Stryktips 10/11 Tips-SM

Publicerad på 10 Nov 2018 - 04:15

Aston

Aston

Jan Wickberg

10 Nov 2018 - 04:15

Tips-SM rullar vidare. Halvvägs in så är det Ulf Salomonsson och Maria Sunila som lyckats bäst och skrapat ihop 25 poäng. För egen del så har det gått ok men inte mer. 19 poäng är inte botten men inte heller topp. Denna vecka är det majoritet av matcher från The Championship på kupongen. Åtta matcher från Englands näst högsta serien men kupong inleds med fem matcher som hämtas från Premier League. Nu till genomgången som förhoppningsvis ska ge tillräckligt med info för att vara med och utmana om jackpotten som ligger på 13 miljoner denna helg. Plockar i vanlig ordning med några skrällar och kör ett par chansspikar.



Match 1

Crystal Palace - Tottenham 2

(TTT 0-0-10)

Londonderby mellan ett formsvagt Crystal Palace som tar sig an topplaget Tottenham hemma på Selhurst Park. Tillsammans med Southampton är Palace enda lagen som ännu ej vunnit på hemmagräs. Fick med sig 2-2 mot Arsenal senast man lirade hemma men då ska vi veta att det var två straffar som fixade krysset för Roy Hodgsons mannar. Oroväckande nog så är de målen de enda som man mäktat med att göra hemma. Inga nya skador i laget. Scott Dann, Joel Ward, Connor Wickham och Christian Benteke sedan tidigare. Tottenham är ligans bästa bortalag. Sex vinster och endast en förlust på de sju spelade. Förlusten kom mot ett annat Londongäng av Palace kaliber, Watford. Merparten av Hot Spurs vinster har varit med uddamålet så helt bortkastat behöver inte en kryssgardering vara här. Manager Mauricio Pochettino säger dessutom att han funderar på att vila stjärnorna Christian Eriksen och Dele Alli. Skador på Jan Vertonghen, Danny Rose, Vincent Janssen och Moussa Dembele. Ska även testa Eric Dier och Victor Wanyama sent då de varit skadad och nyligen åter börjat träna med laget. Spiktvåa på de flesta kuponger gör att vi garderar upp med rensarkrysset och hoppas att Palace kan fixa en pinne i derbyt.



Match 2

Huddersfield - West Ham X

(TTT 2-0-8)

Pressen var på Huddersfield förra helgen då bottenkollegan Newcastle vann mot Watford så var det bara The Terriers som stod utan seger. Så inte helt oväntat vann då även Huddersfield sin match mot Fulham fullt rättvist sett till chanser. Målet var dock kontroversiellt då en Fulham-spelare låg med huvudskada efter en nickduell när Hudds gjorde sitt mål. Christopher Schindler borde haft målet men det registrerades som ett självmål av Timothy Fosu-Mensah som fick bollen på sig. Nog om det nu. Här går så klart David Wagners mannschaft för en andra vinst. Erik Durm och Danny Williams de enda som ej kan medverka pga skador. West Ham håller sig i mitten av tabellen. Detta gäller så väl hemma som bortaspel och i totalen. Vann senast med 4-2 hemma mot Burnley. Mycket tack vare brassen Felipe Anderson som stod för två av målen. Hade då liksom nu stora skadeproblem i truppen. Winston Reid, Jack Wilshere, Carlos Sanchez, Manuel Lanzini, Andriy Yarmolenko och Andy Carroll är alla skadade. Lagkapten Mark Noble är avstängd. Känns som att Huddersfield kan rida vidare på framgångs-vågen men vem ska göra mål hos The Terriers ?



Match 3

Leicester - Burnley 1

(TTT 10-0-0)

The Foxes orkade hålla fokus senast mot Cardiff trots känslomässig ceremoni innan matchen för Vichai Srivaddhanaprabha (tidigare ägaren som störtade med helikoptern). Vann med 1-0 i en match där båda lagen skapade många farliga chanser. Daniel Amartey och Matty James har fått sällskap på skadelistan av viktiga duon Harry Maguire och James Maddison som båda har fått knäproblem. Burnley trodde vi på förra veckan men då föll laget med 2-4 borta mot ett skadedrabbat West Ham. Målis Joe Hart har nu släppt in 13 mål på de tre senaste matcherna och fansen hoppas snart att Nick Pope ska få ordning på sin axel så han kan återta vantarna och förpassa Hart till bänken. Stephen Ward och Ben Gibson övriga som ej kommer till spel. Phil Bardsley & Jack Cork bör således kunna medverka efter skador. Sen test på James Tarkowski men lutar åt spel. Känns verkligen som att Burnley är i svacka och här kommer hemmaspelarna ge allt och lite till för att hedra Vichai. Etta.



Match 4

Newcastle - Bournemouth 2

(TTT 8-1-1)

Skatorna från norr tog senast säsongens första seger. Efter att ha sett matchen undrar man om det kommer någon mer vinst denna säsong. Var i vanlig ordning ruggigt svaga och målet man gjorde var en frispark som Ayoze Perez mer eller mindre fick i skallen och lyckades skarva in den i nättaket. Motståndarna Watford borde en normal dag ha gjort minst tre mål men var fruktansvärt ineffektiva och fick betala ett dyrt pris. Vi är fortfarande ytterst tveksamma till Newcastle som denna match ser ut att få klara sig utan Jamaal Lascelles, Jonjo Shelvey och Yoshinori Muto som ansluter till redan skadade duon Jamie Sterry och Florian Lejeune. Sjätteplacerade Bournemouth är så här långt Premier Leagues positiva överraskning. På bortaplan har man två raka med målskillnad 7-0. Watford och Fulham är det som varit värdar. Föll senast hemma mot Manchester United efter ha släppt in förlustbollen på övertid. Inga skador förutom att Joshua King är tveksam till start, har lite trubbel med en fot. Lustigt att åtta av tio tidningar tror på Newcastle här bara för att dom råkade vinna en match. Så lättlurade är inte vi och spikar The Cherries som avgör genom Callum Wilson?



Match 5

Southampton - Watford 2

(TTT 8-0-2)

Saints tillhör de minst målgörande lagen i ligan. Endast Huddersfield är sämre. Hade FEM raka matcher utan mål innan matchen senast mot Manchester City. Där slog Danny Ings till... på straff. Tyvärr räckte det inte på långa vägar då hela sex bollar trillade in bakom stackars Alex McCarthy in Southamptonkassen. Manager Mark Hughes sitter dock säkert enligt ledningen men vi vet att det kan svänga fort. Har sena tester på Wesley Hoedt och Mario Lemina. Watford gick på en mina senast då man föll mot Newcastle. Brände då mängder med chanser och tyvärr var det ringrostiga duon Gerard Deulofeu och Stefano Okaka (båda har varit skadade) som fick de bästa lägena. Ken Sema blev kvar på bänken och med facit i hand hade han nog kunnat öppna upp slottsporten. Backarna Daryl Janmaat och Sebastian Prödl skadade. Tom Cleverley har börjat träna med laget men matchform är långt bort. Anfallaren Troy Deeney bör vara åter här. Etienne Capoue får se matchen från sidlinjen då han är avstängd. Precis som för Newcastle är Southampton svaga framåt och vi har svårt att se Watford bränna två matcher i rad. Firma Sema/Deeney hoppar in och avgör tillställningen?



Match 6

Birmingham - Hull 1

(TTT 10-0-0)

Någon gång tar det slut och senast var det Birminghams tur att få sin förlustfria svit avslutad. 11 matcher slutade det på innan Derby kunde besegrad dem hemma med 3-1. Började dock bra med ett Lukas Jutkiewicz-mål redan efter 10 minuter. Här är det åter hemmaplan och där vet vi att laget och framför allt Jutkiewicz trivs som kängurun i Australien. Mittfältaren Gary Gardner kommer missa de två kommande matcherna. Är avstängd här och får ej spela mot ägarklubben Aston Villa i derbyt nästa omgång. Jacques Maghoma, David Davis och Isaac Vassell är ej tillgängliga pga skador. Hull har vi varit inne på har en för bra trupp för att ligga och såsa i botten. Nu verkar även spelarna ha fattat det och vunnit de två senaste mot Bolton och West Bromwich. Försvaret med Tommy Elphick i spetsen gör jobbet och framåt är Jarrod Bowen duktig, Kamil Grosicki en av de bästa i The Championship och Fraizer Campbell agerar som en måltjuv ska. Skador på James Weir, Stephen Kingsley, Angus MacDonald, Evandro, Jon Toral och Nouha Dicko. Om råd helgardera denna tillställning och hoppas på Hull-skräll till superlåga 13 % i skrivande stund.



Match 7

Blackburn - Rotherham 1

(TTT 10-0-0)

Åttondeplacerade Blackburn har varit svårslagna hemma men kryssade lite väl mycket i början av säsongen. Nu har man två raka vinster hemma på Ewood Park. Leeds besegrades med 2-1 och senast var det QPR som fick åka hem utan poäng sedan Bradley Dack avgjort på straff. Forest-lånet Ben Brereton var det som halkade på en QPR-fot och fick domarens sympati. Till dagens match är förstekeeper David Raya osäker men kanske kommer till spel med ansiktsmask. Annars får Jayson Leutwiler fortsätta i målet, gick ju bra senast då han höll nollan. Sen test även på Charlie Mulgrew. Duon Dominic Samuel och Ben Gladwin långtidsskadade. Mittfältaren Corry Evans tog sitt femte gula kort senast och är därmed avstängd här. Tidigare (?) bottenlaget Rotherham har stigande form. Efter fem kryss på sex matcher tog man senast en trepoängare mot Swansea. Spelmässigt var man underlägsna men målvakten Marek Rodak hade sin dag och i slutet av matchen fick man två straffar mer eller mindre till skänks av domaren. Ryan Manning satte båda även om Swansea-keepern Kristoffer Nordfeldt var där och tafsade på bollen båda gångerna. På bortaplan är Rotherham sämst i ligan och har endast fått ihop två ynka poäng. Okej skadeläge då bara Darren Potter och Sean Raggett är borta pga det. Will Vaulks är en viktig kugge i The Millers tyvärr är han avstängd här och missar matchen. Vi tror på Rovers här men om råd släng på krysset då bortalaget är ganska kryssbenägna.



Match 8

Bolton - Swansea 2

(TTT 0-0-10)

Bolton på 20e plats har både problem med form och målskytte, en kombination som inte är att rekommendera. Fem förluster på de sex senaste och endast ett mål på dessa sex. Känns inte som att spelarna jobbar tillsammans, mycket one man show på sina håll i laget. Manager Phil Parkinson (jo han tränar fortfarande laget, frågan är hur länge till) har mycket att jobba på. Hoppas på att ha Sammy Ameobi tillbaka efter skada. Om Ameobi kan medverka så bör han ta plats på topp tillsammans med Josh Magennis. Har förbättrat skadeläge då endast Jake Turner (reservmålis), Gary O'Neil och Stephen Ireland finns hos medicinska teamet. På Plats nio finner vi Swansea som slåss med dålig bortaform. Föll senast på två hårt dömda straffar när man var på besök i Rotherham. Hade 71% bollinnehav och borde så klart ha vunnit matchen men bortaspöket gav ej vika. Får här ny chans att jaga bort det, nu med Jefferson Montero och Wilfried Bony som båda har varit långtidsskadade. Även George Byers och Tom Carroll ska enligt uppgift vara redo för spel. Kyle Naughton är osäker till spel och troligen så får han tillsammans med Luciano Narsingh invänta senare matcher pga skada. Tvåan först här.



Match 9

Bristol City - Preston 1

(TTT 9-0-1)

Bristol City på tolfte plats föll senast mot Reading borta. Har i totalen 6-4-6, fördelat på 3-2-3 både hemma och borta. Knappt godkänt och inget resultat som gör att man i dagsläget fightas om play-off plats. Skulle må bra av en vinst här och manager Lee Johnson kan stuva om i startelvan. Nathan Baker, Jamie Paterson och Andreas Weimann är alla tänkbara alternativ. Har Frank Fielding, Bailey Wright, Eros Pisano och Korey Smith kvar på skadelistan. Jack Hunt och Hakeeb Adelakun tillbaka från skador och kan vara aktuella för spel. Callum O'Dowda har varit sjuk i veckan men har repat sig så pass att han ingår i truppen. Preston obesegrade i de sex senaste men ändå dansar laget på nedflyttningsstrecket. Anledning är till stor del det svaga bortaspelet. På åtta matcher utanför Deepdale har man endast tagit tre poäng. Dessa har dock kommit under de tre senaste matcherna då man kryssat mot Villa, Hull och senast mot Ipswich. Målvakten Chris Maxwell hade en av sina sämre dagar då han tajmade två utrusningar fel. Orsakade straff vid första och drog på sig rött kort vid andra. Då hade mittfältaren Paul Gallagher en bättre eftermiddag då han först satte en fin frispark och sedan tog plats mellan stolparna när Maxwell visades ut. Hann med att göra en finfin räddning. Får dock lämna över vantarna till Declan Rudd (andrekeepern) här. Lagets tredjemålvakt Michael Crowe dras med skada men kanske kan vakta bänken. Ryan Ledson, Calum Woods, Josh Harrop och Billy Bodin skadade. Har även sen test på Andrew Hughes som var tvungen att stå över senast. Vi ger Bristol en chans till och sätter ettan som första tecknet.



Match 10

Derby - Aston Villa 1

(TTT 10-0-0)

Hemmalaget bland de formstarkaste i ligan. Hemma på Pride Park har man 5-2-1. Vann senast mot Birmingham med 3-1 och ställs här åter mot en klubb från landets näst största stad. Får även denna gång klara sig utan Mason Mount som varit en av lagets bästa spelare så här långt. Martyn Waghorn är ny på skadelistan efter ha utgått tidigt i matchen mot Birmingham med skadekänning. Marcus Olsson, Craig Bryson, Joe Ledley och George Evans kompletterar skadelistan. Aston Villa har inte lyft under Dean Smith men tog en viktig seger senast då man vann mot Bolton med 2-0. Har förlorat sina tre senaste matcher på bortaplan. Alla dessa med uddamålet så det tyder ju på att man varit med i matcherna men inte haft kraft / tur att avgöra eller ens ta poäng. Kunskapen finns dock och här behöver man inte känna favorittrycket. Birkir Bjarnason missade matchen mot Bolton men är åter här. Harry McKirdy och Keinan Davis ej redo för spel än. Derby favoriter så klart men då det är jackpott så garderar vi upp med krysset som bara är streckat till 18%.



Match 11

Middlesbrough - Wigan 1

(TTT 10-0-0)

Boro har trubbel att producera framåt. Som tur är så håller försvaret hög klass och släpper sällan igenom några bollar. Resultatet blir då målsnålt och gärna kryss. 0-0 Rotherham, 1-1 Derby, 1-0 Palace (ligacupen) och senast 0-0 Stoke, där vi skämtsamt sa att det var Tony Pulis mot Tony Pulis och efter 0-0 så kändes det citatet inte helt fel. Visst fanns det chanser att avgöra för Boro men framför allt Jordan Hugill missade det mesta. Även inhopparen Lewis Wing hade en bra chans men brände. Britt Assombalonga fanns på bänken men medverkade ej i matchen. Återstår att se om han är redo här. Ryan Shotton och Sam McQueen har problem med knäna och missar matchen. Daniel Ayala åter efter avstängning. Lär troligen peta Danny Batth som ersatte senast. Wigan har sex raka nederlag på resande fot. Föll även hemma senast då Leeds stod för motståndet. Har fortfarande en hemsk skadelista med flera offensiva pjäser borta. Gavin Massey, Will Grigg, Michael Jacobs, Nick Powell, Cheyenne Dunkley och Gary Roberts dras alla med skador. Som om det inte vore nog så tog Sam Morsy sitt femte gula kort för säsongen senast och är avstängd. Känns inte som att Wigan kan hota här utan det är upp till Middlesbrough om man vill ha en eller tre poäng in på kontot.



Match 12

Norwich - Millwall 1

(TTT 10-0-0)

Norwich har verkligen prickat formen. Fyra raka segrar och delar ledningen i The Championship med Sheffield U och Leeds. Krossade Sheffield W senast trots att Mario Vrancic missade straff redan efter sex minuter. Bosniern vek dock inte ned sig utan höll huvudet högt och var lysande i andra halvlek och stod för fina framspelningar i 4-0 segern. Finländaren Teemu Pukki stod för två av målen och toppar den interna skytteligan. Till denna match får han åter anfallspartnern Jordan Rhodes som ej fick spela senast då han är på lån från Wednesday. Sen test på Todd Cantwell som missat de två senaste med skada. Grant Hanley åter i träning men osäkert om det blir match här. Ivo Pinto, Kenny McLean, Louis Thompson, Matt Jarvis och Carlton Morris hos läkarteamet med skadebekymmer. Millwall föll senast som väntat mot Brentford och visade än en gång att man är ett svagt bortalag. På det hela taget så har man endast två pinnar på åtta bortakamper. Inga skador i truppen då även Jed Wallace är redo för spel efter att ha hoppat in senast. The Championship är en lurig serie men visst ska Norwich plocka hem den här matchen och spikas.



Match 13

Nottingham - Stoke X

(TTT 9-1-0)

Forest har fortsatt fin form och är nu uppe på play-off plats efter förra helgens 1-0 seger över Sheffield United. Måltjuven Lewis Grabban (som gör mål var han än spelar) satte matchens enda mål. Har nu gjort nio mål på femton matcher och närmar sig skytteligatoppen med stormsteg. Anfallskollegorna Daryl Murphy och Al Arabi Soudani dras med sjukdom resp skada och ser inte ut att kunna medverka den här matchen heller. Juan Fuentes, Danny Fox och Sam Byram även de på skadelistan. Får åter hårdförde mittfältaren Jack Colback efter avstängning. Claudio Yacob som ersatte Colback mot United hoppas få behålla sin plats. Stoke är inte kass på bortagräs. Åtta matcher spelade, 2-4-2 på dessa. Förlusterna har kommit mot Leeds och WBA. På senare tid har man slagit både Norwich och Bristol City på deras hemmaplaner. Ibrahim Afellay och Tom Ince saknas pga skador. Får dock åter Erik Pieters och Mame Biram Diouf som repat sig efter sina skador. Blir inte så jätteförvånad om Stoke kan få med sig en pinne från Sherwoodskogen.


Stryktipset (64-Raders, Tips-SM)

1. Crystal Palace - Tottenham X2
2. Huddersfield - West Ham X
3. Leicester - Burnley 1
4. Newcastle - Bournemouth 2
5. Southampton - Watford 2
6. Birmingham - Hull 1 2
7. Blackburn - Rotherham 1X
8. Bolton - Swansea 2
9. Bristol City - Preston 1
10. Derby - Aston Villa 1 2
11. Middlesbrough - Wigan 1X
12. Norwich - Millwall 1
13. Nottingham - Stoke 1X

Lycka till med raderna och Tips-SM.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto