Stryktips 17/11

Publicerad på 17 Nov 2018 - 03:41

Aston

Aston

Jan Wickberg

17 Nov 2018 - 03:41

Landslagsuppehåll innebär att vi får sju matcher från engelska League 1 på stryktipskupong denna vecka. Match 1 till 6 är dock hämtade från Nations League, en turnering som det råder delade meningar om. Vissa tycker att det ger mycket med matcher som gäller något medan andra anser det mest vara en risk för duktiga spelare att återvända till klubblagen med skador. Tips-SM är inne på den femte veckan och den som har tänkt att blanda sig i striden om finalplats bör nog sätta 13 rätt här. Ledande duon Jan Bergkvist och Birgitta Isaksson har samlat ihop 34 poäng på de första fyra omgångarna trots 12 rätt som bästa resultat, så än finns det hopp för oss som ligger en bit bakom. Nu tar vi oss igenom veckans kupong och omgång fem.



Match 1

Turkiet - Sverige X

(TTT 10-0-0)

Hemmalaget har en vinst och två förluster på sina tre spelade matcher i Nations League, Liga B, Grupp 2. Segern kom efter sen vändning borta mot Sverige där Emre Akbaka satte bollen i nät i minut 88 och 92. Denna match kan han inte avgöra då Galatasaray-mittfältaren är skadad. Hakan Calhanoglu och Cenk Tosun får då bära det tunga lasset framåt, då inte heller Umut Bulut finns med i truppen. Sverige har bara spelat två matcher i Nations League och fixade senast en pinne borta mot Ryssland i Kaliningrad. Saknas gör Pontus Jansson, Sam Larsson, Emil Forsberg och Sebastian Andersson. Tillbaka i blågult är Jakob Johansson efter skada. Mattias Svanberg gör debut om han får speltid. Lutar åt en målsnål historia som mycket väl kan sluta på samma sätt som när Sverige mötte Ryssland.



Match 2

Italien - Portugal 2

(TTT 9-0-1)

Liga A, Grupp 3 är det som gäller för dessa båda lag. Italien har 1-1-1 på sina tre matcher. Tight defensiv men svaga framåt kan vi avläsa på målskillnaden 2-2. Då ska vi även veta att hemma mot Polen (tredje laget i gruppen) så kom målet på en straff och senast borta mot Polen så avgjorde vänsterbacken Cristiano Biraghi på övertid efter en hörna. Dominerade dock matchen rejält (bland annat två skott i ribban) så segern var rättvis. Förbundskapten Roberto Mancini har med flera nya namn i truppen som Alessio Cragno (mv, Cagliari), Stefano Sensi (m, Sassulo), Sandro Tonali (m, Brescia), Leonardo Pavoletti (Cagliari) och Vincezno Grifo (Hoffenheim) som alla är debutanter i landslaget. Tyvärr är Monacos Pietro Pellegri (född 2001) skadad och kan ej medverka. Juventus-anfallaren Federico Bernardeschi var uttagen i truppen med skadade sig på träning. Portugal har vunnit sina två Nations League-matcher mot Italien hemma (1-0) och Polen borta (3-2). I Cristiano Ronaldos frånvaro så är det Silva, Silva och Silva på topp för Fernando Santos manskap. Bästa målmässigt av Silva-killarna har Andre Silva varit så här långt. Rafa Silva väntar fortfarande på första landslagsmålet medan Bernardo Silva mycket väl kan göra sitt fjärde landslagsmål här. Adrien Silva ej uttagen denna gång liksom åldermannen Ricardo Quaresma. Hemmaplan ger viss fördel men Portugals lag känns starkare och går för att avgöra gruppen här.



Match 3

Albanien - Skottland X

(TTT 7-0-3)

Albanien brukar göra bra i från sig hemma och håller oftast ned siffrorna även mot bättre motstånd. Inledde Nations League med 1-0 mot Israel. Har efter det åkt på två bortaförluster mot Skottland (0-2) och Israel (0-2). Måste gå för seger här för att hoppet om gruppvinst ska leva kvar. Förbundskapten Christian Panucci har med fyra debutanter i truppen. Albion Ademi som valde Albanien före födelselandet Finland är en av dem. Malmö FFs Egzon Binaku (valde Albanien före Sverige) är också rätt färsk i sammanhangen med har hunnit göra 4 landskamper. Ex-Kalmar FF keepern Etrit Berisha trygg sista utpost som har uppbackning av Thomas Strakosha och debutanten Elhan Kastrati. Problemet blir troligen målskyttet här då Odise Roshi, Sokol Cikalleshi och Armando Sadiku alla är skadade. Även rutinerade backen Ermir Lenjani (3 mål på 28 matcher) saknas. Elseid Hysaj är avstängd. Skottland har en vinst (Albanien hemma 2-0) och en förlust (Israel borta 1-2) på sina två matcher. Fick John Souttar utvisad mot Israel och här är Heartsspelaren avstängd. Kieran Tierney som gjorde självmål i samma match saknas också liksom Charlie Mulgrew som satte Skottlands mål på straff. John McGinn, Kevin McDonald, Tom Cairney, Rob Snodgrass, Steven Naismith och Leigh Griffiths är andra spelare förbundskapten Alex McLeish gärna sett i truppen men som är skadade. Tror på jämn kamp och krysset ligger nära till hands för de skadedrabbade lagen.



Match 4

Azerbajdzjan - Färöarna 1

(TTT 10-0-0)

Hemmalaget fortfarande obesegrade efter fyra matcher i Liga D, Grupp 3. Tyvärr för Gurban Gurbanovs mannar har tre av dessa fyra slutat med kryss. Hemma mot Kosovo, borta mot Malta och även hemma mot Malta. Enda vinsten kom borta mot dagens motståndare. Några av de rutinerade pjäserna ej med denna gång. Ruslan Abisov, Javid Huseynov och Rauf Aliyev har lämnat plats åt debutanterna Emil Balayev (som förvisso är målvakt men likväl noll landskamper på kontot), Shahriyar Aliyev och Mirabdulla Abbasov. Brassen Richard Oliveira och Dimitrij Nazarov håller bra klass och bör kunna avgöra här. Färöarna halvskrällde i premiären när Malta besegrades med 3-1. Efter det förluster mot Kosovo borta och Azerbajdzjan hemma. Fixade senast 1-1 hemma mot Kosovo och håller Malta bakom sig i tabellen. Kryllar inte direkt av storspelare i laget så när Joan Simun Edmundsson är skadad så är det ett megaavbräck. Blir åter att hoppas på att Gunnar Nielsen i kassen ska ha sin dag och hålla nollan. Nielsen har tidigare i karriären harvat runt på de brittiska öarna (gjorde faktiskt en match för självaste Manchester City) men står nu i FH på Island. Tyvärr för Gunnar och hans lagkamrater tror vi ej de räcker till här.



Match 5

Rumänien - Litauen 1

(TTT 10-0-0)

För Rumäniens del är det Lex-Azer (se matchen ovan). Fyra matcher, men tre av dem krysshistorier. Montenegro hemma, Serbien borta och Serbien hemma. Det är inga jättedåliga resultat men om man vill vinna gruppen så behövs det vinster. Tog sin enda seger så här långt efter vinstmål långt in på övertid mot Litauen borta. Hade 1-0 fram till sista minuten då Litauen kvitterade men på övertid lyckades inhopparen Alexandru Maxim avgöra fighten. Precis som merparten av fotbollseuropa (känns det som) har laget svårt att göra mål. En som visst hur man gjorde mål var Gheorghe Hagi. Till denna match är sonen Ianis Hagi uttagen, får se om han kan leva upp till namnet. Leicesters Alex Pascanu är den andre debutanten i Cosmin Contras bygge. Frånvarolistan består av Razvan Marin och Gabriel Tamas som är avstängda samt skadade spelarna Mihai Pintilii, Vlad Chiriches, Eric Bicfalvi, Constantin Budescu, Andrei Ivan och Florian Andone. Litauen bland de bästa i Europa men då handlar det om en orange boll som ska kastas i korg. När det gäller att sparka på bollen är man inte mycket att hurra över. Vann en match (vänskaps) mot Sri Lanka i juli men i Nations League har det blivit fyra raka nederlag. Dragit på sig fyra straffar på fyra matcher och det gör ju inte saken lättare. Har svårt att få fram nya spelare som håller landslagsklass och endast en debutant i truppen (Domantas Simkus). Får hoppas på Ernestas Setkus i målet kan fixa en pinne åt laget, men bör vara en etta här.



Match 6

Malta - Kosovo 2

(TTT 0-0-10)

Botten mot toppen i Liga D, grupp 3. Malta har kryssat i båda sina matcher mot Azerbajdzjan och förlorat med 1-3 mot både Kosovo och Färöarna på resande fot. Senast laget vann var mot Ukraina för ett och ett halvt år sedan. Har inget jätteurval av spelare så det är samma gamla killar som kör på år ut och år in. Andrew Hogg i målet och Michael Mifsud (tillbaka från avstängning) framåt är så klart nyckelspelarna. Anfallspartnern till Mifsud, Andre Schembri lägger ned landslagskarriären efter de avslutande Nations League matcherna. En annan 32-åring Ryan Fenech kommer säkert fortsätta men till denna match är han ej uttagen. Steve Borg & Andrei Agius avstängda. Kosovo toppar gruppen med åtta poäng efter fyra matcher. Hemmavinster mot Malta och Färöarna. Kryssat borta mot lilla Färöarna och Azerbajdzjan. Saknar här några viktiga spelare i skadade trion Bernard Berisha, Bersant Celina och Elba Rashani. En som har fina minnen från tidigare möte med Malta är Benjamin Kololli som gjorde sina två första landslagsmål när lagen senast möttes. Har Atdhe Nuhiu avstängd. Tvåan först.



Match 7

Accrington - Barnsley 1

(TTT 4-2-4)

Accrington Stanley är ett av ligans bästa hemmalag. 3-4-1. Hade tre raka vinster innan man senast stötte på serieledande Portsmouth (ligans bästa bortalag) och klarade kryss. Fixade även kryss mot formstarka Coventry på bortagräs så formen är finfin hos John Colemans mannar. Sen test på kapten Seamus Conneely som varit skadad (dock gjort två 90 minutare med reservlaget). Även Offrande Zanzala dras med småskada och är lite osäker men kan troligen medverka. Harvey Rodgers och Andy Mangan ej tillgängliga. Barnsley på fjärde plats kommer till Crown Ground med två raka 1-0 i ligan. Har dock spelat tre matcher efter det. Två i EFL Trophy och en i FA cupen. Vidare i båda även om Adam Jackson höll på ställa till det senast då han tog ett rött kort med kvarten kvar. Får medverka här dock. En som inte medverkar är målis Adam Davies som ska lira landskamp med Wales. Troligen missar även andrekeeper Jack Walton matchen då han dras med knäproblem. Unge Jake Greatorex kan alltså få stå. Kenny Dougall är skadad och medverkar ej. Vi litar på hemmalaget och kör ettan.



Match 8

Burton - Coventry X

(TTT 6-1-3)

Mittlaget Burton har gått långt i ligacupen och har säkert fokus på den samt att hänga kvar i League 1. Ute ur FA-cupen och EFL Trophy efter de senaste matcherna. I ligan vann man senast då Walsall besegrades på bortaplan. Saknar landslagsmän i form av Dimitar Evtimov (Bulgarien) och Liam Boyce (Nordirland). Finns dock alternativ, Stephen Bywater är minst sagt rutinerad målvakt (37 år) och fullgod ersättare till Evtimov. Framåt lite värre då Devante Cole och Marvin Sordell dras med småskador. John Brayford, Kyle McFadzean, Ben Fox och Ben Turner är också på skadelistan för Albion. Coventry är bland de formstarkaste i ligan. Hade fem raka innan man kryssade mot Accrington senast. Trillade ur FA-cupen mot Walsall och ser inte ljust ut i EFL Trophy efter 0-2 mot Cheltenham. Men det är så klart ligan som är prio nummer ett. Saknar Max Biamou, Jack Grimmer, Brandon Mason och Dujon Sterling. Ska även testa Tom Davies sent. Svårlöst match som om möjligt bör helgarderas.



Match 9

Doncaster - AFC Wimbledon 2

(TTT 10-0-0)

Tre raka förluster för Doncaster som stött på tufft motstånd i de senaste matcherna. Sunderland, Coventry och Charlton. Att formen inte är vad den ska vara märkte vi även i FA-cupen där man bara fick 2-2 mot Chorley och föll även i EFL Trophy mot Notts Co. Har tagit in Shaun Cummings på korttidskontrakt för att täcka upp för skadade Joe Wright. Offensive Tommy Rowe också på skadelistan. Skyttekungen John Marquis har nio mål på sjutton matcher, godkänt men lite mer att önska. Näst sist i ligan är Wimbledon. Förlorat 12 av 17 matcher och bara gjort 11 mål på dessa matcher. Har sju raka förluster i ligan. Bättre har det gått i EFL Trohpy och FA-Cupen. Vinst mot Stevenage och Haringey. Kan dessa vinster smita av sig på ligaspelet? Simon Bessey har tagit över efter sparkade Neal Ardley. Har åter Rodney McDonald, William Nightingale och Andy Barcham till denna match. Tyler Garrett och James Hanson saknas fortfarande pga skador. Chanstvåa på ett pånyttfött Wimbledon.



Match 10

Luton - Plymouth 1

(TTT 10-0-0)

Ligans bästa hemmalag mot ligans sämsta bortalag. Luton fick bara oavgjort senast i ligan mot Rochdale. Fick spela sista kvarten med en man mindre sedan Danny Hylton tagit rött kort. Innan dess fem segrar på sex matcher. Vidare i FA-cupen efter 2-0 mot Wycombe. I EFL Trophy leder man sin grupp trots förlust senast mot Peterborough. Har Marek Stech, Andrew Shinnie och Dan Potts i speldugligt skick. Långtidsskadade Luke Berry medverkar av förklarliga skäl ej. Plymouth trea från slutet har tio raka (alla turneringar inräknade) utan kryss. Kändes på gång efter 3-1 hemma mot Gillingham och 4-1 borta mot Scunthorpe men efter det förluster mot Chelsea U-21 med 0-5 i EFL Trophy och 0-2 mot Sunderland i ligan. Dock vidare i FA-cupen via 1-0 mot Stevenage. Kan glömma avancemang i EFL efter 0-2 mot Newport. Hoppas ha Jamie Ness och Ryan Taylor redo för match här. Scott Wootoon, Gary Sawyer och Joe Riley skadade. Vi spikar Luton.



Match 11

Oxford - Gillingham 2

(TTT 10-0-0)

Oxford inledde säsong på ett uselt sätt med fyra raka förluster. Tog sedan några ströpoäng i matcher där motståndarna drog på sig röda kort. Sedan sex matcher till utan vinst. Har nu fem raka i ligan utan förlust och även seger i EFL Trophy. Hade gärna sett avancemang i FA-cupen mot Forest Green men kryssade och nu väntar omspel. Har här en diger frånvarolista. Jamie Mackie är avstängd, Aaron Heap (Nordirland U-19) och Gavin Whyte (Nordirland) landskampar. Shandon Baptiste, Tsun Dai, Jon Obika, Rob Hall och Samir Carruthers är långtidsskadade. Luke Garbutt, Tony McMahon, Josh Ruffles, Marcus Browne och Ricky Holmes dras även de med skador och missar i värsta fall matchen. Gillingham på sjuttonde plats har spelat fem raka hemmamatcher. Tre i ligan och en var sin i EFL Trophy och FA-cupen. Resultatet på dem. Två vinster och en torsk i ligan. Kryss i FA-cupen och vinst i EFL. Får klara sig utan Josh Parker som landskampar för Antigua-Barbuda. Fanns hopp om att Callum Reilly skulle kunna medverka här men lutar åt att han står över även denna gång. Tror Tom Evans & Elliott List överlistar hemmalaget och skjuter tre poäng till The Gills.



Match 12

Shrewsbury - Rochdale X

(TTT 9-1-0)

Shrewsbury fullt dugliga på hemmagräs. 3-3-2 på de åtta spelade. Har så sakta börjat få fart på målskyttet. För manager John Askey kom det dock för sent. Askey fick lämna tränaruppdraget tidigare i veckan. Danny Coyne (målvaktstränare) styr laget tillfälligt. Får åter anfallaren Shaun Whalley här. Backen Luke Waterfall har varit målfarlig på slutet och gjort tre mål på de tre senaste ligamatcherna. Bara 1-1 i FA-cupen mot Salford och omspel att vänta. I EFL toppar man sin grupp efter 2-1 borta mot Crewe. 16e placerade Rochdale har varit bättre på resande fot än hemmaplan. Lyckades dock krångla sig vidare i FA-cupen hemma mot Gateshead. Har flera anfallare som underpresterar. Ian Henderson gör dock jobbet och är still going strong. Olly Rathbone och Connor Randall är skadad och Daniel Adshead är på landslagsuppdrag för England u-18. Vi kör på kryss som u-tips här men garderar upp med ettan.



Match 13

Southend - Blackpool X

(TTT 7-1-2)

Mitt i League 1 finner vi Southend som har 23 poäng på 17 matcher. Endast spelat två kryssmatcher. Formen är inte den bästa med tre förluster i ligan på de fyra senast. Har dock mött bra lag som Coventry, Sunderland och Barnsley. Har omspel att vänta i FA-cupen efter 1-1 mot Crawley. Besegrade i torsdags Southamptons U-21 lag med 3-0 i EFL. Har en del bra gubbar i truppen som Michael Kightly, Harry Bunn och målvakten Mark Oxley. Tyvärr dras laget med skador på flera spelare. Ben Coker, Lewis Gard, Harry Lennon, Luke Hyam, Sam Barratt och Tom Hopper är alla hos medicinska teamet för behandling. Tabellnian Blackpool är svårslagna på bortaplan. 2-4-1 är bortafacit. Kommer med bra självförtroende efter ha vänt en negativ trend genom 1-0 Gillingham i ligan, 3-2 Exeter i FA-cupen och senast 3-2 mot Accrington i EFL. Joe Dodoo tre mål på de två senaste och Rangers-lånet hoppas få behålla platsen även när det vankas ligaspel. Det är hårt om platserna i Pools anfall med namn som Mark Cullen, Armand Gnanduillet och Nathan Delfouneso. Skador på Max Clayton, Jordan Thompson och Jimmy Ryan stör. Chansar bort favoritettan här.


STRYKTIPSET (64-raders, Tips-SM)

1. Turkiet - Sverige X
2. Italien - Portugal X2
3. Albanien - Skottland X
4. Azerbajdzjan - Färöarna 1
5. Rumänien - Litauen 1X
6. Malta - Kosovo X2
7. Accrington - Barnsley 1
8. Burton - Coventry X2
9. Doncaster - Wimbledon 2
10. Luton - Plymouth 1
11. Oxford - Gillingham 2
12. Shrewsbury - Rochdale 1X
13. Southend - Blackpool X2

Lycka till med raderna & Tips-SM

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto