På onsdag är det dags för V86 igen och den här veckan rör det sig inte om V86-Xpress från två banor som brukar vara fallet utan hela omgången utspelar den här gången på Vaggerydstravet. Spelstopp redan 19.20.

Jag spelar med två spikar, 7 Becker Grif i den andra avdelningen och 5 Nouba Mom i den sjätte avdelningen.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Vaggeryd Onsdag 9/6
V86-1 6,7,8
V86-2 7 Becker Grif
V86-3 2,3,8,9
V86-4 2,3,4,7,8,10
V86-5 2,4,5,12
V86-6 5 Nouba Mom
V86-7 3,4,9,10
V86-8 2,3,5,11

4608 rader x 0,25kr = 1152 kr

Dagens Dubbel Vaggeryd 8/6
DD-1 4,9
DD-2 2,3,5,11

8 rader x 30 kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 3640m volt
Ett långt lopp inleder V86 spelet. Det är ett skiktat startfält där 4 Maestro Crowe som var ute i Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen blir klar favorit. Han blev trött i från ledningen senast efter att dragit på i tufft tempo emot den yttersta eliten. Ikväll står man bra inne i loppet på mellanvolten och har man tagit urblåsaren i Harper Hanovers på rätt sätt är segerchansen hög ikväll. Men med tanke på Vaggeryds speciella underlag och att Maestro Crowe verkligen fick gå i botten senast är det ingen favorit jag vill gå rakt ut på. Utan kommer gardera.

8 Racing Ribb är en tuffing som höjt sig något snäpp på slutet. Detta är en sjuåring som numera visat att han går både i ledning och bakifrån. Han lever på sin styrka som är en klar fördel i detta långlopp. Även gynnas han av att det är ett litet startfält. Fyra segrar på sina sex framträdanden under året har det blivit och ikväll är han ett givet streck på kupongen.

7 Hurricane Silas är en annan stark individ som kommer med två raka segrar i bagaget inför dagens start. I den senaste starten visade han prov på att kunna tugga på i ett jämnt tempo över lång distans. Hurricane Silas har en fin inställning och gynnas även han av att det är ett litet startfält ikväll. Sträckas på systemet.

Nämner även 2 Kondor dream där man är optimistiska ifrån stallet och kan vara den som gör livet surt för Maestro Crowe om man väljer att köra i ledningen. Formen är bra och till kvällens start är det barfota runt om som gäller.

Min Vinnare: 4 Maestro Crowe
Spets efter 500m: 4 Maestro Crowe / 2 Kondor dream
Skrällen: 7 Hurricane Silas / 8 Racing Ribb
Rankingen A: 4 B 8,7,2,10 C 3,5,6,1,9

V86-2 2640m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 7 Becker Grif. Detta är ett nyförvärv för tränaren Magnus Dahlén och Becker Grif har nu hunnit med att starta två gånger för sin tränare. I debuten höll man till en tredjeplats efter att ansatts av tuff press i ledningen. I den senaste starten blev det seger efter att man övertagit ledningen efter 500m. Därefter blev det bra tempo på loppet men Becker Grif kunde ändå gå undan över upploppet till en säker seger, intrycket var plusbetonat. Han är kvick iväg från start och att man nu kommit ner ett hack i banan talar mycket för att man tidigt sitter i ledningen och väl i den positionen kommer man bli svår att slå för övriga. Spik.

Motbud
5 Ryssebos Kungoscar är en speciell häst med en egendomlig stil. Men styrkan och inställningen är bra vilket gör att Ryssebos Kungoscar trivs över den längre distansen. Får han aktionen att flyta ikväll är detta ett givet motbud till min spik. Formen är bra och han ska inte nonchaleras vid gardering.

10 Woudstra är en fyraåring som är van att möta tufft motstånd. Han besitter bra fart en bit och skulle han få spara den speeden in på upploppet ikväll kommer man fälla många konkurrenter. Streckas vid gardering.

