På onsdag är det dags för V86 igen, denna gången arrangeras omgången av Lindesberg. Spelstopp redan 19.20.

Jag spelar med två spikar, 5 Self Explosive i den tredje avdelningen och 5 Digital Dominance i den avslutadnde åttonde avdelningen.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Lindesberg Onsdag 7/7
V86-1 2,5,6,8,9
V86-2 3,5,11,15
V86-3 5 Self Explosive
V86-4 4,6,7,9
V86-5 2,3,5,7,8,9
V86-6 7,11,12
V86-7 9,10,11
V86-8 5 Digital Dominance

4320 rader x 0,25kr = 1080 kr

Dagens Dubbel Lindesberg 7/7
DD-1 9,10,11
DD-2 5 Digital Dominance

3 rader x 70 kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m volt
9 Barolo Roc har nu gjort två starter för sin tränare Björn Goop. I debuten för två starter satt han fast med sparade krafter över mållinjen, han såg även fin och spänstigt ut den dagen. Senast värmde han på ett tilltalande sätt men galopperade dessvärre bort sig direkt i loppet. Fart och kunnande finns och håller han sig till trav hela loppet ikväll är segerchansen bra.

6 Baroncini Jet var ute i Breeders Crown-lopp senast och mötte tufft motstånd, han var utan chans från fjärde ytter men vid segern för tre starter sedan visade han fin kapacitet. Han har tidigare visat att han kan öppna bra från springspår och lär kunna ladda iväg bra även ikväll om kusken Ulf Ohlsson prickar starten. Lyckas man ta sig till ledningen ökar segerchansen. Gicet streck.

Nämner även 8 Climber som visserligen har presterat bäst över sprinterdistans men skulle det klaffa med positionerna under loppet ikväll finns både kunnande och kapacitet för att vara med långt framme. Det är anmält barfota runt om vilket är ett plus.

Min Vinnare: 9 Barolo Roc
Spets efter 500m: 9 Barolo Roc
Skrällen: 8 Climber
Ranking: A 9,6 B 8,5,2,3,4,10 C 7,1

V86-2 2140m auto
3 Nymke Brigadoon är ett nyförvärv hos tränaren Björn Goop inför året. Nymke Brigadoon kommer från Belgien där hon på sina tolv starter noterades för fem pallplatser. I Sverigedebuten senast fick hon göra jobbet utvändigt om ledaren och höll klart godkänt som fyra i mål. Nu med den prestationen i kroppen bör formen vara framflyttad en hel del tills ikväll. Dessutom är det anmält barfota runt om vilket är intressant. Nymke Brigadoon kan öppna kvickt bakom bilen och är den troliga ledare av loppet. Väl i ledningen är hon hästen att slå för övriga.

5 Mellby Image är en tjej med bra kunnande och som ser ut att gå en spännande framtid tillmötes. Hon har en vass avslutning att tillgå och skulle det klaffa med positionerna under vägen ikväll kommer hon passera många över upploppet.

Framhåller även 11 A Diva I Am, detta är ett fint sto som har brottades med en del skadeproblematik och därför startat sin karriär senare än sina konkurrenter. Men sett till hennes utstrålning och det vi har fått se av henne hittills så är detta en tjej som höjer sig en del över det normala. Kommer hon bara till från sitt bakspår så är hon med och utmanar om segern.

Min Vinnare: 3 Nymke Brigadoon
Spets efter 500m: 3 Nymke Brigadoon
Skrällen: 11 A Diva I Am
Ranking: A 3 B 5,11,15,12,2,7,1,13 C 6,14,9,8,4,10

V86-3 2140m auto Monté
Här hittar vi omgångens första spik, 5 Self Explosive som besitter fin kapacitet. Detta är en sexåring som nu är tillbaka i träning hos sin ägare Nils Elfving efter att varit hos Dennis Palmqvist. Där blev det sex segrar på 17 starter och Self Explosive fick verkligen visa upp sitt fina kunnande vid flera tillfällen. I den senaste staten handlade det om V75 och han var inte som bäst efter ett tufft lopp och dåliga förberedelser. Men nu är det återigen Monté, en disciplin han tidigare visat att han både trivs och fungerar bra i. Det har blivit tre segrar på fem försök, ikväll är det även skicklige Jonathan Carre som sitter i sadeln. Han är kvick iväg från start och han är den troliga ledaren av loppet, väl i den positionen är man hästen att slå. Det är även anmält barfota runt om vilket är positivt. Jag väljer att ta ställning till en tilltalande procent.

Motbud
6 The Big Bang är en femåring som visat sig trivas utmärkt i Monté. Det har blivit åtta segrar i disciplinen på 14 starter. I den senaste starten testade man barfota runt om för första gången och The Big Bang imponerade när han trots en tuff resa avgjorde snyggt till slut. Ikväll riskerar man att på nytt få göra jobbet i loppet och när man dessutom ser ut att bli favorit i loppet så väljer jag att ta ställning för Self Explosive istället. Men för den som garderar loppet är detta ett givet streck.

Nämner även 9 Ara gör som ikväll för en spännande debut i monté. Kapacitetsmässigt står han sig bra i loppet och skulle det visa sig flyta bra i den nya disciplinen är detta en sexåring som inte alls ska nonchaleras på förhand. Givet streck vid gardering.

Min Vinnare: 5 Self Explosive
Spets efter 500m: 5 Self Explosive
Skrällen: 9 Ara
Ranking: A 5 B 6,9,3 C 4,2,7

V86-4 1640m auto
9 Double Exposure är Daniel Redéns stjärnsto som nu fått två lopp i kroppen i år och bör gått framåt till kvällens start. Att hon siktas mot större uppgifter framöver råder det ingen tvekan om men att stå med bakspår över kort distans emot guldhästar är aldrig enkelt. Men att hon är hästen med högst kapacitet är givet. Alltid svårt att veta hur stor favorit hon kommer bli närmare start vilket också är det som avgör om hon är en bra spik eller inte. Jag väljer att gardera på mitt system men sticker inte procenten iväg fullständigt så kan hon vara en sund tredje spik i omgången.

7 Diamanten har under året stått för ett par fina prestationer och är kvick iväg från start. Skulle Björn Goop lyckas komma hela vägen till ledningen ikväll ökar även segerchansen. Skulle sen Björn få fuska bort en liten bit av loppet kommer hon inte bli enkelt att plocka ner för övriga.

Framhåller även 6 Esprit Sisu som äntligen fick utdelning på sin fina formen i den senaste starten. Då vann man efter att gått sista 1500m utanpå ledaren. Han trivs visserligen bäst över längre distans, men formen finns där och skulle det klaffa med positionerna under loppet ikväll är man med och gör upp om de framskjutna platserna.

Min Vinnare: 9 Double Exposure
Spets efter 500m: 7 Diamanten
Skrällen: 6 Esprit Sisu
Ranking: A 9 B 7,6,4,2,10 C 5,3,1,8

V86-5 3140m volt
7 Xanthis De Roi kommer med tre raka segrar på kontot och är är fortsatt obesegrad för sin nya tränare Daniel Wäjersten. För två starter sedan gjorde man det bra via en rapp avslutning, klockan stannade på 12,6 sista 800m. I den senaste starten kördes han fram till dödens varvet kvar och pressade sig förbi den ledande favoriten kort före må. Nu med ett lopp i kroppen efter comeback så bör även formen vara framflyttad en hel del till kvällens start. Segerchansen bör vara hög och han är given förstahäst i loppet.

9 Llama Tooma är stark och rejäl, vilket också inne innebär att han trivs bra över den längre distansen. Formen är bra och han kommer med en färsk seger i bagaget till kvällens start. Då vann man på just Lindesberg i ett lopp som också var över 3000m. Mika Forss sitter i vagnen ikväll precis som senast och Llama Tooma ska inte nonchaleras i segersnacket här.

Nämner även 8 Readly Lavec som visserligen inte startat på länge. Men detta är en fyraåring som visat sig besitta väldigt bra kapacitet, han har på sina sju starter i livet segrat i sex lopp och varit tvåa i ett lopp. Programraden är imponerande och han måste räknas tidigt ikväll trots sina snabba pengar på kontot.

Min Vinnare: 7 Xanthis De Roi
Spets efter 500m: Ovisst
Skrällen: 9 Llama Tooma
Ranking: A 7,9,8 B 3,5,2,11,10 C 6,4,1,12

V86-6 2140m auto
7 Apollo Creed har ikväll fått ett bra utgångsläge trots spår en bit ut på vingen. Det handlar nämligen om en spårtrappa ikväll där hästen med minst intjänade pengar får spår ett och sen följer ekipagen startspåren i stigande ordning i förhållande till insprungna pengar. Apollo Creed är kvick iväg från start och han är den troliga ledaren av loppet. Formen är även bra då man vann den senaste starten från dödens på imponerande sätt. Till kvällens start har man även fått två lopp i kroppen vilket bör innebära att vi kan förvänta oss en minst lika bra prestation som senast och lever Apollo Creed upp till det är segerchanser hög pånytt här ikväll.

12 Yankee Dee har visat högt kunnande vilket fem segrar på åtta starter skvallrar en hel del om. Yankee Dee är både stark och snabb och vid flera av segrarna har denna femåring verkligen imponerat. Att det bara blivit åtta starter i livet är på grund av att hästen inte alltid varit fräsch, men är han själv bara sugen och tränare Kenneth Haugstad har sin travare i ordning är man ett givet segerbud trots sitt tolfte spår.

Nämner även 11 Stabilizer som verkligen vaknat till sedan han kom till tränaren i Markus Pihlströms. Det har blivit fyra segrar på sex starter. Men att det blivit galopp i de två senaste starterna gör att det finns vissa frågetecken kring formen. Men tarvar Stabilizer hela loppet finns både fart och kunnande för att vara med och slåss om de framskjutna placeringarna.

Min Vinnare: 7 Apollo Creed
Spets efter 500m: 7 Apollo Creed
Skrällen: 11 Stabilizer
Ranking: A 7 B 12,11,13,3,10,5,8 C 6,4,1,15,2,9,14

V86-7 2140m volt
9 Make More Cider har nu gjort tre starter för Björn Goop men väntar fortfarande på första segern. Prestationerna har varit bra och med två andraplatser på de tre senaste så är det kanske dags för en seger ikväll? I den senaste starten fick hon göra jobbet i spåren sista 400m men stod ändå för en bra avslutnitng. Make More Cider är snabb i voltstart och löser det sig bara från innerspåret på tillägg kommer hennes avslutnign bita bra ikväll. Förstahäst.

11 Galant Sisu kommer också från stall Goop och är en femåring med högt kunnande. Ikväll går hon ner lite i klass och kommer tugga ner många över upploppet. Galant Sisu var dock inte som bäst senast och behöver studsa tillbaka nu för att vara med i segerstriden på allvar. Men ett givet streck på systemet.

Skrällen är 10 Orlando som gjorde comeback efter lång frånvaro senast och spurtade klart bra i skymundan då. Nu med lopp i kroppen bör formen vara framflyttad en hel del. Från stallet låter man även uppåt inför kvällens start. Skulle det bli tempo på loppet gynnas Orlando som kan avsluta vasst. En skräll att betala för till 5%.

Min Vinnare: 9 Make More Cider
Spets efter 500m: 7 Blue Frontline
Skrällen: 10 Orlando
Ranking: A 9,11 B 10,7,14,12,10,6,15 C 4,2,5,1,3,8

V86-8 2640m auto
Vi avsluta V86 spelet med att spika 5 Digital Dominance som verkligen utvecklats under året. Han hade tre raka segrar på kontot innan det blev en hedrande tredjeplats i Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen för två starter sedan. Digital Dominance är stark och rejäl och den längre distansen är en fördel ikväll. Jag väljer att ta ställning i loppet när det i min bok är två hästar som höjer sig nämnvärt. När distansen är ett en klar fördel för Digital Dominance jämför med främsta motbudet Oxidizer så fäller sig valet naturligt. Även om Oxidizer kav vara den som får det bättre loppet av dem två. Jag spikar Digital Dominance som kommer bli tuff att stå emot under sista halvvarvet ikväll.

Motbud
7 Oxidizer är också en fin individ som man måste gilla. Han har är en segervan herre med sina 15 segrar på kontot och är en häst tränaren David Persson håller högt. Oxidizer har utvecklats i takt med segrarna och har bättrat på sin startsnabbhet en hel del på slutet och det finns med på kartan att man kan köra sig till ledningen ikväll trots bricka sju bakom bilen. Distansen är dock ingen fördel mens skulle man få fuska bort lite av loppet i ledningen kommer man ge mi spik en rejäl match i loppet. En spännande duell är att vänta på förhand.

Nämner även 1 Natorp Bo som är under utveckling och har fått ett intressant utgångsläge. Han är garanterad ett fint lopp och kommer kunna skjuta till bra den sista biten om det löser sig med positionerna. En kantboll för den som graderar bredare.

Min Vinnare: 5 Digital Dominance
Spets efter 500m: 4 Let's Go Ernie / 7 Oxidizer
Skrällen: 1 Natorp Bo
Ranking: A 5 B 7 B/C 1,13,6,4 C 8,15,3,10,14,2,9,11,12

Lycka till med spelet