Solvalla och Jägersro delar på veckan V86-omgång och det är sannerligen ingen lätt omgång. Efter mycket om och men har jag grävt fram två spikar där förhoppningen är att båda ska leda från start till mål.

Nedan följer min lösning på omgången. 

V86 Solvalla & Jägersro
V86-1 1.2.4.9
V86-2 1.4.7
V86-3 4.5.6.7.8.9.10.11
V86-4 5.6.9.11.12
V86-5 2.3.6.10.11.13
V86-6 3 What A Deal
V86-7 4.11
V86-8 3 Henry Flyer Sisu

5040 rader x 0,25kr = 1260kr

Dagens Dubbel Solvalla & Jägersro 12/10
DD-1 4.11
DD-2 3 Henry Flyer Sisu

2 rader x 100kr = 200kr  

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1640m Auto

1 Golden Stone är omgångens största favorit i skrivande stund och även om uppgiften ser lämplig ut tycker jag inte han presterade som allra bäst senast och den höga spelprocenten är väl tilltagen. Är han som som vid segern i danska Derby Consolation är det förstås en bra chans, men jag är inte övertygad.

4 Andover Heaven har mycket bättre form än vad man kan utläsa av raden och möter ett lämpligare motstånd än vad han har gjort på slutet. Han är kanske inte den som ska göra jobbet på egen hand men med rätt ryggar är han ett av omgångens mest spännande drag till under 10%.

9 Pastorns Girl är nog minst en lika bra häst som favoriten men bakspår över kort distans är förstås ingen lätt uppgift. Däremot har han snabba hästar att ta rygg på vid starten och det skulle faktiskt kunna lösa sig väldigt bra trots ett bakspår. 

2 Notorious Zon är skrällen i loppet. Han är snabb från start och det låter som att man gärna vill prova i ledningen om man kommer dit. Litet minus för att han återigen ska tävla med en vanlig vagn istället för bike men till 2 % kan det vara en obehaglig överraskning för spelarna. 

Min Vinnare: 1 Golden Stone
Spets efter 500m: 1 Golden Stone / 2 Notorius Zon
Skrällen: 2 Notorious Zon
Rankingen A:1.4.9 B:2.8.3.10.7 C:5.11.12.6

V86-2 2140m Auto

4 Ninepoints Birdie gör sin första start i regi Jasmine Ising och Björn Goop sitter upp. Att hon är favorit i loppet det inget att säga om och kommer hon till ledningen och håller sig till rätt gångart är det en bra chans att leda det här loppet hela vägen. Det skulle dock kunna bli svar invändigt och det är åtminstone ingen häst som jag litar på. 

1 Lucia Lane känns väldigt spännande bakom favoriten.Hon gick en riktigt bra tid för sammanhanget senast och det hade varit intressant att se henne i ledningen, vilket inte alls är någon omöjlighet. Oavsett borde hon kunna få ett passande lopp på innerspåret och skulle favoriten ha lite problem med stilen till slut kan hon mycket väl speeda förbi över upploppet. 

7 Samedi har svarat för flera starka prestationer på slutet utan att få sätta nosen först över mål. Det skulle kunna bli lite körning från start mellan 1 och 4 vilket hon skulle kunna profitera på och att Örjan Kihlström sitter upp är förstås spännande. 

Min Vinnare: 4 Ninepoints Birdie
Spets efter 500m: 4 Ninepoints Birdie / 1 Lucia Lane
Skrällen:
Rankingen A:4.1.7 B:15.14.5.10.3.13.11 C:6.8.9.12.2

V86-3 2140m Volt

Omgångens mest öppna lopp på förhand och här tar jag så många som jag har råd med, vilket i detta fall blir sju ekipage. 

4 Kingsman är väl kanske den som har visat prov på högst kunnande när han fått det att fungera och han var väldigt bra när han vann på Jägersro i somras med mycket krafter obrukade över mål. Tre galopper på fem starter talar ändå sitt tydliga språk men vill man försöka spika sig ur loppet är det honom jag förordar. 

8 Net Lane svek som storfavorit hemma i Danmark senast men var ursäktad av ett tufft lopp. Hon har stått för några klart dugliga insatser dessförinnan och gick bland annat en 15-tid på Skive i september.Till 5% i skrivande stund väljer jag att ranka upp henne högt, trots utgångsläget. 

10 Rapid Pal mötte klart bättre hästar senast och fullföljde väl som sexa. Han vann sin tävlingsdebut på svensk mark på ett sätt i starten innan dess och i mer lämplig omgivning nu, ska han förstås räknas tidigt.

7 Kent’s Catch Me Kan mycket väl utnyttja sitt springspår och ta sig hela vägen till ledningen. Kommer hon till den positionen tycker jag hon har visat prov på ett tillräckligt kunnande för att kunna rinna undan i ett sådant här lopp.

Min Vinnare: 4 Kingsman
Spets efter 500m: 7 Kent’s Catch Me / 4 Kingsman
Skrällen: 8 Net Lane
Rankingen A:4.8.10.7 B:5.11.9 C:3.12.2.1.6

V86-4 2640m Auto
6 Önas Power är rätt favorit i loppet och han har sett ut att vara i fin författning vid två raka starter efter uppehåll. Senast var han ute på V75 och gjorde det bra och det här motståndet håller inte alls samma kaliber. Jag tror dock att det kommer bli svar invändigt och han kommer förmodligen behöva göra jobbet utvändigt om ledaren. Lägg därtill att det inte är en helt okomplicerad häst och att Jari Åkerfeldt kör det här amatörloppet istället för Claes Sjöström är förstås ett minus. 

5 Incredible Drpol har tagit sina segrar från ledningen och jag även om det är tuffare emot nu, blir jag förvånad om man inte kör i den positionen. Det kan bli tufft att få Önas Power utvändigt över lång distans men om han får dämpa lite, leder han loppet länge. 

11 Prosperous S. är stark och visade näst senast att han tål att göra grovjobb när han enkelt kunde vinna från dödens på Färjestad. Senast var inte alls lika bra men man har inte hittat några fel på hästen och normalt sätt är han med långt fram.

9 Victory Eagle var tapper efter uppehåll senast och det är en stark häst som inte har några problem med den dryga distansen. Han borde gått framåt med den genomköraren men att han varit struken därefter är ett frågetecken. 

12 Mountainous ska inte nonchaleras till 1 %. Han lever på sin styrka och kommer köras offensivt om det går för sakta där framme. 

Min Vinnare: 6 Önas Power
Spets efter 500m: 5 Incredible Drpol
Skrällen: 11 Prosperous S
Rankingen A:6.5.11 B:9.12.3.4 C:8.1.2.10.7

V86-5 2640m Volt
10 Digital Summit är loppets bästa häst men det räcker med att kolla raden för att förstå att det inte har lossnat för honom hos Joakim Lövgren eller. Man kommer med stor sannolikhet få ordning på problemen förr eller senare och på ren kapacitet får han tipset. 

3 Lorenzo Boko har är knapp spetsfavorit i loppet och leder loppet länge från den positionen men det är absolut ingen garanti att man kommer dit. Formen är kanske inte heller som allra bäst för dagen men samtidigt har han tävlat i tuffa sällskap.

6 Lisa Lisieux är intressant om Henrik Thomsen prickar starten och tar sig till ledningen. Hon stod dessutom för en plusbetonad insats senast i Hamburgs sto-sprint när hon krigade ner ledaren utvändigt men fick se sig slagen av en smygkörd häst. 

Skrällen i loppet är 13 Eight Hour som jag varnade för senast i tipsen men då blev det mesta fel för henne. Nu har hon lopp i kroppen och högstanivån är hög. 1%. 

Min Vinnare: 10 Digital Summit
Spets efter 500m: 3 Lorenzo Boko / 6 Lisa Lisieux
Skrällen: 11 Eight Hour
Rankingen A:10.3.6 B:11.13.2 C:15.14.12.1.8.9

V86-6 1640m Volt
3 What A Deal blir min första spik i omgången. Från spår tre i volten tror jag Petter Karlsson tar hand om ledningen omgående och med tanke på hur hästen såg ut vid segern senast på Visby borde hästarna med tillägg få svårt att hinna ikapp honom. Det är klart är det tuffare emot nu på Solvalla än Visby men dom värsta konkurrenterna kommer förmodligen tappa från start från sina utgångslägen. 

Motbud
9 Harley K kommer säkert att köra offensivt av Björn Goop eftersom det är en häst som tål att göra jobb och dessutom går ner lite i klass. Men det kommer knappast bli någon snabbstart från spår fem i volten och risken är att han hamnar på efterkälken direkt. 

13 Carl Halbak har hög kapacitet men blandar och ger i sina prestationer. Han brottas dessutom med hopplöst utgångsläge och har väldigt många ekipage att runda men löser det sig lite med positioner är han normalt med där framme. 

Det är många om budet om man inte litar på min spik och vid gardering förespråkar jag den breda penseln och en sådan som 12 Krakas har en riktigt vass speed om hon får sitt lopp på rulle.

Min Vinnare: 3 What A Deal
Spets efter 500m: 3 What A Deal
Skrällen: 12 Krakas
Rankingen A:3 B:9.13.8.14.12.6.2 C:7.10.4.1.5.5.11

V86-7 2140m Auto
11 Tearsinheaven är väldigt kapabel för klassen och han imponerade på mig senast efter ett långt tävlingsuppehåll om än i ett enklare sällskap. Han har tidigare varit enormt galoppbenägen men visade inga sådana tendenser senast. Nu hoppas jag att han har lämnat dom problemen bakom sig och om han bara fungerar är jag inne på att han kliver runt det här sällskapet.

Jag dubblar mitt system med 4 T.Walls Kastor som jag tror kan köra fram och överta ledningen efter ett par hundra meter. Han kan inte spetsa av egen kraft men jag tror att de flesta av hästarna med framspår är beredda att släppa ledningen och sedan är Joakim Lövgrens femåring hästen att slå.

Min Vinnare: 11 Tearsinheaven
Spets efter 500m: 4 T.Walls Kastor
Skrällen:
Rankingen A:11.4 B:8.10.5.7.6.2 C:1.9.3.2

V86-8 2140m Auto
Jag avslutar omgången med en spik på 3 Henry Flyer Sisu som startar med passande förutsättningar i en lämplig omgivning. Han har förvisso fått två tuffa lopp i rad och det skulle möjligtvis kunna sitta i benen lite men jag tycker att han borde kunna hålla ut utvändiga ekipage från start och hitta till ledningen. När spetsstriden väl har lagt sig ser jag inte att någon kommer sätta upp tempot utvändigt och han borde kunna få dämpa därefter. Runt 35% känns klart vettigt i en svårspikad omgång. 

Motbud
4 Final Dream är den som skulle kunna utmana om ledningen från start och skulle Andreas Lövdal nå den positionen ska han räknas tidigt med en form som känns klart på gång för dagen.

2 Billy Idol Jet har mött tuffa hästar och har fått ett perfekt läge bakom bilen. Han kommer att kunna söka en bra position direkt och skulle gynnas om ovan nämnda hästar kör lite mot varandra från start. 

Min Vinnare: 3 Henry Flyer Sisu
Spets efter 500m: 3 Henry Flyer Sisu
Skrällen:
Rankingen A:3 B:4.2.10.5.8.1 C:6.9.11.7

Lycka till