V86 körs denna onsdag på huvudstadsbanan Solvalla. Jag väljer att spela med en spik och det i V86-6 där italienskan 5 Esperia Font ska ses med toppchans. 


V86-Förslag Solvalla 19/6

V86-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-8
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V86-1 2140m Auto

1 Call Me Gleipner är en fin fyraåring som tagit fina kliv i sin utveckling och var riktigt fin för två starter sedan då han vann ett uttagningslopp till Kungapokalen från ledningen. I finalen sedan så var han inte som bäst och galopperade då i rygg på ledaren 250 meter före mål och har efter det blivit åtgärdad och fått vila lite. Stallet har hela tiden haft sikte mot det här loppet och därför är man givetvis mycket nöjda med att man här får starta från ett innerspår bakom startbilen. Han är kvick ut den första biten och den givna taktiken från kusken och tränaren Johan Untersteiner är att nå till ledningen och sedan köra där så länge den berömda lampan lyser och här tror jag att den lyser hela vägen för Call Me Gleipner. 

9 Erik The Phantom är en väldigt fin häst som gjorde endast fyra starter under förra året och har i år gjort två starter med en seger som bäst. Segern den kom direkt i årsdebuten näst senast då han via en rejäl slutrunda ute i spåren rundade motståndet och vann enkelt. I senaste starten så provade man lyckan på V75 men han galopperade då in mot upploppet och det visade sig efteråt att han blev hovöm på grund av en hovböld. Efter det så fick han lite vila men har nu tränat på bra under en period och kommer rejält förberedd inför den här uppgiften. Startspåret här är helt okej och med startsnabba ryggar så borde femåringen hamna rätt så bra på det och till den här starten så blir det barfota runt om vilket har funkat bra innan och om bara Erik The Phantom får det att stämma denna gång så ska han räknas mycket tidigt. 


Min Vinnare: 1 Call Me Gleipner 

Spets efter 500m: 1 Call Me Gleipner 

Skrällen: 12 Riverdale Z. 

Rankingen: A: 1,9 B: 11,12,4,7,5,3 C: 2,10,6 


V86-2 1640m Auto

6 Hidalgo Heldia är en flyfotad herre som har en väldigt hög nivå i sig de dagar som han tävlar på topp. I år har han på fem starter tagit en andraplats som bäst och den kom i näst senaste starten då han fick en fin resa i rygg på ledaren och höll farten bra när luckan kom in mot upploppet. I senaste starten så blev allt fel för den lite bångstyriga sjuåringen som blev alldeles för pigg och kusken och tränaren Conrad Lugauer valde då att låta han få springa utvändigt under det sista varvet och han blev då tidigt trött. Nu har han lottats till ett framspår den här gången istället för ett bakspår vilket gör att han kan få springa för fullt från start och den korta distansen passar han väldigt fint här och med tanke på den fina kapacitet som Hidalgo Heldia har de dagar han får det att fungera fullt ut så tycker jag att han med fina förutsättningar här är en rolig vinnare. 

9 Triton har haft ett väldigt fint år hittills då han på tretton starter varit bland de tre främsta i åtta av dessa varav fem stycken har slutat med seger samt att han tjänat över 520 tusen kronor. Han har matchats mot hårt motstånd på slutet och var i senaste starten knappt slagen som tvåa på V75 efter att han efter en resa i tredje par invändigt fick luckan utåt 150 meter före mål och avslutade efter det sylvasst. Även denna gång så har han lottats till ett passande smygläge och då det ser ut att kunna gå fort i det här loppet så bör kusken och tränaren Mats Gunnarsson kunna ge sin adept en fin ryggresa här på nytt och om Triton får spara på speeden så fäller han många över upploppet här och ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 6 Hidalgo Heldia 

Spets efter 500m: 6 Hidalgo Heldia 

Skrällen: 8 Mr Mah Can 

Rankingen: A: 6,9 B: 8,4,10,7,5,11,3,1


V86-3 2140m Auto

7 Adriatica hade en strålande första säsong på tävlingsbanan förra året då hon visade att hon var kullens drottning med seger i bland annat Oaks. Här återkommer hon efter sju månaders tävlingsfrånvaro då det är dags för årsdebut och hon har skött sin träning som önskat enligt stallet som även känner att hon har utvecklats fint. Det finns lite större lopp att sikta på senare under året och hon kommer inte med någon toppform till den här starten även om hon är väl förberedd och ett offensivt upplägg lär det bli här från kusken Magnus Djuse som vet att han sitter bakom fältets bästa häst och normalt så ska Adriatica ses med fin segerchans här. 

3 Ninetta Boko hade även hon en fin säsong förra året som treåring då hon bland annat slutade tvåa i Oaks bakom just Adriatica och sprang in över 2.8 miljoner kronor. I år har hon kommit igång med tre starter där hon redan deltagit i en större final då hon i näst senaste starten var med i finalen av Drottningpokalen men fick då inte alls det att stämma och slutade oplacerad. I senaste starten så var hon ute i fyraåringseliten för ston under Elitloppshelgen och gjorde det då helt okej som femma efter att ha startat från ett bakspår. Startspåret denna gång är klart bättre och kusken Örjan Kihlström bör kunna ge Ninetta Boko en rätt så fin resa härifrån i den främre träffen och med lite tur under loppets gång med löpningsförloppet så är hon en stark avslutare och ska räknas med segerchans. 


Min Vinnare: 7 Adriatica 

Spets efter 500m: 5 Queen Of Power 

Skrällen: 10 Granger 

Rankingen: A: 7,3 B: 5,10,9,2,1 C: 8,6,4


V86-4 2140m Volt 

8 Knockout Charlie är en herre som efter ett längre uppehåll kommit igång med startandet mer kontinuerligt i år och har då på sex starter tagit fem pallplaceringar varav en seger. Den segern var välförtjänt när den kom i senaste starten då han efter att ha körts till ledningen efter ett halvvarv fått bestämma tempot efter eget behag och kunde sedan gå ifrån till en enkel seger. Han är under en fin utveckling för dagen och till den här starten så väljer man dessutom att låta han få springa barfota runt om för första gången vilket stallet tror kommer att ge en fin effekt. Om det sedan löser sig härifrån för Knockout Charlie så tycker jag att han är den som ser mest spännande ut i det här loppet och är min förstahäst. 

4 Easter Egg har trots sin ålder på fem år endast gjort fyra starter hittills i karriären och segrat i tre av dessa. Efter att ha debuterat med en seger under våren förra året så tvingades han efter det till ett årslångt tävlingsuppehåll och har nu kommit igång fint i år och står med två raka segrar inför detta. I senaste starten mot ett lite billigare motstånd så tog han hand om ledningen direkt från start och höll sedan ett eget tempo under loppets gång och kunde då vinna enkelt med sparade krafter. Han har tagit fina kliv i sin utveckling tycker stallet som är nöjda med hur han känns i träningen inför detta och om Easter Egg löser startmomentet här från det lite snäva fjärdespåret så tycker jag att han ska räknas mycket tidigt i ett lite halvöppet lopp. 


Min Vinnare: 8 Knockout Charlie 

Spets efter 500m: 7 Nazli Boko 

Skrällen: 7 Nazli Boko 

Rankingen: A: 8,4 B: 7,10,3,2,15,9,1,5 C: 12,13,11,14 


V86-5 2640m Auto 

3 Kite Runner är en rejäl herre som tagit fina kliv i år då det på sju starter blivit fyra pallplaceringar varav två stycken segrar. Senaste segern tog fyraåringen i senaste starten då han i slutet av maj mot ett lite enklare sällskap kördes fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och kunde via en slutrunda som gick 1.12.9 vinna mycket enkelt. Efteråt så känns han fortsatt formstark enligt stallet som är nöjda med utgångsläget här som kommer ge honom en fin resa och även den långa distansen passar honom fint. Precis som senast så är det kusken Örjan Kihlström som kör och om bara han är tillräckligt aktiv bakom Kite Runner så kommer det att komma en fin prestation här återigen och ekipaget ska räknas med fina segermöjligheter. 

5 Fire Brigade hade inte riktigt ett önskvärt första år på tävlingsbanan förra året då det endast blev en andraplats på fem starter. I år har det sett klart bättre ut för han då det på fem starter blivit fyra pallplaceringar varav två stycken segrar och han är enligt stallet under en väldigt fin utveckling. I senaste starten så var han bra som tvåa bakom en riktigt fin vinnare efter att han fått luckan 300 meter före mål och han gick sig då aldrig trött i det loppet. Nu kommer han ut över lång distans denna gång vilket han har klarat av fint tidigare och från ett startspår mitt bakom startbilen här så kliver Fire Brigade iväg bra den första biten och om han sedan är på samma nivå som tidigare i år så ska han räknas som ett hett motbud här. 


Min Vinnare: 3 Kite Runner 

Spets efter 500m: 2 Ready West 

Skrällen: 1 Indigo Brick 

Rankingen: A: 3,5 B: 6,2,1,10,4,9,8,7,11


V86-6 2140m Auto 

5 Esperia Font är en italiensk märr med väldigt högt kunnande och som redan förra året fick visa upp sig för den svenska travpubliken. I år har hon hunnit med att göra två starter på svensk mark efter att hon inlett säsongen med en start hemma i Italien och sedan två starter i Frankrike där hon fick med sig en tredjeplats som bäst från Vincennes i Paris. I senaste starten i mitten av maj så vann hon på ett väldigt fint sätt efter att hon satt långt bak i fältet och efter att hon runt slutsvängen gått på i vida spår så kopplade hon greppet om segern 100 meter före mål och vann sedan enkelt. Efter den starten så har hon fått en tävlingspaus på en månad och skött sin träning på ett fint sätt och förväntas därför inte ha tappat något i form till den här uppgiften som på förhand ser väldigt spännande ut. Från ett utgångsläge mitt bakom startbilen så kliver Esperia Font iväg bra, hela vägen till ledningen här tror jag och normalt är detta en riktigt bra segerchans och jag spikar utan att tveka. 

7 Mi Amore Bros hade en fin säsong förra året då det på elva starter blev sex segrar och två andraplatser samt 491 tusen kronor intjänat. I år har hon också gjort det bra även om det inte blivit någon seger än på fyra starter men hon har inte varit utanför prispallen på dessa fyra starter. I senaste starten på V75 så fick hon en rätt så fin resa i ryggar nästintill hela vägen och höll då farten fint bakom en mycket fin häst som vann och det var en klart bra insats. Formen är fortsatt fin enligt stallet och den här gången så får hon tävla på hemmaplan vilket man också tror är bäst för henne och om kusken Örjan Kihlström kan droppa ner här i ett andraspår kort efter start med Mi Amore Bros så kommer hon att vara bra igen och ska om min vinnare av loppet kommer bort räknas med segerchans. 


Min Vinnare: 5 Esperia Font 

Spets efter 500m: 5 Esperia Font 

Skrällen: 10 Urbina Southwind 

Rankingen: A: 5 B: 7,10,3,9,4,6,11,2 C: 12,1,8


V86-7 2140m Auto

6 Y.Not Diamant är en tyskfödd herre som är en riktig klasshäst och har på 21 starter hittills i karriären tagit fjorton segrar. I år är han fortsatt obesegrad efter tre starter då han i alla tre vunnit från ledningen där han i senaste starten på Bollnäs i slutet av maj drog på i ett eget tempo och vann väldigt enkelt efter en snabb avslutning och det var ett formstarkt intryck. Här stöter han på ett lite tuffare motstånd den här gången vilket blir intressant att se hur han står sig och från ett rätt så okej startspår så är jag inne på att kusken Robin Bakker kan forcera femåringen till tät här efter ett par hundra meter och isåfall är mycket vunnet, men om han även får en resa där bakom i den främre träffen så funkar det också fint och segerchansen med tanke på formen på Y.Not Diamant ska vara god. 

4 Danger Bi är en italienare med en väldigt hög nivå i sig när han väl fungerar. På fjolårets tio starter så blev det två segrar och fem andraplatser samt över 1.1 miljoner kronor intjänat och han årsdebuterade i början av juni på ett fint sätt då han efter en invändig resa fick med sig en andraplats på ett fint sätt efter en snabb avslutning. Det loppet har gjort femåringen gott och från ett mer passande utgångsläge denna gång så kommer han att få chansen här att visa vad han går för och om allt faller på plats här för Danger Bi så ska han räcka mycket långt här och är ett tidigt segerbud. 


Min Vinnare: 6 Y.Not Diamant 

Spets efter 500m: 6 Y.Not Diamant 

Skrällen: 2 Dancer Brodde 

Rankingen: A: 6,4 B: 2,9,10,8,5,1 C: 7,3


V86-8 2140m Auto 

1 Killiam Fromentro är en segervan italienare som under fjolåret vann hälften av sina fjorton starter och har i år på fem starter tagit fyra segrar. Han finns sedan en tid tillbaka på svensk mark där han har gjort sina två senaste starter och på dessa tagit två segrar där han vid båda gångerna vunnit efter tidig ledning och det har vid båda tillfällena varit fina segertider. Han har efter senaste starten i början av maj tränat på fortsatt fint och ska vara i bra form enligt stallet som denna gång har anmält fyraåringen barfota runt om vilket i så fall skulle vara väldigt intressant att se hur det funkar. Innerspåret bakom startbilen här kan vara ett litet frågetecken men han är kvick ut den första biten och möjligheterna till att nå ledningen ska vara goda och väl i den postionen så kommer Killiam Fromentro att bita ifrån sig bra och jag tror att han leder det här loppet hela vägen från start till mål.

7 Fame And Glory är lillebror till en viss Calgary Games som under förra året levde upp till de högt ställda förväntningar han hade på sig då han vann Kriteriet och blev utsedd till årets treåring i Sverige. Efter att han förlorat finalen av Breeders Crown med knapp marginal så gjorde han bokslut i mitten av november och återkommer här efter sju månaders tävlingsfrånvaro. De största målet är givetvis Travderbyt senare i år vilket innebär att det inte är någon toppform redan nu, men han har skött sin träning som önskat och är ändå väl förberedd. Han har under vintern utvecklats ytterligare tycker tränaren Timo Nurmos som här låter sin adept som det ser ut få springa i en amerikansk sulky för första gången vilket är isåfall mycket intressant och även om toppformen inte sitter där så är Fame And Glory en häst man alltid måste räkna med och så även här.


Min Vinnare: 1 Killiam Fromentro 

Spets efter 500m: 1 Killiam Fromentro 

Skrällen: 3 Herakles Zet 

Rankingen: A: 1,7B: 3,6,11,10,9,8,4,12 C: 2,5Lycka Till!

Christoffer