

Skrällen: 1 Ängsmodde 

Rankingen: A: 5 B: 1,3,9,4,2,12,7,8,10 C: 11,6 


V86-4 2140m Auto

2 Ringo Adore är en riktigt fin häst som senast gjorde första starten för sin nya tränare Ulf Stenströmer då han från rygg ledaren hängde med bra som tvåa. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara rejält framflyttad inför den här starten och från ett lite mer passande utgångsläge så kommer femåringen att sitta bra på det direkt från start och sedan kan nog kusken Ulf Ohlsson välja lite själv hur han vill köra här. För oavsett position så ser det här ut som en mycket lämplig uppgift för Ringo Adore som jag tycker är en bra spik då han står för klassen i gänget. 

1 Beau LeVallo håller bra form och är ofta med långt framme i loppen. I senaste starten så fick han en resa i tredje par invändigt och blev där fast med gott om krafter kvar över mål som trea och han har haft lite otur på slutet till och från. Här startar sexåringen från ett passande innerspår bakom startbilen som kommer ge honom en passande smygresa igen och om det sedan bara klaffar lite för Beau LeVallo och att luckan kommer till slut så ska han räcka en bit här och ses som ett motbud. 

Min Vinnare: 2 Ringo Adore 

Spets efter 500m: 2 Ringo Adore 

Skrällen: 1 Beau LeVallo

Rankingen: A: 2 B: 1,7,10,3,8,4 C: 9,5,6


V86-5 2640m Volt

6 Jackpot hade en klart bra debutsäsong i fjol med nio pallplaceringar varav fyra stycken segrar på tretton starter. Han gör årsdebut här efter att ha fått en paus sedan i början av december och stallet är nöjda med hur femåringen känns i träningen, men att det nog kan behövas något lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där. Hans grundkapacitet är dock fin och stallet hoppas att det ändå ska räcka en bit här för han och med ett fint utgångsläge så bör ändå Jackpot hamna rätt så bra på det trots 20 meters tillägg och visst ska han vara förstahäst här med det han har visat hittills i karriären. 

9 Wittgenstein är bra i grunden och gjorde i senaste starten årsdebut efter mer än fyra månaders tävlingsfrånvaro och han var då fin när han vann enkelt mot ett lite billigare sällskap från ledningen. Med det loppet i kroppen så är han framflyttad i form och han känns fortsatt fin i träningen enligt stallet och om han bara klarar det snäva startspåret här från start och kommer iväg felfritt så ska Wittgenstein räknas tidigt.

Min Vinnare: 6 Jackpot

Spets efter 500m: 5 Dalens Elvis 

Skrällen: 7 Patrick Silvio 

Rankingen: A: 6,9 B: 5,7,8,4,1,2 C: 10,3 


V86-6 1640m Auto

6 Kipketer Mearas är en fin fyraåring som kommit igång bra i år med två segrar på tre starter. Vid starten senast på Solvalla som var mot ett lite enklare motstånd så fick han göra grovjobbet sista 1200 meterna som förstahäst i tredjespår, men hade trots det både modet att styrkan att avgöra det loppet till sin fördel redan 150 meter före mål och det var en riktigt bra insats. Han tar enligt stallet loppen mycket bättre nu än vad han tidigare har gjort och ska då kunna gå framåt i formen med inför den här starten. Nu står han på nytt inför en spännande uppgift här även om den korta distansen inte är till någon fördel, men med Björn Goop upp i sulkyn så bör man komma iväg hyggligt från start här för att finna en fin position och då Kipketer Mearas även tål att göra en del jobb själv under loppets gång så ska han ses som en given förstahäst. 

12 Zaxton är en välstammad herre som gjort det riktigt bra inledningsvis av karriären med åtta pallplaceringar på tio starter varav tre stycken segrar. I senaste starten i mitten av mars som även var hans årsdebut så gjorde han det riktigt bra från ledningen efter att ha fått bestämma tempot efter eget behag. Med det loppet innanför västen så kommer han att vara rejält framflyttad i form och han har under vintern utvecklats på ett bra sätt tycker stallet. Det är till den här starten anmält barfota runt om tillsammans med en amerikansk sulky vilket är väldigt intressant om det så blir, men samtidigt så drar utgångsläget över den här korta distansen ner förhoppningarna. Om det dock skulle bli lite tempo under loppets gång så kan Zaxton komma in i matchen och då hans grundkunnande är bra så ska han ses med chans om det är så om min vinnare av loppet kommer bort. 

Min Vinnare: 6 Kipketer Mearas 

Spets efter 500m: 4 Lawina 

Skrällen: 4 Lawina 

Rankingen: A: 6,12 B: 2,4,1,10,5,9 C: 3,8,7,11 


V86-7 2140m Auto

7 Grådö Bo har haft fin form under en längre tid och har på årets fyra starter tagit en seger och två andraplatser. Han kommer närmast från en femteplats som han tog efter ett rätt så tufft lopp utvändigt ledaren vilket kanske inte är helt optimalt för han. Nu hoppas man återigen på en snabb start härifrån för att få en bättre resa den här gången i den främre träffen och med lite mer flyt den här gången samtidigt som Grådö Bo håller sin fina form så ska detta vara en rätt så hygglig segerchans i ett öppet lopp. 

6 Guli Em har inlett det här året riktigt bra med två segrar på tre starter. Vid senaste starten så hamnade sjuåringen en bit ner invändigt från 20 meters tillägg och efter att han kunnat flyttats ut ett spår på den sista bortre långsidan så kom sedan luckan och via en vass avslutning över upploppet så vann han sedan mycket enkelt på ett fint sätt. Här står han inför en ny spännande uppgift med ett bra utgångsläge som han även bör kunna utnyttja och taktiken från kusken Marcus Lilius bör vara att nå ledningen och sedan köra i den positionen och med Guli Ems fina form så ska han ses med hygglig segerchans här. 

12 Pyrotek är en klassig sort som fått två lopp i kroppen i år och gjort det bra som tvåa och trea. Enligt stallet så har det fortsatt sett bra ut efter den senaste starten som han var riktigt duktig i efter en tung resa och han riskerar även denna gång att få göra en hel del grovjobb själv från ett jobbigt utgångsläge. Det är dock något han tål att göra och med formen som börjar komma allt mer för Pyrotek så tycker jag att detta ser ut som en spännande uppgift och han ska ses med chans här. 

Min Vinnare: 7 Grådö Bo 

Spets efter 500m: 6 Guli Em 

Skrällen: 11 Per Viking 

Rankingen: A: 7,6,12 B: 11,10,3,4,9,8 C: 5,1,2


V86-8 2140m Auto

8 Don Fanucci Zet behöver ingen större presentation som tidigare Elitloppsvinnare och som även hade stora förhoppningar på sig ifjol. Han hade då ett rätt så svagt år och det blev endast fem starter vilket gav en seger som bäst. Efter Elitloppsförsöket där det blev galopp kort efter start så har han inte varit ute på tävlingsbanan efter vissa problem och formen kommer givetvis inte att vara på topp direkt här. Grundklassen är dock som bekant riktigt bra för det här loppet och han kommer säkert att vara förberedd för en fin prestation och med åttaåringens startsnabbhet så lär kusken Örjan Kihlström vara aktiv direkt från start för att finna en hygglig position och jag tror att ekipaget tidigt sitter i ledningen här och därifrån är Don Fanucci Zet hästen att slå för övriga. 

2 Staro Mack Crowe hade en otroligt häftig utveckling förra året som fyraåring med över 2.3 miljoner kronor intjänat och bland annat en andraplats i Sprintermästaren samt en tredjeplats i Europaderbyt. Han har årsdebuten avklarad i år då han avslutade bra till tredjeplatsen efter en snabb avslutning. Det loppet bör ha fört fram femåringen en bit och han ska nu i år ta sig an den äldre eliten vilket blir spännande att se hur han hanterar det. Det han har visat bör räcka långt och känslan är att det fortsatt finns utveckling kvar i honom och från ett fint utgångsläge här så kommer Staro Mack Crowe att få en fin resa och med en normalt sett rejäl avslutning så räcker han långt även här. 

3 Mellby Jinx efter en sämre säsong som fyraåring för två år sedan så var det en klart bättre femåringssäsong med åtta pallplaceringar på elva starter varav tre stycken segrar. Han har årsdebuten avklarad i år då han i mitten av mars gjorde det bra som trea på V75. Här är utgångsläget bra för Mellby Jinx som har visat att han kan utmana den absoluta eliten och med en bra resa på nytt här och med lopp i kroppen så kommer Mellby Jinx att avsluta bra och kan mycket väl dyka upp i segerstriden. 

Min Vinnare: 8 Don Fanucci Zet 

Spets efter 500m: 8 Don Fanucci Zet 

Skrällen: 10 Unico Broline 

Rankingen: A: 8,2,3 B: 1,10,6,5 C: 7,4,9


Lycka till!

Christoffer