Min Vinnare: 7 Becker Grif
Spets efter 500m: 7 Becker Grif
Skrällen: 5 Ryssebos Kungoscar
Rankingen A: 7 B 5,10,12,13,3,14,11,6 C 15,2,4,9,8,1

V86-3 1640m auto
3 Nicois du Gull är en spännande individ som besitter bra fart. Men han har också visat sig ha en del hyss för sig vilket lett till några galopper. Men i den senaste starten gjorde man comeback efter ett längre uppehåll. Han skötte sig i loppet och visade sin fina kapacitet, vilket ledde till en seger via 13,7 sista 800m. Han såg mycket fin ut när han passerade mållinjen till synes okörd. Ikväll är det ungefär likvärdigt motstånd och han har ett bra utgångsläge. Lyckas han komma till ledningen blir han inte lätt att ta sig förbi felfri. Förstahäst.

9 Knight Of Steel har nu gjort två starter för tränaren Peter Untersteiner, och det har resulterat i lika många segrar. Formen är på topp men uppgiften är annorlunda denna gången. Nu är det kort distans och bakspår, men kommer han bara till under loppet har an visat att han går bra tillslit. Streckas.

8 Littlebrownmalt är en fin fyraåring som ikväll fått ett tufft utgångsläge. Han kommer med en färsk seger i bagaget, då vann han från ledningen via 14,8 sista 800m. Till dagens start är det anmält barfota runt om för förtsa gången i karriären vilket är intressant. Skulle han trivas på Vaggeryds underlag kommer han kunna bli en obehaglig överraskning för många spelare.

Nämner även 2 Oaktree Oliwer som visat att han besitter bra kapacitet. Ikväll har man ett intressant utgångsläge och man maxar utrustningen. Det blir barfota runt om och amerikansk vagn, vilket är spännande. Kusken Emilia Leo låter uppåt inför start och hon känner hästen väl.

Min Vinnare: 3 Nicois du Gull
Spets efter 500m: 3 Nicois du Gull / 2 Oaktree Oliwer
Skrällen: 8 Littlebrownmalt / 2 Oaktree Oliwer
Rankingen A: 3,8 B 8,2,4,1,11 C 6,7,5,10

V86-4 2640m volt
10 Namaste besitter hög kapacitet. Hon var i den senaste starten ute i Drottning Silvias Pokal och var en del betrodd emot mycket bra motstånd. Det slutade dock med galopp i sista sväng, det gick väldigt fort och hon rullade över helt enkelt. Ikväll är det enklare emot och Namaste ska ha god chans att runda alla trotts sitt utgångsläge där hon står ensam med dubbla tillägg. Men hon är ingen jag vågar gå fullt ut på utan jag kommer gardera loppet.

8 Hazyshadesofwinter är även hon härdad i tuffa sammanhang och hon har dessutom lyft sig en aning sedan man började tävla barfota. Ikväll har hon ett intressant utgångsläge med springspår på mellanvolten. Skulle kusk och tränare André Eklund pricka starten kan Hazyshadesofwinter mycket väl kunna köra sig till ledningen härifrån efter en bit. Lyckas man med det blir hon inte enkel att plocka ner för övriga.

7 Kailua Boko har även hon springspår på mellanvolten. Hon kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start över den aktuella distansen. Kailua Boko är faktiskt en av få som redan visat att hon klarar längre distanser, även om känslan är att flera andra hästar i loppet också klarar distansen så har de aldrig tidigare visat det i lopp. Prickar Rikard N Skoglund starten blir hon att räkna med på nytt.

Skrällen är 3 Nashy Håleryd, detta är en individ som besitter stora fartresurser men som också har lätt för att ta till galoppen. Men håller hon sig till rätt gångart ikväll kan hon mycket väl vara den som får loppet och med en vass avslutning kan hon även blanda sig i segerstriden. Till låg procent är detta en skräll att betala för.

Min Vinnare: 10 Namaste
Spets efter 500m: 8 Hazyshadesofwinter / 7 Kailua Boko
Skrällen :8 Hazyshadesofwinter / 3 Nashy Håleryd
Rankingen A: 10 B 8,7,3,2,4 C 9,3,6,1,5

V86-5 2140m auto
12 Cash And Carry är ett riktigt fint sto där man från stallet gärna talar sig varma om denna fyraåring. Hon har gjort fyra starter i livet och segrat i tre av dessa. Segrarna är samtliga tagna på mersmakande sätt. Dock blev det en plump i protokollet näst senast när det blev startgalopp. Cash And Carry har styrkan som sitt främsta vapen vilket gör att utgångsläget inte är lika negativt som för en häst som är beroende av ett visst lopp. Hade hon inte varit struken pga dåliga blodvärden inför kvällens start hade hon varit en tänkbar spik sett till sina 22%. Men vågar inte gå på henne fullt ut även om hon är given förstahäst i loppet.

5 Chloe' Degli Dei tränas av Alessandro Gocciadoro och har gjort det bra på svensk mark i sina två senaste starter. Hon har fått tuffa lopp men i den senaste starten avslutade hon 1.12 sista 700m. Formen är bra och även om det finns risk för ett tufft upplägg igen ska hon inte nonchaleras.

2 Teton Britannica har inte samma kapacitet som Cash And Carry men har istället ett bättre utgångsläge. Hon är kvick iväg från start och den troliga ledaren av loppet. Det ska sen bli spännande att se vilken taktik kusk och tränare Markus B Svedberg väljer. Men oavsett ledningen eller rygg på ledaren är hon intressant.

Min Vinnare: 12 Cash And Carry
Spets efter 500m: 2 Teton Britannica
Skrällen: 2 Teton Britannica
Rankingen A: 12 B 5,2,4,6,10,3,8 C 7,1,11,9

V86-6 1640m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 5 Nouba Mom. Detta är ett fyraårigt sto som visat sig passa på våra svenska banor. Hon har fem segrar på sina nio starter. I den senaste starten var hon ute över kort distans för första gången, då var hon inte helt körbar under loppet men blev tvåa i mål. Till kvällens start räknar tränaren Jerry Riordan med att hon ska fungera bättre då man plockar av henne skorna för första gången, vilket känns väldigt spännande. Detta är ett sto med Ready Cash som pappa och Love You som morfar och vi vet alla hur Love You-hästar presterar när skorna rycker! Hon kan vara helt överlägsen ikväll och när spel procenten är tilltalande tar jag ställning och spikar Nouba Mom i ett lopp som annars kräver några streck.

Motbud
3 Gaya de Pervenche kommer till dagens start med en färsk seger i bagaget och har dessutom fina förutsättningar ikvall. I den senaste starten vann hon ett liknande lopp på Vaggeryd från ledningen. Mycket talar för att hon sitter i ledningen igen om hon kliver iväg bra. Ikväll ser motståndet dock något hårdare ut och kommer säkerligen bli mer uppvaktad under loppet ikväll, vilket kan sätta sina spår över upploppet. För två starter sedan tävlade hon för första gången barfota runt om, då blev det galopp. Att det nu återigen är anmält barfota runt om i startlistan gör att jag vill se henne fungera på den balansen innan jag kan plockar med henne. För den som garderar är Gaya de Pervenche ett givet streck.

Nämner även kantbollen 8 Brezza du Kras. Hon har ett tufft utgångsläge och en del galopper på kontot. Men detta är ett sto som är härdad emot kulturtoppen i Italien och har lite pengar på sig sett till kapacitet. Ikväll är det debut på Svensk mark och sköter hon sig så är det en skräll att ta i beaktande vid gardering.

Min Vinnare: 5 Nouba Mom
Spets efter 500m: 3 Gaya de Pervenche / 5 Nouba Mom
Skrällen: 8 Brezza du Kras
Rankingen A: 5 B 3,8,7,1,4,2,6 C 11,12,9,10

V86-7 1640m auto
4 Amornero Roc imponerade i de två första starterna på svensk mark. I Sverige-debuten vann man överlägset från ledningen i fin stil. Gången efter pressade man sig till ledningen efter 700m och vann på lätta ben. I den senaste starten blev det dock galopp bakom bilen. Amornero Roc är travsäker i grunden vilket gör att man kanske inte ska dra för stora växlar av senaste starten. Han är kvick iväg från start och den troliga ledaren av loppet här ikväll. Väl i ledningen ska Amornero Roc ha en toppchans ikväll. 17 segrar på sina 30 starter i livet säger en hel del om hästen.

Men kan inte släppa 9 Tabasco C.D till väldigt låg procent. Detta är en väldigt kapabel femåring som och vann på bra tid från ledningen senast. Han tål att göra en del jobb själv i loppen och när han endast är streckad till 6% måste jag bara betala för honom.

Nämner även 10 Don Cash som man siktade till Harper Hanovers med, men startpoängen räckte inte till. Men Don Cash har toppform för dagen och kommer passera många konkurrenter över upploppet. Don Cash har startat över kort distans tre gånger tidigare hos Adrian Kolgjini och har två segrar och en andraplats.

Min Vinnare: 4 Amornero Roc
Spets efter 500m: 4 Amornero Roc
Skrällen: 9 Tabasco C.D
Rankingen A: 4 B 9,10,3,1,5,11,2 C 8,6,7,12,3

V86-8 2140m auto
3 Incredible Wine är en femåring som stått för en fin utveckling under året. Han har på sina sju starter i år fem segrar och en andraplats på kontot. Han har tjänat snabba pengar men visar än så länge att han bär upp dem på ett bra sätt. Tränare Thomas Dalborg håller sin häst högt och menar på att Incredible Wine är något extra. Han är redan klar för en klass II-final i Juli. Det är många som kan öppna bra i den avslutande avdelningen så även Incredible Wine. Skulle han landa i ledningen blir han tuff för övriga att plocka ner. Men han kan även vinna loppet från andra positioner. Förstahäst.

2 Bolt Kronos är en spännande häst. Han galopperade i sin tävlingsdebut men har därefter varit etta eller tvåa över mållinjen i 13 av sina femton starter. Känslan är att detta är en häst vi kommer få följa mycket framöver. Han visade senast att han fungerade på barfota balansen och med rycktussar. Samma utrustning blir det även ikväll. Bolt Kronos kan även han öppna bra från start och från sitt fina utgångsläge är han garanterad ett bra lopp oavsett om han kommer till ledningen eller inte. Givet streck på kupongen.

Betalar även för skrällen 11 Jaxon V.S som nu fått lopp i kroppen och bör vara framflyttad en hel del formmässigt till kvällens start. Han gör alltid sitt i loppen och skulle det klaffa med positionerna ikväll är man med långt framme.

5 Big Top Lindy är kioskvältaren. Han var något sämre i den senaste starten, men detta är en bra häst som gjorde det bra i sitt kval till Kungapokalen. Då mötte man Rome Pays Off. Den typen av motstånd slipper man ikväll. Att man endast ska vara streckad på 1% känns helt fel, vilket gör att jag kommer betala för honom på systemet. Kan vara smällen som gör att man blir ensam på 8-rätt!

Min Vinnare: 3 Incredible Wine
Spets efter 500m: 3 Incredible Wine / 2 Bolt Kronos
Skrällen: 11 Jaxon V.S / 5 Big Top Lindy
Rankingen A: 3,2 B 11,5,10,7,6,1 C 12,9,8,4

Lycka till med spelet
Oliver Bergman