Stryktips 3/11 Tips-SM

Publicerad på 2 Nov 2018 - 21:53

Aston

Aston

Jan Wickberg

2 Nov 2018 - 21:53

Efter en minst sagt skral inledning på Tips-SM så gick det åt rätt håll förra veckan. Ingen fullträff då vi bommade på de två sista matcherna på kupongen. Om det nu ska missas så tar vi hellre bommarna långt ned på kupongen alla dagar i veckan. Detta pga att topptipset gäller de åtta främsta. Förra veckan gav topptipset 324 kronor och det får anses helt okej för insatsen som var åtta riksdaler. Lite extra skoj då fräcka spikarna på Hull borta mot Bolton och spikkrysset mellan Southampton och Newcastle gick in. Även specialspelet på Lukas Jutkiewicz som målskytt satt då Birminghams giftige anfallare slog till med tio minuter kvar mot Sheffield W. Nu till genomgången av veckans stryktipskupong som är den tredje i Tips-SM. Hur ligger ni till, nån som drog in 13 rätt förra veckan? Blir inte lätt att dra in 13 rätt på denna kupong det lovar jag. Ser mycket svårt ut !



Match 1

Arsenal - Liverpool 2

(TTT 1-1-8)

Rivstartar kupongen på Emirates där tabellfyran Arsenal tar emot Liverpool som är fyra poäng framför. Gunners har alldeles utmärkt form med tolv vinster och ett kryss på de tretton senaste (alla turneringar inräknade). Lite typiskt så kom krysset senast då man drog på sig två straffar mot Crystal Palace i en match som slutade 2-2. Vidare i ligacupen i veckan då man besegrade Blackpool med 2-1. Fick Matteo Guendouzi utvisad och det innebär att fransmannen är avstängd här. Hoppas ha backarna Nacho Monreal, Hector Bellerin och Sead Kolasinac redo för spel här, efter skador. Konstantinos Mavropanos och Laurent Koscielny även de backar ej aktuella pga skador. Mittfältaren Mohamed Elneny har spelat sparsamt denna säsong och inte heller här blir det speltid då han är skadad. Liverpool kommer med bra form till denna match. Följde upp Champions League-krossen av Röda Stjärnan med att spela 4-1 mot Cardiff senast i ligan. Mohamed Salah och Saido Mane i fin målform så nu ska man bara få fart på Roberto Firmino också så blir manager Jurgen Klopp nöjd. Skador på Jordan Henderson, Naby Keita och Alex Oxlade-Chamberlain.



Match 2

Cardiff - Leicester 1

(TTT 2-0-8)

Senast Cardiff spelade hemma tog man säsongens första trea i ligan då Fulham besegrades med 4-2. Hemmafansen har här förhoppningar att få uppleva något liknande. Förra helgens 1-4 förlust mot Liverpool på Anfield är inget att skämmas över. Har fortfarande Joe Ralls avstängd. Mittfältskollegan Harry Arter är tillbaka efter ha missat Liverpool-matchen pga skada. Jazz Richards, Lee Peltier, Nathaniel Mendez-Laing och Danny Ward ej tillgängliga pga skador. För Leicesters del har så klart det mesta handlat om helikopter-kraschen där ägaren Vichai Srivaddhanaprabha miste livet. Manager Claude Puel och spelarna säger sig vara redo men det återstår att se när domaren blåser igång matchen efter ceremonien. Formen för The Foxes är inte den bästa med förluster mot Everton och Arsenal. Senast fick man spela 11 mot 10 i hela andra halvlek men det dröjde ändå till minut 89 innan man kunde kvittera West Hams ledning. Får till denna match åter Wes Morgan (efter avstängning). Han ersätter Daniel Amartey är ny på skadelistan som tidigare bara innehöll Matty James (åter i träning men ej matchredo). Tror det kan bli svårt för Leicester av flera anledningar och vill Cardiff hänga kvar är det matcher av denna typ man måste ta tre poäng i.



Match 3

Everton - Brighton 1

(TTT 10-0-0)

Tabellnian Everton tre vinster och tre förluster på de sex senaste i ligan. Vann senast hemma med 2-0 mot Crystal Palace men det var inte så betryggande som det låter. Palace brände straff i 60e minuten och Evertons inhoppare Cenk Tosun & Dominic Calvert-Lewin avgjorde med var sitt mål i slutet av matchen. Senast borta mot Manchester United så brändes det också straff av motståndarna. Dock landade bollen på straffmissaren Paul Pogbas fot som enkelt kunde rulla in returen. Då var Gylfi Sigurdssons straff för Everton betydligt säkrare. Tyvärr för The Toffees räckte det inte till poäng då United redan hade 2-0 när islänningen målade. Endast James McCarthy på skadelistan gör att manager Marco Silva har många val att göra. Kanske blir det debut för Yerry Mina tex. Brighton är starka för dagen. Har tre 1-0-vinster i rad. West Ham och Wolves hemma samt en sällsynt bortaviktoria mot Newcastle. Får se om inledningen av November blir lika lyckosam som Oktober-månad var. Duktiga mittfältsparet Davy Pröpper och Pascal Gross kvar på skadelistan.



Match 4

Newcastle - Watford 2

(TTT 7-0-3)

Newcastle är tillsammans med Huddersfield de lagen i Premier League som ännu inte vunnit än. På hemmaplan har Magpies förlorat alla fem matcher man spelat. Senast var det erkänt svaga bortalaget Brighton som vann på St James' Park med 1-0 och allra senast blev det 0-0 mot Southampton. Anfallaren Solomon Rondon var tillbaka efter skada och fick dryga 20 min. Måste så klart starta här om han är redo. Ska inte tjata om U-23 killarna denna gång, manager Rafael Benitez har haft så många chanser att läsa bloggen nu så denna gång ska han få tänka själv. Ciaran Clark ansågs inte ha matchform senast och ska åter testas sent för att se om han nått den nu. Även anfallaren Ayoze Perez ska testas sent. Florian Lejeune och Jamie Sterry kör på med rehab. Watford verkar ur svackan man hade med fyra raka utan vinst. Efter pinsamma 0-4 förlusten mot Bournemouth har man nu segrar mot Wolves och Huddersfield, utan insläppt mål. Argentinaren Roberto Pereyra är den som ofta visar vägen. Skadeläget har lättat med Nathaniel Chalobah åter och även stora framsteg för Daryl Janmaat och Troy Deeney som snart är åter. För Sebastian Prödl och Tom Cleverley är prognosen mer oklar. U-tvåan är given.

Tips: Att göra mål i matchen Roberto Pereyra @ 4,00 - bet365 - Troligen bäste spelare på planen i denna match. Gör lite som han vill för tillfället och ska ha goda chanser att trolla med skatförsvaret. Lär inte bli någon målfest men ett eller två mål kan vi hoppas på och då blir vi extra glada om Pereyra står för dem. Fyra gånger insatsen är värt att testa.



Match 5

West Ham - Burnley 2

(TTT 10-0-0)

Hammers på trettonde plats möter The Clarets som huserar två placeringar längre ned i tabellen. Således långt ifrån något toppmöte. Hemma på London Stadium har West Ham 1-1-3 och 4-5 i målskillnad. Det visar att ofta är rätt målsnålt när laget spelar. Undantaget är 3-1 mot Manchester United, där man gjorde två mål och fick ett av Victor Nilsson Lindelöf. Manager Manuel Pellegrini känner sig redan pressad och har sagt att detta är en måstematch. Tyvärr är inte förutsättningarna dom bästa då flera tongivande spelare saknas. Kapten Mark Noble är avstängd. Winston Reid, Carlos Sanchez, Jack Wilshere, Manuel Lanzini, Andriy Yarmolenko och Andy Carroll är skadade. Dessutom ska man testa Aaron Cresswell sent. Kan även vara lite trötta ben på sina håll då man spelade i ligacupen så sent som i onsdags (förlust med 1-3 mot Tottenham). Sean Dyches Burnley har haft svåra matcher på slutet men 0-5 mot City och 0-4 mot Chelsea är lite väl stora siffror. Måste hitta in på rätt spår igen. Tycker att det finns möjligheter här. Joe Hart i målet har inte varit så kass som siffrorna visar och framåt så skapar man farligheter med Sam Vokes. Om man vill röra om i grytan finns Matej Vydra, Chris Wood och Ashley Barnes att tillgå. Även Aaron Lennon är tillgänglig denna match efter ha stått över senast (sjukdom). Nick Pope, Ben Gibson, Stephen Ward och kanske även Jack Cork (ska testas sent) är de som är uppsatta på skadelistan. Vi tror på skräll här och streckar från höger.



Match 6

Blackburn - Queens Park Rangers X

(TTT 10-0-0)

Två lag som håller till i mitten av Championship. Blackburn har varit svårslagna och bara förlorat tre av femton spelade matcher. Hemma på Ewood Park har man kryssat i fyra av sju matcher. I senast hemmamatchen besegrade man Leeds med 2-1. Efter det 1-3 Swansea och 1-1 WBA båda på bortagräs. Har tung skada på målvakten David Raya som stått alla matcher så här långt. Jayson Leutwiler får nu visa att han duger mellan stolparna. Ryan Nyambe, Jack Rodwell och Jacob Davenport åter efter skador. Ben Gladwin och Dominic Samuel ej redo för spel och kan få sällskap av Charlie Mulgrew och Darragh Lenihan som båda ska testas sent. QPR på tionde plats har tillsammans med Birmingham bäst form av alla lag i ligan. Fyra vinster på de fem senaste och även hållit nollan i dessa segermatcher. Minns att vi ställde frågan vem som skulle vakta målet och om uppsättningen verkligen skulle hålla för The Championship. Känns som att Joe Lumley har besvarat frågan nu. Att det skulle lossna framåt med inlåningen av Tomer Hemed från Brighton tvivlade vi inte på. Få skador i truppen då endast Olamide Shodipo (långtidsskadad) och Geoff Cameron (sen test) är frågetecken. Svårtippat och om råd helgardera.



Match 7

Brentford - Millwall 1

(TTT 10-0-0)

Det fortsätter gå tungt för Brentford. Åtta raka utan vinst. Har förlorat i de tre senaste. Föll senast mot Norwich med 0-1 trots att målvakten Daniel Bentley tog en straff. Framåt får inte ens Neal Maupay det att stämma, missade öppet mål från bara nån meter senast. Matchen innan Norwich så gjorde man tre mål på Preston men föll ändå. Ny managern Thomas Frank hade nog önskat sig en bättre start på sitt uppdrag. Skador på Emiliano Marcondes, Kamohelo Mokotjo och Marcus Forss. Tre vinster på de fyra senaste låter bra för Millwall men i vanlig ordning är det hemma på The Den man tagit dessa segrar. Den senaste bortamatchen var mot Reading och då föll man med 1-3. Tänk att det ska vara så stor skillnad på hemma och borta plan för vissa lag. Endast Jed Wallace som dras med skadeproblem hos The Lions och ska testas sent. Ettan först men då vi inte litar fullt ut på The Bees så tar vi med krysset.



Match 8

Ipswich - Preston X

(TTT 4-2-4)

Ipswich fast förankrat i botten och har inför denna match endast en seger. Har gått mållösa i över hälften av matcherna som spelats. Nye managern Paul Lambert inledde med 0-3 mot Millwall i en match där man inte fick iväg ett enda skott på mål. Skotten Lambert har således mycket att jobba på i Tractor Boys. Om han tror på tomten vet vi ej men bör i alla fall önska sig en anfallare som kan gör mål i julklapp. Till denna match får han klara sig utan skadade Teddy Bishop, Tom Adeyemi, Emyr Huws, Ellis Harrison, Myles Kenlock och Jonathan Walters. Troligen även Cole Skuse som klev av i halvtid senast och ska testas sent här. Preston och Augusti-månad var ingen bra kombo. Ett kryss och fyra förluster. Då gick det betydligt bättre när hösten kom. Tre kryss och två vinster på de fem matcher som man spelade under Oktober. Det får man vara nöjda med även om det så klart smakat än bättre med en vinst senast mot Rotherham hemma. Får här åter Brandon Baker och Ryan Ledson från skador. Långtidsskadade trion Calum Woods, Billy Bodin och Josh Harrop ej aktuella. Michael Crowe också varit skadad men är tillbaka i träning. Vi ger Preston bra chans här till i alla fall en pinne.



