V86 körs denna onsdagskväll på Jägersro och Solvalla. Jag väljer att inleda med två raka spikar i V86-1 där 5 Mateo Di Quattro visat fin form på slutet och i V86-2 där 7 Eteria står lite för klassen i gänget. 


V86-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-8
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V86-1 2640m Auto

5 Mateo Di Quattro utvecklades fint förra året och har fortsatt stå för fina prestationer även i år. Han kommer närmast från två raka andraplatser där han näst senast spurtade bra efter en resa en bit ner i kön och senast höll han bra efter att ha avancerat framåt efter 850 meter via tredjespår och sedan körts till ledningen 600 meter före mål men fick ge sig knappt den sista biten. Han börjar bli allt mer Snabbare i benen och från ett fint startspår här så borde man komma iväg rätt så bra och tidigt köra sig till ledningen och väl i den positionen så blir Mateo Di Quattro mycket svårslagen och jag säger spets och slut. Spik! 

3 Vanity Flair är också en formstark häst som börjat det här året bra med en seger och två andraplatser på tre starter. Första årssegern kom i näst senaste starten då han från fjärde par utvändigt avancerade fram 700 meter före mål och vann sedan enkelt efter att ha kommit ner utvändigt ledaren runt slutsvängen. I senaste starten provade man V75 och han gick då med i ryggar under slutvarvet, men galopperade då in mot upploppet. Denna gång står han bra till med ett fint startspår som bör göra att han inte hamnar alltför långt bak, och om min vinnare av loppet skulle komma bort så är Vanity Flair att räkna med här. 

Min Vinnare: 5 Mateo Di Quattro

Spets efter 500m: 5 Mateo Di Quattro

Skrällen: 10 Emilion

Rankingen: A: 5 B: 3,10,1,8,9 C: 6,4,7,2


V86-2 2140m Auto

7 Eteria är en välstammad tjej som ifjol som treåring utvecklades rätt fint och tog då tre segrar på fem starter. Hon drogs en hel del med halsproblem och har därför fått en paus sedan i början av september vilket förhoppningsvis har gjort henne gott. Hon kommer till den här årsdebuten väl förberedd och känns väldigt fin enligt stallet och sett till motståndet hon är van vid så är det att hon går ner rejält i klass och om bara allt är normalt med Eteria så är detta en toppchans. Spik!

11 Solkattens Olivia har inlett det här året i fin stil med två segrar och en andraplats på fyra starter. I senaste starten på Solvalla så fick hon en fin resa i rygg på ledaren och hakade sedan på bra till andraplatsen i ett tufft lopp. Denna gång är utgångsläget desto tråkigare och hon blir lite mer beroende på vad övriga konkurrenter gör. Hon får dock kusken Magnus Djuse bakom sig vilket är ett plus och om han kan finna de rätta vägarna här så kommer Solkattens Olivias avslutning att räcka långt. 

Min Vinnare: 7 Eteria

Spets efter 500m: 7 Eteria 

Skrällen: 12 Caughtredhanded

Rankingen: A: 7 B: 11,12,10,2,9,1,5 C: 4,8,6


V86-3 2140 Auto

2 Hilding Tif är en stark och rejäl herre som inlett det här året riktigt bra med tre segrar och en andraplats på fem starter. Han hade inför senaste starten tre raka segrar men stod då inte att känna igen och var då tidigt trött, men enligt stallet så kan de ha varit att det hade gått över en månad mellan starterna. Han kommer antagligen att vara bättre med det loppet i kroppen och dessutom blir det barfota runt om här vilket är ett plus. Startspåret går inte att klaga på och här kommer kusken Jennifer L Oscarsson att stå för en offensiv styrning för att utnyttja hästens styrka och i normal författning så ska Hilding Tif ses med bra segerchans i ett öppet lopp. 

3 Place Royal är en tyskfödd herre som kom till Sverige och sin tränare Joakim Lövgren under slutet av förra sommaren. På svensk mark har åttaåringen visat att han duger bra och i år på tre starter har det blivit en seger och en andraplats. Årets första seger kom i den senaste starten då han kördes offensivt via tredjespår till ledningen kort efter start och väl i den positionen så var han ensam på banan då han drog på i bra fart. Här står han intressant till återigen med ett fint startspår och det lär säkert bli ett offensivt upplägg på nytt och med bibehållen form så ska Place Royal ses med chans. 

1 High Hope Lee är en välstammad dam som visat rätt så fint kunnande på tävlingsovalen. I senaste starten i början av mars var hon ute på V75 och fick då en fin invändig resa hela vägen och höll farten fint hela vägen in i mål till en fjärdeplats. Denna gång är utgångsläget optimalt med ett innerspår bakom startbilen då hon är kvick ut den första biten och sedan blir det intressant att se vilket taktiskt val som görs här av kusken Ida Lindberg. En fin resa i den främre träffen är High Hope Lee garanterad, och om det klaffar lite under loppets gång så är hon en skräll att se upp med. 

6 Vicky Montoya inledde det här året med två raka segrar i januari innan hon provade lyckan på V75 två gånger och gjorde det klart bra. I senaste starten så visade hon fin form genom att avsluta bra fram till fjärdeplatsen utan helt fritt spurtutrymme och hon gick i mål med gott om krafter kvar. Det är en häst som stallet har en stor tro på inför framtiden och mot detta motståndet så räcker Vicky Montoya långt och ska ses som en het segerkandidat. 

Min Vinnare: 2 Hilding Tif 

Spets efter 500m: 3 Place Royal 

Skrällen: 1 High Hope Lee

Rankingen: A: 2,3,1,6 B: 12,9,8,10,4 C: 5,7,11


V86-4 2140m Auto

1 Lavender inledde karriären i födelselandet USA förra året som tvååring innan hon kom till Sverige där hon debuterade under mellandagarna då hon tog karriärens första seger i femte starten. Det är en häst som hade en hel del förhoppningar på sig i USA men som aldrig riktigt fick till det och istället hoppas man nu att det lossnar för henne i Sverige. Hon känns enligt stallet väldigt fin i träningen och förväntas göra en bra prestation direkt här och från ett innerspår bakom startbilen så bör hon kunna öppna snabbt med en amerikansk sulky bakom sig. Lite längre distans denna gång bör inte vara något problem och jag tror att Lavender leder det här loppet från start till mål. 

7 Eleven As är en italienskfödd tjej som är stallkamrat till min vinnare av loppet och visade fint kunnande förra året även om säsongen inte blev som tänkt. Hon vrickade sig i hagen enligt stallet och har därför inte startat sedan i början av juli förra året då det har tagit lång tid att få henne tillbaka. Hon har fått träna på rätt så rejält och är väl förberedd för en bra prestation direkt, men utgångsläget hade kunnat vara lite roligare. Hon är startsnabb och med ett öppet startspår så bör kusken Ulf Ohlsson kunna finna en rätt så fin position ändå åt Eleven As som ska bli spännande att se här i sin årsdebut och ska räknas direkt i ett ojämnt lopp. 

Min Vinnare: 1 Lavender 

Spets efter 500m: 1 Lavender 

Skrällen: 5 Bold Heart

Rankingen: A: 1,7 B: 10,11,5,4,6 C: 9,2,3,8


V86-5 2140m Auto

7 No Time To Steel har inlett sin karriär riktigt bra med tre segrar och två tredjeplatser på sex starter. Hon har i år gjort två starter där han i senaste starten tog årets första seger efter att ha körts till ledningen efter 600 meter och sedan fått bestämma tempot efter eget behag, vilket gjorde att segern blev mycket enkel. Hon är under fortsatt utveckling och står sig väldigt bra i den klassen hon befinner sig i, och till den här starten så kommer ett helstängt huvudlag att åka på för att få henne lite mer rappare då hon agerat lite trögt. Startspåret är sådär, men hon är stark och rejäl så hon tål att göra en del jobb själv under loppets gång om så krävs och jag tycker att det No Time To Steel har visat hittills i karriären ska räcka långt här. 

6 Vivienne Tif tog årets första seger i den senaste starten då hon kördes till ledningen efter 700 meter och sedan vann mycket enkelt. Hon fick då springa barfota runt om vilket är ett plus för henne och så blir fallet även denna gång. Från ett fint startspår så borde fyraåringen komma iväg fint och jag tror återigen att kusken Jennifer L Oscarsson kör till ledningen i ett tidigt skede av det här loppet och sedan ska det vara rätt så hygglig chans till andra raka segern. 


Min Vinnare: 7 No Time To Steel

Spets efter 500m: 6 Vivienne Tif

Skrällen: 2 Dencos Miss Caruso

Rankingen: A: 7,6 B: 5,2,3 C: 8,4,9


V86-6 2640m Auto

9 Donna Summer är en högkapabel tjej som matchats i rätt så tuffa sällskap stundtals. Hon tog årets första seger i den senaste starten efter att ha körts till ledningen och där rusat på i ett eget tempo och var rätt trött över mål, men kunde trots det hålla undan till seger. Ett plus då för henne var att hon fick springa barfota runt om vilket så blir fallet även denna gången. Startspåret här är bra för henne så hon kan hålla sig någorlunda lugn och om kusken Carl Johan Jepson kan ge Donna Summer en fin ryggresa här så har hon en vass speed att tillgå och då ska hon ses med bra segerchans. 

4 Carroty hade ett klart bra fjolår med tio pallplaceringar varav fem stycken segrar på 27 starter. Hon har nu fått vila sedan nyårsafton vilket nog har gjort henne gott och fått träna på istället då det har varit rätt så tight startande för henne under hela karriären. Hon tränar på fint enligt stallet och då hon är snabb ut den första biten så är det här startspåret bra för henne och med en offensiv kusk i Jorma Kontio bakom sig så tror jag att man kör sig till front här för att sedan köra där. Om sedan Carroty har någorlunda form så tror jag att det kan räcka hela vägen här. 

8 Rosemary Tile är en välstammad dam som hade en bra säsong förra året med sex segrar på sexton starter och över 670 tusen kronor intjänat. I senaste starten kom årets första seger då hon avslutade sylvasst när luckan väl kom 150 meter före mål efter en invändig resa och hon avgjorde då kort före mål. Startspåret denna gång är dåligt, men det är ett litet fält och kusken Örjan Kihlström bör ändå kunna finna en rätt så hygglig position åt femåringen och med sin fina form som hon har för dagen Rosemary Tile så ska hon ses med chans även denna gång. 

Min Vinnare: 9 Donna Summer 

Spets efter 500m: 4 Carroty

Skrällen: 4 Carroty

Rankingen: A: 9,4,8 B: 3,7,2,1,6 C: 10,5 


V86-7 1640m Auto

12 Ytowns Magnifik är en fartfylld och rejäl herre som börjat karriären strålande med fem segrar på hans åtta första starter. Han har på slutet radat upp segrarna och kommer till den här starten på jakt efter att få bygga ett staket då han har fyra raka segrar inför denna. Han har inför den här starten fått en paus på 1.5 månad vilket är nyttigt för honom då han lägger väldigt mycket energi i loppen. Här är utgångsläget inte särskilt roligt, men det kan vara bra för honom med en ryggresa om han inte blir alltför pigg, för annars så behöver nog kusken och tränaren Joakim Lövgren avancera framåt tidigt med sin adept. Fyraåringen har visat ett väldigt fint kunnande och ser väldigt kraftfull ut på tävlingsbanan, så trots ett jobbigt utgångsläge här så måste jag tro på Ytowns Magnifik även denna gång. 

2 Casteggio är en spännande italienare som visat bra fart hemma i Italien tidigare. Han gjorde debut på svensk mark i sin senaste start i slutet av februari och galopperade då efter 200 meter efter att ha öppnat rätt så fort. Till denna starten väljer stallet att hänga på en amerikansk sulky vilket känns intressant och från ett bra utgångsläge över en passande kort distans så tycker jag att Casteggio med en fin resa samtidigt som han travar denna gång ska ses som en given utmanare om segern. 

3 Slave To Love Cal har inlett det här året riktigt bra med två segrar och en tredjeplats på tre starter. Han är allround då han har vunnit både från ledningen och bakifrån. Han är snabb ut den första biten och från ett fint utgångsläge här så kommer taktiken vara given från kusken och tränaren Wim Paal och det är att nå ledningen precis som segermelodin var i den senaste starten. Väl i fronten så trivs Slave To Love Cal bra och han leder det här loppet mycket länge. 


Min Vinnare: 12 Ytowns Magnifik

Spets efter 500m: 2 Casteggio

Skrällen: 4 Capo Face 

Rankingen: A: 12,2,3 B: 4,1,7,9,8,6,5,11,10


V86-8 1640m Auto

5 Pellegrino Pellini är i grunden en lovande herre som årsdebuterade på absolut bästa sätt i mitten av mars då han kördes till ledningen i första sväng och väl i den positionen så blev det sedan väldigt enkelt efter att ha avslutat sista 800 meterna via 1.11.8. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara framflyttad och från ett fint utgångsläge här mitt bakom startbilen så tror jag nog att kusken William Ekberg är sugen på att prova för ledningen igen och jag tycker att det ska vara god chans att man når till den positionen på nytt. Om det sedan inte blir något toktempo här under loppets gång så ska Pellegrino Pellini stå sig bra även denna gång och är en rolig vinnare av det här loppet.

7 Dreamtide har visat rätt så fin kapacitet hittills och har i år på fem starter tagit en seger och en andraplats. Andraplatsen kom i senaste starten i början av mars då han tog hand om ledningen efter 200 meter för att sedan släppa den efter 600 meter, och när väl luckan sedan kom på upploppet så avslutade fyraåringen bra bakom en sådan fin häst som Mellby Lion. Startspåret här är lite tuffare men hon bör ändå kunna finna en rätt så fin position med hjälp av sin startsnabbhet, och då det återigen blir barfota runt om här vilket var en växel senast så ska Dreamtide ses som en het utmanare här.

3 K.F.C. Sox är en rätt så käck häst som inte varit utanför prispallen hittills på sina sex starter och tagit en seger. Under februari blev det två raka andraplatser där han senast gjorde det bra efter att ha fått göra grovjobbet utvändigt ledaren under slutvarvet. Inför detta har han fått en paus på en månad vilket lämnar ett frågetecken kring formen, men enligt stallet så har han utvecklats fint och från ett fint utgångsläge här så kommer K.F.C. Sox att få en fin resa och med det han har visat tidigare så ska han räcka långt även här. 


Min Vinnare: 5 Pellegrino Pellini

Spets efter 500m: 5 Pellegrino Pellini

Skrällen: 1 Joanne Leejs

Rankingen: A: 5,7,3 B: 1,8,9,4,6,11 C: 2,10,12


Lycka till!

Christoffer