Stryktips 20/10 Tips-SM

Publicerad på 20 Okt 2018 - 03:24

Aston

Aston

Jan Wickberg

20 Okt 2018 - 03:24

Förra veckan var det många som hade de flesta tecknen rätt på kupong med ett undantag. Armeniens förlust hemma mot Gibraltar var en rejäl rensare och när alla matcher var färdigspelade så återstod endast 42 kuponger med alla rätt. Ingen utdelning på tio rätt ger oss en fin jackpot på tio miljoner denna vecka. Som om det inte vore morot nog så drar även Tips-SM igång denna helg. I vanlig ordning är det under sex veckor som man tippar ett 64-raders system (6 halvgarderingar tex 1X eller X2). All info hur man går till väga för att delta och ta sig hela vägen till den stora finalen i Stockholm finns på svenskaspel.se. Nedan finner ni nyttig info om alla matcherna och självklart går vi igenom form, skadeläge och annat som är värt att veta innan ni bestämmer er hur tecknen ska placeras. Även hur undertecknad tippar denna premiäromgång av Tips-SM finns längst ned i inlägget. Nu kör vi !



Match 1

Bournemouth - Southampton 1

(TTT 10-0-0)

Hemmastarka Bournemouth har 3-1-0 på sina fyra matcher på Vitality Stadium. Ännu ej mött något av topplagen. Vann senast borta mot Watford med hela 4-0 efter bland annat två mål av norske stjärnan Joshua King. Till denna match är King osäker till spel då han fick problem med en ankel efter landskamperna mot Slovenien & Bulgarien. Skotten Ryan Fraser spelade inga landskamper då han dras med en småskada som inte vill ge med sig. Kommer precis som King testas sent här. Yttern Charlie Daniels hoppas man är tillbaka här efter sin skada. Southampton tio placeringar sämre än The Cherries har inte glänst på bortaplan. Tre förluster och en vinst. Hade tuffa matcher innan uppehållet med Liverpool borta, Wolves borta och Chelsea hemma. Facit blev noll poäng, noll mål framåt och åtta mål i baken. Manager Mark Hughes räkna med att alla spelare ska kunna medverka. Målis Alex McCarthy stod över Englands landskamper pga skada men bör vara fit här. U-ettan tippas men den orolige inväntar startelvorna och ser om King kan medverka.



Match 2

Cardiff - Fulham X

(TTT 7-1-2)

Nykomlingsmöte mellan två lag som inte fått någon bra start på Premier League-äventyret. Cardiff har verkligen fått känna på att det är bra mycket tuffare att vinna matcher i högsta divisionen. Faktum är att laget ännu inte tagit någon trepoängare. De enda poängen man plockat var genom två 0-0 matcher i början av säsongen. Fem raka förluster innan uppehållet. Var dock inga lätta motståndare man hade. Mot Arsenal, Chelsea, Man City och Tottenham var det ingen som förväntade sig poäng. Burnley hemma hade man gärna sett första trean komma men även där blev det förlust. Var rätt bra i matchen senast mot Tottenham men när Joe Ralls drog på sig rött var det rullgardin. I denna match är den offensive mittfältaren avstängd. Har även problem med ett knä. Lee Peltier, Nathaniel Mendez-Laing och Danny Ward övriga på skadelistan. Andrekeepern Alex Smithies är åter och inleder på bänken där även Aron Gunnarsson lär inleda efter blivit kvitt sin långvariga knäskada. Fulham precis ovanför nedflyttningsstrecket har också haft en jobbig start på säsongen. 1-2-5 på de inledande åtta matcherna. På bortaplan är man ännu segerlösa. Målvakten Marcus Bettinelli släppte in åtta bollar i de två senaste innan landslagsvilan. Har sen test på Timothy Fosu-Mensah medan Joe Bryan och viktige playmakern Tom Cairney missar matchen pga skador. Känns som att krysset kan ligga bra till här då det är risk att lagen blir försiktiga och mer rädda att förlora än våga gå för vinst.

Tips: Att få kort i matchen Stefan Johansen @ 5,50 - bet365 - Stor risk att det blir mittfältskrig i denna match och flera tuffa dueller är att vänta. Norrmannen Stefan Johansen är en lite småful och elak spelare som gärna delar ut tjuvsmällar och ofta försöker provocera motspelarna. Har rutin från skotska ligan och The Championship, två serier där det smäller till höger och vänster. Tog 12 gula kort på 48 matcher förra säsongen. Denna säsong endast en ostskiva så här långt men det lär komma fler. Inte alls omöjligt att han redan här dubblar sin skörd efter en tuff satsning mot Cardiffs dito Aron Gunnarsson?



Match 3

Newcastle - Brighton 2

(TTT 10-0-0)

Hemmalaget är ett av tre lag i serien som fortfarande är utan seger. Var dock nära en vinst senast då man gjorde två snabba mål på Manchester United. Höll sedan den ledningen länge men när domaren blåste av matchen så stod det 3-2 på tavlan. Tyvärr för skatorna så var det bortaplan och ännu en sur förlust inkasserades. Manager Rafael Benitez vågade inte spela Callum Roberts på topp men skickade in Yoshinori Muto som ensam spets. Det får väl anses som lyckat då japanen satte en boll i nät. Bör således få fortsatt förtroende om inte Salomon Rondon kan medverka. Florian Lejuene & Ciaran Clark kommer inte medverka då de är skadade men Paul Dummett ska enligt rapporter vara redo för spel. Brighton som vanligt svåra att möta på deras hemmaarena men när fiskmåsarna är ute och flyger blir det ofta kraschlandning. Inte lätt att vinna matcher när man inte gör mål. Watford, Liverpool och Manchester City har alla nollat Brighton. Mot Southampton lyckades man göra mål och då blev man belönade med en poäng. Vann innan uppehållet hemma mot West Ham med 1-0 och får hoppas att kunna upprepa bedriften här trots att det är bortamatch. Hoppas ha kvartetten Mathew Ryan, Gaetan Bong, Dale Stephens och Pascal Gross skadefria här. Samtliga ska testas sent. Nederländaren Davy Pröpper skadad och kan ej medverka. Vi kör på en chanstvåa som u-tips. Så stor skillnad är det inte mellan lagen och nån match under säsongen ska väl Brighton vinna på bortaplan.



Match 4

West Ham - Tottenham 2

(TTT 0-1-9)

Huvudstadsmöte när Tottenham gästar West Ham på London Stadium. Hammers har fina minnen från senaste man spelade hemma, 3-1 mot Manchester United. Innan dess hela 8-0 i ligacupen mot Macclesfield så visst finns det fina målskyttar i truppen. Tyvärr för manager Manuel Pellegrini är frånvarolistan bland de längsta i Premier League. Winston Reid, Carlos Sanchez, Manuel Lanzini, Jack Wilshere och Andy Carroll är alla skadade. Arthur Masuaku och Robert Snodgrass dras med småskador och är även de osäkra till spel. Javier Hernandez har åkt på körtel-feber och bara träna lite grann med laget under veckan. Tveksamt om han hinner komma i matchform. Tottenham har vunnit fyra av fem bortamatcher. Hade vissa problem senast då man spelade hemma mot Cardiff. Får till denna match åter Mousa Dembele och Christian Eriksen efter skador. Danny Rose, Jan Vertonghen, Dele Alli och Vincent Janssen är alla skadade. Tvåan först men om råd gardera upp med X.



Match 5

Wolverhampton - Watford 1

(TTT 10-0-0)

Till skillnad från uppflyttningskollegorna Fulham och Cardiff har Wolves visat att de är värda platsen i Premier League. På de inledande åtta matcherna har laget 4-3-1 och försvaret håller hög klass. Det enda man kan önska är att laget gjorde lite fler mål men det kommer säkert senare under säsongen. Prio just nu är att hålla försvarslinjen och sätta de chanser som dyker upp. Mot Saints hade man sex på mål och satte två mål och senast mot Palace två på mål och satte ett. Att spekulera i hur Wolves kommer starta känns bortkastat då manager Nuno Espirito Santo kört samma startelva i samtliga matcher och inte kommer ändra förens han måste (skador / avstängningar). Watford hade det kämpigt före uppehållet. Den fina formen som man inledde säsongen med var som bortblåst och sista matchen innan vilan blev det hela 0-4 hemma mot Bournemouth. Backen Christian Kabasele tog sitt andra röda kort på tre matcher (första kom i ligacupen mot Tottenham) och är avstängd här. Behöver dock inte känna sig ensam på botbänken då backkollegan Jose Holebas gör honom sällskap. När det gäller skadeläget hos The Hornets så ska Nathaniel Chalobah och Marc Navarro testas sent. Daryl Janmaat, Tom Cleverley och Stefano Okaka kör alla rehab.



Match 6

Aston Villa - Swansea 1

(TTT 10-0-0)

Ingen Bredan Rodgers eller Thierry Henry utan det blev Dean Smith som fick förtroende som ny manager för Aston Villa. Vi vet alla vad Smith gjort med Brentford så det känns som ett bra val för Birmingham-klubben. Som assistent får han John Terry som tidigare spelade med klubben efter tiden i Chelsea. Nya tränarduon har goda förutsättningar inför första matchen då nyckelförsvararen James Chester är åter efter avstängning och anfallaren Scott Hogan kan ta plats på bänken efter blivit skadefri under vilan. Harry McKirdy, Mile Jedinak och Keinan Davis kvar på skadelistan. Elfteplacerade Swansea har två poäng fler än Villa. Har spelat snålt på resande fot och blivit nollande i fyra av sex bortakamper. Föll senast innan uppehållet med 2-3 hemma mot Ipswich. Både fick och gav då självmål så känns som att målskyttet fortfarande inte är pålitligt. Saknar offensiva pjäser i Wilfied Bony (tillbaka i träning men ej redo för match) och Jefferson Montero. Hemmalaget får gälla som favorit här. Tänder Smith det sovande lejonet?



Match 7

Brentford - Bristol City 1

(TTT 10-0-0)

Givetvis tungt för tabellsjuan Brentford att tappa duktige managern Dean Smith så tidigt in på säsongen. Nu får dansken Thomas Frank en ärlig chans att visa att han duger som huvudtränare. Första uppgiften blir Bristol City hemma. Formen var innan uppehållet inte super. En förlust och fyra kryss på de fem senaste i ligan och dessutom uttåg ur ligacupen. En som dock har form är anfallaren Neal Maupay som svarat för tio mål på tio matcher så här långt. Har dessvärre inte bara sinne för mål utan även hårt (fult) spel och har redan varit avstängd under säsongen. Brukar vara tuffa matcher när The Bees spelar och i de tre senaste har det delats ut rött kort (en gång för Brentford och två gånger för motståndarna). Skador på Rico Hendy, Chris Mepham och nordborna Emiliano Marcondes & Marcus Forss. Hur man än vrider och vänder på Bristol Citys resultat så här långt så är det lika. Ska förklara hur jag menar. Hemma har laget 2-2-2 och 8-7 i målskillnad på sex matcher. På bortaplan har laget 2-2-2 och 8-7 i målskillnad på sex matcher. Så vi kan konstatera att det inte är hemma eller bortaplan som är avgörande för The Robins. I stället hänger det på form, om man är i bra slag så tar man poäng oavsett arena. Samma visa om man är ur slag då spelare det ingen roll om man har hemma eller bortafight. Innan landslagsuppehållet var formen ej på topp och då föll man i tre matcher och kryssade i två. Gäller och hitta tillbaka till sensommar formen här. Har Niki Mäenpää skadad och Frank Fielding har drabbats av hjärnhinneinflammation så unge Max O'Leary får vakta buren. Eros Pisano, Tomas Kalas, Mohamed Eisa, Bailey Wright, Korey Smith och Hakeeb Adelakun. Även sen test på Callum O'Dowda som har / haft hjärnskakning. Svår match för bortalaget men är inte helt chanslösa här.



Match 8

Ipswich - Queens Park Rangers X

(TTT 8-1-1)

Ipswich lämnade senast över jumboplatsen till Hull då man besegrade Swansea med 3-2 på bortaplan. Det var The Tractor Boys första vinst den här säsongen. Anfallarna känns fortfarande iskalla då Peterborough-förvärvet mittfältaren Gwion Edwards är bäste målskytt med tre mål. Ellis Harrison och Jonathan Walters är fortfarande skadade och då kryllar det inte av alternativ i anfallsväg. Teddy Bishop, Emyr Huws och Tom Adeyemi står även de uppskrivna på skadelistan. Luke Chambers har varit krasslig i veckan men repat sig och bör kunna medverka. Trevoh Chalobah som avgjorde senast var tveksam till spel tidigare under veckan men ska enligt manager Paul Hirst kunna spela här. QPR på artonde plats har även de trubbel med att göra mål. Endast nio mål på tolv matcher. Förstår inte riktigt hur manager Steven McClaren tänker när han inte startar med inlånade Tomer Hemed som är den klart giftigaste i truppen. Darnell Furlong närmar sig comeback men återstår att se om det blir redan här. Jake Bidwell, Olamide Shodipo och Jordan Cousins skadade. Svårtippad match där det är knivigt att hitta värde. Om möjligt helgardera. Den våghalsige kör på spikkryss då Ipswich har kryssat i fem av sex hemmamatcher.



Match 9

Stoke - Birmingham X

(TTT 10-0-0)

Stoke har precis som Aston Villa underpresterat i inledningen och ligger på en 14e plats med 4-4-4 på 12 spelade matcher. Formen innan uppehållet var stigande med kryss, vinst, vinst på de tre senaste. Fick senast hjälp av ett självmål borta mot Norwich. Annars är det Tom Ince som varit en avgörande faktor till framgången. Knäskadade duon Ibrahim Afellay och Sam Clucas ej redo för spel än. Mame Biram Diouf närmar sig spel men även för senegalesen kommer den här matchen för tidigt. Gamla skottarna Darren Fletcher och Charlie Adam får knappt nån speltid alls och det är inte konstigt då de passerat zenit för ett antal år sedan. Birmingham har den något udda raden 2-8-2 på sina tolv matcher. Tänk om man vunnit alla kryssmatcher men kunde även varit som förra säsongen när det mesta gick åt skogen för Blues. Anfallarna Lukas Jutkiewicz och Che Adams inte helt ofarliga på topp och bör få förtroende även om när Isaac Vassell är åter (troligen nästa match). Mittmannen Craig Gardner hoppas vara tillbaka redan här efter sin skada. David Davis fortsatt skada och glad om det blir spel i år. Även här är krysset bra att utgå från och sedan är det skrälltvåa eller favoritetta som gardering som gäller om man kör Tips-SM, annars är det så klart 1X2 som är givet.



Match 10

Wigan - West Bromwich Albion 2

(TTT 0-0-10)

Wigan är tillsammans med Brentford de mest hemmabetonade lagen i The Championship. The Latics har 4-2-0 hemma på DW Stadium, medan man har usla 1-0-5 utanför hemmaarenan. Så både manager Paul Cook och spelarna har säkert inget emot att lira hemma. Speciellt med tanke på att man åkte på en smärtsam 0-4 förlust senast mot Preston. Det var lagets tredje raka utan att göra mål. Anfallarna James Vaughan och Gavin Massey skadade sedan tidigare och nu är även Will Grigg osäker till spel efter ha utgått tidigt i Nordirlands landskamp mot Österrike. Om så blir fallet kommer mycket att vila på Nick Powells axlar gällande målskyttet. Darron Gibson avstängning kan öppna för Callum McManaman som nu är fit nog att starta. WBA en pinne bakom toppduon Middlesbrough (13 matcher spelade) och Sheffield United (12 matcher spelade). Har gjort klart flest mål i The Championship och är bland de bättre bortalagen. Krossade Reading hemma innan uppehållet och får se om man lyckats konservera formen här. Få problem i truppen och i bästa fall kan alla spelare medverka. Dock sena tester på Matthew Phillips och Bakary Sako. Tvåan först.



Match 11

Nottingham - Norwich 1

(TTT 8-1-1)

Klassikermöte mellan två lag som man gärna sett i den högsta ligan. Nottingham i skrivande stund på kvalplats och med fin form. Fyra vinster, en förlust och hela sju oavgjorda matcher så här långt. Den enda förlusten kom första september då man föll mot Brentford med 1-2. Mycket stark vinst senast då man vann med 2-0 borta mot Middlesbrough. Lite smolk i bägaren att man fick Jack Robinson utvisad efter två gula kort. Robinson är avstängd här och byter plats med Diogo Goncalves som är åter efter ha avtjänat sin avstängning på tre matcher. Sam Byram, Juan Fuentes och Michael Dawson finns på skadelistan. Sena tester på Ben Osborn och Hillal Soudani. Norwich på nionde plats har skött sig bra på resande fot och raden 2-3-1 är inte fy skam. Förvisso mött rätt klent motstånd men nio poäng in på kontot. Manager Daniel Farke orolig över finske anfallaren Teemu Pukkis status. Klev av redan efter 10 minuter mot Grekland i Nations League och är osäker till spel här. Har redan flera spelare på skadelistan och behöver inte fler. Grant Hanley, Kenny McLean, Matt Jarvis och Carlton Morris. Dock bör Ben Marshall vara redo efter tillfrisknat från sjukdom som drabbade honom tidigare i veckan. Forest får tecknet.



Match 12

Reading - Millwall 2

(TTT 10-0-0)

Bottenmöte mellan två lag som kommer få kämpa säsongen igenom för att hänga kvar. Reading har 2-3-7 på de inledande matcherna. Är sämsta hemmalaget med endast en vinst och resten förluster. Trodde kanske att laget var lite på gång efter att ha besegrat Hull med 3-0 och kryssat borta mot Brentford. Efter det förluster mot QPR och WBA. Dras med blytunga skador på målskyttarna Sam Baldock och Jon Dadi Bödvarsson som tillsammans gjort nio av lagets femton mål. Även Adrian Popa, Paul McShane, David Edwards, Jordan Obita, Saeid Ezatolahi och John O'Shea missar matchen pga skador. Millwall är bland de sämre lagen i The Championship när det gäller bortaspel. Två kryss har man lyckats skrapa ihop på sex försök. Fick senast 2-2 mot Forest och det var fint. För matchen efter så blev det vinst mot Aston Villa med 2-1. Har till skillnad från Reading en skadefri trupp och manager Neil Harris kan välja fritt. Jiri Skalak och Tom Bradshaw är tänkbara alternativ om han vill stuva om i startelvan. Håller inte med om att ett skadedrabbat Reading ska vara favoriter här och testar skrälltvåan först.



Match 13

Hull - Preston 2

(TTT 7-0-3)

Jumbon Hull hade riktigt rutten form innan vilan och bör ha kört hårt på träningen för att vända den negativa trenden. Har ett helt okej försvar som håller skaplig klass men måste få fart på anfallet. Chris Martin, Will Keane, Nouha Dicko, Jarrod Bowen och Fraizer Campbell är för bra namn för att bara ha gjort 10 mål på 12 matcher. Bör vara en tidsfrågan innan det lossnar för någon av dessa herrar. James Weir och Angus MacDonald på skadelistan men Evandro Goebel och Jordy de Wijs har kunnat träna under veckan och hoppas kunna medverka här. Preston även dem under strecket fick ordentlig fart på målskyttet innan ledigheten kom lite olägligt. 3-3 mot Aston Villa följdes upp med 4-0 mot Wigan. Fick förvisso spela med en man mer i båda dessa matcher men jobbet ska göras även 11 mot 10, om än att det blir lite enklare att lösa uppgiften. Har en del folk på frånvarolistan. Paul Huntington, Josh Harrop, Billy Bodin, Calum Woods och Michael Crowe är alla skadade. Ben Pearson är avstängd. Vi testar 1 - 2 här och hoppas att något av lagen drar det längsta strået.


Stryktipset (64-raders, Tips-SM)

1. Bournemouth - Southampton 1
2. Cardiff - Fulham X
3. Newcastle - Brighton 2
4. West Ham - Tottenham X2
5. Wolves - Watford 1
6. Aston Villa - Swansea 1
7. Brentford - Bristol C 1X
8. Ipswich - Queens PR X2
9. Stoke - Birmingham X2
10. Wigan - West Bromwich 2
11. Nottingham - Norwich 1
12. Reading - Millwall X2
13. Hull - Preston 1 2

Lycka till med raderna och deltagandet i Tips-SM.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto