V86 körs denna onsdag på Lindesberg. Jag spelar med två stycken spikar och det i V86-2 där 4 Exploy ser ut att vara huvudet högre än sina konkurrenter och i V86-3 så kommer Sveriges stjärna 5 Francesco Zet ut och ska visa upp sig. 


V86-Förslag Lindesberg 3/7

V86-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-8
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V86-1 2140m Volt 

2 Queen Of The Night är en rätt så fin märr som alltid visat en hel del fart men som i år kommit igång på allvar då hon flyttades till Mattias Djuses stall och har för denne på åtta starter i år tagit fem pallplaceringar varav en seger. I senaste starten så provade man mot kullkamraterna i ett uttagningslopp till Stosprintern där hon slutade trea efter att hon höll farten bra mot tuffa hästar. Här har stallet hittat en på förhand rätt så intressant uppgift då hon står bra inne i loppet samtidigt som formen nog sitter där den ska och från ett öppet startspår så lär kusken Magnus Djuse tidigt kunna köra Queen Of The Night till ledningen här och väl därifrån så är hon hästen att slå för övriga. 

15 Relevant Stride har imponerat stort och visat sig vara en riktigt fin häst då hon på sina tolv starter hittills tagit totalt elva pallplaceringar varav nio segrar. I år har hon utvecklats fint och i senaste starten så gjorde man resan upp till Boden i Norrbotten där hon på V75 vann mycket enkelt efter att hon trots att hon startade med 20 meters tillägg kördes till ledningen efter 600 meter och sedan var det spel mot ett mål. Även denna gång så startar fyraåringen med tillägg men bör kunna kliva iväg fint återigen och sedan räds nog inte kusken Jorma Kontio att vara offensiv även den här gången tillsammans med Relevant Stride som måste ses med chans även denna gång. 


Min Vinnare: 2 Queen Of The Night  

Spets efter 500m: 2 Queen Of The Night 

Skrällen: 8 Sweet Day 

Rankingen: A: 2,15 B: 8,13,7,12,6,10,14,9 C: 11,4,3,1,5 V86-2 2140m Auto

4 Exploy är en spännande italienare som segrat i tre av fem starter i år hemma i Italien. Nu återfinns han på svensk mark där tränaren Alessandro Gocciadoro har hästar uppstallade och det bli Sverigedebut här för fyraåringen. Han har galopperat en del tidigare men det är inget som oroar stallet här då han känns väldigt stabil för dagen och också väldigt fin i träningen och från ett fint utgångsläge här så kommer kusken Dante Kolgjini att vara aktiv från start och han lär tidigt köra till ledningen här tillsammans med Exploy. Väl i front så finns det ingen som kan ta sig förbi han här men även från andra positioner så måste detta vara en toppchans och jag spikar. 

7 Sanoroc News är en rätt så trevlig tävlingshäst som i år kommit igång bra och har på sju starter tagit två segrar och två tredjeplatser. Senaste segern kom i senaste starten då han efter en tung resa utvändigt ledaren nästintill hela vägen kunde koppla greppet om segern in mot upploppet och sedan vinna enkelt och det var en rejäl insats. Efter den starten som var i mitten av juni så har man siktat lite mot det här loppet och formen lär vara riktigt bra för dagen på fyraåringen som är kvick ut den första biten och kusken Tom Johansson bör kunna finna en rätt så hyfsad position här och om sedan Sanoroc News är lika bra som senast så är han en rolig skräll här om min vinnare av loppet kommer bort. 


Min Vinnare: 4 Exploy 

Spets efter 500m: 4 Exploy 

Skrällen: 7 Sanoroc News 

Rankingen: A: 4 B: 7,9,2,12,5,3,10 C: 1,6,8,11 V86-3 2140m Auto

5 Francesco Zet är en världsstjärna och Sveriges bästa häst som efter att han var klart bra som fyra i Elitloppet näst senast var tillbaka in på vinnarspåret igen senast då han vann Norrbottens Stora Pris väldigt enkelt. Med siktet mot Åby World Grand Prix om lite mer än en månad så kommer det här loppet rätt i tiden och han möter förstås ett rätt så passande motstånd här återigen. Från ett startspår mitt bakom startbilen så öppnar han snabbt och kommer att sitta i ledningen efter ett halvvarv här och detta blir spel mot ett mål för Francesco Zet som är en gjuten spik. 

3 Mellby Jinx hade ett klart bra fjolår med 999 tusen kronor intjänat och flera starka prestationer. I år har det på fem starter blivit fyra pallplaceringar varav en seger och i senaste starten var han duktig som trea i Jämtlands Stora Pris bakom hästar som Hail Mary och Hustle Rain. Här står han fint till återigen med ett bra startspår som gör att kusken och tränaren Daniel Wäjersten kommer kunna ge sin adept en fin resa i den främre träffen och även om det blir tufft att vinna loppet så ligger en pallplacering nära till hands för Mellby Jinx här. 

Min Vinnare: 5 Francesco Zet 

Spets efter 500m: 5 Francesco Zet 

Skrällen: 3 Mellby Jinx 

Rankingen: A: 5 B: 3,8,9,7 C: 6,2,4 V86-4 3140m Volt 

11 Winterburn är en riktigt läcker häst som på sina tjugo starter hittills i karriären varit bland de tre främsta nitton gånger varav tolv har slutat med seger. I år har han nästan uteslutande startat på V75 där han radat upp rejäla prestationer och senast under Elitloppshelgen i en V75-Final så fick han göra grovjobbet som förstahäst ute i tredjespår hela sista varvet och såg då länge ut att gå mot segern men fick ge sig mot en smygkörd kort före mål och det var en riktigt fin insats. Han har enligt stallet tagit det loppet bra och nu fått träna på i ett par veckor och man kan nog förvänta sig en ny fin insats även denna gång över en lång distans som funkar fint och även om Winterburn startar med 40 meters tillägg här så tycker jag att det är bra chans på att han rundar det här sällskapet. 

10 Chestnut är stark och rejäl och har i år sett väldigt fin ut i sina tre starter som gett en seger och två andraplatser. Årets första seger kom i näst senaste starten då han från ett innerspår bakom startbilen visade prov på fin startsnabbhet och höll upp ledningen och väl därifrån så vann han sedan mycket enkelt. I senaste starten så gjorde han ett nytt fint lopp då han hamnade långt bak i kön efter att ha startat med 40 meters tillägg och efter att han kom fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål så höll han bra till andraplatsen. I de senaste två starterna så har sjuåringen fått springa barfota runt om vilket har lyft honom och till den här starten så planerar stallet att prova ett par rycktussar för första gången vilket är intressant och om bara Chestnut kommer hyfsat på det här då han startar med dubbla tillägg igen så kommer han att göra ett fint lopp och ska räknas tidigt. 

Min Vinnare: 11 Winterburn 

Spets efter 500m: 1 Haxo D’avignere 

Skrällen: 13 Rossi Garline 

Rankingen: A: 11,10 B: 1,13,3,6,7,8,9 C: 5,4,2 V86-5 2140m Auto 

4 Dilva Jet är en intressant italiensk dam som visat hög kapacitet i sitt hemland och har vunnit mer än en tredjedel av karriärens starter. Hon är rätt så ny dessutom i Alessandro Gocciadoros stall som hon senast vann i överlägsen stil för på en riktigt fin segertid och det här är en tjej som stallet har höga tankar om på svensk mark. Utgångsläget här passar väldigt bra då hon är kvick ut den första biten och siktet är givetvis inställt på ledningen här för femåringen som jag tror når till just täten och sedan är det här en mycket bra segerchans för Dilva Jet som blir spännande att följa på svensk mark kommande månader. 

3 Global Caps är en segervan herre med elva segrar på karriärens femton starter. I år har han dessutom matchats lite på V75 med goda resultat då han på tre starter på rikstoton tagit en seger och en andraplats. Efter ett galoppmisslyckande under Elitloppshelgen i näst senaste starten så tog han i sin senaste start årets tredje seger då han från 20 meters tillägg hamnade i rygg på ledaren efter 600 meter och därifrån kom han sedan ut in mot upploppet och via lite slalomkörning den sista biten så kom han fram invändigt den sista biten och avgjorde på mållinjen. Med det loppet i kroppen så bör nu sexåringen gå framåt ytterligare i form och från ett fint utgångsläge här så kommer kusken Jorma Kontio att kunna bjuda Global Caps på en fin resa igen och normalt så ska han räknas med segerchans även denna gång. 


Min Vinnare: 4 Dilva Jet 

Spets efter 500m: 4 Dilva Jet 

Skrällen: 11 Kash Keeper 

Rankingen: A: 4,3 B: 6,1,11,7 C: 5,12,10,8,2,9V86-6 2140m Volt 

2 Midnatt Tulla är en norsk gäst som visat rätt så fin form på slutet och vann för tre starter sedan ett rätt så bra lopp hemma i Norge enkelt från ledningen. Hon har följt upp den segern med ett sjättepris på svensk mark i näst senaste starten då hon efter en startgalopp kom tillbaka fint och avslutade bra och i senaste starten så fick hon en fin resa i rygg på ledaren innan hon kom loss runt slutsvängen och avslutade då fint och fick med sig en tredjeplats. Nu gör man en spännande resa till Sverige igen och från ett öppet startspår så bör hon kliva iväg rätt så fint och kusken Åsbjörn Tengsareid har förstås siktet inställt på ledningen här men oavsett om det blir så eller ej så kommer Midnatt tulla att få en fin resa i den främre träffen och ska om det bara löser sig hyggligt ses med fin segerchans enligt mig. 

1 Holms Pegasus är en herre med gott kunnande inom sig men som under fjolåret inte tog en enda seger på femton försök trots flertalet starka prestationer. I år har han däremot spräckt segernollan vilket han gjorde i näst senaste starten då han från 40 meters tillägg fick en väldigt bra start och kom fram som femtehäst innan han lyftes ut i ett andraspår efter 600 meter och kördes till ledningen med varvet kvar till mål och sedan vann han i ohotad stil efter att ha dragit på. Efter den fina segern så var han i senaste starten hårt betrodd men blev då lite väl pigg och galopperade från start. Han står sig väldigt bra mot den här typen av motstånd och om bara kusken Tomas Pettersson får iväg Holms Pegasus här från start så kommer han att göra en fin insats och ska då räknas mycket tidigt. 

Min Vinnare: 2 Midnatt Tulla 

Spets efter 500m: 2 Midnatt Tulla 

Skrällen: 3 Kleppbest 

Rankingen: A: 2,1 B: 6,4,12,3,14,13,9,15 C: 10,11,5,7,8 V86-7 2140m Auto

4 Cosmico Polare är en italienare med mycket bra fart i sig som sedan en tid tillbaka finns på svensk mark. Han startade näst senast i Harper Hanovers lopp och gjorde det då klart bra som sjua i stenhård konkurrens efter en invändig resa och i senaste starten så hamnade han invändigt från start innan han med varvet kvar till mål kunde backa sig ut ett spår och efter lite trafikproblem avslutade han bra till andraplatsen. Den här gången så har sexåringen lottats till ett framspår och då tror jag att kusken Carl Johan Jepson inte funderar så mycket utan bara kör det som går från start för att se vart man hamnar och känslan jag får av Cosmico Polare är att det är en väldigt fin häst för klassen som här ska ses med fin chans oavsett position även om tidig ledningen är det troligaste scenariot. 

7 Evandro Degli Dei är ytterligare en italienare i det här loppet med gott kunnande som sedan en tid tillbaka finns på svensk mark och har här gjort tre starter. I sina två senaste starter har han varit bra då han i sin näst senaste start blev hängande ute i tredjespår under hela loppet men kunde trots det hela farten fint hela vägen och i senaste starten så bjöd han på ett fint slutvarv på en jobbig bana men åkte då dit kort före mål. Han står på tur för seger tycker jag och det lär säkert komma en fin prestation även denna gång från Evandro Degli Dei som givetvis ska räknas mycket tidigt även här. 


Min Vinnare: 4 Cosmico Polare 

Spets efter 500m: 4 Cosmico Polare 

Skrällen: 11 Dats Tore 

Rankingen: A: 4 B: 7,3,2,11,9,8 C: 6,10,1,5V86-8 1640m Auto 

4 Macao Keeper har efter en lite trög inledning på karriären verkligen kommit igång och ståtar nu med tre raka segrar. Senast på Bergsåker i mitten av juni så kördes han till ledningen efter 600 meter och sedan drog han på i ett eget tempo och vann i överlägsen stil och det var ett mycket fint intryck. Han har fortsatt lite pengar på sig sett till sin kapacitet och från ett fint startspår även denna gång så kommer det bli en offensiv styrning från kusken och tränaren Daniel Wäjersten som gärna vill till tät här med sin adept men även från andra positioner så tycker jag att detta ser ut som en mycket bra segerchans för Macao Keeper. 

9 Going Cash är en välstammad herre som dock endast gjort elva starter hittills i karriären trots att han nu är fem år och detta har berott på en hel del sjukdomsproblematik. Det blev endast fyra starter förra året och på dessa tog han två stycken segrar så kapacitet finns det i honom som är riktigt bra för den klassen han befinner sig i. Här gör han årsdebut efter lite mer än nio månaders tävlingsfrånvaro och har enligt stallet skött sin träning på ett riktigt bra sätt och kommer väl förberedd för att göra en bra prestation direkt här. Bakspår över kort distans som han har här är alltid lurigt men med rygg på två rätt så startsnabba hästar så bör kusken Erik Adielsson kunna finna en rätt så hygglig position åt Going Cash som även kan göra en hel del jobb själv om så krävs och i ett som det ser ut att bli rivigt lopp så ska han räknas tidigt. 


Min Vinnare: 4 Macao Keeper 

Spets efter 500m: 1 Cameron Hills 

Skrällen: 6 Jongleur 

Rankingen: A: 4,9 B: 1,6,7,8,3,2,5 C: 10,11 
Lycka till!

Christoffer