Match 9

Nottingham - Sheffield United 2

(TTT 6-1-3)

Forest på sjunde plats har två poäng upp till topp 6. Har två starka bortamatcher i färskt minne. 3-0 mot Bolton och senast fick man 1-1 borta mot Leeds. Första hemmaförlusten åkte man på mot Norwich 20/10 men i övrigt tre vinster och tre kryss på City Ground. Körde b-laget i ligacupenmatchen mot Burton i veckan. Förlust med 2-3 blev det då. El Arbi Soudani startade men drog på sig ny skada och är åter hos medicinska teamet där han spenderat mestadels av säsongen. Juan Fuentes, Sam Byram, Danny Fox och Daryl Murphy dras också med skador. Jack Colback har varit flitig med kortsamlandet och är pga detta avstängd här. Kanske ersätts av Claudio Yacob som i så fall gör debut efter flytten från WBA. Ligaledande Sheffield U. har ännu inte kryssat på bortaplan. Fyra vinster och tre förluster utanför Bramall Lane. Vann senast hemma mot Wigan med 4-2. Billy Sharp gjorde hattrick men kan trots det inte vara säker på startplats här. Så hård är konkurrensen hos The Blades om anfallsplatserna. Sena tester på Mark Duffy, John Egan och Jake Wright. En gubbe avstängd i Chris Basham som fått ostskivan visad för sig fem gånger och därmed får vila här.



Match 10

Sheffield Wednesday - Norwich X

(TTT 4-0-6)

Ugglorna från Sheffield är i svag form. Tre raka förluster och åtta insläppta mål på dessa matcher. Har 2-4-1 på sina sju hemmamatcher men även där är formen dalande. Tre kryss och en förlust på de senaste hemma på Hillsborough. Har många spelare kvar på skadelistan. Daniel Pudil, Kieran Lee, Almen Abdi, Marco Matias, Sam Winnall och Gary Hooper. Troligen så hinner inte heller Fernando Forestieri bli redo innan matchen. Har förvisso tränat i veckan men tiden talar emot honom här. Norwich uppe på fjärdeplats efter tre raka segrar. Emiliano Buendia avgjorde senast med sitt första mål för klubben. Jordan Rhodes hade chansen att utöka ledningen men slog en tam straff som räddades av Brentford-keepern. Dock är det inte straffmissen som gör att han inte får medverka här. Rhodes är på lån från Wednesday och får inte spela mot ägarklubben. Har precis som dagens motståndare en diger skadelista med namn som Aston Oxborough, Grant Hanley, Todd Cantwell, Kenny McLean, Louis Thompson, Matt Jarvis och Carlton Morris. Tysken Marco Stiepermann var sjuk i veckan och missade ligacupmatchen mot Bournemouth (förlust 1-2). Finländaren Teemu Pukki hoppade in och fick dryga 10 minuter. Om det räcker för att starta här låter vi vara osagt, men någon måste ju ersätta Rhodes. Känns som en typisk kryssmatch.



Match 11

Stoke - Middlesbrough X

(TTT 10-0-0)

Tony Pulis mot Tony Pulis ? Inte riktigt men nästan. Det var länge sedan Pulis tränade Stoke men det känns ändå som att Pulis anda vilar över Stoke som under Mark Hughes körde på med samma mindre underhållande typ av fotboll. Gary Rowett som nu är manager har inte riktigt hunnit sätta sin prägel på laget så det är fortfarande lite primitivt och fokus på försvaret. På de fem senaste har man 2-0, 1-0, 0-1, 1-1 och 1-0. Även denna gång flera spelare som är osäkra till spel och ska testas sent. Peter Etebo, Sam Clucas, Ibrahim Afellay, Darren Fletcher och Mame Biram Diouf. Middlesbrough på tredje plats har kryssat i de två senaste. Räddades mot Derby av ett bisarrt självmål i slutet av matchen. Får hoppas att Pulis i alla fall vågar spela med två anfallare här. Martin Braithwaite eller Jordan Hugill bör få göra Britt Assombalonga sällskap på topp. Både Hugill och Braithwaite startade i ligacupmatchen mot Palace i veckan (vinst 1-0). Skador på Ryan Shotton och Sam McQueen. Har haft magsjuka i truppen under veckan men inga namn nämnda gällande vilka som drabbades. Daniel Ayala är avstängd här. Om möjligt 1X2.



Match 12

Derby - Birmingham 2

(TTT 10-0-0)

Två av ligans formstarkaste lag möts här. Derby på sjätteplats har två vinster och tre kryss på de fem senaste. Gjorde även fyra mål på Chelsea i ligacupen i veckan. Tyvärr för manager Frank Lampard så var två av målen i egen bur och till slut föll man med 2-3. Som vi redan varit inne på så tappade man även matchen mot Boro pga ett självmål. Innan dess stark vinst borta mot WBA och hemma mot Sheffield United. Skador på Marcus Olsson, Craig Bryson, George Evans, Joe Ledley och Mason Mount. Birmingham på nionde plats fortsätter att överraska. Kommer till denna match med fyra raka vinster i bagaget. Har inte förlorat på elva matcher. Ser stabilt ut bakåt och framåt gör anfallsduon Che Adams / Lukas Jutkiewicz det som behövs. Yttern Jota har förvisso bara gjort ett mål men bidrar med mycket ändå i offensiven. David Davis, Jacques Maghoma och Isaac Vassell kör vidare med rehab. Harlee Dean ska testas sent men enligt manager Garry Monk så lutar det åt spel. Här ligger värdet på bortalaget så om råd kör helgardering och jobba in Blues.



Match 13

Reading - Bristol City 2

(TTT 2-2-6)

Hemmalaget under strecket och formen talar inte för att man ska ta sig över det här. Fyra förluster på de fem senaste. Vann dock senast det vankades hemmamatch och det är väl det man får ta fasta på här. Manager Paul Clement håller tummarna att Anssi Jaakkola ska kunna medverka men sen test är att vänta för finländaren. Sedan tidigare är förstekeeper Vito Mannone skadad. Sam Walker redo om inte Jaakkola kan medverka. Rutinerade Paul McShane är åter men skadelistan är ändå lång. Jordan Obita, David Edwards, Adrian Popa, Andy Yiadom och Saeid Ezzatolahi. Dessutom är islänningen Jon Dadi Bödvarsson osäker till spel med ryggproblem. Modou Barrow har varit petad i de tre senaste pga disciplin-problem. Ojämna Bristol City är på elfte plats i tabellen. Gör sällan en dålig insats och senast mot Stoke föll man trots bra spel och mängder av chanser. Bör kunna få fina omställningslägen här med snabba yttrarna. Max O'Leary fortsätter i målet då Niki Mäenpää och Frank Fielding finns bland de skadade spelarna. Eros Pisano, Hakeeb Adelakun, Korey Smith, Nathan Baker, Mohamed Eisa och Bailey Wright är övriga som dras med skador hos The Robins. Dock ska Eisa, Baker och Adelakun vara nära spel. Vi spikar Bristol trots bortaplan.


STRYKTIPSET (64-Raders, Tips-SM)

1. Arsenal - Liverpool X2
2. Cardiff - Leicester 1
3. Everton - Brighton 1
4. Newcastle - Watford 2
5. West Ham - Burnley X2
6. Blackburn - QPR 1X
7. Brentford - Millwall 1X
8. Ipswich - Preston X
9. Nottingham - Sheffield U. 1 2
10. Sheffield W. - Norwich X
11. Stoke - Middlesbrough X
12. Derby - Birmingham 1 2
13. Reading - Bristol C. 2

Lycka till med raderna och Tips-SM.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto