Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Bergsåker & Solvalla. Omgången kryddas av en jackpot på 18 Miljoner. Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar. 3 Mister Hercules i den andra avdelningen och 9 L.Q.Widde. i den femte avdelningen.

V86 Tips Bergsåker/Solvalla Onsdag 5/5
V86-1 4,5
V86-2 3 Mister Hercules
V86-3 5,6,8,11
V86-4 3,5,7,8,9
V86-5 9 L.Q.Widde.
V86-6 1,2,3,5,6,7,12
V86-7 1,3,6
V86-8 1,4,5,9,10

4200 rader x 0,25 = 1050 kr

DD Tips Bergsåker/Solvalla Onsdag 5/5
DD1: 6 Swagger
DD2: 1,4,5,9,10

5 rader x 40 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m auto
5 Mindyourvalue W.F. var över i Frankrike och testade lyckan under vintern, man gjorde det klart godkänt efter att man mött tufft motstånd. Men i den senaste starten gjorde man comeback på svensk mark efter närmare tre månaders tävlingsfrånvaro. Man fick då ett snällt lopp invändigt och sköt sen till bra när luckan kom bakom Who’s Who och Very Kronos. Nu med ett lopp innanför västen och läge för ledningen, ska detta vara en bra segerchans. Förstahäst.

Dubbla systemet med 4 J.H.Mannerheim som var ute så sent som i torsdags och gjorde det bra, man vann enkelt via 1,11 sista 700m. Detta är en åttaåring som visat sig trivas bra med täta starter och på sju försök när det maximalt varit tio dagar mellan starterna har resulterat blivit tre segrar och tre andrapriser. Från ett bra utgångsläge kommer man kunna få en bra position för att sen kunna utmana om segern över upploppet.

Söker man ytterligare streck är 2 Order To Fly tidig. Han gav ett fint formintryck i den senaste starten, när han avslutade vasst efter en invändig resa. Order To Fly trivs med rygglopp och att få spara speeden. Ikväll har man ett intressant utgångsläge och ska inte nonchaleras vid bredare gradering.

Min Vinnare: 5 Mindyourvalue W.F
Spets efter 500m: 5 Mindyourvalue W.F
Skrällen: 2 Order To Fly
Ranking: A 5,4 B 2,3,1 C 7,8,6

V86-2 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik i 3 Mister Hercules. Detta är segraren i Breeders Crown förra året och precis då som ikväll ska denna numera fyraåringen tävla barfota runt om vilket ska ses som ett klart plus. I den senaste starten var det uttagningar till Kungapokalen som stod på menyn, men efter ett tufft lopp när man fick trava sista varvet utvändigt om ledaren stod man utan finalplats när loppet summerades. Nu går man ut i Margaretas Tidiga Unghästserie med 300,000kr i förstapris och jag är säker på att frima Daniel Redén och kusken ÖRjan Kihlström är sugna på revansch. Kommer man till ledningen är mycket vunnet men kapaciteten finns för att vinna från andra positioner också och jag väljer att spika.

Utmanare
5 Henry Flyer Sisu är en annan talangfull fyraåring som var ute i finalen av Svenskt Trav-Kriterium förra året. Man var framme och hotade om segern men fick korrigera då man var nära galopp sista 100m och tappade då lite i segerstriden. I semifinalen av Breeders Crown som var den senaste starten blev det galopp och sen dess har man fått återhämta sig i form av vinterträning. Ikväll är det årsdebut men som vi varit inne på många gånger tidigare så presterar Timo Nurmos hästar bra direkt efter vila. Givet streck vid gardering.

Nämner även 6 Hector Sisu som nu fått två lopp i kroppen efter vila. I den senaste starten avslutade man rappt efter sen lucka. Med formtoppen nära ska man räknas tidigt vid större gardering.

Min Vinnare: 3 Mister Hercules
Spets efter 500m: 3 Mister Hercules / 2 Fade To Black Ås
Skrällen: 6 Hector Sisu
Ranking: A 3 B 5,6,8,10,2,7,12 C 11,1,9,4

V86-3 2640m auto
6 Kaj di Quattro har gjort det bra sedan man kom till tränaren Lina Tallberg. Man har tagit två segrar i hennes regi, men den bästa insatsen fick vi se senast när man fick nöja sig med bronspengen. Man stod då för en vass avslutning när man klev på med 800m kvar i ett klass II-försök där Deal Done Zet och Gogobet Sisu var de som lyckades placera sig före Kaj di Quattro. Ikväll skrämmer inte motståndet och även om det blir skor på hovarna ska det inte ses som ett större minus. Man är kvick iväg från start och är den troliga ledaren i loppet. Därifrån är man sen hästen att slå för övriga konkurrenter. Förstahäst i loppet.

