Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Norge & Sverige. Vad gäller Norge har tävlingarna flyttats från Bjerke till Momarken pga Covid-19. För alla spel som kräver bankod i butik är det dock fortfarande Bjerkes bankod (78) som gäller. 

Jag spelar med två spikar. 4 Mellby Illusion i den andra avdelningen och 6 Always On Time i den sjunde avdelningen. Nedan följer mina V86-tips.

V86 Tips Bjerke/Solvalla Onsdag 3/3
V86-1 1,4,6
V86-2 4 Mellby Illusion
V86-3 5,6,7,8,10
V86-4 2,3,5,6,11
V86-5 1,2,5,8
V86-6 7,8
V86-7 6 Always On Time
V86-8 2,3,4,8,9

3000 rader x 0,25 = 750 kr

DD Tips Bjerke/Solvalla Onsdag 3/3
DD1: 6 Always On Time
DD2: 9 Everest Sisu

1 rader x 100 kr = 100 kr

DD1: 6 Always On Time
DD2: 3,4,8

3 rader x 30 kr = 90 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2100m auto
Frode Hamre tränar de två hetaste segerbuden i loppet i min bok, 4 Admiral Knick & 6 Harley D.E. Han kör själv den förstnämnda som nu fått två lopp i kroppen efter vila. I den senaste starten orkade man inte utmana om segern efter fått ett tufft lopp, gången före var man klart bra som två. Med en formkurva som pekar uppåt och optimal balans på till dagens start, utan framskor samt med amerikansk vagn så är detta min förstahäst i loppet. Kommer man hela vägen till ledningen här ska det vara toppchans. Men vågar inte helt gå på honom så kommer gardera loppet.

6 Harley D.E. som också tränas av Frode Hamre Han var mer spelad och slog sin stallkamrat Admiral Knick i den senaste starten via en rapp avslutning. Ikväll är det troligt att man får en svårare uppgift än stallkamraten därav den omvända spelfördelningen men klaffar det med positionerna så är Harley D.E. i högsta grad segeraktuell ikväll. Streckas.

Nämner också 1 Bestbyarsenal som i nuläget är spelfavorit. Han avslutade året på bästa sätt med två raka segrar. Nu är det debut i för sin nya tränare Magnus Teien Gundersen. Med 27 segrar på 69 starter talar det om att detta är en individ som vet vart mållinjen befinner sig. Får dessutom nya tränaren Magnus lite extra fart på sin travare till kvällens start är men ett givet streck på min kupong ikväll.

Min Vinnare: 4 Admiral Knick
Spets efter 500m: 4 Admiral Knick
Skrällen: 6 Harley D.E.
Ranking: A 4,6,1 B 8,7,5 C 9,3,2

V86-2 2140m auto
Här hittar vi kvällens första spik, 4 Mellby Illusion. Han har precis som många av tränaren Timo Nurmos hästar inlett karriären genom att rada upp segrar. Detta är inget undantag, fyra segrar på sina sex första starter säger en hel del. I den senaste starten var man favorit i Margaretas tidiga unghästserie med 300.000kr i förstapris. Då rullade man över i passgång och galopperade in i första sväng. Nu är det dags för revansch, med optimistiska tongångar från stallet där man menar att Mellby Illusion fortsatt håller bra form och ska ha en toppchans ikväll. Jag håller med, han har visat att han kan flytta på sig både från start och till slut och från spets blir han normalt inte lätt att rå på. Jag spikar.

Motbud
6 Axel Ruda har till sin nackdel spår utanför favoriten ikväll vilket jag tror gör att man inte kommer besegra min spik. Men detta är annars en fyraåring som gjort det bra på slutet och redan testat på V75. I den senaste starten vann man enkelt över den korta häcken. Skulle min spik ha en sämre dag är detta ett givet segerbud. Hans hårdhet som han införskaffat sig via V75 kommer vara viktig för framtiden.

Nämner även 1 Jumanji Love som såg väldigt fin ut i sin årsdebut via 13,8 sista 700m. Nu rycker man dessutom samtliga skor. Med lopp i kroppen och en bra position ska man inte nonchaleras helt från rygg på ledaren ikväll.

Min Vinnare: 4 Admiral Knick
Spets efter 500m: 4 Admiral Knick
Skrällen: 1 Jumanji Love
Ranking: A 4 B 6,1,3,5,7 C 2,8
:reklam1:
V86-3 2100m auto
8 Reime Kongen blir klar favorit och kommer till kvällens start med tre raka segrar i bagaget. Han har visat att han är allround och tål de flesta upplägg. Ikväll har man fått ett tråkigt utgångsläge, men man är kvick iväg från start och jag förväntar mig ett offensivt upplägg trots spår åtta bakom bilen. Det finns risk att man får göra grovjobbet själv ikväll och jag väljer att göra ett försök att gardera även om Reime Kongen är klar förstahäst.

6 Alsaker Pumbaa är intressant ikväll till låg procent, i den senaste starten fick han aldrig chansen och detta är en tioåring som har bättre form än vad resultatraden visar. Alsaker Pumbaa har visat höga toppar och från det här läget bör han kunna sitta långt fram i fältet direkt. En skräll att betala för till 5%.

Nämner även 10 Tyri Loke som inte klarade av att stå emot Reime Kongen senast, men ikväll väntar en ryggresa och då kan han nog plocka ner många över upploppet. Till endast 3% är man också en given skräll jag betalar för.

Min Vinnare: 8 Reime Kongen
Spets efter 500m:
Skrällen: 6 Alsaker Pumbaa / 10 Tyri Loke
Ranking: A 8 B 6,10,5,7,3,4,2 C 7,1,12,10

V86-4 2640m auto
6 Made Of Stars är en femåring som besitter hög högsta nivå. Man hade två raka segrar på kontot innan man i den senaste starten testade att starta på V75. Nu har man inte startat på ett tag och det är årsdebut som väntar här. Från stallet låter man optimistiska direkt i årsdebuten och man antyder att Made Of Stars är väl förberedd inför kvällens start. Med en liknande insats ikväll som vid segrarna tidigare ska han ses med bra chans ikväll. Förstahäst.

2 Vanja är ytterligare en tjej som gör årsdebut ikväll. Hon är mer stark än snabb och från perfekt utgångsläge och över passande distans ska hon tidigt räknas in bland segerkandidaterna. För två starter sedan gjorde man det riktigt bra och vann på 13,5 sista 1400m.

5 Moncler Bo har vunnit fyra av de nio starter man gjort i Sverige, han håller bra kapacitet för klassen och är kvick iväg från start. Men frågan är vilken taktik kusken Ida Riesterer väljer. Moncler Bo är nämligen vass när han får spara speeden tillslut. Oavsett taktik ikväll ska man räknas in i segerstriden.

Skrällen är 11 Gassin Am, han stod för en bra prestation näst senast när man kunde sätta nosen först över mållinjen från ledningen. I den senaste starten var man ute och testade på V75 utan framgång. Ikväll gör man en intressant förändring, då det blir barfota runt om. Gassin Am har tidigare visat att han trivs bra med den balansen. Till endast 8% är man en given skräll att betala för.

Min Vinnare: 6 Made Of Stars
Spets efter 500m: 5 Moncler Bo / 6 Made Of Stars
Skrällen: 11 Gassin Am
Ranking: A 6,2 B 5,11,3,8,9,10 C 4,1,7
:reklam2:
V86-5 2100m auto
Ett spännande lopp att vänta där jag väljer att ranka 2 Gone Dancing före storfavoriten 1 Cash D.E. Gone Dancing såg väldigt fin ut via en vass avslutning i den senaste starten, det räckte till hela vägen till en seger. Han är kvick iväg från start och från ett perfekt utgångsläge är man före favoriten från start och är den tidiga ledaren av loppet. Från den positionen är man svårslagen och till 11% som man är streckad på i nuläget är man en spelvärd förstahäst.

Men 1 Cash D.E. vågar man ändå inte lämna utanför systemet. Han är en segervan herre som har ett fint staket i resultatraden, fem raka segrar på de fem senaste starterna säger en helt del. Ikväll är det comeback och årsdebut, och man blir troligtvis över från start. Men trots det är kapaciteten så hög att man kan vinna loppet. Han är i behov av lite tur med positionerna men löser det sig går ingen säker. Streckas.

Skrällen är 8 The Baron, han väldigt kvick från start och kan utmana om ledning trots sitt spår längst ut på vingen. The Baron håller bra form för dagen och från främre träffen är han ett givet streck vid gardering.

Min Vinnare: 2 Gone Dancing
Spets efter 500m: 2 Gone Dancing
Skrällen: 8 The Baron
Ranking: A 2,1 B 8,5,11,6,4,3 C 9,7,10,12

V86-6 1640m volt
I detta lopp blinkar det väldigt rött i startlistan, hela sju av de åtta startande hästarna är anmälda med någon form av balansförändring.

Timo Nurmos tränade 7 Dixie Brick är favorit och rättmätigt om du frågar mig. Han fick förvisso en fin resa i den senaste starten, men intrycket när hon enkelt avgjorde till seger efter att ha attackerat med 650m kvar var imponerande och mersmakande. För två starter sedan blev man tvåa efter att avsluta sista varvet via 10,7. Ikväll blir det barfota runt om vilket är ett plus men Dixie Brick gynnas inte av den korta distansen, men utan strul längs vägen är detta en toppchans i min bok.

Betalar även för 8 Hossiana Boko, hon trivdes inte alls på banan i den senaste starten. Men för två starter sedan var man positiv som tvåa bakom min tipsetta. Det blir barfota runt om ikväll vilket är ett stort plus för denna sjuåring. Jörgen Westholm som både tränar och kör har bra form på hela stallet för dagen och Hossiana Boko ska ses med segerchans med klaff längs vägen här.

För den som vill gardera ytterligare så är 1 Ottilia Fri given. Hon är den troliga ledaren avloppet t och är obesegrad från den positionen på fyra försök. Kommer leda länge även ikväll.

Min Vinnare: 7 Dixie Brick
Spets efter 500m: 1 Ottilia Fri
Skrällen: 8 Hossiana Boko
Ranking: A 7,8 B 1,2,5,4 C 6,3
:reklam1:
V86-7 1609m auto
Här hittar vi kvällens andra spik 6 Always On Time, han vann enkelt från ledningen i den senaste starten med vad som såg ut som sparade krafter. Nu med det loppet i kroppen efter ett kortare tävlingsuppehåll bör Always On Time ta ytterligare kliv formmässigt till kvällens start. Jag är även inne på att loppcenariot kommer passa denna åttaåring. 3 Patent Leather är kvick iväg från start och kommer vilja svara ut favoriten 4 Classichap vilket förhoppningsvis leder till att tempot trissas upp. Vilket min spik Always On Time kommer profitera på under slutvarvet. Till 24% kommer jag ta ställning och spika Always On Time som har en formkurva som pekar uppåt.

Motbud
3 Patent Leather var jag inne på tidigare, han är den troliga ledaren i min bok. I den senaste starten höll han okej från dödens på min spik. Ikväll ska Patent Leather utrustas med ett helstängt huvudlag för första gången, vilket är klart intressant. Han är stark och rejäl och slår det förändrade huvudlaget väl ut ska man inte nonchaleras för den som garderar.

4 Classichap blir favorit och gör ikväll årsdebut efter ett långt tävlingsuppehåll. Detta är en högkapabel sexåring som kommer vara med och göra upp om segern trots att toppformen inte sitter där. Men ikväll väljer jag att gå emot och spika en mer formstark häst.

Min Vinnare: 6 Always On Time
Spets efter 500m: 3 Patent Leather
Skrällen: 3 Patent Leather
Ranking: A 6 B 3,4,1 B 7,8,5,2

V86-8 2140m auto
9 Everest Sisu är i nuläget inte favorit. Han gör ikväll årsdebut och formen är ett litet frågetecken, men han har tidigare visat att han fungerar bra direkt efter paus. Vilket fyra segrar på tio starter där man vilat mer än 30 dagar skvallrar om. Är bara Everest Sisu förberedd inför dagens start tror jag man har bra segerchans. Förstahäst.

2 Chapuy kanske många tänker, varför blir inte han förstahäst då han både är favorit i loppet och solkar spetsfavorit? Men faktum är att Chapuy enbart har en seger på 25 försök över medeldistans. Givetvis kan man vinna ikväll men när man har den statistiken emot sig och är streckad på över 40% blir jag förvånad. Skulle det bli så att man får bestämma framme i ledningen och förvandla loppet till ett sprinterlopp så är sjuåringen högintressant för segern men jag väljer att gardera loppet.

Skrällen är 8 Jaques Noir, han presterar ojämnt emellanåt men nu har man ett lopp i kroppen och dessutom ska man tävla barfota runt om i kväll, vilket kan få denna åttaåring att tända till lite extra. Löser det sig bara från bricka åtta i starten så kommer detta vara en skräll jag vill betala för.

Min Vinnare: 9 Everest Sisu
Spets efter 500m: 2 Chapuy
Skrällen: 8 Jaques Noir
Ranking: A 9 B 2,8,4,3,1 C 7,6

Lycka till med spelet
Oliver Bergman