V86 körs denna onsdagskväll på Bergsåker i Sundsvall och huvudstadsbanan Solvalla. Jag väljer att spela med en spik och den kommer i V86-7 i nummer 8 Just More Fun. 


V86-Förslag Bergsåker/Solvalla 28/2

V86-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-8
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V86-1 1640m Auto


2 Underbarosåfin är en segervan herre som segrat i mer än en tredjedel av sina starter. Han har i år gjort tre starter och matchats mot rätt så tufft motstånd på V75 i två av dessa och vann i sin näst senaste start mot lite enklare motstånd. I senaste starten som var på V75 så fick han en snäll resa invändigt och blev då fast med gott om krafter kvar som femma i mål. Nu är det helt andra förutsättnignar med ett bra startspår över en passande kort distans. Kusken Henrik Svensson kommer göra vad som går från att hålla upp ledningen från start och sedan köra i den positionen och väl i ledningen har sjuåringen vunnit sex gånger på åtta försök. Jag säger spets och slut här för Underbarosåfin!

4 Global Dash hade en riktigt fin utveckling under förra året då han tjänade över 769 tusen kronor och tog sju segrar på nitton starter. Han gör här årsdebut efter 3.5 månaders tävlingsfrånvaro och kommer givetvis att behöva något i lopp i kroppen innan formen sitter där. Men från ett bra utgångsläge så kommer Global Dash att få en fin resa och med lite tur så kommer femåringen att dyka upp i segerstriden här och jag ser han som det givna motbudet.

9 Otroligosåfin är en högkapabel herre som dock har varit lite skör och gjorde endast sex starter förra året. Han gjorde årsdebut för knappt två veckor sedan och tog då hand om ledningen via en snabb öppning och sedan höll han fint hela vägen in i mål till en säker seger. Med det loppet i kroppen så kommer han nu att vara ännu bättre och därför är det synd på utgångsläget han startar med här då han är kvick från början. Han har dock en startsnabb rygg här och kan komma att serveras ett fint lopp av kusken Mats Djuse och med lite tempo på loppet så ökar chanserna för Otroligosåfin som är att räkna med här.Min Vinnare: 2 Underbarosåfin

Spets efter 500m: 2 Underbarosåfin

Skrällen: 9 Otroligosåfin

Rankingen: A: 2,4 B: 9,5,6,10 C: 8,3,7,12,11
V86-2 2140m Volt


3 Irjas Stjärna är en fin tävlingshäst som på elva starter i karriären varit bland de tre främsta totalt åtta gånger varav fyra stycken segrar. Hon årsdebuterade senast efter 1.5 månads frånvaro och var då riktigt bra när hon efter en resa utvändigt ledaren kunde koppla greppet in mot upploppet och vinna enkelt. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara ännu bättre och från ett bra startspår så lär sikten vara inställt på ledningen här från kusken Morgan Ivarsson. Till den positionen så tycker jag att det är bra chans att man når och om man bara kan få bestämma tempot en bit så ska det vara en bra chans på spets och slut här för Irjas Stjärna som även kan vinna loppet från andra positioner.

5 Cameron har visat rätt så fint kunnande inledningsvis av karriären. Han gjorde årsdebut för en vecka sedan och blev då fast med gott om krafter som fyra i mål efter en invändig resa. Med det loppet i kroppen bör formen vara än bättre och han står sig bra i den klassen som han befinner sig i. Han har lottats till ett lite snävt startspår denna gång, men har tidigare varit stabil från start och om han bara kliver iväg hyggligt så kan tränaren och kusken Jörgen Westholm placera sin adept i en rätt så bra position under loppets gång och Cameron ska räcka långt.

8 The Greek Sox har blandat med starter i både Finland och Sverige under vintern och visat fin form. I årets fyra starter så har det blivit två segrar och två tredjeplatser och senaste gången han startade i Sverige var näst senast då han vann mycket enkelt efter att ha gjort grovjobbet utvändigt ledaren under slutvarvet. Han är allround och kan vinna även bakifrån och från ett passande smygläge här så kan kusken Jorma Kontio köra i ryggar och i ett öppet lopp så är en formstark The Greek Sox en av flera som kan vinna.

2 Ten O’Clock har verkligen tänt till på slutet genom två raka segrar vilket är hennes två första i karriären. Näst senast när segernollan spräcktes så var det från ledningen och den melodin upprepade man i senaste starten då hon drog på i ett eget tempo och sedan var överlägsen sitt motstånd. Nu spänner man bågen här och möter ett lite tuffare motstånd, men från ett öpper startspår och med en fin position under loppets gång så är Ten O`Clock en given segerkandidat även denna gång.

Min Vinnare: 3 Irjas Stjärna

Spets efter 500m: 3 Irjas Stjärna

Skrällen: 5 Cameron

Rankingen: A: 3,5,8,2 B: 11,9,6,10,7 C: 1,4,12
V86-3 2140m Volt


10 Tekno Jerven har kapacitet i överflöd men har också lätt att ställa till det för sig med galopp. I år har han dock gjort tre starter och travat i alla tre och i senaste starten slutade han tvåa bakom en sådan fin häst som Stumne Fyr. Enklare motstånd väntar den här gången och även om han startar med 40 meters tillägg så är det ett litet fält och inte så många att runda vilket givetvis är en fördel för åttaåringen. Här blir det prio från start på att han ska trava iväg och gör han det så vet kusken Jimmy Jonsson att han sitter bakom en av fältets bästa hästar och en offensiv styrning är nog att förvänta sig här och om Tekno Jerven har häng på favoriten in mot slutvarvet så blir han tuff att stå emot.

3 Sol Storm har varit strålande i årets tre starter som gett tre raka segrar. Segermelodin vid alla dessa segrar har varit att man suttit i ledningen in mot slutvarvet och sedan vunnit överlägset. Här är förutsättningarna på nytt väldigt bra med ett fint startspår och värsta konkurrenten 40 meter bakom från start. Kusken och tränaren Hanna Forslin har stor tro på sin adept som förväntas göra en ny bra prestation och visst är det här en bra chans för Sol Storm.

Min Vinnare: 10 Tekno Jerven

Spets efter 500m: 3 Sol Storm

Skrällen: 7 Bäcklös Faron

Rankingen: A: 10,3 B:7,4,2,9 C: 5,1,6,8
V86-4 2640m Auto


3 Victory Eagle inledde året på absolut bästa sätt i årsdebuten senast med att ta en mycket enkel seger efter att ha fått en fin resa i rygg på ledaren och sedan med ett halvvarv kvar till mål lyfts ut i andra par utvändigt för att därefter sätta in slutattacken. Med det loppet i kroppen kommer nu formen att vara ännu bättre och med ett fint utgångsläge här kan kusken Christer Otterström som även äger sexåringen köra sig till ledningen i ett tidigt skede och väl där är Victory Eagle hästen att slå för övriga.

5 Leroy Boko är en häst jag verkligen gillar som visat fint kunnande men startat rätt så få gånger i karriären med endast nitton starter trots sin ålder på sex år. Han gör årsdebut här efter att han inte startat på fem månader och kommer nog behöva något lopp innan han är igång, men samtidigt så brukar tränaren Conrad Lugauer ha sina hästar väl förberedda och det gäller troligtvis även Leroy Boko. Bra startspår och då han är kvick ut den första biten så kan han nog tidigt sitta bra på det och med lite tur under loppets gång så ska han ses med chans i ett öppet lopp.

12 Rendez Vous hade ett riktigt bra fjolår med över 400 tusen kronor intjänat och han matchades ofta mot tuffa hästar. I år har han gjort två starter och tog i senaste starten sin första seger för året då han fick ett fint lopp i ryggar och efter ett vasst upplopp så hann han fram till seger. Denna gång är han tränarkörd vilket möjligtvis kan vara ett minus då han är rätt så svårkörd, men då han har väldigt bra kapacitet för klassen så ska ändå Rendez Vous ses med vinstchans om han travar hela vägen.

2 Say No More Zaz är kapabel men lite skör och har efter två starter i år nu fått lite vila och blivit behandlad av veterinär. Han har fått träna på rätt så rejält inför det här och kommer nog att vara redo för en fin prestation vilket han brukar stå för, och från ett intressant utgångsläge här så kommer femåringen att få en fin resa och är loppets skräll.

Min Vinnare: 3 Victory Eagle

Spets efter 500m: 3 Victory Eagle

Skrällen: 2 Say No More Zaz

Rankingen: A: 3,5,12 B: 2,9,6,1,10,4 C: 8,7,11
V86-5 2140m Auto


9 Woodcutter är en fin tävlingshäst som fått två lopp i kroppen efter 14 månaders vila. I comebacken näst senast så kördes han snällt invändigt och gick i mål med gott om krafter kvar som fastlåst. I senaste starten blev det en mer offensiv styrning då han fick gå ute i spåren under slutvarvet och han gjorde det då bra som fyra. Med dessa loppen i kroppen så kommer formen att peka uppåt och Woodcutter bör nu vara redo för en ännu bättre prestation och då jag tycker han är den i fältet med bäst kapacitet så blir han spännande att se här då han inte lär bli favorit.

5 Bounced hade ett fint fjolår med tio pallplaceringar på nitton starter och över 214 tusen kronor intjänat. I år har det blivit tre starter med en seger som bäst och den kom i näst senaste starten då han avslutade vasst över upploppet efter en resa en bit bak i kön. I senaste starten så var sexåringen ute på V75 och han startade då från ett hopplöst utgångsläge men fick ryggar att gå med i under slutvarvet och gjorde det klart bra som sexa. Enklare emot nu och dessutom ett bättre startspår och om han kan få en fin resa i ryggar så räcker avslutningen från Bounced långt här.

6 Exhibition är riktigt bra i grunden och var bland de tre främsta tio gånger på tretton starter varav fyra stycken segrar. Hör han årsdebut och kommer behöva lopp i kroppen innan formen sitter där, men från ett bra utgångsläge kan iallafall kusken Ingvar Nyberg köra sig till en fin position och om sedan Exhibition har lite tur med sig så räcker han långt på sin fina grundkapacitet här.

1 Mellby Kaliber är en välstammad herre som här gör sin första start för sin nya tränare Daniel Wäjersten. I sin tidigare regi visade han gott kunnande och det ska bli spännande att följa femåringens utveckling under året. Startspåret går inte att klaga på även om han inte är så snabb från start och det kommer säkert att bli en snäll resa för Mellby Kaliber här som ändå ska ses med lite chans om det löser sig under loppets gång då kapaciteten ändå finns där.Min Vinnare: 9 Woodcutter

Spets efter 500m: 6 Exhibition

Skrällen: 6 Exhibition

Rankingen: A: 9,5,6,1 B: 10,11,7,3,12,4 C: 8,2
V86-6 1640m Auto


4 Yucatan Diamant har sett riktigt bra ut i årets två starter som inneburit två raka segrar. I senaste starten så kördes han till ledningen och väl där fick han inte sitta ifred men kunde trots det sträcka på sig till slut och hålla undan. Andra förutsättningar väntar nu då det är kort distans som gäller vilket kan lämna en del frågetecken men då stallet inte ser det som någon nackdel så behöver man nog inte vara oroad över det. Bra startspår även denna gång innebär en snabb start och kusken Jorma Kontio kommer nog försöka sig på att nå ledningen även denna gång och väl där ska det vara toppchans för Yucatan Diamant som är både stark och snabb.

3 Casteggio är en spännande italienare som vunnit en tredjedel av karriärens 21 starter. I år har det blivit tre starter i Italien och på dessa två segrar. Han skulle dock debutera på svensk mark för ett tag sedan, men blev då struken på grund av förkylning. Han har sedan han blev frisk fått träna på rätt så ordentligt och kommer säkerligen vara bra förberedd inför den här starten och formen ska ändå vara helt okej. Startspåret är bra och med en resa i den främre träffen så ska det bli spännande att se Casteggio som baserat på tidigare meriter får ses som det främsta motbudet här.

1 Kattens Aladin har inlett året bra med två segrar på fyra starter. I senaste starten så provade man V75 och efter en resa i andra par utvändigt så valde man att sitta kvar där på den sista bortre långsidan och femåringen gick i mål med gott om krafter kvar som femma. Nu har man lottats till ett fint startspår här och det kommer bli full gas från start för att försöka nå ledningen och från den positionen så ska det bli spännande att se Kattens Aladin som är loppets skräll.Min Vinnare: 4 Yucatan Diamant

Spets efter 500m: 1 Kattens Aladin

Skrällen: 1 Kattens Aladin

Rankingen: A: 4,3,1,10 B: 9,12,6,5,8 C: 2,7,11V86-7 2140m Auto8 Just More Fun har inlett året på bästa sätt med två raka segrar och visat fin form. Nu är motståndet tuffare men jag gillar verkligen intrycket på sjuåringen som trots ett lite jobbigt utgångsläge nog ska kunna köras till ledningen här och kusken Per Linderoth är nog angelägen om att nå just den positionen och sedan köra där och då är Just More Fun hästen att slå för övriga i min bok.

1 Olivia C.H. var riktigt bra vid segern senast på V75 då hon satt i ledningen direkt från start och sedan efter att ha fått bestämma så höll hon hela vägen in i mål efter strid. Nu står hon inför en spännande uppgift återigen med ett bra startspår och siktet lär säkert vara inställt på ledningen från kusken Ingvar Nyberg. Om det dock inte skulle lyckas så kommer hon att få en fin resa i den främre träffen och Olivia C.H. får ses som det givna motbudet här med tanke på den fina form hon visar.

12 Hunting Widow är ytterligare ett formkort i loppet som gjorde det riktigt bra senast då hon tog sin första seger för året efter att ha fått gå utvändigt ledaren sista varvet och kopplat greppet till slut. Formen är på topp enligt stallet som trots utgångsläget här är optimistiska och om farten inte skulle bli hög så är alternativet för kusken William Ekberg att återigen köra framåt utvändigt ledaren och Hunting Widow kan vinna loppet på flera olika sätt.

3 Västerbo Maharani har visat gott kunnande i tidigare regi och gör här en spännande debut för sin nya tränare Henrik Svensson. Startspåret är bra och en fin position långt fram under loppets gång kommer hon att få. Det kommer dock inte att bli någon superoffensiv styrning här, men om man har lite tur under loppets gång och har fritt spurtutrymme till slut så är Västerbo Maharani skrällduglig.

Min Vinnare: 8 Just More Fun

Spets efter 500m: 8 Just More Fun

Skrällen: 3 Västerbo Maharani

Rankingen: A: 8 B: 1,12,3,9,11,5,2,7,10,6V86-8 2140m Auto


9 El Vego Khalifa är en häst som jag gillar då han inte bara glänser på banan utan också visat en hel del kapacitet. Han matchades en hel del på V75 under fjolåret där han visade att han räcker långt och även vann. I år har det blivit tre starter för femåringen som senast tog första segern för året då han via en stark avslutning sista 600 meterna kunde koppla greppet tidigt och vinna enkelt. Nu möter han lite tuffare hästar, men från ett passande smygläge så kan kusken Stefan Persson ge El Vego Khalifa en ny ryggresa här och då biter hans avslutning bra på nytt. En rolig vinnare!

7 Future Sox ser ut att bli favorit i det här loppet och det med all rätt efter flera starka prestationer på slutet mot tufft motstånd. I senaste starten såg hon länge ut att vara på väg mot segern efter att ha gjort grovjobbet först ute i tredjespår sista 700 meterna, men åkte då dit den sista biten och fick nöja sig med en mersmakande andraplats. Hon är rätt så kvick från start men har lottats till ett spår långt ut bakom startbilen och taktiken är upp till kusken Mika Forss som nog vill söka sig framåt här direkt från start för att finna en vettig position. Formen är fin, men jag tycker att Future Sox är sårbar här som favorit då det ser ut att bli grovjobb hela vägen här.

10 Beenthereseenthat har visat fin kapacitet hela karriären och var bland annat fyra i en final av E3 som treåring. Han fick sedan ett årslångt uppehåll från tävlandet fram till i höstas och har efter det gjort fyra lopp. I år har det blivit två starter där han i senaste starten visade fin form som tvåa då han från ledningen fick utstå rejält med press sista 700 meterna och höll då bra. Han går framåt för varje start som han gör och denna gången kommer femåringen få springa bakifrån vilket jag tror passar honom bäst, och om det bara blir lite tempo på loppet så ökar chanserna och då ska Beenthereseenthat ses med chans i ett öppet lopp.

5 Gatling årsdebuterade senast på absolut bästa sätt med seger efter att ha körts till ledningen direkt från start och sedan stannat där hela vägen in med gott om krafter kvar. Det loppet bör ha fört fram honom formmässigt och från ett fint startspår här så kommer kusken Petter Karlsson att ladda från början för att nå ledningen och sedan köra där och då är Gatling en segeraspirant.

3 Donna Summer är loppets skräll med sin fina grundkapacitet som hon dock inte fått visa på slutet mot tufft motstånd. Hon har även fått jaga en del på senare tid då hon startat från svåra utgångslägen vilket fallet inte är nu med ett bra startspår. En passande smygresa hade nog gjort sig bäst här och om luckan kommer till slut så lär Donna Summer spurta bra och då är hon en fin skräll att ta med på kupongen.Min Vinnare: 9 El Vego Khalifa

Spets efter 500m: 5 Gatling

Skrällen: 3 Donna Summer

Rankingen: A: 9,7,10,5 B: 3,2,6,11,12,1 C: 4,8


Lycka till!
Christoffer