8 Albert Zonett är rejäl herre som tagit de flesta av sina segrar den tunga vägen. Ikväll har man fått ett tufft utgångsläge men med två lopp i kroppen nu efter vila bör toppformen vara nära. Kapacitet finns och man ska inte nonchaleras i seger snacket trots spår åtta.

Nämner även 5 Zidane D.E. som stod hårt inne i det senaste loppet. Då orkade man inte heller efter att fått gått i öddens i 1700m. Ikväll står man bättre inne i loppet och från ett helt okej utgångsläge kan man vara med och utmana. Blir eventuellt första gången med norskt huvudlag, vilket är intressant.

Min Vinnare: 6 Kaj di Quattro
Spets efter 500m: 6 Kaj di Quattro
Skrällen: 11 Silver Bullit
Ranking: A 6,8 B 5,11,7,4,1,10 C 12,3,9,13,2

V86-4 2140m auto
9 Mustang Racer har inlett sitt tävlande lovande. På sina fyra starter har man tagit tre segrar vilket är imponerande. Robert Bergh tränar och kör vilket alltid ska passas i dessa sammanhang. I den senaste starten vann man enkelt ifrån dödens och formen är god. Även om man nu möter något tuffare motstånd ska man räknas in i segersnacket. Från bricka nio kommer man kunna sitta i ett andraspår direkt och sen kan Robert välja taktik lite efter hur loppet artar sig. Förstahäst i ett öppet lopp.

3 Daven Port inledde sin tävlingskarriär med två raka segrar på fint sätt. Efter det blev det startgalopp för två starter sedan. I den senaste starten blev det också dessvärre galopp, men då efter en tuff inledning på loppet när man utsattes för hård press i ledningen. Man tappade mycket på galoppen men kom tillbaka storstilat som trea i mål. Daven Port är kvick iväg från start och håller man sig till rätt gångart ikväll kommer man vara svårslagen i spets.

Nämner också 8 Carl Halbak som var med i samma lopp som Daven Port i den senaste starten. Men Carl Halbak fick den dagen förstörd av en galopp på upploppet när det såg ut som man hade satt klorna i ledaren och såg ut att gå mot segern. Formen är bra men utgångsläget är tufft. Löser det sig med positionerna under loppet är man inte oäven. Streckas.

Min Vinnare: 9 Mustang Racer
Spets efter 500m: 3 Daven Port
Skrällen: 8 Carl Halbak
Ranking: A 9 B 3,8,5,7 C 4,6,1,2

V86-5 1640m volt
Här hittar vi omgångens andra spika 9 L.Q.Widde. Han har imponerat stort inledningsvis på sin karriär och har på sina sex starter lika många segrar. Här pratar vi alltså om en obesegrad sexåring som dessutom besitter fart som få i loppet ens kan stava till. Detta är en individ som fortfarande är under fin utveckling och som i och med det fortfarande besitter lite omognad. Men galopprisken anses vara låg och får kusken och tränaren Jörgen Westholm bara L.Q.Widde på bettet ikväll ska segerchansen vara hög. Lever L.Q.Widde upp till det han visat tidigare ska man vara överlägsen motståndet ikväll. Spik.

Motbud
13 Ängsbrage är den enda i fältet som skulle kunna mäta sig med min spik fartmässigt. Men detta verkar även vara en fyraåring med en del humör och dessutom har man ett utgångsläge som gör att man redan från start kommer vara en bit efter min spik. Men för den som väljer att gardera loppet är Ängsbrage ett givet streck.

Nämner även 12 Backhammer som kämpar och kämpar med sin aktion och han får det inte alltid att fungera. Men när Backhammer får det att stämma är han inte alls tokig. Kort distans ses som en fördel och skulle de två ovan nämnda komma bort på något sätt är detta en singelprocentare som är värd att nämna.

Min Vinnare: 9 L.Q.Widde.
Spets efter 500m: 9 L.Q.Widde.
Skrällen: 13 Ängsbrage / 12 Backhammer
Ranking: A 9 B 13,12,14,4,15 C 6,5,3,8,1,2,10,11,7

V86-6 2140m auto
12 Lacille Boko har inlett sin tävlingskarriär lovande, det har på fyra starter blivit tre segrar. Vid den enda förlusten satt man fast med sparade krafter över mållinjen. Ikväll har man fått ett tufft utgångsläge men löser det sig bara någorlunda med positionerna ska man räknas. I ett öppet lopp är detta min förstahäst. Ska även noteras att det väntas lättning i balansen till kvällens start, vilket såklart är intressant.

7 Breeze har på sina åtta starter i karriären tagit fyra segrar. Man är dessutom obesegrade de gångerna man hållit sig till rätt gångart. I den senaste starten visade man from trots att det blev galopp in i första sväng, upphämtningen var positiv och klockan stannade på 11,3 sista 800m. Trots sina tre år har Breeze hunnit med att visa att hon trivs bäst när hon slipper ha andra hästar framför sig och därför känns det som kusken Claes Sjöström kommer siktar på ett offensivt upplägg här. Det blir även första gången med amerikansk vagn ikväll vilket är intressant.

Skrällen är 5 Al’s Starlicious som stod för en bra årsdebut för två starter sedan när man avslutade bra via 1,12 sista 800m. I den senaste starten blev det galopp 500m från mål. Känslan är att Al’s Starlicious är bättre än vad resultatraden visar och ikväll ska hon lättas i balansen vilket är spännande. Till 3% är hon en skräll jag betalar för.

3 Al´s Boozy Suzy ska tävla barfota runt om för första gången i livet vilket är spännande. Avslutade 11,0 sista 400m i den senaste starten.

Min Vinnare: 12 Lacille Boko
Spets efter 500m: 7 Breeze
Skrällen: 5 Al’s Starlicious
Ranking: A 12,7 B 5,3,1,2,6,11 C 4,10,9,8

V86-7 1640m auto
6 Swagger kommer med två raka segrar på kontot inför dagens start. Man besitter bra kunnande och vet vart mållinjen finns. På sina 19 starter i livet har man 9 gånger åkt hem med segern i bagaget, vilket är imponerande. Nu har man även fått två lopp i kroppen och ska dessutom i kvällens start tävla barfota runt om, vilket är intressant. Man är kvick iväg från start och kan man snuva invändiga Balder D.K på ledningen är mycket vunnet. Ett givet segerbud i loppet och min förstahäst. 

1 Balder D.K kommer även han med två raka segrar i bagaget till dagens start. I den senaste starten intog man dödspositonen och med varvet kvar kopplade man greppet och kunde säkert gå undan till segern. Man är kvick iväg från start och har ikväll fått ett intressant utgångsläge. Med formen på topp är detta den troliga ledaren av loppet och därifrån är man hästen att slå för övriga. 

Skrällen är 3 Ester Wibb som var spelad till 10,60 på toton i den senaste starten i ett försök till Drottning Silvias Pokal. Det blev tappstart i loppet förmodligen var man toppad till den starten. Har man konserverat formen kan man mycket väl bli en obehaglig överraskning för konkurrenterna ikväll. Detta är en individ som är betydligt bättre än vad resultatraden antyder. Till endast 6% vill jag betala för henne på mitt system.

Min Vinnare: 1 Balder D.K
Spets efter 500m: 1 Balder D.K / 6 Swagger
Skrällen: 3 Ester Wibb
Ranking: A 1,6 B 3,10,2,8,9,7 C 11,5,4

V86-8 2140m auto
9 Marion Fouty Bon har verkligen imponerat på tävlingsovalen, man har sju segrar på sina åtta starter i livet. I den senaste starten tog man över ledningen efter 300m och gick sedan undan väldigt enkelt via 10,2 sista 800m. Det såg även ut som det fanns massor av obrukade kratfter när man passerade mållinjen. Det som är gemensamt för samtliga segrar som Marion Fouty Bon tagit är att man kört sig till ledningen. Från bricka nio lär det kosta en hel del för att komma dit, om det ens är möjligt. Det troliga är dock att Marion Fouty Bon fungerar bra bakifrån också. Men det är en parameter att ta hänsyn till nu när man ställs emot det tuffaste motståndet hittills.

4 No Business tog klivet upp i kulltoppen under slutet av förra året. Hon avslutade säsongen med en tredjeplats i finalen av Breeders' Crown. Då fick hon ett snällt lopp i rygg på ledaren och vinnaren Eagle Eye Sherry. I den senaste starten var det årsdebut och hon genomförde det loppet på bästa sätt, No Business stod för en rapp avslutning och kunde sätta nosen först över mållinjen med sparade krafter. Nu har hon fått ett lopp i kroppen och till kvällens start rycker man samtliga skor, vilket är ett pluss. Dessutom blir det amerikansk vagn till loppet. Hon är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet. Därifrån leder No Business loppet länge.

Skrällen är 10 Clockwork. Detta är en fyraåring som besitter en vass avslutning och trivs bäst när hon får ligga på rulle och spara speeden in i det sista. Skulle det bli tempo på loppet ikväll kommer Clockwork kunna fälla många över upploppet. Sträckas till 4%.

Min Vinnare: 9 Marion Fouty Bon
Spets efter 500m: 4 No Business
Skrällen: 10 Clockwork
Ranking: A 9,4 B 10,5,1,7,2,3 C 6,12,8,11

Lycka till med spelet
Oliver Bergman