Europatipset Tips 11/6 2021

Publicerad på 9 Jun 2021 - 22:49

Aston

Aston

Jan Wickberg

9 Jun 2021 - 22:49

EUROPATIPSET TIPS 11/6 2021 20:59

NYHET! Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 150 kr/andelen. KLICKA HÄR!

Match 1
Turkiet - Italien 2


Inledningsmatchen från EM går av stapeln i Rom så redan där har Italien fördel med att spela på hemmaplan. Gjorde ett grymt kval där man vann samtliga 10 matcher och hade målskillnaden 37-4. Även sett bra ut efter kvalet och genrepade med 4-0 mot Tjeckien. Ciro Immobile eller Andrea Belotti som spets är frågan som delar pizzalandet. Mittbackarna Leonardo Bonucci och Giorgio Chiellini 70 år tillsammans är fulla av rutin och erfarenhet. Turkiet hade en ganska enkel kvalgrupp och rullade in på andraplats bakom Frankrike. Har inlett VM-kvalet bra även om krysset senast mot Lettland var onödigt poängtapp. Har finfin avslutare i åldermannen Burak Yilmaz som bara verkar bli bättre och bättre med åren. Får dock svårt att vinna matchen. X2.

Match 2
Wales - Schweiz 2


Förbundskaptenlösa Wales med Rob Page som tillfällig ledare då Ryan Giggs är under utredning för hustrumisshandel hade ett tufft kval där man säkrade EM-biljetten i sista matchen. Var inget vidare på bortagräs men slog Azerbajdzjan och då denna match spelas i Baku får man hålla tummarna att historien upprepar sig, även om motståndet denna gång är tuffare. Har sina bästa spelare framåt med Daniel James, Harry Wilson, Aaron Ramsey och Gareth Bale. Även Kieffer Moore är nyttig om man vill slå luftpastejer. Schweiz vann sin kvalgrupp och sett allmänt bra ut i både vänskapsmatcher och VM-kvalet. 7-0 i genrepet mot Liechtenstein. Mario Gavranovic tre mål och kan även här bli tunga på vågen. Bakåt känns det alltid riskfyllt med Fabian Schär och Granit Xhaka som inte lägger några fingrar emellan. Kan bli några tuffa dueller med Walesarna. Tror mest på urmakarna.

Match 3
Danmark - Finland 1


Nordiskt möte mellan våra grannar i syd och öst. Danmark gick obesegrade genom kvalet och slutade tvåa bakom Schweiz. VM-kvalet har man startat utmärkt med tre segrar och 14-0 i målskillnad. Inte helt klart vem som får chansen på topp. Jonas Wind, Kasper Dolberg och Andreas Cornelius fightas om en plats. Målis Kasper Schmeichel har hunnit blivit 34 år och här är nog sista chansen att upprepa pappa Peters bedrift från Sverige-EM '92. Finland rankar vi på pappret som EM näst sämsta lag. Tog sig till mästerskapet då Grekland och Bosnien floppade i kvalet. På bortaplan var man rätt beskedliga och att man ska ta poäng på Parken i Köpenhamn är ingen lätt uppgift. 0-1 i genrepet mot Estland var inte det man önskade. Anfallarna Joel Pohjanpalo och Marcus Forss är dugliga men man måste ha Teemu Pukki i slag för att ha en chans här. Vi tror inte att det blir något Pukki-Party detta EM och spikar De Röd-Hvide.

Match 4
Belgien - Ryssland 1


Världens bästa landslag? Kanske men topp 5 i världen är i alla fall Belgien det kan nog de flesta vara överens om. Knallade igenom kvalet som en promenad i parken. Tio segrar och 40-3 i målskillnad. Genrepet mot Kroatien slutade 1-0 och innan dess 1-1 mot Grekland så månne är man lite nervösa inför stundande mästerskap då man vet om att man tillsammans med ett par andra nationer är favoriter att ta hem bucklan. Saknar viktiga pjäser som Axel Witsel och Eden Hazard. Även Kevin De Bruyne är ett frågetecken. Ryssland gjorde ett bra kval och föll endast i två matcher. Ironiskt nog var dessa mot dagens motståndare Belgien. 1-3 borta och 1-4 hemma. Frågan är om man lärt läxan till denna kamp. Genrepet 1-0 mot Bulgarien var ett sömnpiller och här krävs mycket mer gnista och vilja om det ska bli poäng. Artem Dzyuba nyckeln framåt. Vi väljer att gardera favoriten! Gaza Russia!

Match 5
England - Kroatien 1


Åter en gång målas England upp som favoriter att ta hem pokalen. Har dock lottats i en tuff grupp och får vara på topp om det ska bli gruppvinst. I kvalet hade man få problem och vann gruppen med god marginal. Avslutade de tre sista matcherna med 17-0 i målskillnad. Inlett VM-kvalet med tre raka segrar. Fick två straffar i genrepet mot Rumänien. Marcus Rashford satte den första medan Jordan Henderson brände sin (som många menar Dominic Calvert-Lewin borde ha tagit hand om). Harry Kane vilade senast men lär ta spetsplatsen här. Kroatien vann sin kvalgrupp men det var inte med mycket luft till lagen under. Har sett lite si så där ut på sistone och det känns som att hela laget måste ta sig i kragen. Stjärnorna ser mätta ut, så bra chans för de unga spelarna att ta chansen när / om de får den. Vi vågar dock inte spika England då vi vet att de inte trivs vidare värst mot Kroatien så 1X får det bli här.

Match 6
Österrike - Nordmakedonien 1


Dessa lag kom tvåa respektive trea i kvalgrupp G. Österrike vann båda möten 4-1 borta och 2-1 hemma. Lika bra gällande mål har det inte gått för alpnationen på slutet. 0-4 mot Danmark i VM-kvalet har följts upp med 0-1 mot England och 0-0 mot Slovakien i träningsmatcher. Kryllar inte av duktiga anfallare i laget men Sasa Kalajdzic finns och han kan avgöra detta på egen hand. Nordmakedonien får finna sig i att rankas längst ned i EM. Segern i VM-kvalet borta mot Tyskland har redan förbrukat all tur i år känns det som. 4-0 i genrepet mot Kazakstan var så klart positivt men hela andra halvlek spelade man en man mer. Har fina spelare i Ezgjan Alioski och Goran Pandev. Kan säkert störa Österrike men om det räcker till poäng? Nja.

Match 7
Nederländerna - Ukraina X


Nederländerna gick en kamp med rivalerna Tyskland om gruppsegern i kvalet. Fick ge sig men andraplatsen var aldrig hotad. 3-0 i genrepet mot Georgien, var nog precis vad förbundskapten Frank De Boer önskade. Nollan intakt och "lagom" med mål framåt. Har ett med orange-ögon sett ett ganska anonymt lag om man tex jämför med grannen Belgien. Behöver inte alltid vara en nackdel att smyga och slippa favorittryck. På tal om smyga så känns det alltid som att Ukraina går under radarn. Vann sin kvalgrupp före Portugal och det känns som att laget kan vinna och förlora mot vilken nation som helst i Europa. VM-kvalet har man inlett med tre 1-1 matcher mot minst sagt varierat motstånd (Frankrike, Finland och Kazakstan). Genrepade mot Cypern (4-0) där stjärnan visade klass med två mål trots en misslyckad / skadefylld säsong med klubblaget West Ham. Jämn match på förhand trots hemmafördelen för Nederländerna.

Match 8
Skottland - Tjeckien 1


Två lag som stötte på varandra i UEFA Nations League och då vann skottarna både hemma och borta. Till EM tog sig Skottland via straffdrama mot Serbien. VM-kvalet har man startat med två kryss och en vinst. I genrepet mot Luxemburg fick man spela 11 mot 10 i 55 minuter så svårt att sia om vad den 1-0 vinsten var värd. Få skönspelare i laget men kämpar det gör de. Så bli inte förvånade om det delas ut lite ostskivor till högländarna. Tjeckien blandade och gav i kvalet. Vann tex hemma mot England men föll borta mot både Kosovo och Bulgarien. Även i pågående VM-kvalet så är man upp och ner. 6-2 mot Estland, 1-1 mot Belgien och 0-1 mot Wales. Patrik Schick är hotet framåt. Även här förväntar vi oss en jämn match där skottarna är knapp favorit på hemmaplan.

Match 9
Polen - Slovakien X


Polen tog ganska enkelt hem sin kvalgrupp före länder som Österrike, Slovenien, Israel och Nordmakedonien som alla har potential att skrälla när det stämmer. VM-kvalet har inletts så där med 1-1-1 och träningsmatcherna inför denna turnering har inte sett lysande ut. Kryss mot både Ryssland och Island. Än mer press på Robert Lewandowski nu när det står klart att anfallspolarna Arkadiusz Milik och Krzysztof Piatek missar EM. Har en bra trupp men måste få alla pusselbitar på plats annars riskerar man att sluta sist i gruppen. Slovakien till EM på ett bananskal. Slutade trea i en svag grupp, fick svaga motstånd (Irland och Nordirland) i sina play-off matcher. I VM-kvalet har man kryssat mot örikerna Malta och Cypern medan Ryssland besegrades med 2-1. Således svårt att bli klok på detta landslag. 0-0 i genrepet mot Österrike. Sena tester på Marek Hamsik och Ivan Schranz. Vi tror tyvärr att detta kan bli en trist historia som slutar med delad pott.

Match 10
Spanien - Sverige 2


Dessa två lag bör vara de som gör upp om gruppsegern. "Hemmanationen" Spanien tog hem kvalgruppen före Sverige och hade inga problem att vinna i Madrid (3-0) medan det slutade 1-1 på Friends efter att Rodrigo kvitterat på stopptid. Båda lagen har Covid-drabbade spelare så lite oklart vilka som kan ställa starkaste laget på planen. Spanien genrepade med "b-laget" mot Litauen och vann med 4-0. Diego Llorente och Sergio Busquets i karantän. Sverige slog Armenien i sitt genrep. Sebastian Larsson missade straff och får nog lämna över ansvaret till Emil Forsberg vid en eventuell 11 metare här. Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg är de svenska spelare som hålls isolerade. Med tanke på allt strul i trupperna så gör vi bäst i att helgardera tillställningen.

Match 11
Ungern - Portugal 2


Det finns alltid i mästerskap en grupp som får betäckningen "Dödens grupp" och till detta EM är det grupp F som innehåller Tyskland, Frankrike, Portugal och Ungern. Det lag som inte behöver känna någon press alls är så klart Ungern. Kom fyra! i sin kvalgrupp men kunde genom play-off mot Bulgarien och Island boka EM-biljett. Har en hyfsad defensiv Willi Orban som nyckel. Framåt är det tyskproffsen Roland Sallai och Adam Szalai man hoppas på. Får nog ändå svårt att ta poäng i gruppen. Portugal, en av förhandsfavoriterna slutade tvåa i sin kvalgrupp men att man skulle missa mästerskapet var det aldrig någon fara för. Känns som att laget ofta får motståndarna att ta kort av olika kulörer och i två av tre VM-kvalmatcher har det röda kortet visats upp till det andra laget. Finns många spelare att lyfta fram men att Pepe som närmar sig 40 fortfarande håller en startplats i försvaret är värt att nämna. Cristiano Ronaldo (36) och Joao Moutinho (34) är inte heller några duvungar precis. Vi tror inte att hemmafördel hjälper Ungern här.

Match 12
Frankrike - Tyskland X


Stormöte redan i första omgången. Båda dessa lag kan mycket väl stå som slutsegrare när turneringen är över. Frankrike förtog sig inte i kvalet utan gjorde jobbet. Hade lite trubbel med Turkiet men kunde ändå lägga beslag på förstaplatsen. VM-kvalet ser ut att bli en liknande historia (om vi byter ut Turkiet mot Ukraina). Genrepet mot Bulgarien slutade 3-0. Lite smolk i bägaren var att Karim Benzema drog på sig skada och är osäker till spel här. Är dock inte hela världen om han missar då det finns tonvis med ersättare. Frankrikes bredd framåt är nästan löjligt bra. Största "problemet" är väl att hålla de som inte får lira vid gott mod. Tyskland lekte hem sin kvalgrupp och visade även bra klass i genrepet mot Lettland (7-1). Där mellan har det sett så där ut. 0-6 smällen mot Spanien minns vi och chockförlusten hemma mot Nordmakedonien i VM-kvalet kan bli kostsam (för Joachim Löw). Ett dåligt mästerskap här och förbundskapten Löws dagar kan vara räknade. Truppen håller fin klass och spelare som Robin Gosens och Florian Neuhaus kan säkert få många nya fans. Inget av lagen vill torska första matchen och spela med kniven mot strupen resten av mästerskapet, därav delad pott.

Match 13
Finland - Ryssland 2


Andra gruppspelsmatchen för dessa lag. Vi gissar att åtminstone Finland står på noll poäng. Ryssland har troligen också gått poänglösa från sin första match, såvida inte Artem Dzyuba haft en bra dag på jobbet. Tyvärr för våra kära grannar så blir nog även den här matchen för tuff. Ryssland på hemmaplan är ingen lek. Sen vet vi inte hur Teemu Pukki mår, om han ens har spelat mot Danmark. Känns lite som att gissa väder nästa sommar här då det ska spelas en match innan den här så vi får helt enkelt gå på känsla och då får det bli spik på "hemmalaget" som står som bortalag.

NYHET! Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 150 kr/andelen. KLICKA HÄR!

EUROPATIPSET (216 Raders)

1. Turkiet - Italien X2
2. Wales - Schweiz 2
3. Danmark - Finland 1
4. Belgien - Ryssland 1X
5. England - Kroatien 1X
6. Österrike - Nordmakedonien 1
7. Nederländerna - Ukraina 1X2
8. Skottland - Tjeckien 1X2
9. Polen - Slovakien X
10. Spanien - Sverige 1X2
11. Ungern - Portugal 2
12. Frankrike - Tyskland X
13. Finland - Ryssland 2

Lycka till med spelen i EM!
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto