Stryktipset 1/6, 2019

Publicerad på 31 Maj 2019 - 22:54

Aston

Aston

Jan Wickberg

31 Maj 2019 - 22:54

Denna vecka är det Allsvenskan och Superettan som dominerar kupongen. Åtta matcher hämtas från vår högsta serie medan den näst högsta bidrar med fyra. Vi inleder dock med Champions League finalen från Madrid där Tottenham och Liverpool gör upp om att bli bäst i Europa. Fyra specialspel som bonus finner ni längst ned.

Match 1

Tottenham - Liverpool 2

(TTT 0-0-10)

Båda lagen har krånglat sig till finalen efter ha varit uträknade. Både mot Manchester City och Ajax var Hot Spurs illa ute men kunde avancera genom bortamål. Så moral finns det gott om i laget. Behöver så klart lite tur också för att ta hem bucklan, men så här långt har man haft flytet med sig i turneringen. Hoppas ha alla spelare tillgängliga. En handfull spelare dras med skador men förhoppning är att alla ska kunna medverka på lördag. Liverpool var 26 poäng före i ligan och får gälla som den klara favoriten här. Hade inga problem med Porto i kvartsfinalen men var riktigt illa ute mot Barcelona. Föll med 0-3 i Spanien men 4-0 hemma i England och nu tillbaka i Spanien för att spela final. Endast Naby Keita som missar matchen för The Reds. Som sig bör så är det alltid klokt att helgardera finaler mellan två stora lag och vi gör inget undantag här.


Match 2

IFK Göteborg - Örebro SK 1

(TTT 10-0-0)

Blåvitt kommer med en stark derbyvinst i ryggen till denna match. 2-1 borta mot Häcken där inhopparen Robin Söder satte avgörande målet långt in på stopptid. Givetvis skön seger då man i de två föregående matcherna spelat 0-0 mot Hammarby och Malmö. Om man vinner här är man endast tre poäng bakom serieledande Malmö. Inga skador men August Erlingmark är avstängd och missar matchen. Örebro är opålitliga och har förlorat de tre senaste hemma. Hammarby, Norrköping och Sirius har alla lämnat Behrn Arena med tre poäng. Då har det gått bättre för ÖSK borta. Har haft lyckade Norrlandsresor men poäng mot både Sundsvall och Östersund. Jake Larsson tre mål på dessa två bortamatcherna. Ska här visa att det är rätt att ta med honom framför Göteborgs Benjamin Nygren i U-21 landslaget. Har flera spelare som dras med skador. Daniel Björnquist, Dennis Collander, Daniel Björkman, Fabio Silva, Martin Broberg, Johan Mårtensson och Agon Mehmeti. Vi litar på Göteborg!


Match 3

Sirius - Djurgården 2

(TTT 0-0-10)

Tabellnian Sirius kommer med bra form till detta möte. Segrar mot Sundsvall och Örebro. Satte även tre bollar mot Häcken men fick ändå inte med sig några poäng. Rutinerade John Alvbåge har hållit nollan i två av de tre matcher han vaktat målet. Framåt är det Sam Lundholm som är hetast med tre mål på de tre senaste. Förvisso två straffmål mot Häcken men mål som mål. Daniel Jarl, John Junior, Robert Åhman-Persson och Stefano Vecchia saknas pga skador. Jonas Lindberg och Abdul Razak ska testas sent. Djurgården på tredje plats kommer med tre raka vinster till Uppsala. 3-0 Falkenberg, 2-0 Elfsborg och senast 3-1 Östersund. Jonathan Ring i bra form med tre mål på de tre senaste. Hoppas här ha Kevin Walker åter efter att han missat de tre senaste pga skada. Även Aslak Witry missade senast men bör vara åter. Haris Radetinac är avstängd och får se matchen från sidlinjen. Inte kupongens mest säkra tvåa men vi chansspikar Stockholmarna.


Match 4

Falkenberg - Kalmar FF X

(TTT 1-0-9)

Efter elva omgångar står Falkenberg på sex poäng och det är så klart inte godkänt. Kommer tillsammans med AFC få mycket svårt att hänga kvar. Ska segern i premiären mot Örebro bli lagets enda eller kan det komma en här innan sommarupphållet. Poäng senast mot Helsingborg då Nsima Peter gjorde sitt första mål för klubben efter flytten tillbaka till västkusten efter en utflykt till vikingabyn i Täby. Mycket viktigt att Peter kommer igång då det inte direkt kryllar av giftiga målskyttar i FFF. Oklart hur pass allvarlig skadan på Kirill Pogrebnyak är. Får här åter Hampus Nilsson efter sjukdom och John Björkengren efter avstängning. Kalmar fortsätter att ha förtvivlat svårt att vinna matcher. Senast spelade man femte 1-1 matchen för säsongen och innan dess två gånger 0-1. Får åter Fidan Aliti som var avstängd senast. Han ersätter Viktor Elm i truppen som här är avstängd. Anfallaren Moestafa El Kabir har lämnat klubben, då man ej valt att förlänga marockanens kontrakt. Skador på Johan Stenmark, Gbenga Arokoyo, Olle Lindqvist och Henrik Löfkvist. Tänkbart spikkryss.


Match 5

Östersund - GIF Sundsvall 1

(TTT 6-2-2)

Storsjöns hjältar kommer med risig form till denna match. Tre raka förluster och ett försvar som läcker som ett såll. Hammarby 0-4, Örebro 1-3 och senast Djurgården 1-3 är ingen rolig läsning för tränare Ian Burchnall. Kanske dags att kasta in Kelland Absalom som man hämtade från Ytterhogdal inför denna säsong. Aly Keita är skadad och kan inte utmana Sixten Mohlin för tillfället. Stora snackisen inför säsongen, Ravel Morrison fick dryga kvarten senast (efter skada), blir det mer speltid här och kanske första kortet på svenska mark för engelsmannen. Landsmannen Jerell Sellars fortfarande skadad. Även sena tester på Ronald Mukiibi & Simon Kroon. Sundsvall har endast spelat in nio poäng på tolv matcher. Förlorat fem av de sex senaste och är således i stort poängbehov. Har dock lång frånvarolista. David Batanero är avstängd. Oliver Berg, Eric Björkander, Alexander Blomqvist, Chidi Omeje och Omar Eddahri är alla skadade. Har klass i Maic Sema och Linus Hallenius. Vann motsvarande möte förra säsongen med 2-1. Kan man skrälla även denna säsong?


Match 6

Degerfors - IK Frej 1

(TTT 10-0-0)

Hemmalaget ligger på sjätte plats i Superettan efter tio spelade omgångar. Har 2-1-2 både på hemmagräs och bortaplan. Har inte vunnit på tre matcher då man spelat 0-0 mot Norrby och förlorat mot både Dalkurd och Halmstad. Får till denna match åter Rasmus Alm som var avstängd senast. Marcus Astvald fortsätter köra rehab men hoppas snart vara tillbaka i truppen. Sen test på giftige anfallaren Nikola Ladan och Daniel Okon. Backen Daniel Janevski avstängd efter plockat sitt tredje gula kort för säsongen senast. Behöver en seger här för att inte halka efter topplagen. Frej på trettonde plats kommer få en jobbig säsong och har i skrivande stund flera av de förväntade topplagen runt omkring sig. När BP, Öster, Syrianska och HBK vaknar så lär flera av dem lämna Frej bakom sig. Tog poäng senast (hemma) mot serieledande Varberg efter sen kvittering av Hjalmar Ekdal, som nu "på egen hand" fixat fyra av tio poäng till klubben. Saknar skadade Moustafa Zeidan och avstängde Jon Birkfeldt som inlett säsongen med att ta fem gula på sex matcher. Frej skrällde senast, kan man upprepa det i Värmland?


Match 7

Halmstad - Västerås 1

(TTT 10-0-0)

HBK får betraktas som en sovande jätte som nu verkar ha vaknat. Ska så klart inte behöva ligga i botten av Superettan med den trupp man besitter. Peter Larsson, Andreas Johansson, Joel Allansson, Sadat Karim och inte minst Dusan Djuric är alla stjärnspelare i landets näst högsta serie. Visade sitt rätta ansikte mot Degerfors och vann med 3-0. Bör ha varit starten på en uppryckning. Har tre hemmamatcher på de fyra kommande så fint läge att plocka poäng och avancera uppåt i serien. Sålde i veckan Gabriel Gudmundsson till Groningen och det är så klart en kännbar försvagning. Får även denna match klara sig utan skadade Johan Oremo. Västerås poängen och placeringen före Halmstad i tabellen. Har varit bättre borta än hemma så här långt. 0-3-2 i gurkstaden att jämföra med 2-2-1 på resande fot. Föll senast mot Norrby med 1-3 efter ha släppt in två mål de sista fem minuterna. Tränare Thomas Gabrielsson kan inte ha varit nöjd efter slutsignalen. Har Stefan Batan långtidsskadad och fick senast ny skada på Emir Smajic. Sedan tidigare dras även Ilir Berisha och Carlos Moggia med skador. Känns som att Halmstad är det bättre laget och ska kunna bärga tre poäng.


Match 8

Mjällby - Jönköping 1

(TTT 6-3-1)

Mjällby ångar på i serien. Sex vinster i rad och en andraplats i Superettan. Är man månne på väg tillbaka till Allsvenskan efter fem års frånvaro. Jacob Bergström fortsätter att göra mål i princip varje match. Bommade mot Öster men har målat i övriga sex senaste matcherna. Undra om Kalmar har varit och kikat på honom? Jönköping på fjärde plats har också fin form med tre raka segrar. 2-0 är melodin för Södra. Öster, BP och Brage har alla fått stryk med två bollar. Edin Hamidovic är den som ofta gör målen men senast var det Jakob Orlov och Fabio Gama som hittade rätt. Samma skadeläge som tidigare med Philip Wikström, Erik Moberg och Joakim Karlsson borta. Om plånboken tillåter gardera tillställningen.


Match 9

Norrby - Dalkurd 1

(TTT 10-0-0)

Elfsborgs farmarlag befinner sig på tredje plats i superettan. Kan vid vinst här gå upp på andra plats bakom Varberg. Serien är lång det vet vi men alltid kul att spekulera. Varberg och Norrby till allsvenskan, vem hade tippat det. Fyra vinster och två kryss på de sex senaste är Norrbys facit. Keepern Mergim Krasniqi har hållit nollan i fem av dessa matcher. Mot Västerås tvingades han kapitulera på straff. Man kan nog lugnt säga att 1-7 förlusten mot Jönköping var en väckarklocka som heter duga. Har fint anfallspar i Dardan Rexhepi & Ricky Yarsuvat. Dalkurd inledde säsongen svagt men har så smått börjat hitta rätt. Segrar mot Degerfors och Örgryte ger självförtroendet en boost. Nordmakedoniern Besard Sabovic satte sina två första mål för säsongen senast och verkar ha övat målskytte under sin avstängning. På tal om avstängningar så har man till denna match både Emil Berger och Robin Tranberg tillbaka efter sonade straff. Skador på Christopher McVey och Ferhad Ayaz. Vi spikar ett formstarkt Norrby på hemmaplan.


Match 10

AFC Eskilstuna - IFK Norrköping 2

(TTT 0-0-10)

Tillbaka i allsvenskan, även om AFC parkerar på sista plats i serien. 1-3-7 är den inte alltför smickrande raden för jumbon. På bortaplan idel förluster men hemma på Tunavallen har man tagit poäng i fyra av fem matcher. Dock endast mött IFK Göteborg av lagen på övre halvan. Kunde inte rubba Häcken i cupfinalen utan fick se sig besegrade med 0-3. Ser fortfarande inte ut att ha bestämt vem som är förstekeeper i laget. Ole Söderberg eller Igor Levchenko. Sen finns också Mihail Ivanov att tillgå. Skulle behöva en målgörare då man gått mållösa i fyra av de fem senaste. Skador på Robert Åstedt, Adi Nalic, Denni Avdic och Luka Miljaljevic. Norrköping på åttonde plats fick nöja sig med en pinne borta mot Hammarby efter två raka segrar innan dess. Firma Jordan Larsson / Christoffer Nyman oroar framåt och Isak Pettersson håller högsta klass bakåt. Skulle må bra av att få fart på Sead Haksabanovic som inte glöder för tillfället. Inga skador eller avstängningar hos Peking. Vi låter tvåan stå ogarderad.


Match 11

AIK - Hammarby 1

(TTT 8-2-0)

Derby på nationalarenan i Solna. Fyran AIK mot sexan Hammarby. Gnaget i fin form med fyra segrar och ett kryss på de fem senaste. Har anfallaren Tarik Elyounoussi i galet bra målform. Åtta mål på de fem senaste matcherna. Sänkte Djurgården på egen hand i senaste Stockholmsderbyt. Självklart vet Hammarby om detta men frågan är om det hjälper. Skador på Jesper Nyholm, Joel Ekstrand, Robert Lundström och Kolbeinn Sigthorsson. Hammarby har kryssat i de två senaste och får vara ganska nöjda med det. De både IFK-lagen är inga lätta nötter att knäcka. Innan dess fyra vinster, där segern i derbyt mot Djurgården rankas högst. Får till denna match åter rivige anfallaren Nikola Djurdjic efter avstängning. Odilon Kossounou tar platsen på botbänken då han drog på sig sitt tredje gula för säsongen senast. Johan Wiland, David Fällman, Mats Solheim, Mads Fenger och Serge-Junior Ngouali är alla skadade. Det lär smälla i detta derby och tveksamt om alla får vara kvar på planen. En het norrman kan bli tungan på vågen.


Match 12

Elfsborg - Häcken 2

(TTT 4-2-4)

Svårbedömda är nog ett passande ord på Elfsborg. Har under säsongsupptakten åkt på några feta smällar (Göteborg 0-3 och Malmö 1-4) men även vunnit ett par holmgångar (Örebro 4-2 och Sirius 4-2). De tre senaste matcherna AFC 1-0, Djurgården 0-2 och Kalmar 1-1 så vart står laget? Lånespelarna Jonathan Levi och Pawel Cibicki var bra i början, men nu fem matcher utan mål för duon. Har tunga skador på Joakim Nilsson och Robert Gojani som båda dras med hjärnskakningar. Per Frick i anfallet var tillbaka efter skada senast men drog på sig gult kort och är nu avstängd, typiskt. Häcken föll blytungt i derbyt mot IFK. Fick Ahmed Yasin utvisad en bit in i andra halvlek men lyckades ändå kvittera för att sedan åka på 1-2 i 97e minuten. Tog "revansch" i cupen där man finalbesegrade AFC Eskilstuna med klara 3-0. Yasin och Erik Friberg avstängda här, men inga skador gör att Andreas Alm kan mönstra en stark elva ändå. Kan vara lite slitna ben men får ändå tipset.


Match 13

Helsingborg - Malmö FF 2

(TTT 0-0-10)

Vi avslutar kupongen med ett härligt Skånederby när Malmö gästar Helsingborg. Så här långt har det varit en tung comeback i allsvenskan för Helsingborg. Vi var nog många som trodde att laget i alla fall skulle finns i mitten av tabellen efter att en tredjedel av serien spelats. Nu är HIF på trettonde plats med 2-4-5 på 11 matcher. Vinsterna tog man på Olympia i de två första på hemmaplan. Norrköping och Hammarby fick sota för rivstarten. Fyra förluster och fyra kryss på de åtta senaste. PO Ljung som tränar laget hade nog gärna sett sex poäng mot AFC & Falkenberg som är lagen man i första hand fightas med om att inte hamna efter. Nu blev det endast 1-1 gånger två och fyra tappade poäng. Frågan alla ställer här är om Andreas Granqvist kan medverka eller ej. Beslut tas matchdag. Pär Hansson, Kundai Benyu och Alexander Farnerud medverkar inte pga skador. Även frågetecken för Andri Bjarnason som fick ryggbesvär på träning i veckan. Malmö är Sveriges bästa lag för tillfället. Leder Allsvenskan och har vunnit åtta av de tio senaste matcherna. Kommer från tre raka hemmamatcher och inte heller här behöver man resa särskilt långt. Dansken Anders Christiansen mål i fyra raka matcher och potentiell matchvinnare även här. Skador på Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson och Fouad Bachirou. Årets viktigast match på Olympia men även en av säsongens svåraste hemmamatcher för HIF. Kan man kriga sig till ett kryss eller blir MFF kungar i Skåne.


STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Tottenham - Liverpool 1X2
2. IFK Göteborg - Örebro 1
3. Sirius - Djurgården 2
4. Falkenberg - Kalmar X
5. Östersund - GIF Sundsvall 1X2
6. Degerfors - Frej 1X
7. Halmstad - Västerås 1
8. Mjällby - Jönköping 1X2
9. Norrby - Dalkurd 1
10. AFC Eskilstuna - IFK Norrköping 2
11. AIK - Hammarby 1X
12. Elfsborg - Häcken 2
13. Helsingborg - Malmö FF X2


Tips på specialspel från kupongen:

Match 3 Jonathan Ring - Djurgården - Målskytt @ 3,10 bet365 - Ring är inte känd som någon stor målskytt men har fått en offensiv roll i DIFs tremannaanfall. Satte en boll mot FFF och senast mot ÖFK ringde det två gånger för Jonathan. Avgör här.

Match 9 Norrby - Dalkurd - Över 2,5 mål @ 1,85 bet365 - Norrby bra framåt och kan själva fixa linan. Krasniqi bra i målet men nollan sprack senast. Dalkurd öser alltid på och gått över linan sex av tio gånger. Tolv mål in-ut på de tre senaste. Målrikt här!

Match 11 Tarik Elyounoussi - AIK - Målskytt @ 3,20 bet365 - Vet inte vad som är mest sjukt, att Tarik satt åtta mål på de fem senaste eller att vi får över 3x på honom som målskytt. Är glödhet och den ende som målar för Gnaget. Avgör derbyt Tarik!

Match 13 Anders Christiansen - Malmö - Målskytt @ 6,50 bet365 - Vi kör på en till het derbyspelare. MFFs Christiansen är i finfin målform och satte bollen i nät i sina fyra senaste. Frispark, djupled eller skott är sak samma bara dansken målar här.

Lycka till med raderna och specialspelen. Glöm ej att spela med hjärna, hjärta och plånboken. Vid problem med detta finns hjälp att tillgå på stödlinjen 020-819100 eller www.stodlinjen.se  

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto