Stryktipset 11/5, 2019

Publicerad på 10 Maj 2019 - 23:28

Aston

Aston

Jan Wickberg

10 Maj 2019 - 23:28

Sista omgången i Premier League gör att vi denna vecka har hela tio matcher från Englands högsta serie. De tre resterande matcherna är fighter från vår egen högsta serie, Allsvenskan. Ca 10 miljoner i potten då det förra veckan inte blev några slantar på tio rätt. Således läge att chansa lite när tecknen ska sättas denna helg. Nu till genomgång och analys av alla matcher.

Match 1

Brighton - Manchester City 2

(TTT 0-0-10)

Ligaledande Manchester City har allt i egna händer då man har en poäng till godo på tabelltvåan Liverpool. Behöver således bara vinna här så är ligaguldet klart. Har inte övertygat på slutet trots att man vunnit sina matcher. 2-0 i derbyt mot United, tre gånger 1-0 mot Tottenham, Burnley och Leicester. Självfallet är manager Pep Guardiola nöjd med försvaret och att man har lyckats peta in en boll framåt men lite orolig är nog allt spanjoren. Ser åter ut att sakna viktiga mittfältarna Fernandinho och Kevin De Bruyne. Sena tester avgör deras öden här. Brighton säkrade nytt kontrakt förra helgen då man fick hjälp av Crystal Palace som besegrade Cardiff. Själva lyckades Brighton knipa en pinne borta mot Arsenal och det var tredje krysset på de fyra senaste. Även Wolves och Newcastle har fått dela med sig av poängen, medan Tottenham var ofina nog att roffa åt sig alla tre genom sent mål när de mötte Brighton. Här har The Seagulls chans att sätta kroknäbb för Citys gulddrömmar. Davy Pröpper och Jose Izquierdo dras med skador. Alla utgår från att bortalaget tar hem matchen och ligatiteln då garderar vi så klart upp och hoppas precis som Liverpool på skräll i match 1 på kupongen.


Match 2

Liverpool - Wolverhampton 1

(TTT 10-0-0)

Tänk om Liverpool skulle få hjälp av Brighton i matchen ovan och på så sätt kamma hem ligan. Då skulle nog denna vecka för alltid bli historisk för ingen har väl missat att man vände ett 0-3 underläge till 4-3 och avancemang i Champions League semin mot Barcelona i tisdags. Var då precis som här skadedrabbat och Adam Lallana, Naby Keita och Roberto Firmino ser inte ut att kunna medverka nu heller. Alex Oxlade-Chamberlain och Mohamed Salah bör dock vara åter. Andy Robertson utgick i halvtid mot Barca och ska testas sent efter ha fått en del stryk precis som Jordan Henderson. Wolves har redan säkrat sjundeplatsen och har nu endast äran och hedern att spela för samt att man kan se till att Pool inte får chans att vinna ligan. Formen är fin med tre raka segrar där 3-1 mot Arsenal smäller högst. Senast mot Fulham hade man kvar alla tre bytena inpå övertid och då fick duon Will Norris och Max Kilman göra PL-debut. Kul eller meningslöst, om det tvistar de visa. Får hoppas på mer speltid här. Wolves och skador är en ovanlig kombination, så även denna gång. Tror Liverpool ångar på och vinner komfortabelt utan att kika på hur det går för Man City.


Match 3

Burnley - Arsenal 1

(TTT 3-0-7)

Burnley gjorde ett bra jobb i slutet av Mars / början av April och säkrade kontraktet genom vinster mot Wolves, Bournemouth och Cardiff. Tog även poäng mot Chelsea och föll bara med ett mål mot Manchester City. Senast mot Everton fick man en dålig start med 0-2 i baken redan efter 20 min. Kunde inte repa sig från det och fick åka hem från Liverpool med noll poäng. Skador på Phil Bardsley, Steven Defour, Robbie Brady och Aaron Lennon. Arsenal kan fortfarande matematiskt nå plats 4 men då ska man vinna stort här samtidigt som Everton ska krossa Tottenham borta. Nja Gunners får nog ha fokus på att hålla Manchester United bakom sig i kampen om direktplats till Europa League. Endast en ynka poäng skiljer i skrivande stund till Londonlagets fördel. Känns dock som att man har siktet inställt på Europa League där man är i final mot Chelsea. Skador på Rob Holding, Hector Bellerin, Aaron Ramsey och Danny Welbeck. Lurig match där faktiskt hemmafavör kan bli det som avgör. Vi testar skrällettan här, men garderar med bortavinst och skippar krysset.


Match 4

Leicester - Chelsea 1

(TTT 4-1-5)

Chelsea fullbordade den engelska succén i Europa. Får efter att ha slagit ut Frankfurt på straffar möta Londonrivalen Arsenal i finalen av Europa League. I den inhemska ligan har man redan säkrat Champions League-plats till nästa säsong. Det man kan ha som motivation i denna match är att hålla Tottenham bakom sig och på så sätt kunna titulera sig tredje bäst i England. Det skiljer en poäng till The Blues fördel. Har fortsatt skador på Antonio Rudiger, Ethan Ampadu, Marco van Ginkel, Ngolo Kante och Callum Hudson-Odoi. Även frågetecken för Andreas Christensen som tvingades utgå i matchen mot Frankfurt. På nionde plats i tabellen finner vi Leicester som inte har mycket att spela för, mer än äran. Hemma på King Power Stadium går man bra och slog senast Arsenal med 3-0. Även Brighton, Fulham och Bournemouth har fått lämna poänglösa i närtid. Bara Newcastle tog med sig en trea upp till norr i de fem senaste hemmamatcherna för The Foxes. Truppen liksom skadeläget är bra (endast Daniel Amartey som ej kan medverka) och visst kan man störa ett Europa League-fokuserat Chelsea här.


Match 5

Manchester United - Cardiff 1

(TTT 10-0-0)

United kommer med rätt dålig form till detta möte. Två förluster och två kryss på de fyra senast är orsaken till att man tappat Champions League plats och nu ser ut att få kvala till Europa League istället. Manager Ole-Gunnar Solskjaer lär vara allt annat än nöjd med krysset senast mot avsågade Huddersfield. Vi får se om man kan göra bättre ifrån sig hemma mot ett annat avsågat lag i Cardiff. Har flera spelare som dras med småskador. Antonio Valencia, Mason Greenwood, Jesse Lingard, Anthony Martial, Alexis Sanchez och Romelu Lukaku ska alla testas sent liksom reservkeepern Sergio Romero. Knäskadade Eric Bailly ej aktuell för spel. Kan komma att lufta ett par u-lagsspelare här. Cardiff på 18e plats har redan bokat biljett till The Championship. Roten till det onda var att man inte kunde göra mål. Försvarsmässigt höll man godkänd standard men framåt saknade man spets. Har skador på Sol Bamba, Matthew Connolly, Callum Paterson, Harry Arter och Joe Ralls. Sen test väntar lagets kanske mest kreative spelare i Victor Camarasa. Eftersom det är jackpotomgång och hemmalaget inte glänser kan det vara en tanke att gardera tillställningen och hoppas på en knall på Old Trafford.


Match 6

Tottenham - Everton X

(TTT 8-2-0)

Fjärdeplacerade Tottenham har en pinne upp till Chelsea på tredjeplats och tre poäng till godo på Arsenal som är femma. Behöver således endast en pinne här för att vara säkra att få spela Champions League även nästa säsong. Denna säsong har det gått finfint i den fina tävlingen där man är i final mot Liverpool, efter en makalös vändning mot Ajax i semifinalen. Kan säkert ha finalen i åtanke här när man ska ta ut startelvan. Två som kommer att få vila är Juan Foyth och Heung-Min Son som båda drog på sig rött mot Bournemouth i senast ligamatchen. Jan Vertonghen, Davinson Sanchez och Harry Winks är skadade så även dem får vila. Harry Kane lär man inte chansa med här. Vore ju korkat om han förvärrade sin skada här och missar finalen. Everton på åttonde plats kan inte nå Wolves på sjunde som har fyra poäng till godo på The Toffees. Annars har Everton helt okej form för närvarande. Fem segrar på de sju senaste matcherna. Har några jobsposter i Yerry Mina, Seamus Coleman, Dominic Calvert-Lewin och Richarlison. Visst vill Tottenham komma till finalen i Champions League med gott självförtroende men hur mycket vill man riskera här? Nöjer sig med kryss.


Match 7

Crystal Palace - Bournemouth 1

(TTT 9-1-0)

Två lag som gärna sätt matchen spelas på Vitality Stadium i stället för Selhurst Park. Crystal Palace är ett av ligans bästa bortalag medan Bournemouth tar sina flesta poäng hemma. Rent tabellmässigt ligger de 12a respektive 13e så matchen är inte av någon stor betydelse. Har snarlik form så här i slutet av säsongen. När det gäller skador så "vinner" Bournemouth rätt klart då man har Simon Francis, Andrew Surman, Lewis Cook, Charlie Daniles, Diego Rico, Dan Gosling, David Brooks, Dominic Solanke och Junior Stanislas borta. Palace saknar Mamadou Sakho, James Tomkins, Jeffrey Schlupp och Christian Benteke. den sistnämnde kanske kommer till spel med ansiktsmask. Vi måste också nämna att The Cherries åter förväntas ställa 19-årige Mark Travers mellan stolparna medan Palace säkert kommer att byta in trotjänaren Julian Speroni (39 år) som tackar för sig efter denna säsong. Bournemouth hade flyt senast då motståndarna tog kort av blandad valör i parti och minut medan Palace vann rätt bekvämt på bortaplan. Vi spikar Roys mannar här.


Match 8

Watford - West Ham 2

(TTT 8-0-2)


Betydelselös match mellan två lag som bara ska spela av matchen innan sommarvilan tar vid. Watford har förstås redan sikte på årets viktigaste match då man efter denna avslutande Premier League match ska till Wembley för att spela FA-cup final mot Manchester City. Ja inte direkt efter denna match, man får vila en dryg vecka först. Det känns som att man inte lägger så mycket energi på ligan då de senaste resultaten är kryss, förlust och förlust. Har mittfältaren Etienne Capoue tillbaka här efter skada. Sebastian Prödl och Domingos Quina medverkar ej pga skador. Miguel Britos har haft en skadefylld säsong men ser här ut att vara åter efter senast ha missat pga ryckt ut en visdomstand. West Ham ett av få lag som kör ända in i kaklet. Har två raka vinster och hoppas kunna knipa en placering på den övre halvan. Var ett övertidsmål från att slå Leicester, vann med 1-0 borta mot Tottenham och senast imponerande 3-0 mot Saints. Får här flera spelare åter då Felipe Anderson och Declan Rice är friska efter sjukdomar, Samir Nasri och Aaron Cresswell är redo efter sina skador och Robert Snodgrass har avtjänat sin avstängning. Endast långtidsskadade Winston Reid, Andriy Yarmolenko och Andy Carroll kvar för fystteamet att jobba med. Vi testar att låta tvåan stå ogarderad.



Match 9

Fulham - Newcastle 1

(TTT 5-1-4)

Efter tre raka segrar tog sviten slut förra helgen då Wolves borta blev en för svår nöt att knäcka för The Cottagers. Stannade dock bara vid 0-1 så inte på något sätt nån jättekollaps. Har nu gett tidigare caretaker manager Scott Parker fullt förtroende att leda laget genom The Championship nästa säsong. Bara målis Marcus Bettinelli och mittfältaren Lazar Markovic skadade sedan backen Denis Odoi fått klartecken av läkarteamet att spela. Newcastle har fortsatt fin form och höll länge titeljagande Liverpool stången senast men fick till slut ge sig med 2-3. Innan dess vinster mot Leicester och Southampton samt kryss mot Brighton. Anfallaren Ayoze Perez kunde medverka senast och höll hela matchen. Skador på Florian Lejeune, Sung Yeung- Ki, Sean Longstaff, DeAndre Yedlin och Miguel Almiron. Om man ska helgardera någon match på kupongen så är det nog denna då den känns helt öppen mellan två lag som kan spela avslappnat och förhoppningsvis bjuda publiken på (mål)fest.



Match 10

Southampton - Huddersfield 1

(TTT 10-0-0)

Inte alls oväntat tände Huddersfield till i sista hemmamatchen i Premier League för den här gången när man fick storbesök av Manchester United. Räckte inte till för att vinna matchen men en pinne mot United kändes nog som en seger för fansen. Var så klart skönt även för spelarna att visa att man duger mot ett "storlag" efter att fått stryk med hela 0-5 matchen innan av Liverpool. Om man även här kan ta en skrällpoäng återstår att se. Bortaspelet har dock varit usel säsongen igenom. Kommer låta Joel Coleman vakta buren. Ynglingarna Demeaco Duhaney och Matty Daly är två andra som gärna vill medverka i sista matchen för säsongen. Ben Hamer & Erik Durm medverkar ej pga skador. Sena tester på Mathias Jörgensen (sjukdom) och duon Chris Löwe & Laurent Depoitre. Hemmalaget Southampton har haft bortamatch i tre av de fyra senast och poängen har oftast lyst med sin frånvaro. Förluster mot Newcastle och West Ham. Kryss mot Watford och Bournemouth, så som synes inga matcher mot något av topplagen på slutet av säsongen. Manager Ralph Hasenhuttl förväntas ändra om i startelvan. Angus Gunn, James Ward-Prowse och säsongens spelare i Saints Nathan Redmond förväntas alla ta tillbaka sina platser efter 0-3 senast mot Hammers. Skador på Alex McCarthy, Jannik Vestergaard och Michael Obafemi. Även en febersjuk Maya Yoshida missar matchen.



Match 11

GIF Sundsvall - Örebro 1

(TTT 10-0-0)

Giffarna på niondeplats mellan förra säsongens två bästa lag AIK och IFK Norrköping. Har sett bra ut uppe i norr där man vunnit mot Malmö och Falkenberg (båda matcherna med 3-1) och lite överraskande förlorat mot Kalmar. Gjorde en stark första halvlek senast mot Häcken och borde haft ledningen i paus. Klart sämre andra halvlek där man drog på sig straff (fint räddad av William Eskelinen). Klent försvarsspel av Carlos Garcia bäddade för baklängesmålet som blev matchavgörande. Framåt har Linus Hallenius redan hunnit med att göra sex mål på sju matcher och toppar skytteligan. Skador på Omar Eddahri, Eric Björkander och Chidi Omeje samt David Batanero som utgick tidigt mot Häcken. Axel Kjälls Örebro har inte fått någon bra start på säsongen. Fyra förluster, två kryss och endast en seger på de sju första. Alla åtta målen man gjort har kommit i andra halvlek. När det gäller skador så har man flera osäkra kort i Albin Granlund, Martin Broberg, Fabio Sousa, Johan Mårtensson och Michael Almebäck. Vilka som kan medverka och ej avgörs på matchdagen. Vi tror mest på laget från norr här.



Match 12

AFC Eskilstuna - Falkenberg 1

(TTT 10-0-0)

Bottenmöte mellan seriens svagaste lag som båda är favoriter att åka ur. 1-1-5 har båda lagen på de sju första matcherna. Målskillnaden är också på snudd exakt lika. AFC har 8-14 medan Falkenberg har 8-15. Om vi ska fortsätta med liknelser så har båda lagen förlorat alla sina bortamatcher så med det i åtanke så bör AFC vara knapp favorit här. Får dock klara sig utan målvakten Ole Söderberg som är avstängd efter sin vansinnesutrusning i senaste matchen mot AIK. Behöver dock inte vara någon försvagning då Mhali Ivanov sett mycket bra ut de matcher han vaktat buren. Åter i truppen är Anel Rashkaj efter avstängning. Igor Levchenko, Felix Michel och Daniel Miljanovic är också åter i truppen efter blivit kvitt skador. Wilhelm Loeper har dock en bit kvar innan han är aktuell för spel. Falkenberg vann premiären mot Örebro men sen har man endast tagit en poäng genom 0-0 hemma mot Sirius. Har gjort sex mål på tre bortamatcher men ändå inte fått med sig några poäng. Har en gubbe avstängd i Marcus Mathisen. Christoffer Carlsson och Kirill Pogrebnyak (ja han är bror till ex landslagsmannen Pavel Pogrebnyak om någon minns honom) är sjuka och missar matchen. Känns klar fördel hemmalaget här.



Match 13

Kalmar FF - Helsingborg 1

(TTT 9-1-0)

Om matchen ovan var ett bottenmöte så är det här ett möte mellan två lag som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket. Åtta poäng på sju matcher har lagen skrapat ihop. Kalmar genom att vinna en, förlora en och kryssa i resten. Helsingborg har varit bra hemma där man har två segrar och två kryss. På bortagräs värre då man förlorat alla tre. Kalmar saknar till denna match Johan Stenmark, Olle Lindqvist, Gbenga Arokoyo och Henrik Löfkvist. För Helsingborgs del är det värre då Andreas Granqvist, Alexander Farnerud, Kundai Benyu och Pär Hansson är skadade och David Boysen & Noel Mbo är magsjuka. Känns som att HIF kommer köra med långa bollar på Bengt (som i skåningarnas fall heter Andri Bjarnason och är från Island). Så även här tycker vi att u-tecknet bör vara en etta.


STRYKTIPSET (216-raders)

1. Brighton - Manchester City 1X2
2. Liverpool - Wolverhampton 1
3. Burnley - Arsenal 1 2
4. Leicester - Chelsea 1X2
5. Manchester United - Cardiff 1X
6. Tottenham - Everton 1X
7. Crystal Palace - Bournemouth 1
8. Watford - West Ham 2
9. Fulham - Newcastle 1X2
10. Southampton - Huddersfield 1
11. GIF Sundsvall - Örebro 1
12. AFC Eskilstuna - Falkenberg 1
13. Kalmar FF - Helsingborg 1

Tips på målskyttar från kupongen:

Match 4 Youri Tielemans - Leicester - @ 4,50 - bet365 - Belgiska supertalangen har sett bra ut för The Foxes på sistone. Fina fötter och näsa för mål är en bra kombo. Mål mot Huddersfield och Arsenal. Även i landslaget gjorde han mål när de mötte Ryssland så att det är svårt motstånd gör honom bara mer inspirerad. 4,50 är klart värt en peng i våra ögon.

Match 7 Wilfried Zaha - Crystal Palace - @ 2,60 - bet365 - Förra veckan skrev vi att Cardiff bara kunde drömma om de anfallare som Palace förfogar över och mycket riktigt så gjorde både Zaha och Batshuayi mål. Inte alls otänkbart att duon slår till även här och då går vi så klart på den med bäst odds i Zaha. 2,60 är inte alls illa för en spelare av Zahas kaliber.

Match 11 Filip Rogic - Örebro - @ 4,50 - bet365 - Linus Hallenius i all ära men den som har bäst spelvärde i matchen gällande målskytte anser vi vara ÖSKs Filip Rogic som gjort tre mål på sju matcher. Så här långt bara på lag från Stockholm (eller Stockholm och Solna om vi ska vara noga) men det visar att det finns kapacitet hos killen. Den som är djärve spelar Rogic som siste målskytt i matchen till 12 gånger pengarna.

Match 13 Viktor Elm - Kalmar FF - @ 6,50 - bet365 - Precis som Norrköping har Kalmar haft svårt att vinna matcher och göra mål trots att man har en finfin anfallsuppsättning. Har möjlighet att skicka upp nickstarke Viktor Elm i slutet av matcherna och mata höjdbollar. Även på hörnor och frisparkar brukar Elm lufsa upp och stångas med backarna i motståndarlaget. Nu saknar Helsingborg Granen och då bör Elm vara bland de bästa på huvudet på planen.

Som alltid spela för vad plånboken tillåter och använd både hjärna och hjärta. Stödlinjen finns att tillgå 020-819 100 om det skulle uppstå problem med spelandet.

Lycka till med raderna och tack för läsningen!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto