V86 körs denna onsdag på Tingsrydstravet i Småland. Jag spelar med en spik och det i V86-4 där italienskan 9 Diabel ser ut att ha en mycket bra segerchans. 


V86-Förslag Tingsryd 12/6

V86-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V86-8
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V86-1 1609m Auto

11 Celiaz är en italiensk toppmärr som under fjolåret som femåring hade en häftig utveckling då det på femton starter blev elva pallplaceringar varav sex stycken segrar samt över 910 tusen kronor intjänat. I år har hon hunnit med fem starter och på slutet så har hon verkligen fått det att lossna då hon tagit två raka segrar på V75. I näst senaste starten på Åby så kördes hon offensivt från start och landade utvändigt ledaren efter ett halvvarv och övertog sedan ledningen kort därefter och sedan fick hon springa på i ett högt tempo men kunde trots det gå undan till en enkel seger till slut och det var ett toppintryck. I senaste starten fick hon ett lite snällare lopp i fjärde par utvändigt där hon satt tills 600 meter före mål då hon gick på i tredjespår och efter en rejäl avslutning så kopplade hon greppet om segern kort före mål och vann. Formen är på topp för dagen och här står hon inför en ny spännande uppgift då hon tål alla möjliga upplägg och här lär det bli offensivt från kusken och tränaren Alessandro Gocciadoro som har god tro på sin häst och Celiaz ska räknas med fin segerchans här. 

4 Mellby Korall hade en fin fyraåringssäsong förra året då hon tog sig till tre större finaler och var fyra i Drottningpokalen samt trea i Derbystoet. I år är första året som äldre häst och på två starter har det blivit en tredjeplats som bäst. I senaste starten under Elitloppshelgen så var hon ute i Stoeliten och fick då en resa i tredje par utvändigt där hon blev fast med krafter kvar över mål och det var ett fint intryck. Utgångsläget denna gång är bra och här kommer kusken och tränaren Johan Untersteiner ha siktet inställt på ledningen och väl i den positionen så leder Mellby Korall det här loppet mycket länge och ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 11 Celiaz 

Spets efter 500m: 4 Mellby Korall 

Skrällen: 5 Kitty Hawk 

Rankingen: A: 11,4 B: 5,1,6,3,2,9 C: 8,7,10 


V86-2 2413m Auto

5 Epicure D.E. har verkligen hittat rätt i år då det på tre starter blivit två segrar. Segrarna har kommit två på rad på slutet där han näst senast var riktigt fin från ledningen och segermelodin var densamma i senaste starten. Denna gång är det lite längre distans vilket är första gången men känslan är att han har rätt så god styrka i sig och från ett fint startspår återigen så kommer det att köras för ledningen dit jag tror att man når. Formen ser ut att vara god för dagen och det här är en häst som jag gillar och Epicure D.E. ska om han bjuder på en liknande insats som i de senaste starterna ses med bra segerchans. 

2 Cameron Hills är en välstammad herre som inledde sin karriär under förra året i augusti och visade då tidig talang när han började karriären med två raka segrar på fina segertider. Efter det var det lite upp och ner i prestationerna men han var väldigt fin i årsdebuten senast i början av juni då han från ledningen vann väldigt enkelt mot ett lite enklare motstånd. Med det loppet i kroppen så bör formen vara klart uppåt på fyraåringen som här har lottats till ett fint startspår och Cameron Hills kommer att få en fin resa i den främre träffen och ska då räknas mycket tidigt. 

Min Vinnare: 5 Epicure D.E. 

Spets efter 500m: 5 Epicure D.E. 

Skrällen: 10 Ewangel 

Rankingen: A: 5,2 B: 3,10,1,9,4,11,7,8,6,12 


V86-3 1609m Auto

3 Queen Of The Night är en flyfotad dam som bytte regi inför den här säsongen till sin nya tränare Mattias Djuse och för denne har det på sex starter blivit fyra pallplaceringar varav en seger. I senaste starten i mitten av maj så var hon ute på V75 och var då väldigt bra som tvåa efter att hon fått göra grovjobbet ute i tredjespår sista 600 meterna och fullföljde loppet sedan bra till en andraplats. Den här gången så har hon lottats till ett framspår vilket är optimalt för henne då hon är kvick ut den första biten och här har kusken Magnus Djuse taktiken klar för sig och den är att ta hand om ledningen direkt från start tillsammans med Queen Of The Night och sedan stanna där hela vägen in i mål vilket jag tror lyckas. 

2 Stens Rebell är en klart bra fyraåring som på tio starter hittills i karriären tagit tre segrar och två andraplatser. Han visade fin form i näst senaste starten då han från sjätte par utvändigt gick 1.11.8 sista varvet fram till andraplatsen. I senaste starten var han dock inte lika bra när han från ledningen som hårt betrodd gav sig lite väl lätt till slut och fick då nöja sig med en fjärdeplats. Lite kortare distans den här gången kan vara till hans fördel och från ett fint utgångsläge så kommer Stens Rebell att få ett fint lopp i den främre träffen och om han sedan är tillbaka i bättre form igen så tycker jag att han ska räknas tidigt denna gång. 

Min Vinnare: 3 Queen Of The Night 

Spets efter 500m: 3 Queen Of The Night 

Skrällen: 5 Maldini Pellini 

Rankingen: A: 3,2 B: 5,4,12,6,9,7,1 C: 8,10,11 


V86-4 2413m Auto

9 Diabel är en riktigt fin italienska som kommer med två raka segrar där hon i senaste starten gjorde debut på svensk mark och var riktigt fin när hon från andra par utvändigt bjöd på ett rejält sista halvvarv och avgjorde sedan loppet till sin fördel strax före mållinjen. Det loppet bör ha fört fram femåringen en bit i form och hon är en tuff tjej som tål att göra en hel del jobb om så skulle krävas och den långa distansen som nu väntar är ingenting som oroar. Bakspåret är givetvis tråkigt men när det är lite längre distans spelar det oftast ingen roll och här kommer hon nog ändå kunna hamna rätt så bra på det och om sedan Diabel är minst lika bra som vid segern senast så ska detta vara en toppchans på nytt. Jag spikar! 

7 Pearl Kayz är en tyskfödd tjej som flyttade till Sverige och sin tränare Björn Goop under hösten förra året. Hon har verkligen tagit fina kliv i sin utveckling i år då det på sex starter blivit fyra segrar och på slutet har tre av dessa kommit på rad. I senaste starten på Solvalla i mitten av maj så fick hon en resa i tredje par utvändigt där hon kunde sitta fram tills sista sväng då hon gick på i tredjespår och via en vass avslutning så blev segern enkel och det var ett fint intryck. Efter det så har hon fortsatt känts formstark i träningen och även om utgångsläget är lite lurigare här så bör ändå Pearl Kayz kunna droppa ner i ett vettigt slagläge och med en normal insats är hon med långt fram igen. 

Min Vinnare: 9 Diabel 

Spets efter 500m: 5 Izola Silveråkra 

Skrällen: 5 Izola Silvåkra 

Rankingen: A: 9 B: 7,5,3,6,1,11,4,8,2,10 C: 12


V86-5 1609m Auto 

2 Cash Forever är en väldigt kapabel herre med massor av kunnande de dagar han får det att fungera fullt ut vilket han inte alltid har fått tidigare då det blivit en hel del galopper. Han bytte inför den här säsongen tränare till Per Henriksen där det sett allt mer stabilare ut även om han fortsatt är väldigt hetsig av sig och på slutet har det även börjat bli lite bättre resultat då han näst senast vann trots en startgalopp och i senaste starten så kördes han från 20 meters tillägg till ledningen efter 700 meter och höll därifrån sedan bra till andraplatsen. Till den här starten så görs det även ett par intressanta ändringar då han ska få springa barfota runt om samt med en amerikansk sulky bakom sig vilket stallet tror kommer att falla väl ut. Från ett fint startspår bör han även kunna kliva iväg bra och med en fin resa långt fram så tror jag att Cash Forever spurtar ner det här motståndet till slut och han är en rolig vinnare i ett öppet lopp. 

3 Devs Donator har sedan han kom till sin nya tränare Gustav Johansson inför säsongen gjort det väldigt bra då det på fem starter i år blivit tre segrar. Han hade inför senaste starten två raka segrar och var då hårt betrodd men fick nöja sig med en tredjeplats från ledningen sedan han var med om en snabb öppning och blev sedan rejält utmanad sista halvvarvet och höll bra till kort före mål. Även denna gången är startspåret perfekt då han är kvick ut den första biten och om Devs Donator som ska få springa barfota runt om för andra gången i karriären kan få komma till ledningen här utan att det kostar allt för mycket så ska han ses med bra chans att studsa tillbaka in på vinnarspåret igen. 


Min Vinnare: 2 Cash Forever 

Spets efter 500m: 3 Devs Donator 

Skrällen: 4 Enjoy The Moment 

Rankingen: A: 2,3 B: 4,12,5,7,11,6,1,10 C: 9,8 


V86-6 3218m Auto 

7 Pingis är en mycket fin tävlingshäst som hade ett fint fjolår som fyraåring då det på sjutton starter blev nio pallplaceringar varav fem stycken segrar samt över 460 tusen kronor. I år har han fortsatt utvecklats fint och han var riktigt bra i näst senaste starten då han på V75 i Köpenhamn rundade fältet under slutvarvet efter att han suttit längst bak. I senaste starten under Elitloppshelgen så såg han väldigt stark ut efter att ha körts fram utvändigt ledaren, men galopperade då 400 meter före mål vilket stallet inte har någon förklaring till. Han känns fortsatt väldigt fin i träningen efteråt och den långa distansen här bör passa fint för Pingis som om han håller den fina formen han har haft på slutet ska räcka långt även här och han är en given förstahäst. 

8 Matiere är en rejäl herre med styrkan som sitt främsta vapen och visade flera gånger under fjolåret att han är riktigt bra då han på fjorton starter tog nio pallplaceringar varav fyra stycken segrar samt sprang in 591 tusen kronor. I år har det blivit tre starter där han vann enkelt i årsdebuten och var senast ute på V75 i mitten av maj och var då väldigt nära att ta hand om ledningen men fick istället göra grovjobbet utvändigt ledaren och höll därifrån bra till femteplatsen. Här startar han från ett tråkigt utgångsläge så någon snabbstart lär det inte bli, men det är lång distans vilket han gillar och om Matiere kommer upp i sin rätta nivå här så ska han normalt ses som ett hett segerbud. 


Min Vinnare: 7 Pingis 

Spets efter 500m: 7 Pingis 

Skrällen: 5 Kadabra Dream 

Rankingen: A: 7,8 B: 1,2,4,5,12,3,11 C: 9,6,10 


V86-7 1609m Auto

3 Point Of Perfect är en amerikanare som tillhörde de bättre i sin kull i hemlandet och på arton starter förra året blev det nio pallplaceringar varav fyra stycken segrar samt över 2.5 miljoner kronor intjänat. Han köptes inför den här säsongen in av danska ägare och Bo Westergaard men när denne kom i kläm med rättvisan så har hästen nu istället kommit till Sverige och sin nya tränare Mattias Djuse. Han startade i fyraåringseliten under Elitloppshelgen och kändes då enligt stallet väldigt fin inför loppet, men galopperade kort efter start och sen var den dagen förstörd. Här startar han från ett perfekt utgångsläge då han är väldigt kvick ut den första biten och med en fin resa i den främre träffen så kommer Point Of Perfect att avsluta rejält här och ska ses med mycket fin segerchans om han travar hela vägen.

6 Click Bait hade ett fint fjolår med över 1.4 miljoner kronor intjänat och har i år fortsatt visat att han kan utmana eliten även om det inte blivit någon seger än på sju starter. Under Elitloppshelgen så var han ute i Sweden Cup och slutade då från ledningen tvåa i försöket för att sedan sitta fast i rygg ledaren i finalen och han såg då väldigt fin ut. Han har absolut toppform för dagen enligt stallet och man är förstås nöjda med ett framspår här som gör att åttaåringen kommer att få en fin resa i den främre träffen med siktet inställt på ledningen dit jag tror att man når. Om sedan det inte kostar allt för mycket kraft så tycker jag att Click Bait ska tas på största allvar och han leder det här loppet mycket länge.


Min Vinnare: 3 Point Of Perfect 

Spets efter 500m: 6 Click Bait 

Skrällen: 7 Get A Wish 

Rankingen: A: 3,6 B: 10,7,1,5,2 C: 8,4,9


V86-8 1609m Auto 

2 Dany Capar är en flyfotad italienare som gjort två starter på svensk mark och varit riktigt bra. I näst senaste starten så gick han direkt ut på V75 och kördes då till ledningen efter 400 meter i en snabb öppning innan han fick dämpa tempot en bit och sedan blev segern mycket enkel. Han gjorde sedan en ny fin insats under Elitloppshelgen då han i ledningen drog på i ett jämnt tempo och höll sedan väldigt bra hela vägen in i mål, men fick ge sig den sista biten och nöja sig med andraplatsen. Stallet är fortsatt nöjda med hästen och tror att en milebana som Tingsryd är ska passa femåringen väldigt bra och från ett optimalt utgångsläge så kommer Dany Capar lägga beslag på ledningen här och sedan är han hästen att slå för övriga.

5 Danao Degli Dei var lite av vinterns häst då han efter att han kom till Adrian Kolgjinis stall tog fem raka segrar på V75 och var riktigt fin. Han gjorde sedan i början av maj en start i Finlandia Ajo där han inte riktigt räckte till och senast provade man Sweden Cup under Elitloppshelgen men där fick han ett tufft lopp och åkte ut redan i försöket. Till den här starten så kliver han ner i sin ordinarie klass igen och med lopp i kroppen så bör formen vara helt okej och från ett fint utgångsläge så bör han kunna droppa ner i en rätt så vettig position. Om sedan Danao Degli Dei har en bra dag så kommer han att bjuda på en fin insats här och ska räknas med segerchans.


Min Vinnare: 2 Dany Capar 

Spets efter 500m: 2 Dany Capar 

Skrällen: 8 Lozano Di Quattro 

Rankingen: A: 2,5 B: 8,6,3,7,10,1 C: 9,11 Lycka till!

Christoffer