Stryktipset 10/8, 2019

Publicerad på 10 Aug 2019 - 00:14

Aston

Aston

Jan Wickberg

10 Aug 2019 - 00:14

Denna helg är Premier League tillbaka efter sommarvilan. Stryktipskupongen innehåller fem matcher från Englands högsta serie. Andraligan, The Championship bidrar med sex kamper och resterande två matcherna är från svenska Allsvenskan.


Match 1

Tottenham - Aston Villa X

(TTT 10-0-0)

Hemmalaget kommer från en stark fjolårssäsong där man slutade fyra och även nådde final i Champions League. Har plockat in Ryan Sessegnon, Giovani Lo Celso och Tanguy Ndombele. Av de som lämnat är det endast Kieran Trippier man kommer sakna. Det som oroar lite inför ligapremiären är alla skadorna laget dras med. Ben Davies, Juan Foyth, Ryan Sessegnon och Dele Alli är alla borta. Serge Aurier, Victor Wanyama och Eric Dier är också tveksamma till spel pga skador. Son Heung-Min är avstängd. Aston Villa är tillbaka i högsta ligan tack vare lyckat play-off förra säsongen. Manager Dean Smith har i princip fått allt han pekat på och förutom att man köpt loss tidigare inlånade spelare är 9 spelare inhandlade. Har inte tappat någon tongivande spelare. Har frågetecken för målis Jed Steer och nye backen Ezri Konsa. Obesegrade under försäsongen, kan man ta skrällpoäng även här?


Match 2

Bournemouth - Sheffield United 2

(TTT 9-0-1)

Bournemouth kommer från en mellansäsong där man slutade på 14e plats. Hade elva poäng till godo på Cardiff som var sista lag att åka ur. Har intressanta nyförvärv i form av Arnaut Danjuma och Harry Wilson som var en av Championships fem bästa spelare förra säsongen. Inga tunga förluster hos The Cherries som fått behålla nyckelspelare som David Brooks och Callum Wilson. Tyvärr är Brooks skadad här och får se matchen från sidan tillsammans med Simon Francis, Lloyd Kelly, Lewis Cook, Dan Gosling och Junior Stanislas. Har gått helt okej på försäsongen bla 3-0 mot Lyon i genrepet. Frågetecken kring posten som förstekeeper i laget. Sheffield United tog steget upp efter ha slutat tvåa i The Championship förra säsongen. Har inte tokvärvat som Villa men nya namn är bla Phil Jagielka, Luke Freeman, Callum Robinson, Oliver McBurnie och Lys Mousset. Inga avbräck som stör. Bra läge för The Blades att plocka poäng på Dean Court, även om man åkte på stryk i genrepet.


Match 3

Burnley - Southampton 1

(TTT 7-2-1)

Två lag som kämpade i botten förra säsongen men lyckades hänga kvar. Burnleys trupp ser inte supervass ut denna säsong heller. Bailey Peacock-Farrell, Erik Pieters, Danny Drinkwater och Jay Rodriguez kan knappast kallas klassvärvningar. Tom Heaton och Nahki Wells har lämnat. Jonathan Walters & Peter Crouch har avslutat sina karriärer. Bra försäsong av duon Jay Rodriguez & Chris Wood ger fansen hopp om en bra säsong. Flera spelare som dras med skador och är osäkra till spel. Jack Cork, Kevin Long, Charlie Taylor, James Tarkowski och Robbie Brady. Sedan tidigare Steven Defour ej tillgänglig. Saints har förhoppningar på denna säsong och har sett bra ut på försäsongen med segrar mot bla Preston, Feyenoord och Köln. Inga jättetapp men Matt Target & Charlie Austin hade man gärna behållit. Ynglingarna Kevin Danso och Moussa Djenepo kan bli fisk eller fågel. Che Adams var bland de bästa målskyttarna i The Championship förra säsongen men varit oduglig innan så även det en chansning av Southampton. Hemmaplan och formstarkt anfallspar avgör för The Clarets.


Match 4

Crystal Palace - Everton 2

(TTT 0-2-8)

Palace var ett av ligans sämsta hemmalag förra säsongen. Man kan lite taskigt säga att det var två saker som räddade kvar laget i högsta serien. Straffar som man fick mängder av (Luka Milivojevic satte de flesta säkert i nät) och Wilfried Zaha som avgjorde flera matcher på egen hand. Milivojevic är kvar men Zaha har önskat att få lämna och Everton är ny tänkbar adress. På tal om in och ut så det rätt jämt på den fronten. Gary Cahill, Victor Camarasa, James McCarthy och Jordan Ayew in. Ut med Bakary Sako, Aaron Wan-Bissaka och Jason Puncheon. Skador på Jeff Schlupp, James Tomkins och Mamadou Sakho. Everton slutade åtta förra säsongen och är ofta med och krigar om att vara "best of the rest" men rår inte på topplagen. Kunnat värva starkt med namn som Moise Kean, Fabian Delph, Andre Gomes och Alex Iwobi. Bantat truppen rejält men dem som är värda att nämna är Phil Jagielka, Jonjoe Kenny, Idrissa Gueye och James McCarthy som ska göra nytta på annat håll den här säsongen. Skador på Leighton Baines och Fabian Delph. Everton är inget lysande bortalag men får u-tecknet.


Match 5

Watford - Brighton 1

(TTT 10-0-0)

En mittplacering för Watford förra säsongen och vi blir förvånade om laget inte hamnar runt tionde plats även denna säsong. Har lite nytt i truppen men i princip samma lag som förra säsongen. Ismaila Sarr och Danny Welbeck ska på sikt förstärka anfallet men lär inte starta här. Pontus Dahlberg fortfarande fjärdekeeper efter att Heurelho Gomes lite överraskande fick nytt kontrakt. Spelat jämna träningsmatcher mot bra motstånd. Sena tester på offensiva duon Roberto Pereyra och Gerard Deulofeu. Brighton hängde precis kvar och var bara två poäng före Cardiff som slutade under strecket. Har dock gjort det bra under försäsongen och bla besegrat Birmingham och Valencia. Starka nyförvärv på pappret i form av Romaric Yapi, Adam Webster, Aaron Mooy och anfallsduon Leandro Trossard & Neal Maupay. Intressant att se om Graham Potter kan få laget att lyfta. Skador stör på Yves Bissouma, Ezequiel Schelotto och Jose Izquierdo. Omgångens spik enligt många men lite luriga känns ändå fiskmåsarna och vi garderar. 


Match 6

Middlesbrough - Brentford 1

(TTT 9-1-0)

Boro inledde säsongen med en riktig pangmatch mot nykomlingen Luton. 3-3 slutade tillställningen efter att skyttekungen Britt Assombalonga bränt straff i 82a minuten och Luton kvitterat tre minuter senare. Ska väl nämna att Assombalonga satte en boll i nät under matchen så helt kass var han ej. Marc Bola, Anfernee Dijksteel och kapten George Friend är alternativ om Jonathan Woodgate vill ändra om bakåt i startelvan. Dael Fry (även han försvarsspelare) skadad och ej tillgänglig. Brentford fick en tung start på säsongen när man föll hemma mot Birmingham med 0-1. Som vanligt full fart framåt men bollen ville in för The Bees. Tappat flera viktiga kuggar som man inte bara ersätter i en handvändning. Anfallaren Neal Maupay har varit given framåt under flera säsonger och han är inte ersatt (än). Även denna gång Said Benrahma osäker till spel. Vi tror mest på hemmalaget här och spikar ettan, då Brentford gör sig bäst hemma.  


Match 7

GIF Sundsvall - Östersund 2

(TTT 6-3-1)

Fyra raka förluster grinar Sundsvall i ansiktet. Två ynka segrar på arton matcher är så klart inte godkänt och att man ligger sist är inget som förvånar. Fortsätter att tappa viktiga spelare och senast i raden att lämna klubben är Maic Sema som gick till IFK Norrköping. Motsatt väg har målvakten David Mitov Nilsson gått och han vaktar med all sannolikhet buren här. Juan Jose Sagra (en av många spanjorer hos Giffarna) är avstängd här. I övrigt är det bara Omar Eddahri som ej kan medverka pga skada. Östersund på tionde plats går inte heller något vidare för stunden. Föll senast hemma mot AFC Eskilstuna med 1-2. Om Sundsvall satsar på spanjorer så är det engelsmän som gäller för Östersund. Jerell Sellars är skadad och det samma gäller Simon Kroon. Får åter Samuel Mensiro efter avstängning. Utan ny målvakt i Giffarna hade vi spikat Östersund men nu känns det som att X2 är vägen att gå.


Match 8

Djurgården - Sirius 1

(TTT 10-0-0)

Djurgården på första plats efter tre raka vinster, samtidigt som tidigare serieledarna Malmö FF kryssat i sina tre senaste. Målis Tommi Vaiho har hållit nollan i de tre senaste och har tagit över vantarna på ett fint sätt från norrmannen Per Kristian Bratveit. Har Jesper Karlström avstängd och Erik Berg skadad. Senast klev Edward Chilufya och Astrit Ajdarevic av med skadekänningar. Osäkert om de kan medverka här. Sirius blev överkörda av Häcken senast och har nu tre förluster på de fyra senaste. Har skrällt både mot Norrköping och Malmö under sommaren men det har som sagt varit tursamma poäng och inte fint spel som inbringat dem. Skadelistan är lång med namn som Daniel Jarl, Adam Ståhl, Jesper Arvidsson, Abdul Razak, Robert Åhman-Persson och Stefano Vecchia. Ettan spikas rakt av.


Match 9

Birmingham - Bristol City X

(TTT 8-1-1)

Blues tog en fin bortaviktoria mot Brentford i premiären. Hade minst sagt marginalerna med sig och ribban darrade både en och två gånger. Framåt var man bleka och skapade endast en målchans och det var Kristian Pedersens mål. Märktes klart att man saknar Jota och Che Adams som båda är sålda. Spanjorerna Alvaro Gimenez och Fran Villalba kan båda få göra debut. Maikel Kiefenbeld, Jonathan Grounds och Cheick Keita fortfarande skadade. Bristol City föll i sin premiärmatch mot Leeds med 1-3. Fick fart på saker och ting först när Niclas Eliasson kom in med 25 minuter kvar. Bör få starta här, precis som nya Stoke-lånet Benik Afobe som är en duglig anfallare. Även defensive Adam Nagy ny från Bologna är redo att starta. Marlon Pack och Jamie Paterson ej kvar. Antonie Semenyo tillgänglig efter avstängning. Krysset är smart att utgå från här, och spikas om man är djärv.


Match 10

Fulham - Blackburn 1

(TTT 10-0-0)

Båda lagen föll i premiären. Fulham förlorade med 0-1 borta mot Barnsley. Flera spelare kom inte upp i normal standard. En del spelare har inte högre kapacitet och vi är tveksamma till att Stefan Johansen och Aboubakar Kamara får nytt förtroende här. Harry Arter, Josh Onomah, Anthony Knockaert, Harrison Reed och Bobby Reid är alla bra alternativ att ersätta duon. Skyttekungen Aleksandr Mitrovic var blek senast men med bättre uppbackning här kan det bli nätrassel för serben. Sen test på Alfie Mawson. 1-2 hemma mot Charlton var inte Rovers-fansen nöjda med. Försvaret såg riktigt virrigt ut och nye keepern Christian Walton måste undra vad dom pysslade med. Derreck Williams och Tosin Adarabioyo kan båda mycket väl ta plats i backlinjen här. Greg Cunningham och Ben Brereton hoppas också på speltid. Sam Hart och Jacob Davenport skadade. Inte har Fulham (med ambition att ta sig tillbaka till Premier League) råd att förlora igen, etta.


Match 11

Derby - Swansea 1

(TTT 10-0-0)

En stark fjolårssäsong gav Derby chansen att via play-off ta sig till Premier League men man föll på målsnöret och får försöka igen. Har ny manager i Phillip Cocu som ersatt Frank Lampard. Inte tappat något av värde men värvat ett par intressanta namn som Krystian Bielik, Jamie Paterson och så klart Wayne Rooney. På målvaktssidan har man fått in Ben Hamer i stället för Scott Carson. Laget såg bra ut i premiären mot Huddersfield och tog rättvist tre poäng. Tom Lawrence visade klass med två mål. Skador på Andre Wisdom, George Thorne och Duane Holmes. Swansea inledde också säsongen med en vinst. Hull besegrades med 2-1. Ganska tursamma baljor och svårt att läsa av hur säsongen kommer att bli för svanarna. Hur som helst har nye managern Steve Cooper fått bra start på sitt tränaruppdrag då man även under försäsongen vann sina matcher. Finns hopp om att Wayne Routledge ska kunna medverka här efter skada. Även Tom Carroll ser ut att snart kunna lira match. Kristoffer Peterson inhoppare senast och kan även här få speltid. Kristoffer Nordfeldt verkar ha nye Freddie Woodman som sin baneman denna säsong. Stark etta trots Swanseas fina form.


Match 12

Queens Park Rangers - Huddersfield 1

(TTT 4-1-5)

QPR kan ställa sig till lagen som överraskande i premiären. 2-1 borta mot Stoke var en halvskräll. Skapade en hel del förutom målen och Eberrechi Eze kan bli ett utropstecken den här säsong i The Championship. West Ham-lånet Jordan Hugill kommer bli nyttig. Akilleshälen från förra säsongen, försvaret ser åter extremt svajigt ut. Hade marginalerna med sig senast men det höll på att ringa flera gånger och målis Joe Lumley och hans försvar samarbetade inte alls bra. Todd Kane, Marc Pugh och Conor Masterson är alternativ värda att testa i jakten på ett stabilt försvar. Aussie-landslagsmannen Massimo Luongo har lämnat klubben. Skada på Lee Wallace men i övrigt alla tillgängliga. Huddersfield hade det tufft i premiären mot Derby och föll med 1-2. Karlan Grant visade åter att han är den ende av värde framåt. Om vi ska vara ärliga fanns det inte så mycket av värde att tappa inför säsongen men att Aaron Mooy drog till Brighton är så klart ett minus. Tommy Elphick är väl det bästa nyförvärvet och då förstår vi hur illa det är. Köpte förvisso loss Isaac Mbenza (till ett kraftigt överpris) men han såg svag ut mot Derby. Hudds kan mycket väl göra en "Sunderland" och falla rakt igenom seriesystemet. Ny förlust här?


Match 13

Hull - Reading 1

(TTT 9-1-0)

Hull gjorde ingen dålig match mot Swansea i premiären men hade ett par olycksminuter i inledningen av andra halvlek där man släppte in både 1-1 och 1-2. Kanske väljer manager Grant McCann att ställa Matt Ingram mellan stolparna här. Kan också ta in Matt Pennington och Callum Elder i backlinjen. George Honeyman, Leonardo Lopes och Josh Magennis är tre andra som önskar få göra debut för tigrarna. Skador på Angus MacDonald, Manuel Milinkovic och Ondrej Mazuch. Reading var nära att åka ur serien förra säsongen och lär få det kämpigt även denna. 1-3 i premiären hemma mot Sheffield W var inte bra och då ska vi ändå ha i åtanke att man fick spela 11 mot 10 sista tio minuterna. Nyinlånade målvakten Joao Virginia fick en trist debut för sin nya klubb. Har paradoxalt lånat in Lucas Joao (från Sheffield W) som sänkte dem senast. George Puskas är också ny anfallare i truppen. Båda får säkert speltid här. Även nye keepern Rafael och backen Michael Morrison är tänkbara alternativ till startelvan. Vi håller dock Hull som favoriter och ettan plitas ned först.


Stryktipset (216 raders)

1. Tottenham - Aston Villa 1X2
2. Bournemouth - Sheffield U. 1X2
3. Burnley - Southampton 1
4. Crystal P. - Everton X2
5. Watford - Brighton 1X2
6. Middlesbrough - Brentford 1
7. GIF Sundsvall - Östersund X2
8. Djurgården - Sirius 1
9. Birmingham - Bristol C. X
10. Fulham - Blackburn 1
11. Derby - Swansea 1
12. QPR - Huddersfield 1
13. Hull - Reading 1X

Lycka till med raderna.
Om spelproblem uppstår kontakta:
https://www.stodlinjen.se / 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto