Tisdagens Super Days -tävlingar delas mellan Norge & Sverige närmare bestämt mellan Bjerke & Kalmar.
Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar. 1 Thai Ohio i den tredje avdelningen och 3 Palmyra i den fjärde avdelningen.

V86 Tips Bjerke & Klamar Tisdag 4/10
V86-1 2,3,4
V86-2 1,3,5,7,10
V86-3 1 Thai Ohio
V86-4 3 Palmyra
V86-5 1,2,4,8,9
V86-6 3,5,10
V86-7 2,3,6,7
V86-8 1,2,4,7,9

4500 rader x 0,25 = 1125 kr

DD Tips Bjerke & Klamar Tisdag 4/10
DD1: 2,3,6,7
DD2: 4 Lozano Boko

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1609m auto
2 The Baron visade fin form senast när han från ledning gick undan enkelt och med krafter sparade. Motståndet var visserligen blekt men intrycket var bra och sexåringen visade att formkurvan pekar uppåt. Han kan öppna snabbt och från ett passande utgångsläge är han min troliga ledare från start. I spets sen över kort distans är The Baron hästen att slå.

3 Calhoun sitter bra kapacitet för klassen. Senast var han ute i Derbyfinalen, men var inte som bäst då. Men ser man till vad Calhoun mött tidigare är motståndet klart lämpligare nu. Han är vass på speed och med bra tempo på loppet från start kommer Calhoun fälla många den sista biten.

Nämner även 4 Gentletron som trivs med kvällens förutsättningar. Han trivs över kort distans och är en utmanare i såväl spetsstriden från start men likväl en utmanare i slutsegern tillslut. Gentletron har segrat i 13 av sina 27 starter i livet vilket säger en del.

Min Vinnare: 2 The Baron
Spets efter 500m: 2 The Baron / 4 Gentletron
Skrällen:
Ranking: A 2,3,4 B 10,5,1 C 8,6,9,7

V86-2 2140m auto
1 Global Bodyguard är en segervan häst som ikväll kommer tillbaka efter ett litet uppehåll. I juli var Global Bodyguard ute i två lopp samma dag och var sen tillbaka på banan mindre än en månad senare. Det slutade den gången karriärens sjätte seger. Nu är man tillbaka efter ett liknande uppehåll och har fått ett passande utgångsläge. Är bara Global Bodyguard väl förberedd inför uppgiften ska man ha bra segerchans direkt.

7 Leon Coger håller bra form och även om man inte alltid fått utdelning på bra insatser så visade man vid segern näst senast när klockan stannade på 13,5 sista 800m att kunnandet är bra. Utgångsläget är inte det bästa men skulle det bara lösa sig någorlunda för Leon Coger initialt kommer man vara med långt fram när loppet ska avgöras.

Nämner även 3 Global Best Lover som har vunnit på V86 förut. Han har varit ute i tuffa lopp på slutet och införskaffat en hel del hårdhet på det sättet. Från ett bra utgångsläge idag är man garanterad ett bra lopp och ska således inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 1 Global Bodyguard
Spets efter 500m:1 Global Bodyguard
Skrällen: 7 Leon Coger
Ranking: A 1 B 7,3,5,10,4,2,12,6 C 9,8,11

V86-3 2100m auto
1 Thai Ohio är en spännande treåring som näst senast var ute i final av Kriteriet. Dagen förstördes visserligen av en galopp i första sväng. Men att kvala in till skvallrar en hel del om kunnandet hos hästen. Senast vann man enkelt via 1.14,1 övet 2100 med sparade krafter imål. Thai Ohio kan öppna bra och från sitt innerspår ser det upplagt ut för ledning från start och väl i den positionen ska sen segerchansen vara mycket bra. Spik.

Motbud
7 Like A Mack har tagit samtliga tre segrar i karriären under året och har visat fin utveckling på slutet. Även Like A Mack kan öppna kvickt men ska normalt sett få svårt att ta sig förbi Thai Ohio från bricka sju ikväll. Men hittar man bara ner i ett vettigt slagläge tidigt finns både kunnande och fart för att tidigt räknas bakom favoriten.

8 Jonathan Star var även han ute i Kriterifinalen senaste och även för Jonathan Star förstördes dagen av en galopp. Ikväll är utgångsläget tufft och Jonathan Star är inte helt rumsren i aktionen men sköter han sig och slipper bli hängandes från start är kunnande klart bra hos Anders Lundstrøm Voldens treåring.

Min Vinnare: 1 Thai Ohio
Spets efter 500m: 1 Thai Ohio
Skrällen: 7 Like A Mack
Ranking: A 1 B 7,8,9,6,5,2,10 C 3,4,12,11

V86-4 1640m auto
3 Palmyra har imponerat stort sedan hon kom till Sverige. Det har hittills blivit tre segrar för Palmyra men varav två är tagna på V75. Samtliga segrar är tagna över 1640m vilket talar gott inför ikväll. Palmyra möter dessutom enklare motstånd ikväll än vad hon vanligtvis tampas mot och från ett perfekt utgångsläge talar mycket för spets och slut här. Jag spikar.

Motbud
Främsta motbudet på förhand är 5 Caramelle T.T. som har visat upp bra kapacitet och även om segerns tagits i enklare sammanhang har Caramelle T.T. visat bra fart. Senast höll hon bra hela vägen bakom hästar som Honey Mearas och Kali Smart. Även om hon kommer få tufft att rå på Palmyra ikväll är detta mitt främsta motbud för den som garderar.

Nämner även 8 It’s A Girl har visat bra grundkapacitet men som inte är helt att lita på. Addera därtill ett tufft utgångsläge ikväll vilket försvårar uppgiften här ytterligare.

Min Vinnare: 3 Palmyra
Spets efter 500m: 3 Palmyra
Skrällen: 5 Caramelle T.T.
Ranking: A 3 B 5,8,7,1,9,10 C 4,6,2

V86-5 1609m auto
1 Cartesio har visat sig veta vart mållinjen befinner sig. Han har nämligen vunnit
hela nio av karriärens 24 starter. De två senaste starterna har skett på Norsk mark där nya tränaren Morten A Pedersen har sin verksamhet. I debuten för nya tränaren avslutade Cartesio fullt godkänt från bakspår men senast blev dock startgalopp. Men då handlade det om voltstart och att det nu är bilstart ses som ett plus för Cartesio. Hästen är kvick iväg från start och från ett bra innerspår bakom bilen är man min troliga ledare från start. Formkurvan bör peka uppåt nu och med barfota runt om och amerikansk vagn blir man svårfångad för övriga.

En som kommer utmana både om ledningen initialt men också om slutsegern i loppet är 2 Keystone Cash. Även han kan öppna bra och kommer kunna få ett bra lopp om inte spetskörningen blir för utdragen. Men Keystone Cash är även vass på speed och skulle man hitta ner i rygg på min tipsetta kommer man kunna avsluta vasst om luckan uppstår.

Min Vinnare: 1 Cartesio
Spets efter 500m: 1 Cartesio
Skrällen:
Ranking: A 1 B 2,9,4,8,5,6,11 C 12,7,10,3

V86-6 2140m auto
5 Bravo Sabotage kom till sin V75 start senast med tre raka segrar på kontot. Väl i V75 loppet senast kom han aldrig in i matchen och gick tillslut imål med sparade krafter. Han vann enkelt från ledningen näst senast och visade då upp bra startsnabbhet. Från ett bra utgångsläge ikväll finns det inte mycket som talar emot att det blir full laddning från start och hittar man till spets direkt kommer övriga få kämpa för att passera Bravo Sabotage i loppet.

3 Larry Wood är den som kommer utmana Bravo Sabotage initialt och lyckas man hålla ut honom är mycket vunnet för Larry Wood. Joakim Lövgrens fyraåring är van att möta tuff konkurrens och stod senast för en en bra insats. Han visade då att formen är i antågande. Kunnandet är högt och även om man skulle få göra en hel del jobb längs vägen ikväll är man en given utmanare till min tippsetta.

Nämner även 10 Ture L.A. som är lite svår att räkna på då han blandar och ger i sina prestationer. Kapacitetsmässigt står han bra inne i klassen och skulle de två ovan nämnda köra lite för mycket mot varandra kommer Ture L.A. bjudas in från sitt bakspår.

Min Vinnare: 5 Bravo Sabotage
Spets efter 500m: 5 Bravo Sabotage
Skrällen: 10 Ture L.A.
Ranking: A 5,3 B 10,8,4,1,9,2 C 7,11,6

V86-7 1609m auto
2 Park View kunde inte hålla ut Z. Boko när de möttes på Momarken i början av Juli. Men Park View har visat prov på fin utveckling på slutet och nu med ett perfekt utgångsläge över kort distans kan vi räkna med full laddning från start. Lyckas man hålla ut Z.Boko är mycket vunnet. Men oavsett är man garanterad ett bra lopp och med tanke på hästens speed blir han mitt förstaval i loppet.

6 Z.Boko flög till spets för fyra starter sedan när man besegrade Park View. Man vann från ledningen på bra sätt. Efter det har man varit ute i tuffa lopp och senast var man ute i Norskt Mästerskap och slutade fyra bakom hästar som Stoletheshow och Cicero T.G. Nu är motståndet mer lämpligt igen och skulle man pånytt  tidigt hitta till ledningen är man hästen att slå.

Nämner även 3 Hulken Sisu som är lite av ett oskrivet blad över kort distans då han trots passande egenskaper inte varit ute över 1600m speciellt ofta. Utgångsläget är bra och även om man inte var som bäst senast på Färjestad så vet vi att han kan bättre och ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 2 Park View
Spets efter 500m: 2 Park View / 6 Z.Boko
Skrällen: 3 Hulken Sisu
Ranking: A 2,6 B 3,7,1,5,4,10 C 8,9

V86-8 2640m auto
4 Lozano Boko hade inför senaste starten varit struken för feber men visade ingen ringrost utan stod för en bra insats direkt. Han fick ett tufft lopp utvändigt om ledaren i bra tempo men höll klart bra hela vägen och gick imål som tvåa. Dessförinnan har man två raka segrar. Lång distans nu ska inte vara något minus och nu med lopp i kroppen bör även formkurvan pekar uppåt. Får Lozano Boko ett passande rygglopp ikväll blir han svår att stå emot den sista biten.

1 Il Forte har haft en hel del otur efter sitt uppehåll. Man blev fråntagen två segrar på V75 för dopning men har nu startat igång pånytt. Senast blev det galopp efter att Il Forte blivit skrämd och i starten dessförinnan blev han fast och gått imål med sparade krafter. Formkurvan bör fortsatt peka uppåt och från ledningen ikväll kan det bära hela vägen trots att det nu handlar om långdistans.

Nämner även 2 Americas Dream som kommer med en positiv utvecklingskurva för dagen och har dessutom fått ett perfekt utgångsläge. Americas Dream är garanterad ett bra lopp och ska inte nonchaleras vid gardering ikväll.

Min Vinnare: 4 Lozano Boko
Spets efter 500m: 1 Il Forte
Skrällen: 2 Americas Dream
Ranking: A 4,1,2 B 9,7,5,10,11,12,8 C 3,6

Lycka till
DrTrav