Europatipset Tips 14/6 2020

Publicerad på 12 Jun 2020 - 21:52

Aston

Aston

Jan Wickberg

12 Jun 2020 - 21:52

Stryktipset lyser fortfarande med sin frånvaro men vi närmar oss en stryktipskupong i och med att Allsvenskan och Premier League snart drar igång. I Europa har flera ligor nu dragit igång så det är en intressant Europatipskupong med matcher från Spanien, Tyskland, Danmark och Sverige. Fortfarande ingen publik på matcherna gör att hemmafördelen minimeras. Kan nog ramla in en och annan skräll även här. Nu till analyserna av matcherna vi börjar i Spanien och rör oss uppåt.

EUROPATIPSET TIPS 14/6, Spelstopp 14:29

Match 1
Real Madrid - Eibar 1

Föga oväntat ser La Liga ut att bli en av giganterna Barcelona / Real Madrid. I nuläget är Real två poäng bakom ärkerivalen. Besegrade Barca innan uppehållet men hade annars en ganska risig form med tre förluster och ett kryss på de fyra senaste. Har till denna match åter Eden Hazard som var skadad innan vilan. Nacho och Luka Jovic ser ut att missa matchen pga skador.

Eibar är förvisso över nedflyttningsstrecket men det är med liten marginal. Har förlorat 14 av 27 matcher och fyra av dessa kom i de fem senaste omgångarna. Föll innan uppehållet mot Real Sociedad trots att man fick två straffar i matchen. Får klara sig utan skadade Ivan Ramis och Gonzalo Escalante som är avstängd. Kommer så klart försöka stänga matchen och hoppas att målis Marko Dmitrovic har en bra dag på jobbet. Kommer dock bli svårt att stå emot ett hungrigt Real i 90 minuter.

Match 2
Real Sociedad - Osasuna 1

Sociedad var ett av överraskningslagen i ligan innan uppehållet. En finfin fjärdeplats innehar laget och det ger som bekant en biljett till Champions League. Hade strålande form med endast en torsk på de åtta senaste (alla turneringar inräknade) och det var borta mot Barca. Åkte då dit på en straff i slutet av matchen. Har en grym anfallsuppsättning där Alexander Isak får räknas som fjärdeval trots hans kapacitet. Kapten Asier Illarramendi är åter efter benbrott men håller fortfarande på att bygga upp matchformen. Ander Guevara även han osäker på spel då han dras med skada.

Osasuna i mitten av tabellen. Hade det rätt kämpigt innan vilan. Vann förvisso mot jumbon Espanyol men i övrigt fyra förluster på de sex senaste. Fick målvakten Sergio Herrera utvisad mot Sevilla och han är avstängd här. Ersätts av Ruben Martinez som i vanliga fall är förstekeeper (men varit skadad stora delar av säsongen). Ruben Garcia är också avstängd då han samlat för många gula kort. Har även skador på Robert Ibanez & Ezequiel Avila. Bör bli svårt för bortalaget att rubba baskerna.


Match 3
Schalke - Bayer Leverkusen 2

Tabelltian Schalke lyckades inte vinna mot Union Berlin heller och har nu tolv raka matcher i ligan utan seger. Fått ny skada på Guido Burgstaller som ansluter till en redan jobbig skadesituation. Omar Mascarell, Suat Serdar och Amine Harit har alla spelat klart för säsongen. Benito Raman lär spela men besväras av en lårskada som gör att han inte kan gå för fullt. Weston McKennie är åter efter avstängning.

Leverkusen har fin form och förutom förlusterna mot (omöjliga) Bayern Munchen och Wolfsburg så har man vunnit sina matcher efter uppehållet. Avancerade även i tyska cupen i veckan efter 3-0 borta mot Saarbrucken. Hoppas här ha stjärnskottet Kai Havertz åter efter skada. Kanske även Kevin Volland kan starta efter ha hoppat in i de två senaste matcherna. Daley Sinkgraven och Lars Bender missar matchen pga skador. Jonathan Tah och Karim Bellarabi är också osäkra till spel och ska testas sent innan match. Leverkusen har gjort mål i samtliga sex matcher efter vilan och får stå som favoriter här.

Match 4
Mainz - Augsburg X

Viktig match i nedre regionen av Bundesliga. Augsburg ligger på trettonde plats med 32 poäng. Mainz är två placeringar bakom, endast en poäng skiljer lagen åt. Båda lagen har gått trögt efter uppehållet men senast skrällde Mainz bort mot Frankfurt. Får här åter Bote Baku efter avstängning. Jeremiah St. Juste kunde spela 90 min mot Frankfurt men ska ändå testas sent här pga knäproblem. Om han kommer till spel är det bara målis Robin Zentner som ej kan medverka.

Augsburg har endast vunnit en match efter vilan. Känns som att laget inte har marginalerna med sig. Släppt in sena mål, fått VAR-granskningar emot sig och senast mot Köln missade skyttekungen Florian Niederlechner straff. Det kan bli kostsamt när vi summerar säsongen. Alfred Finnbogason hoppade in med kvarten kvar senast och hoppas på mer speltid här efter skadan. På tal om skador så saknas Andre Hahn, Fredrik Jensen, Jan Moravek och Simon Asta av den anledningen. Har även sena tester på en handfull spelare. Öppen match som bör garderas.

Match 5
Hammarby - Östersund 1

Toppen mot botten om man ska tro förhandssnacket. Östersund målas upp som en het kandidat att åka ur medan Bajen tillsammans med Malmö anses ha bäst chans att ta guld. Hammarby såg bra ut i cupen där man på tre matcher hade målskillnaden 11-1. Trion Muamer Tankovic, Alexander Kacaniklic och Aron Johannsson stod för de flesta poängen. Har nya spelare i David Ousted (målvakt), Abdul Khalili (mittfältare) och Paulinho (anfallare).

Östersund tog sig inte vidare i cupen trots att man hade två vinster och 9-0 i målskillnad inför sista matchen. Häcken borta blev för svårt, men har som alla andra lag haft gott om tid att slicka såren. Truppen ser tunn ut med flera nyckelspelare som lämnat. Tom Pettersson, Hosam Aiesh och Dino Islamovic har inte ersatts (finns inga slantar att handla för, och Zlatan lånar inte ut). Ser inte att man ska kunna rubba Hammarby här.

Match 6
IFK Göteborg - Elfsborg 1

Många tror att Blåvitt kommer göra en bra säsong och visst finns det förutsättningar. Har fått in rutin genom Jakob Johansson och Alexander Farnerud. Fick även fått behålla viktiga Giorgi Kharaishvili som var ett jagat byte. Sebastian Eriksson & Lasse Vibe lämnade. Gjorde inte mer än man behövde i cupen. Två vinster och ett kryss räckte för avancemang. Robin Söder satte ett mål per match och visade att han blir att räkna med i skytteligan (om han håller sig skadefri).

Elfsborg ser ut att i vanlig ordning bli ett mittenlag. Har förstärkt försvaret med hemvändaren Johan Larsson och finske landslagsbacken Leo Väisänen. Som sista utpost ersätter norske Matias Dyngeland dansken Kevin Stuhr Ellegaard som flyttat hem. Kommer också känna av tappet av Simon Lundevall. Matchen har en viss derbykaraktär så ettan kan garderas med krysset om man vill lira safe.

Match 7
Örebro SK - AIK 1 

ÖSK ser ganska intressanta ut denna säsong. Tog sig dock inte vidare i cupen trots en ganska svag grupp. Blev även mosade i en träningsmatch mot Kalmar i Mars. Har dock fina nyförvärv i Andreas Skovsgaard, Nahir Besara och Jack Lahne. Ska också bli kul att se Robin Book som stundtals var grym i Varberg. Har tappat Johan Bertilsson och Viktor Prodell men på det hela så är nog truppen starkare nu.

AIK krånglade sig vidare i cupen men det var på håret. Har tappat Oscar Linner, Chinedu Obasi och Tarik Elyonoussi. Ersättarna heter Jakob Haugaard, Ebenezer Ofori och Jasir Asani. Som alltid höga förväntningar på Gnaget men brukar ha svårt med Örebro borta. Så här kan det skrälla. 1X2.

Match 8
IFK Norrköping - Kalmar FF 1

Norrköping rankas av många på övre halvan av tabellen. Har dock tappat viktiga pjäser som Gudmundur Thorarinsson, Kasper Larsen, Simon Skrabb och Kalle Holmberg. Inga man ersätter i en handvändning. Eric Smith och Jonathan Levi in är lite för tunt. Visst finns det fortfarande en bra startelva men vad händer när skadorna kommer. Klantade bort avancemang i cupen och får ha full fokus på ligan.

Kalmar var på vippen att åka ur förra säsongen men klarade sig kvar via kval. Gjorde ett fint cupspel men hade inte marginalerna med sig att gå vidare. Känns som att det kan bli tufft i år igen trots att man hämtat hem Svante Ingelsson och Erik Israelsson (en gång i tiden bloggare här på rekatochklart). Nils Fröling är ett intressant namn för framtiden men att han (ensam) ska rädda kvar Kalmar är lite svårt att tro. Om han kan fixa poäng här återstår att se. Är Rasmus Elm kvar i laget kanske någon undrar. Svaret är nej. Endast Viktor är fortfarande aktiv av bröderna Elm.

Match 9
Nordsjälland - FC Köpenhamn 2

Till danska mästerskapsserien där båda dessa lag får svårt att hämta in ledande Midtjylland. Finns ju dock andra morötter att spela om som Europa League-platser. Nordsjälland ligger femma, men en pinne upp till Bröndby. Föll senast hemma mot Midtjylland men har annars haft fin form med sex raka utan förluster. Fick hårdförde backen Ulrik Yttergård Jenssen utvisad och därmed väntar säsongens andra avstängning för norrmannen. Har Jonathan Amon långtidsskadad men i övrigt alla krya.

FCK har nio poäng upp till Midtjylland och det blir förstås svårt att ta in. Får istället hålla fokus på att försvara andraplatsen och hoppas att Midtjylland börjar darra. Har efter uppehållet besegrat Lyngby och Randers. Skador stör på Nicolai Boilsen, Jonas Wind, Robert Mudrazija och Dame N'Doye. Hoppas dock ha Ragnar Sigurdsson (som tränat med laget) redo till match här. Fördel bortalaget men finns bättre spikar på kupongen.

Match 10
Bröndby - Aarhus 2 

Två lag som fightas om Europa League-platser. Aarhus ligger trea med 47 poäng medan Bröndby är fyra med 42 poäng. I förra omgången (innan man delade serien) föll Bröndby mot Horsens med 2-3. Fick då tysken Andy Jung utvisad och han är avstängd här. Skador på Kasper Fisker Jensen, Kevin Mensah och Tobias Borchgrevink Borkeeiet. Vi får se om Simon Hedlund kan medverka. Missade senaste matchen.

Aarhus kommer från två tuffa kamper mot Ålborg. Vinst 3-2 i ligan och förlust 2-3 i cupen. I truppen finner vi bland annat Kevin Diks, Sune Balle och Bror Blume samt tre Aussie-killar där dessvärre Zach Duncan & Alex Gersbach är skadade. Får här åter Nicolai Poulsen och Casper Höjer Nielsen som båda var avstängda senast. Om det är någon som ska sätta käppar i hjulet för Bröndby så är det Patrick Mortensen som ligger trea i skytteligan. Leder skytteligan gör fortfarande Kamil Wilczek som nu mera sparkar boll i Turkiet men tidigare var i just Bröndby.

Match 11
Malmö FF - Mjällby 1

Åter i Sverige och allsvenska där seriefavoriten Malmö tar sig an förväntade jumbon Mjällby. I cupen behövde inte Malmö förta sig. 8-0 mot Syrianska följdes upp med kontrollerade vinster mot Karlskrona och AFC Eskilstuna. Kultfiguren Markus Rosenberg har lagt dojorna på hyllan och strulpellen Carlos Strandberg har hamnat i Al-Hazem (Saudi Arabien). Ersättarna är Isaac Kiese Thelin och Ola Toivonen. På backsidan har Franz Brorsson tagit klivet över sundet men Anel Ahmedhodzic känns som en fullgod ersättare. Bara Hugo Andersson skadad enligt rapporterna.

