Hej alla travälskare, 

Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare. 


V86 körs denna onsdagskväll på Jägersro och Solvalla och jag väljer att spela med två spikar i V86-2 nummer 4 Relevant Stride och i V86-7 nummer 4 That`s So Spicy.

V86-Förslag Jägersro/Solvalla 14/2

V86-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-8
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V86-1 1640m Auto

6 Sweetman är en hedersherre som inlett året på ett riktigt bra sätt med en seger och en andraplats på tre starter. Segern kom i årsdebuten i början av januari då han kördes till favoritpositionen ledningen efter ett par hundra meter och väl där stannade han hela vägen in i mål efter en hård slutstrid. I starten efter det så provade man V75 och han föll då verkligen med flaggan i topp som tvåa efter att ha kört sig till ledningen efter knappa 600 meter och med ett punkterat hjul under slutvarvet så höll han trots det storstilat knappt slagen av en sådan fin häst som Lulius Boko. Här har han en spännande uppgift på förhand med ett bra startspår och jag tycker det ser ut som en god möjlighet för kusken Adrian Kolgjini att placera åttaåringen i ledningen på nytt och väl där är Sweetman hästen att slå för övriga konkurrenter. 

1 Without A Doubt hade ett klart bra fjolår med tre segrar på tolv starter och över 340 tusen kronor intjänat. Han gör årsdebut här och har inte startat på mer än tre månader då han vann sitt sista lopp förra året från ledningen. Just ledningen är en position som han gillar då han har sju segrar på tio försök där och om han skulle nå just till ledningen så ökar förstås segerchansen. Oavsett så är han garanterad en fin resa i den främre träffen och ska ses som en av flera som kan vinna det här loppet. 

10 Staro Leonardo är kanske loppets mest kapabla häst, men har också en tendens att vara lite ojämn i sina prestationer. Han har i år gjort två starter där han i senaste starten på V75 satt fast med krafter kvar över mål som trea och såg riktigt fin ut den dagen. Nu har det gått en månad efter den starten men stallet tycker att han fortsatt ser väldigt bra ut i träningen. Kort distans kanske inte är hans bästa, men med lite tempo på loppet så ökar chanserna och då Staro Leonardo är en vass avslutare så ska man inte räkna bort honom här. Loppets skräll! 


Min Vinnare: 6 Sweetman

Spets efter 500m: 6 Sweetman

Skrällen:10 Staro Leonardo

Rankingen: A: 6 B: 1,10,4,3 C: 9,7,2,8


V86-2 1640 m Auto

4 Relevant Stride har inlett karriären på ett mycket imponerande sätt då hon tagit fem segrar på sina sju första starter. Hon har i år hunnit med att göra två starter och segrat i båda där melodin har varit densamma då båda segrarna tagits från ledningen. Startspåret denna gång kan man inte klaga på då det är optimalt och med en snabb start tillsammans med kusken Jorma Kontio så lär ekipaget tidigt sitta i ledningen och väl där får man högst troligt sitta ifred då respekten bör vara stor från de övriga konkurrenterna. Jag har svårt att se henne förlora det här loppet och Relevant Stride är en given spik för mig. 


3 Outboard Display är motbudet ifall min vinnare av loppet kommer bort. Fyraåringen har kommit igång allt mer på slutet och har i årets två starter varit bra som tvåa och trea. Bra startspår den här gången tillsammans med kusken Örjan Kihlström bör innebära ett lopp i den främre träffen och om det dessutom blir en amerikansk sulky på som det är anmält så är det helt klart en intressant ändring. Den korta distansen ska funka bra enligt stallet och med rätt resa här är hon intressant att följa. 


Min Vinnare: 4 Relevant Stride 

Spets efter 500m: 4 Relevant Stride

Skrällen: 3 Outboard Display

Rankingen: A: 4 B: 3,9,1,2,11,12,10 C: 7,6,8,5


V86-3 2140m Auto

4 Ytowns Magnifik är en välstammad herre som på karriärens sju starter tagit fyra segrar. Han började starta rätt sent som treåring ifjol och har därför varit igång under vintern och har inlett året på absolut bästa sätt med två raka segrar. Han imponerade stort vid årsdebuten näst senast då han slog på en startgalopp innan han kördes fram utvändigt ledaren efter ett halvvarv och från den positionen var han sedan överlägsen. I senaste starten blev resan fram till seger enklare med tidig ledning och återigen togs segern i ohotad stil. Klart bättre startspår den här gången som bör innebära att han tidigt sitter i ledningen ifall han kommer iväg hyggligt, men det viktigaste är att han travar från start då han är så överlägsen sitt motstånd även här. Oavsett position så ska detta vara en mycket bra segerchans för Ytowns Magnifik som är både stark och snabb. 


3 Vancouver High har stundtals visat rätt så bra kapacitet även han, men har också galopperat en hel del. Man provade lyckan på V75 senast i årsdebuten för knappt en månad sedan, men han galopperade då från start och den dagen var förstörd direkt. Han har mött rätt så skapligt motstånd på slutet och visat att han duger, för i starten näst senast så hade han kopplat greppet om segern på upploppet men galopperade då 100 meter före mål, så att han har bra kunnande för klassen är ingen hemlighet. Bra startspår den här gången kommer att ge honom ett fint lopp och om han bara travar hela vägen så ska Vancouver High dyka upp långt framme. 

11 Nolana Boko har tagit två segrar på fem starter så här långt och gjorde ett par starter i Sverige förra året efter att ha inlett karriären i Holland. Han har dock vilat under en längre tid då han inte startat sedan i juli förra året och sedan december så finns han i Erwin Bots regi som han gör första starten för här. Tråkigt startspår och det lär säkerligen bli en rätt så snäll resa från kusken Thomas Uhrberg här, men om han skulle ha lite tur med positioneringen under loppets gång så har han kunnandet för att dyka upp i segerstriden här. 


Min Vinnare: 4 Ytowns Magnifik

Spets efter 500m: 4 Ytowns Magnifik

Skrällen: 11 Nolana Boko 

Rankingen: A: 4  B: 3,11,9,12,7 C: 2,6,5,1,10,8


V86-4 2640m Auto

10 Funcio har gjort det bra mot tufft motstånd hela vintern och har visat att han är allround då han tävlar bra både från ledningen och bakifrån. I senaste starten så fick han göra en hel del grovjobb under slutvarvet ute i spåren, men höll trots det farten fint hela vägen in i mål som trea och var mycket nära segern. Även den här gången så kommer han få attackera bakifrån då han har lottats till ett bakspår här, men jag gillar verkligen det jag har fått se av femåringen och med en ryggresa den här gången fram tills 4-500 meter kvar av loppet så spurtar han nog ner samtliga här.

 2 Kaxig In har alltid haft en hög kapacitet de dagarna han vaknat på rätt sida, men samtidigt har han varit väldigt ojämn i sina prestationer och därför rätt så svår att räkna på. Han återfinns sedan i höstas hos sin nya tränare David Persson som han har gjort tre starter för i år och det har varit fina resultat med två andraplatser som bäst. Speciellt nöjda var stallet med hans senaste insats då han fick ett tufft lopp utvändigt ledaren, men höll trots det bra till andrapriset. Han är lite speciell i sitt humör och ska helst ha ett lopp utan ryggar och därför lär nog kusken Mats Djuse vara angelägen om att försöka köra sig till ledningen här och om det skulle lyckas blir Kaxig In att räkna med. 

6 Rio Alta Wine är min skräll i loppet då kunnandet i grunden är väldigt bra. Han har dock varit lite seg i de senaste starterna vilket nu gjort att stallet valt ett tuffare träningsupplägg för sjuåringen som man hoppas ska kunna tända till på det. Han är rätt så kvick ut när man har laddat med honom och man borde kunna finna en rätt så hygglig position. Med tempo på loppet så ökar förstås chanserna och i ett rätt så ojämnt lopp så får Rio Alta Wine agera skräll här. 


Min Vinnare: 10 Funcio 

Spets efter 500m: 6 Rio Alta Wine

Skrällen: 2 Kaxig In

Rankingen: A: 10,2,6,9 B: 4  C: 7,5,1,3


V86-5 2140m Volt

10 Here’s Johnny Sox har imponerat under vintern på V75 där han har gjort fyra raka starter och på dessa tagit två segrar och en andraplats. I hans senaste start däremot som även var årsdebuten för en månad sedan så var han inte som bäst och galopperade då vid två olika tillfällen. Man har varit hos veterinären efter det, men hittade inga större fel och istället har han fått träna och ta sikte mot det här loppet. Förutsättningarna är så bra de kan bli med ett perfekt startspår för hans del och trots att han startar med 20 meters tillägg så bör han kunna finna en rätt så hygglig position från start. Att det är fältets bästa häst är det inget snack om sett till det han har visat och då stallet inte verkar särskilt oroade över formen så finns det ingen anledning för mig att fundera över den heller och Here`s Johnny Sox är det givna förstavalet. 


12 Black Fire är en jämn och säker herre som sällan gör en dålig insats och i de senaste två starterna så har han varit ute på V75 där han fått med sig två mersmakande andraplatser. Näst senast på nyårsafton så fick han vandra den tunga vägen mestadels utvändigt ledaren men höll då bra hela vägen in i mål, och i senaste starten gjorde han det bra från ledningen efter en snabb öppning. Lite lurigare utgångsläge den här gången drar förstås ner chanserna samtidigt som värsta konkurrenten har fått ett optimalt startspår, men jag gillar verkligen hästen och om Gustav Johansson som både tränar och kör sexåringen kan hitta en någorlunda vettig position mitt i fältet så kommer Black Fire att leverera en stark avslutning och då är han att räkna med här. 


1 Brain Game är en härlig travare som på karriärens sjutton starter tagit fem segrar. De flesta utav segrarna har kommit från ledningen där han vunnit fyra av fem gånger han fått springa där och det är en talande siffra för att han verkligen gillar att springa först. Han har dock strulat till det för sig lite på slutet då han i sin senaste start som var i slutet av december galopperade som favorit direkt från start efter att ha blivit störd av en konkurrent och även i starten innan det galopperade han efter ett par hundra meter i körning om ledningen. Förutsättningarna här med startspår och distans är bra och om kusken Jörgen Sjunnesson kan få iväg Brain Game till ledningen så kommer man att leda detta loppet länge. 


Min Vinnare: 10 Here`s Johnny Sox 

Spets efter 500m: 1 Brain Game 

Skrällen: 1 Brain Game

Rankingen: A: 10,12 B: 1,7,3,4,2,6,13 C: 5,8,9,11


V86-6 2640m Auto 

10 Patriot Zon är en välstammad herre som inlett karriären på absolut bästa sätt med tre segrar på tre starter. Segermelodin vid alla dessa starter har varit tidig ledning och sedan att han stannat där hela vägen in i mål, vilket han inte kommer att kunna upprepa den här gången då han har lottats till ett bakspår. Han har inte riktigt fått upp snabbheten ännu utan känns mer stark och därför så ska den långa distansen som han nu startar över för första gången inte vara något problem. Tuffare motstånd är det också denna gång och han är inte på något sätt en klar vinnare av loppet, men det är en häst som stallet gillar och då han fortsatt har vägrat att förlora så måste jag tro på Patriot Zon även denna gång. 

3 Yucatan Diamant är en tyskfödd herre som nu ifjol var hårt betrodd i ett försök till tyska travderbyt men gjorde då bort sig och gick inte vidare till final. Det säger ändå en del om vilken kapacitet hästen har visat då han på sina tolv starter tagit fyra segrar. Han gjorde två starter i Sverige under sensommaren ifjol för sin tidigare tränare Paul Hagoort och gjorde då bra ifrån sig och efter det så bytte han regi till Katja Melkkos stall. För sin nya tränare så har femåringen gjort två starter där han i regidebuten slutade trea innan han vann senast på ett enkelt vis efter att ha fått ett bra lopp i ryggar. Med det loppet i kroppen som även var årsdebut så kommer han nu att vara ännu bättre och från ett bra startspår så bör han hamna rätt så bra på det från start och då han även tål att göra lite grovjobb själv så bör Yucatan Diamant stå sig riktigt bra i det här sällskapet. 

7 Casteggio är en intressant italienare som visat bra kunnande i sitt hemland då han vunnit sju av karriärens 21 starter. Han gör här första starten på svensk mark och kanske är lite svårbedömd, men han har visat fin startsnabbhet och från ett öppet startspår så kan han nog tillsammans med kusken Carl Johan Jepson ta sig till ledningen i ett första skede, men om man vill köra i den positionen över den långa distansen 2640 meter har jag svårt att tro då det även är första starten på en månad. Men med en bra resa och med det ryktet han kommer med så är det en intressant start som han gör och Casteggio får ses som loppets skräll. 


Min Vinnare: 10 Patriot Zon

Spets efter 500m: 2 Andiamo 

Skrällen: 7 Casteggio 

Rankingen: A: 10,3,7,4,2 B: 6,1,12 C: 11,9,5,8


V86-7 2140m Auto

4 That’s So Spicy är en välstammad femåring som visat sig vara en riktigt fin tävlingshäst då han på sina tretton starter i karriären varit bland de tre främsta tolv gånger och segrat i åtta av dessa. Han årsdebuterade i mitten av januari på bästa sätt då han kördes till ledningen efter 500 meter och sedan var segern aldrig i fara när han gick i mål med gott om krafter kvar. Nu har han på nytt en spännande uppgift då han har lottats till ett bra startspår vilket gör att kusken och tränaren Hanna Lähdekorpi troligtvis kan sätta sin adept tidigt i ledningen och sedan är det ingen som besegrar That`s So Spicy. Spets och slut! 

3 Tidore Degato har visat riktigt fin form under vintern även om segrarna inte har trillat in. Han har under början av året hunnit med två starter och i årsdebuten näst senast blev det en andraplats efter en bra avslutning. I senaste starten var han dock lite sämre då han från ledningen fick det tufft och tappade till en fjärdeplats över upploppet. Stallet tror på en bättre insats den här gången och från ett bra startspår så är det upplagt för att man återigen tar hand om ledningen, men denna gång tror jag att kusken och tränaren Joakim Lövgren släpper till favoriten när den kommer och försöker rikta in sig på en andraplats här. 

11 Rock The Sock har tävlat bra på slutet med två segrar på hennes tre senaste starter. I senaste starten så blev det dock lite för tufft med en resa utvändigt ledaren i rätt så högt tempo och hon orkade inte riktigt till slut och fick nöja sig med ett fjärdepris. Denna gång startar man också från ett klart sämre utgångsläge vilket gör att det kommer bli ett mer passande smyglopp denna gång och om kusken Stefan Persson kan finna de rätta ryggarna under slutvarvet så har Rock The Sock en bra spurt att ta fram och ska ses som en av två utmanare till min vinnare av loppet. 


Min Vinnare: 4 That`s So Spicy 

Spets efter 500m: 4 That`s So Spicy 

Skrällen: 11 Rock The Sock

Rankingen: A: 4 B: 3,11 C: 8,5,9,10  D: 1,7,6,2


V86-8 2140m Auto

6 B.W.L.Fighter gav ett väldigt häftigt intryck senast då han snabbstartade till ledningen och höll sedan ett eget tempo vilket inte gav motståndarna en chans och segern blev mycket enkel. Nu är det lite tuffare hästar emot den här gången, men då man återigen startar från ett rätt så bra startspår så bör kusken Mika Forss göra ett allvarligt försök på att nå just ledningen och därifrån höjer sig sexåringen rejält i tävlandet då han på fem försök i ledningen tagit tre segrar. Spets och slut! 

2 Delta Wise As är en italienare som här gör första starten på svensk mark och kan därför vara lite svårbedömd. Han kommer dock med ett rätt så bra rykte då han i hemlandet visat gott kunnande och ska även vara snabb från start vilket passar bra då han har lottats till ett fint startspår här. Visst lär han behöva ett lopp i kroppen, men med ett bra lopp i ryggar så ska det bli intressant att se vad Delta Wise As kan bjuda på för avslutning. Jag tror den kan räcka långt! 

12 Woodcutter är efter en lång skadefrånvaro tillbaka på tävlingsbanan igen och gjorde i slutet av januari comeback efter 14 månaders frånvaro från tävlingsbanan. Han kördes då snällt invändigt precis som planerat och gick i mål som femma med gott om krafter kvar. Med det loppet i kroppen bör han nu vara framflyttad rätt så rejält formmässigt och då det rör sig om en kapabel häst för klassen så ska det bli intressant att följa honom i den här starten. Startspåret är givetvis tufft, men med en duktig kusk i Mats Djuse bakom sig som brukar lösa de flesta uppgifterna så kommer Woodcutter att få en fin resa här och jag tror övriga konkurrenter kan få hålla i sig över upploppet. Loppets skräll! 


Min Vinnare: 6 B.W.L.Fighter

Spets efter 500m: 6 B.W.L.Fighter 

Skrällen: 12 Woodcutter 

Rankingen: A: 6,2,1,10,12 B: 3,8 C: 5,11,7,9,4Lycka till!

Christoffer