DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

V86 Tips Bjerke & Solvalla 16/2

DrTrav - 16 Februari 2022 - 10:10

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Norge & Sverige närmare bestämt mellan Bjerke & Solvalla.
Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar. 4 Chantal Jet i den andra avdelningen och 5 Ilos Sansibar i den fjärde avdelningen.

V86 Tips Bjerke/Solvalla 16/2
V86-1 7,10
V86-2 4 Chantal Jet.
V86-3 4,6,7
V86-4 5 Ilos Sansibar
V86-5 1,3,5,7
V86-6 1,2,5,6,7,8
V86-7 1,4,6,7,8,9
V86-8 4,5,8,10,12

4320 rader x 0,25 = 1080 kr

DD Tips Bjerke/Solvalla 16/1
DD1: 1,4,6,7,8,9
DD2: 4 Queen Ratzeputz

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2100m auto
10 Squanto avslutade förra året på ett mersmakande sätt.. Han vann en V75 final i Norge i december och tog i och med den segern femte raka. Segersviten fick dock se sig bruten i den senaste starten när han var under Nyårsafton på Halmstad. Men insatsen var det inget fler på och Squanto har visat upp högt kunnande en längre tid nu. Man har dock varit struken inför kvällens start vilket såklart gör dagsformen svårbedömd men sett till kapacitet ska segerchansen trots detta vara god.

Väljer ändå att dubbla systemet med 7 Joshua B.R. Detta är en individ som kvalade in till finalen av Norskt Travderby under förra året. Joshua B.R kan öppna snabbt från start men oavsett vilken taktik man väljer ikväll är man ett tidigt bud bakom favoriten.

Min Vinnare: 10 Squanto
Spets efter 500m: 5 Electrique A.
Skrällen:
Ranking: A 10,7 B 5,1,6,2,9 C 4,8,3,11

V86-2 2140m auto
Här hittar vi kvällens första spik, 4 Chantal Jet. Detta är en härlig individ som Stefan P Pettersson förfogar över. Hon vann på V75 för två starter sedan på ett överlägset sätt. I den senaste starten var man ute i en V75 final. Det blev då en hel del snack om Chantal Jet inför tävlingarna och prestationen går inte att anmärka på även om man fick nöja sig med andraplatsen bakom It’s a Girl. Hon var dessutom inte tom i mål den gången då luckan uppstod sent. Ikväll ser uppgiften lämplig ut på förhand med ett bra utgångsläge och med formen på topp. Hittar hon till ledningen är mycket vunnet men Chantal Jet är inte beroende av spets för att vinna. Jag väljer att hamra in spiken och gå vidare!

Motbud
6 Invidia kan även hon öppna kvickt bakom bilen men från bricka sex krävs det att hon tar en hel längd på Chantal Jet. Från stallet gör man i alla fall det man kan då Invidia ska utrustas med ett halvstängt huvudlag vilket är spännande. Men risken är överhängande att hon får ett tung lopp och därför väljer jag att gå emot ikväll. Men hittar Invidia till spets är förutsättningarna annorlunda och i den positionen har hon segrat två gånger av två möjliga.

2 Wilda Knight fick ett bra lopp senast och tackade för det genom att sätta nosen först över linjen. Från bricka två ikväll är man garanterad ett bra lopp på nytt och för den som garderar loppet ska Wilda Knight streckas tidigt.

Min Vinnare: 4 Chantal Jet
Spets efter 500m: 4 Chantal Jet
Skrällen: 6 Invidia
Ranking: A 4 B 6,2,5,1 C 7,8,3

V86-3 2100m auto
4 Gomnes Faks blir stor favorit ikväll och startar också med bra segerchans ikväll. Han kommer med ett imponerande staket i programraden och tävlar han bara på en normal nivå står man sig huvudet högre än konkurrenterna här. Men nu är det lite längre mellan starterna än vad som var planerat då man fick stå över en tilltänkt start i Januari. Men enligt tränaren Kristine Kvasnes ska det inte vara någon oro för formen, Gomnes Faks har gått ett snabbjobb inför ikväll. Gomnes Faks är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen kommer man sen bli svårslagen. Men till 66% kommer jag ändå plocka med två kantbollar på systemet ifall det skulle saknas lite form.

7 Frier Birk galopperade i den senaste starten men visade efter det bra form och stod för en vass avslutning vilket räckte hela vägen till seger. Ikväll är utgångsläget bättre då innerspåret som man hade senast inte är någon fördel för Frier Birk. Till 4% är Frier Birk tidig vid gardering.

Nämner även 6 Kolbu Kæsj som lever på sin styrka och tål därför att gra en hel del jobb på egen hand. Ikväll väntar troligtvis positionen utvändigt om ledaren och även om det såklart är tufft att vinna därifrån kan man få tempot att skruvas upp och saknas det då lite hos favoriten är Kolbu Kæsj spännande till 7%.

Min Vinnare: 4 Gomnes Faks
Spets efter 500m: 4 Gomnes Faks
Skrällen: 7 Frier Birk / 6 Kolbu Kæsj
Ranking: A 4 B 7,6,1,2,3,8,10 C 5,9,11

V86-4 2640m volt
Här hittar vi kvällens andra spik, 5 Ilos Sansibar. Detta är en individ som stått för bra prestationer en längre tid nu och som gynnas av den längre distansen som gäller ikväll. I den senaste starten var man ute på V75 och slutade då trea i ett lopp över 3140m. Ilos Sansibar har sex segrar på de åtta senaste starterna och gynnas även ikväll av voltstart. Iikka Nurmonen är optimistisk på förhand och när procenten inte sticker iväg känns det givet att ta ställning för Ilos Sansibar ikväll.

Motbud
2 Adam Orden var inget extra senast efter att tagit över ledningen med 800m kvar till mål. Men kapacitetsmässigt är Adam Orden bästa hästen på start och skulle han studsa tillbaka och stå för en bra prestation igen är man en tidig utmanare till min spik.

En intressant comeback gör också 11 King Of Everything. Det är första starten på 1,5 år ikväll och detta är en individs som besitter mycket hög grundkapacitet. Bland annat kvalar man in till Sprintermästarfinalen 2020 vilket säger en hel del. I ett kvallopp inför ikväll travade hon 1.15 sista 1000m i fin stil. King Of Everything ska visserligen få ett passivt upplägg ikväll men detta kan vara en häst att lägga på minnet inför framtiden och som ikväll gynnas av att det är få hästar med i loppet.

Min Vinnare: 5 Ilos Sansibar
Spets efter 500m:
Skrällen: 2 Adam Orden
Ranking: A 5 B 2,11,10,8,6,3 C 1,9,3,4

V86-5 1609m auto
3 Skate Trix har inlett karriären strålande och har på sina 16 starter i livet segrat i elva av dessa. I den senaste starten vann man från ledningen över 2100m, men att det ikväll är kort distans är en fördel för Skate Trix. Utgångsläget är bra och Skate Trix är kvick iväg från start, han är den roliga ledaren av loppet på nytt och väl i den positionen kommer man sen bli svårslagen. Men till 74% känns det livet väl magstarkt att gå på honom och därför plockar jag även här med ett par kantbollar på systemet.

1 Bolt Challenger kommer med bra form och har ikväll ett spännande smygläge. Bolt Challenger kan öppna bra från start och är från bricka ett ikväll garanterad ett bra lopp. Skulle man välja att försöka försvar upp innerspåret öppnar såklart loppet upp sig, men även om man väljer positionen i rygg på ledaren ska man inte nonchaleras med lucka i tid. Givet motbud till den stora favoriten.

Nämner även 5 Chocolate Box som besitter bra grundkapacitet men som inte fått ut det på tävlingsbanan på ett tag. Ikväll är det debut för Erlend Rennesvik och kanske kan miljöombytet få igång Chocolate Box ikväll. Dessutom är det anmält amerikansk vga och barfota runt om direkt vilket är spännande.

Min Vinnare: 3 Skate Trix
Spets efter 500m: 3 Skate Trix / 1 Bolt Challenger
Skrällen: 5 Chocolate Box
Ranking: A 3,1 B 5,7,6,8,9,2 C 4,10

V86-6 2140m volt
5 Drake Kronos är en spännande treåring hos Svante Båth. Han kommer med två raka segrar på kontot och ikväll gör han sin första start som treåring. Dock är han inte helt att lita på ännu och har två galopper på sina fem starter. Men han är precis som många i loppet under fin utveckling och vid segrarna på slutet har Drake Kronos sett mer förnuftig ut. Tillsammans med Erik Adielsson i vagnen är detta min förstahäst ikväll.

7 Coquaholy var hårt betrodd trots ett svårt utgångsläge i ett Margareta-lopp på Solvalla i den senaste starten. Men fick då ett tufft lopp och hamnade i en dålig rygg när attackerna skulle sättas in och den prestationen är bara att glömma. Formen är det inget fel på och för två starter sedan imponerade Coquaholy när han via 11,8 sista 800m kunde vinna på bra sätt. Ikväll ä motståndet mer hanterbart än senast och utan positions problem ikväll är Coquaholy ett tidigt segerbud.

Nämner även 8 M.T.Sollentuna som satt fast med sparade krafter senast. Detta är ett sto som är kvick i benen och skulle det bli bra tempo på loppet kan M.T.Sollentuna avsluta vasst den sista biten.

Min Vinnare: 5 Drake Kronos
Spets efter 500m:
Skrällen: 8 M.T.Sollentuna
Ranking: A 5,7 B 8,2,1,6 C 4,3

V86-7 2100m auto
Här väntas det tuff inledning på loppet med många startsnabba inblandade.

6 Es Trenc kan öppna kvickt den första biten och trivs bäst när han får vara med i den främre träffen. Ikväll är han även gynnad av att Es Trenc blivit nedstruken ett hack i banan. I den senaste starten var man ute och tampades mot Amalencius B.B. vilket också blev för tufft tillslut. Men ikväll är motståndet mer passande och Es Trenc står även bra inne i loppet. Hittar man till ledningen är mycket vunnet och segerchansen är hög, men skulle det bli en tuff inledning på loppet och Es Trenc blir hängandes i spåren är han samtidigt en sårbar favorit vilket gör att jag kommer gardera.

9 Glazier's Vici besitter kapacitet som räcker en bit upp i klasserna men samtidigt har han en hel del galopper på kontot som gjort att han fortfarande befinner sig här. Han är inte lätt att räkna på men Frode Hamres sjuåring är stark och rejäl och tål att gör en hel del själv när han travar. Felfri ikväll gynnas han av tempo från start och kommer i så fall fälla många den sista biten.

4 Income är kvick iväg från start och kommer om man vill kunna utmana Es Trenc från start. Men frågan är om man vill offra de krafterna som krävs för att svara ut ledningen? Oavsett så kommer Income med bra form och han trivs i ledningen. Tre segrar på de fyra senaste starterna och till 17% är man tidig vid gardering.

Nämner även 7 Riva O. som tillhörde Norges bästa fyraåriga ston under förra året. Nu ska man ut och stöta på äldre hästar vilket såklart är tufft. Men skulle det bli överpace på loppet gynnas Riva O. som alltid går bra tillslut.

Min Vinnare: 6 Es Trenc
Spets efter 500m: 6 Es Trenc / 4 Income
Skrällen: 7 Riva O.
Ranking: A 6,9,4 B 7,8,1,10,2 C 5,3,11

V86-8 2140m auto
4 Queen Ratzeputz stod för en rejäl insats vid segern i comebacken för två starter sedan. Gången efter blev man en snackhäst på V75 men fick dagen förstörd av en galopp på upploppet och det var andraplatsen som försvann. Detta är en individ som tål att föra en hel del själv i loppen och har ikväll fått ett passande utgångsläge. Dessutom är det anmält amerikansk vagn tills ikväll vilket är spännande. Förstahäst och spik på DD.

5 Hazyshadeofwinter tränades tidigare av André Eklundh och för honom nära att kvala in till finalen av Drottning Silvias pokal under förra året. Numera finns hästen hos Jörgen Westholm och i debuten för honom senast stod Hazyshadeofwinter för en stark prestation direkt. Även om Hazyshadeofwinter aldrig kunde utmana vinnaren Gordon Brodde så avslutade hon vasst via 11,1 sista 700m. Nu med lopp i kroppen bör formkurvan vara framflyttad ytterligare och oavsett upplägg på loppet ikväll är man ett givet segerbud.

Nämner även 12 Teton Sweet Lindy som står bra inne i loppet både sett till intjänade pengar och på ren kapacitet. Utgångsläget är lite chansartat men skulle Teton Sweet Lindy ha lite tur med positionerna under loppets gång kommer hennes tunga avslutning bita bra under slutvarvet.

Min Vinnare: 4 Queen Ratzeputz
Spets efter 500m: 5 Hazyshadeofwinter
Skrällen: 12 Teton Sweet Lindy
Ranking: A 4,5 B 12,10,8,3,1,6,7 C 9,2,11

Lycka till
DrTrav

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Travbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se
  Dagens Bästa Speltips
Odds kan ändras. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
20:30  Hamburg - Hertha Berlin
Fotboll - Bundesliga - Under 2,5 mål
1.89
  Rekatochklart Speltips
Odds kan ändras. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
19:00  Örebro SK - AFC Eskilstuna
Fotboll - Superettan - Över 2,5 & BLGM
1.90
19:00  Sundsvall - Mjällby
Fotboll - Allsvenskan  - Mjällby dnb
1.66
19:00  Halmstad - Brommapojkarna
Fotboll - Superettan - Över 2,5 mål
1.78
19:20  Kanada - Danmark
Ishockey - VM - 2 hcp +2,5
2.20
20:30  Hamburg - Hertha Berlin
Fotboll - Bundesliga - Under 2,5 mål
1.89
01:10  Lightning-Panthers
Ishockey - NHL - 1 moneyline
1.83
19:00  Östersund - Örgryte
Fotboll - Superettan - 2
2.70
  Rekatochklart Andelsspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
18:55  Melker Jackpott Europatips 200kr
Insats: 200 kr -  
Köp här!
  Rekatochklart Poolspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
19:00  Topptipset Tips Måndag 23/5
Insats: 144 kr - Tipsexperten
19:30  V64 Tips Halmstad 23/5
Insats: 700 kr - DrTrav
20:55  DD Tips Halmstad 23/5
Insats: 250 kr - DrTrav
  Läsarnas Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
19:00  Sundsvall-Mjällby
Fotboll - Allsvenskan - 2a
2.35

Oddsbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
Bethard Sätt in 1000 kr & få 2000 kr att spela för. Endast 6x i omsättning!

18+. Kampanjen är endast giltig för nya spelare som har aldrig tidigare spelat på Bethard Groups licens 18Li7392. Bonusen kan hämtas från insättningsmenyn innan den första insättningen har gjorts och kan endast användas i sportsbook. Minsta insats för att ta del av erbjudandet är 100 kr. Max bonus är 1000 kr. Insättning och bonus måste omsättas fyra (4) gånger med min. odds 1,80 inom 60 dagar före ett uttag kan göras. Regler och villkor gäller.

Betinia Snabba uttag och registering med BankID. Bra utbud och bonus!

Åldersgräns 18 år | Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr. | Sport: Gratisspel på 120 kr vid första insättningen. Gratisspelet måste spelas inom 60 dagar. Vinster krediteras minus värdet på Gratisspelet | Casino: Insättningsbonus 100% upp till max 3000 kr - Måste användas inom 60 dagar. Omsättningskrav 30x | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se (020-819100) | Spelpaus.se | Fullständiga villkor gäller

Livestreaming