Mjällby är tillbaka i högsta serien efter ha vunnit Superettan. Visade fina takter i cupen där man besegrade Sandviken, Dalkurd och självaste Djurgården. Har ett koppel av intressanta 25-åringar där "nyförvärven" Mamudo Moro och Jacob Bergström kan bli ett sevärt anfallspar. Båda är tillbaka i laget efter småutflykter till Helsingborg respektive Mjöndalen. Målis Marko Johansson är på lån från Malmö men lär väl få lira för inte har Malmö lärt sig att skriva in ägarklubb-avtal i låne-kontrakten som utländska klubbar brukar göra. Vem minns inte när Pawel Cibicki sänkte Malmö (som han var utlånad ifrån) med Jönköping. Får se om Marko Johansson kan spika igen mot sin ägarklubb.

Match 12
Helsingborg - Varberg 1

Helsingborg hängde kvar förra säsongen trots att man förlorade fler än hälften av matcherna. Var inte "med" i cupen då man blev utslagna redan i kvalet. Fick i stället lira träningsmatcher och det gick väl si så där. Har ett minst sagt rutinerat försvar med Andreas Granqvist, Erik Figueroa, Anders Randrup och Martin Olsson. Då mer framtid på mitten med Max Svensson, Joseph Ceesay och Armin Gigovic. Framåt intressanta nyförvärv i Anthony van der Hurk och Alex Timossi Andersson (lån). Har egentligen bara tappat Markus Holgersson av värde så borde inte behöva bli bottenstrid i år.

Varberg tog sig upp genom en andraplats i Superettan. Har förstås inte ekonomiska muskler att utmana utan fått budgetshoppa. Robin Tranberg och Monday Samuel är ok. Sydafrikanen Keanin Ayer Boya har fått sällskap av landsmännen Tashreeq Matthews och Luke Le Roux. Till buren har man värvat 40-årige Stojan Lukic som ska tillföra rutin. Fick behålla Astrit Seljmani men tappade Robin Book. Ska man skrälla här måste nog Seljmani ha en av sina bättre dagar.

Match 13
Falkenberg - Häcken 2

Hur i hela Hisingen kunde Falkenberg hänga kvar förra säsongen undrar ni, det undrar vi också men det gjorde man och det utan kval. Vann de två avslutande matcherna och det räckte för att passera Kalmar upp på "säker mark". Flytet fortsatte den här säsongen då man avancerade i cupen tack vare ett plusmål mer än Norrköping. Har inte förstärkt truppen värst mycket men i alla fall plockat in två målvakter som en gång i tiden ansågs vara blivande landslagskeepers. Tim Erlandsson och Viktor Noring. Framåt hänger det på Nsima Peter som verkar still going strong. Något lag ska ju hamna sist och det kan mycket väl bli FFF.

Häcken blev bäst i stan förra säsongen men i landet var man bara sjätte bästa laget. Ser bra ut i år och gick rent i cupen. Tre segrar och 9-0 i målskillnad. Hann även med två träningsmatcher. 6-1 J-Södra och 5-2 Utsikten så en målrik försäsong borgar gott inför starten av allsvenskan. Har tappat Paulinho men ersatt honom med två nordiska landslagsmän i form av Jasse Tuominen (Finland) och Alexander Söderlund (Norge). Dessutom lockade man till sig Qvidings guldklimp Patrik Wålemark. Ska detta bli Häckens säsong, nu när inte många snackar upp dem som en tänkbar guldfavorit. Vi tror i alla fall att man inleder med en seger här.

EUROPATIPSET (216 Raders)

1. Real Madrid - Eibar 1
2. Real Sociedad - Osasuna 1
3. Schalke 04 - Bayer Leverkusen 2
4. Mainz - Augsburg 1X2
5. Hammarby - Östersund 1
6. IFK Göteborg - Elfsborg 1X
7. Örebro - AIK 1X2
8. IFK Norrköping - Kalmar FF 1
9. Nordsjälland - FC Köpenhamn X2
10. Bröndby - Aarhus 1X2
11. Malmö FF - Mjällby 1
12. Helsingborg - Varberg 1X
13. Falkenberg - Häcken 2

Lycka till med raderna!
Vid spelproblem kontakta:
http://www.stodlinjen.se/
eller telefon 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto