Stryktips 27/10 Tips-SM

Publicerad på 27 Okt 2018 - 03:51

Aston

Aston

Jan Wickberg

27 Okt 2018 - 03:51

Inledningen av Tips-SM blev tuff värre. Ingen av deltagarna prickade 13 rätt. Endast två deltagare satte 12 rätt så hatten av för Willy Karlsson och Kenneth Flach. Var det ens någon av våra läsare som fick 11 rätt, i så fall kred till er också. För egen del får man hoppas att det var den sämsta omgången och att det blir bättre framöver. Som bekant så får vi ju räkna bort den omgång med minst antal rätt, så än är det inte kört på långa vägar. Inget fel på genomgången och analysen, men i slutändan är det ju tecknen som ska sitta och där missade vi rejält och svaga fem rätt var snudd på att min katt hade kunnat få fler rätt. Lite plåster på såren var att Stefan Johansen (Fulham) tog ostskiva till 5,50 i odds, inte för att det har ett dugg att göra med Tips-SM men alltid trevligt när specialspelen sitter och polletter in på kontot. Nu kikar vi igenom veckans kupong, som ser svår ut även denna Tips-SM vecka.



Match 1

Brighton - Wolverhampton 1

(TTT 6-1-3)

Sydkustgänget Brighton har två raka 1-0 vinster inför detta möte. Först West Ham hemma och senast Newcastle borta där vi hade spikat skrälltvåan. Lagets viktigaste pjäs framåt, forward Glenn Murray utgick redan efter kvarten mot The Magpies med hjärnskakning / huvudskada. 35-åringen är dock av segt virke och kan komma till start redan här, sena medicinska tester får avgöra. Kapten Bruno Saltor klev även han av i matchen men det var mer försiktighetsåtgärd och ingen fara med spanjoren. Davy Pröpper och Pascal Gross är ej tillgängliga pga skador. Wolverhampton föll hemma mot ett skadedrabbat Watford förra helgen och hade svårt att skapa farligheter framåt. Nio mål på nio matcher är långt sämre än övriga lag på övre halvan. Kanske dags här för manager Nuno Espirito Santo att vaska om i startelvan efter nio raka utan ändring. Ivan Cavaleiro, Leo Bonatini och Adama Traore är tänkbara alternativ som gör skillnad framåt. Fortfarande inga skador i varglyan. Svårt match som bör helgarderas om möjligt.



Match 2

Fulham - Bournemouth 2

(TTT 6-0-4)

Fulham föll tungt i nykomlingsmötet med Cardiff förra helgen. Gjorde två mål, så anfallarna kan inte klandras för förlusten. Ser dock inte speciellt bra ut bakåt och tolv insläppta mål på de senaste tre matcherna kan inte ägaren Khan vara till freds med. Manager Slavisa Jokanovic bör överväga att ställa Sergio Rico mellan stolparna. Förstekeeper Marcus Bettinelli är ingen dålig målis på något sätt men känns som att det behövs förändring och Bettinellis självförtroende måste ju vara i botten. Även i backlinjen så kan det bli ändring då Alfie Mawson är skadefri och fick en halvlek senast. Manchester United-lånet Timothy Fosu-Mensah ska testas sent, om fixar fysen kan han också få startplats. Viktige mittfältaren Tom Cairney tillbaka efter skada men får troligen inleda på bänken. Joe Bryan ej tillgänglig pga skada. Bournemouth på sjätte plats är obesegrade i tre raka. Fick bara kryss senast mot Southampton, men är normalt pålitliga gällande målskytte på hemmaplan. Senaste bortamatchen funkade det också hyfsat eller vad sägs om 4-0 mot Watford. Åldermannen Jermain Defoe fast på bänken till förmån av de tio år yngre anfallsparet Callum Wilson & Joshua King. Inga skador men Charlie Daniels måste jobba för matchform. Även här en match som bör (hel)garderas.



Match 3

Liverpool - Cardiff 1

(TTT 10-0-0)

23 poäng på 9 matcher har Liverpool tagit. Det är bäst i ligan tillsammans med Manchester City. Försvaret sköter sig utmärkt och har bara släppt in 3 mål på dessa 9 matcherna. Om man ska anmärka på något så är det väl målskyttet som har hackat lite under hösten. 1-2 (Chelsea i ligacupen), 1-1 (samma motstånd i ligan), 0-1 (Napoli i Champions League), 0-0 (Man City i ligan) och näst senast 1-0 mot Huddersfield även det i ligan. Då var det mungiporna uppåt i veckan på Anfield då Pool vann med hela 4-0 mot Crvena Zvezda (Röda Stjärnan) i Champions League. Fick med sig två straffar i matchen (Mo Salah satte första men Saido Mane brände den andra). Målkalaset bör även ge en boost i ligan. Mittfältstrion Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita och Jordan Henderson missar matchen pga skador. Wales bidrag i Premier League, Cardiff tog säsongens första trepoängare senast då Fulham besegrades med 4-2. På bortaplan har man ett kryss (0-0 Huddersfield) och tre förluster. Joe Ralls fortsatt avstängd. Lee Peltier, Nathaniel Mendez-Laing och Danny Ward på skadelistan. Kan i värsta fall få sällskap av Harry Arter och Josh Murphy som båda byttes ut i slutet av senaste matchen med småskador. Gary Madine har dragits med sjukdom men är på bättringsväg och kanske kan få bänkplats här. Kapten Aron Gunnarsson startade senast och tog inte helt oväntat ett gult kort för att visa sin närvaro. Lär väl knappast gå kortlös från denna match heller. Stor risk för poänglös också.



Match 4

Southampton - Newcastle X

(TTT 9-1-0)

Två lag som man inte förväntar sig målfest av. Båda lagen står på 6-14 gällande målskillnad efter nio omgångar. När det gäller poäng så är det hemmalaget som har samlat ihop flest. Southampton har förvisso inte vunnit hemma än (två kryss och två förluster) men på bortaplan en seger och ett kryss. Har inte gjort mål på FYRA raka matcher i ligan. Danny Ings straffmål var det senast och det kom 17/9 mot Brighton. Inga skador hos Mark Hughes manskap. Mario Lemina såg tidigare i veckan ut att missa matchen men knät har svarat bra på behandlingen och det ska inte vara någon fara med Gabons näst störste stjärna. Newcastle bör med all rätt vara frustrerade. När man inte gör mål så släpper man in ett mål. När man för en gångs skulle lyckas göra ett mål så släpps det in två, mot Manchester United så satte man hela två mål och släppte in tre. Det måste kännas rätt hopplöst att heta Rafael Benitez just nu. Två pinnar på nio matcher och resten i princip bara uddamålsförluster. Tycker fortfarande att Benitez borde kasta ett getöga på U-23-truppen och plocka upp anfallaren Callum Roberts & dansken Elias Sörensen som satt fem mål på de två senaste för U-23 laget. På tal om tilltänkta målskyttar så är det 50-50 att Salomon Rondon är åter här efter skada. Försvararna Florian Lejeune och Jamie Sterry fortsatt skadade, men Ciaran Clark bör vara åter. Vi testar spikkrysset här.



Match 5

Watford - Huddersfield 1

(TTT 10-0-0)

Tabellsjuan Watford är svårlästa. Var både skade och avstängningsdrabbade förra helgen men lyckades ändå besegra Wolves borta med 2-0. Två snabba mål i mitten av första halvlek var tillräckligt då alla spelare höll sig kvar på plan och gjorde sitt jobb. Matchen innan (mot Bournemouth) som slutade 0-4 berodde så klart mycket på att Christian Kabasele drog på sig rött redan efter en halvtimme. Hur ser då frånvarolistan ut denna gång frågar vi oss. Jose Holebas och nämnde Kabasele är åter efter avtjänade straff. Daryl Janmaat, Sebastian Prödl och Tom Cleverley är ej tillgängliga. Nathaniel Chalobah och Troy Deeney ska testas sent. Miguel Britos och Stefano Okaka jobbar med att nå matchform. Ken Sema fast på bänken och är i skrivande stund en bra bit bort från både startelvan och landslaget. Huddersfield har det kämpigt i botten. Precis som för jumbon Newcastle är det oftast med små marginaler man faller. 0-2 Tottenham, 1-1 Burnley och senast 0-1 Liverpool är det tre senaste resultaten. Vore intressant att se vad som händer om man byter två anfallare med Newcastle, kanske skulle det då lossna för båda lagen. Har backarna Tommy Smith & Terence Kongolo samt mittfältaren Ramadan Sobhi åter i träning. Så Danny Williams är ensam på skadelistan. Rajiv Van La Parra är tveksam till spel pga sjukdom. Ettan först.



Match 6

Birmingham - Sheffield Wednesday 1

(TTT 10-0-0)

Birmingham närmare sig topp 6 med stormsteg efter tre raka segrar. Innan dess kryssade man sig fram och har på de 14 spelade matcherna fortfarande bara två förluster. Anfallaren Lukas Jutkiewicz het med fyra mål på de tre senaste. Trivs på St. Andrews där han satt sex av sina sju mål totalt. Anfallskollegan Che Adams är raka motsatsen och har gjort alla sina fyra mål utanför hemmaborgen. Långtidsskadade David Davis och Isaac Vassell har fått sällskap av Jacques Maghoma som utgick senast med fotskada. Mittlaget Sheffield W. har 5-4-5 på sina inledande fjorton matcher. Har förlorat fyra av sju bortamatcher. Förvaltade inte chanserna senast och då försvaret stundtals var rena hönsgården så föll man med 0-3 mot QPR. Målvakten Cameron Dawson var med all rätt upprörd på sin backlinje. Joost van Aken och Kieran Lee är två spelare som verkligen saknas för ugglorna. De båda är skadade tillsammans med Marco Matias, Almen Abdi, Gary Hooper, Feranando Forestieri och Sam Winnall. Även sen test på Daniel Pudil som enligt uppgift har huvudskada och nog såg han lite yr ut de minuter han spelade mot QPR. Vi vet att Wednesday kan mycket bättre än senast men Birmingham får bära favoritskapet.

Tips: Att göra mål i matchen, Lukas Jutkiewicz @ 2,87 - bet365 - Sex mål på de tre senaste hemmamatcherna skojar man inte bort. Trivs som vi skrev alldeles utmärkt på St. Andrews och satte ett hattrick näst senast mot Rotherham. Har precis som hela Birmingham fått en lyft denna säsong och är en fin målskytt. Fick tyvärr aldrig en ärlig chans i Burnley och spelade bara sporadiskt där. Får nu visa att han duger som försteanfallare. Nästan tre gånger insatsen är taget på en glödhet Lukas.



Match 7

Bolton - Hull 2

(TTT 9-0-1)

Möte i det nedre skiktet av tabellen. Två lag som har som målsättning att hänga kvar. Hemmalaget Bolton har lyckats bäst så här långt med uppdraget. Ligger på plats 18, med 4-4-6 som facit på de 14 spelade matcherna. Formen är dock svag. 1-1 mot Rotherham är den enda poängen man fixat på de fyra senast. I övrigt idel förluster utan mål framåt. Will Buckley och Yanic Wildschut är nyttiga yttrar men några målmaskiner är det inte. Då behövs en bra striker i straffområdet som sätter de bollar som skickas in. Tyvärr är varken Clayton Donaldson eller Josh Magennis det och med Sammy Ameobi skadad så är det få alternativ. Känns som att om det kommer något mål från The Trotters så är det en slumpboll snarare än ett spelmål. Reservkeepern Jake Turner och utilityman Gary O'Neil på skadelistan. Pawel Olkowski magsjuka tvingade honom att stå över senast men bör vara fit for fight här. Att Hull ligger näst sist är lite av en gåta. Har ett helt okej lag på pappret men på plan är det sällan det visar sig. Hade dock rejält med oflyt de två senaste matcherna. Ramträffar och sent insläppt mål både mot Preston och Bristol City. Om det finns karma så borde det bli en Hull vinst här. Har skador på James Weir, Evando, Angus MacDonald och Jon Toral. Ska även testa Jordy de Wijs, Reece Burke och Markus Henriksen sent. Trots många skador och spelare osäkra till spel spikar vi Hull. Kamil Grosicki, Jarrod Bowen och Chris Martin är klasspelare som inte Bolton har.



Match 8

Millwall - Ipswich 1

(TTT 10-0-0)

Ännu ett "bottenmöte" där Millwall på 20e plats tar emot jumbon Ipswich hemma på The Den. Just på The Den är Millwall fortsatt rätt svåra att tas med. Har två gånger 2-1 (Aston Villa och Wigan) på de två senaste hemmakamperna. Manager Neil Harris nöjd med det och även med skadeläget, då sjukstugan för närvarande är tom på spelare. Shaun Hutchinson var sist att lämna den då han blev kvitt sin knäskada. Ipswich har en vinst på de första 14 omgångarna. Det ogillades av styrelsen som gav manager Paul Hurst foten i veckan. Vem som tar över är oklart men Bryan Klug (akademichefen) leder laget denna match. Svårt att se att Klug ska kunna trolla fram en vinst här. Skador stör på Tom Adeyemi, Teddy Bishop, Ellis Harrison, Emyr Huws, Myles Kenlock och Jonathan Walters. Vi litar på hemmalaget i första hand.



Match 9

Norwich - Brentford 1

(TTT 10-0-0)

Sjätteplacerade Norwich är ett av ligans formstarkaste lag. Hade en liten minisvacka med ett kryss och en torsk men utöver det så har man sex vinster. Så sex segrar på de åtta senaste är inte kattskit. Hade inte mycket spel senast mot Aston Villa men Jordan Rhodes satte sina chanser och fixade en trea till kanariefåglarna. I matchen innan var det backen Timm Klose som gjorde kalhygge av Nottingham med sina två mål. Manager Daniel Farke var säkert lite orolig när Teemu Pukki (bäste målskytten) gick sönder i Finlands landskamp men skönt då att andra spelare klivit fram o tagit ansvar målmässigt. Lång skadelistan som förutom Pukki innehåller Kenny McLean, Grant Hanley, Matt Jarvis, Carlton Morris, Louis Thompson och tredjekeepern Aston Oxborough. Har även frågetecken för Ben Marshall (sjukdom) och Alexander Tettey (personlig orsak). Brentford har åtta raka utan seger. Satte tre bollar mot Preston men föll ändå. Nye managern Thomas Frank har inte fått de start han hade hoppas på. Får till denna match åter Chris Mepham efter avstängning. Rico Henry, Julian Jeanvier, Josh Dasilva, Emiliano Marcondes och Marcus Forss finns på skadelistan. Brukar vara rätt kortrikt när The Bees spelar och kan säkert få igång Norwich också så att spela på gula / röda kort kan vara en bra ide i denna match. När det gäller resultat så inleder vi med ettan, men slänger på skrälltvåan för Neal Maupay kan sänka hemmalaget på egen hand om han har sin dag.



Match 10

Sheffield United - Wigan 1

(TTT 10-0-0)

Tabelltrean Sheffield United är ett av de starkaste hemmalagen i The Championship. Lägg därtill att formen är god trots två matcher utan vinst så känns det mer som en tillfällighet än att det skulle vara frågan om en formdipp. Borde ha avgjort matchen mot Stoke men släppte in en sen kvittering. United har en bred trupp så även om några ej namngivna spelare ska testas sent så bör det ej påverka allt för mycket. Jake Wright skadad sedan tidigare. Wigan vet vi sedan tidigare är som dag och natt i hemma vs bortaspelet. Därför var inte vinsten hemma mot West Brom och förlusten borta mot Millwall särskilt överraskande. Har fortfarande Darron Gibson avstängd. Michael Jacobs, Gavin Massey och Will Grigg på skadelistan. Får inte heller använda Lee Evans som är på lån från dagens motståndare. Känns som det kan bli tufft för Wigan att ta poäng.



Match 11

Swansea - Reading 1

(TTT 10-0-0)

Graham Potters Swansea finner vi på elfte plats i The Championship. Sex poäng upp till serieledande Leeds är inte så stort avstånd. Tog en viktig seger senaste mot Blackburn efter ha spelat tre raka utan vinst. Bersant Celina (landslagsman för Kosovo) har nu två mål på de tre senaste och börjar hitta målformen så sakta. Luciano Narsingh ny på skadelistan. Wilfried Bony och Jefferson Montero är i träning men har ännu ej nått matchform så ingår ej i truppen här. Reading trea från slutet. Har tre förluster på de fyra senaste. Har förvisso offensiva spelare åter efter skador men senast startade inte Sam Baldock. Bör få chansen här. På målvaktssidan har finske Anssi Jaakola vaktat buren de två senaste matcherna då Vito Mannone är skadad. Även Sam Walker har haft skadeproblem men kunde vakta bänken senast i alla fall. Sen test på Paul McShane som har varit skadad. David Edwards, Adrian Popa, Jordan Obita och Saeid Ezatolahi kvar på skadelistan. Vi kör på u-etta här.



Match 12

West Bromwich - Blackburn 1

(TTT 10-0-0)

Topplaget West Bromwich har nu två raka förluster på kontot. 0-1 mot Wigan och senast hela 1-4 mot Derby hemma på The Howthorns. Formsvacka på gång? Kanske men vill nog avvakta den här matchen också innan vi bestämmer oss. Får här åter Jake Livermore efter avstängning. Ska testa Kieran Gibbs och Dwight Gayle sent då de klev i paus senast. Finns så klart bra ersättare om de ej kan medverka. Tyrone Mears och Bakary Sako är tänkbara alternativ. Blackburn på tionde plats är ett helt okej lag. Förlust senast mot Swansea men innan dess vinster mot Bolton och Leeds. Viktige anfallaren Danny Graham dras med ryggproblem men brukar starta o köra på tills det börjar värka. Darragh Lenihan ska också testas sent. Nyförvärvet Jacob Davenport har ännu ej debuterat pga skada men kanske är det dags här. Ben Gladwin, Ryan Nyambe och Dominic Samuel skadade. Litar inte fullt ut på The Baggies och ger Rovers en skrällgardering.



Match 13

Bristol City - Stoke 1

(TTT 7-2-1)

Bristol kommer till denna match med två raka 1-0 segrar. Mot Brentford avgjorde Niclas Eliasson och svensken var även lysande mot Hull senast. Fick dock inte vara med om avgörandet då han blev utbytt innan Famara Diedhiou satte bollen i mål på övertid och fixade tre nya poäng till The Robins. Max O'Leary fortsätter att vakta målet och så här långt har det ju gått finfint. Två matcher noll insläppta mål. Frank Fielding och Niki Mäenpää kvar på skadelistan så fjärdekeepern Jojo Wollacott får vakta bänken efter ha blivit återkallad från lånesejouren i Truro City. Eros Pisano, Bailey Wright, Korey Smith, Mohamed Eisa, Hakeeb Adelakun och Nathan Baker övriga som finns uppsatta på frånvarolistan. Stoke på sjuttonde plats får inget flyt i spelet och när man precis tror att laget kommit igång kommer ett nytt bakslag. Joe Allen räddade poäng sent mot Sheffield United. Har flera skadade spelare på väg tillbaka (Peter Eteo, Ibrahim Afellay, Sam Clucas och Mame Biram Diouf) men att det ska bli match redan här för dem är föga troligt. Ingen bergetta men Bristol får u-tipset.


STRYKTIPSET (64-Raders Tips-SM)

1. Brighton - Wolves 1X
2. Fulham - Bournemouth X2
3. Liverpool - Cardiff 1
4. Southampton - Newcastle X
5. Watford - Huddersfield 1
6. Birmingham - Sheffield W. 1X
7. Bolton - Hull 2
8. Millwall - Ipswich 1
9. Norwich - Brentford 1 2
10. Sheffield U. - Wigan 1
11. Swansea - Reading 1 2
12. West Bromwich - Blackburn 1 2
13. Bristol City - Stoke 1

Lycka till med raderna!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto