Stryktipset 12/1, 2019

Publicerad på 12 Jan 2019 - 02:36

Aston

Aston

Jan Wickberg

12 Jan 2019 - 02:36

Ett fint stryktips har vi att se fram mot. Tolv miljoner ligger i potten. Dessa kan dessutom dubblas då Svenska Spel firar att det var 50 år sedan kupongen utökades med en match till nuvarande 13 matcher. Veckans kupong blandar storfavoriter med helt ovissa matcher. Nu till genomgången där vi ska försöka bena ut alla 13 matcherna. Vi testar och spika tre kryss och garderar upp några av storfavoriterna. Mot miljonerna!  



Match 1

Chelsea - Newcastle 1

(TTT 10-0-0)

Först ut är Chelsea som tar emot Newcastle hemma på Stamford Bridge. Tabellfyran från London är i bra slag gällande spel på bortaplan men hur står det till när det gäller hemmaspelet kan man undra. Förlust näst senast mot Leicester och bara kryss mot Southampton trots 72 % bollinnehav i båda dessa matcher. Har spelat två cupmatcher och besegrade Forest i FA-cupen men föll i första matchen av två mot Tottenham i ligacupsemin. Ska testa de offensiva pjäserna Alvaro Morata, Callum Hudson-Odoi och Ruben Loftus-Cheek sent innan matchen. Cesc Fabregas väntas krita på för Monaco inom kort och lär ej medverka här. Newcastle på femtonde plats har kryssat i hälften av ligamatcherna på bortaplan så här långt. Är bara Liver-pool som man varit chanslösa mot. Kommer ligga lågt och gå för 0-0 här. Vilade Salomon Rondon i cupmatchen mot Black-burn som slutade 1-1 (omspel väntar). Här är venezuelanen tillbaka och ska ligga på topp och hugga på de få chanser som laget får. Sena tester på Federico Fernandez,Jonjo Shelvey och Mohamed Diame. Saknar Yoshinori Moto och Ki Sung-yeung som båda spelar Asian Cup. Chelsea har inte den offensiv som Liverpool & Man City besitter så troligen ingen målfest här. Knapp hemmavinst eller skrällpoäng för skatorna ligger närmast till hands. 1X.



Match 2

Brighton - Liverpool 2

(TTT 0-0-10)

Brighton är bästa hemmalaget utanför topp 6. Fem vinster, tre kryss och två förluster på de tio spelade matcherna på Amex Stadium. Om man ska ta poäng även mot ligaledande Liverpool gäller det att målis David Button har sin dag. Förstekeeper Mathew Ryan är med Australien i Asian Cup. I cupmatchen mot Bournemouth förra helgen var det Jason Steele som vaktade buren och släppte bara in en boll. Då man gjorde tre framåt så blev det avancemang till nästa runda. Kommer troligen att spela med endast Glenn Murray på topp och hoppas han ska lösa biffen. Florin Andone lär väl komma in när Murray är klar för dagen. Bernardo och Jose Izqueirdo skadade och lär ej beträda gräs här. Liverpool har bara en förlust på bortaplan i ligan och den kom senast då man var i Manchester och mötte City. Som salt i såren åkte man ut i FA-cupen mot Wolves matchen efter. Luftade där spelare som Simon Mignolet, Rafael Camacho, Alberto Moreno och Divock Origi. Har trubbel på backsidan med skador på Joel Matip, Dejan Lovren och Joe Gomez som alla dras med skador. Dessutom är Virgil Van Dijk sjuk och därmed tveksam till spel här. På mitten är Adam Lallana skadad men Jordan Henderson förväntas vara åter. 5-1 till Pool när lagen möttes i Brighton förra säsongen. Blir det samma visa nu eller har The Seagulls lärt sig läxan?



Match 3

Burnley - Fulham 1

(TTT 9-1-0)

Två lag som vi finner i den nedre regionen av Premier League. Burnley har insett allvaret och plockat två raka trepoängare. West Ham och Huddersfield har man besegrat. Ser ut som att anfallarna börjar hitta form så sakta. Ashley Barnes gjorde mål senast och Chris Wood mål i de två senaste ligamatcher samt avgjorde i cupmatchen mot Barnsley (straff på stopptid). En annan anledning till uppryckningen är att Tom Heaton fått förtroende mellan stolparna i de två senaste ligamatcherna och förpassat mindre duktige Joe Hart till bänken. Glädjande för alla Clarets-fans så gjorde tidigare långtidsskadade Nick Pope säsongsdebut mot Barnsley och höll nollan. Aaron Lennon skadad men trion Matthew Lowton, Phil Bardsley och Johann Berg Gudmundsson hoppas alla kunna medverka. Robbie Brady får ej medverka då han är avstängd efter sitt röda kort mot Hudds. Fulham står fortfarande utan seger på bortaplan. Två kryss och nio förluster på de elva matcher utanför hemmaborgen, Craven Cottage (nåja). Blytungt uttåg ur FA-cupen mot Oldham. Inhpopparen Aleksandar Mitrovic fick chansen från 11 meter med sex minuter kvar, missar och två minuter senare sätter motståndarna segermålet. Manager Claudio Ranieri var mindre nöjd med lagets insats av förklarliga skäl. Lutar åt att Alfie Mawson får ensam tid i rehab-gymmet. Både Andre-Frank Zambo Anguissa och Neeskens Kebano ska enligt uppgift vara fit for fight här. Calum Chambers fick ej spela senast i ligan då man mötte hans ägarklubb (Arsenal). Här tror vi på hemmalaget. Nya Zeeländaren (nej Nya Zeeland är inte med i Asian Cup) Wood avgör med mål för fjärde matchen i rad?



Match 4

Cardiff - Huddersfield 1

(TTT 10-0-0)

Ännu ett bottenmöte från Premier League där 17e placerade Cardiff gästas av jumbon Huddersfield. Walesarna har tagit en hel del poäng hemma men förlorat de två senaste stort. Inte så mycket att orda om då ett pånyttfött Manchester United och målglada Tottenham stått för motståndet. Halvskrällde däremellan borta mot Leicester genom en tursam 1-0-vinst. Försvann ur FA-cupen förra helgen då man torskade hemma mot Gillingham. Så klart en besvikelse men nu kan man ha full fokus på ligan och det är ju prio ett, att förnya Premier League-kontraktet. Vilade de flesta ordinarie startspelare i cupen och hoppas här att Harry Arter, Kadeem Harris, Victor Camarasa och Danny Ward hunnit läka sina skador till denna match. Kenneth Zohore också på väg tillbaka och kanske tar bänkplats här. Jazz Richards ej aktuell för spel än. Huddersfield åtta poäng bakom Cardiff och formen är rent ut sagt katastrof. Åtta raka förluster och även ute ur FA-cupen efter 0-1 mot Bristol City förra helgen. Har börjat rensa i truppen (för att göra plats för nyförvärv?) och skickat ut Ramadan Sobhi, Rajiv van La Parra, Colin Quaner och Ryan Schofield på lån. Allt-i-allo-spelaren Jason Puncheon enda namnet in än så länge. Lär göra debut här. Har skador på Danny Williams, Aaron Mooy och Abdelhamid Sabiri. Även sen test på Tommy Smith. Backkollegan Christopher Schindler åter efter avstängning. Blir högst överraskad om det skulle ramla in en massa mål här. Mer troligt med max två mål. Hemmaplan kan vara en avgörande faktor, så vi kör på 1X här.



Match 5

Crystal Palace - Watford X

(TTT 7-3-0)

London-derby mellan två av regionens lite mindre klubbar. Palace på 14e plats kommer med helt okej form. Fyra vinster på de sex senaste matcherna om vi räknar in segern mot Grimsby i FA-cupen. Anfallaren Jordan Ayew har sent omsider vaknat till liv och pangat in mål i de två senaste matcherna. Bästa målgöraren är dock fortfarande Luka Milivojevic som satte sex mål (varav fem på straff) den här säsongen. Inte alls omöjligt att det dyker upp en chans från 11 meter även här mot ett tufft spelande Watford. Otursdrabbade Pape Souare åter långtidsskadad men Christian Benteke är åter i träning och kanske kan ta plats i truppen denna gång. Bör väl dock skynda långsamt med belgaren. Allvarliga knäskador är inte att leka med. Har skickat iväg Jonny Williams, Nya Kirby, Jason Puncheon och Alexander Sörloth på lån. Watford på åttonde plats har också nyttig form och har precis som Palace bara blivit besegrade av Chelsea på slutet. Tre segrar och tre kryss i övrigt gällande de sju senaste. Hade lätt lottning i FA-cupen då man fick Woking som motståndare. Tyvärr fick inte Pontus Dahlberg vakta målet. Tidigare hårt skadedrabbade Hornets har nu bara Sebastian Prödl ute pga skada. Christian Kabasele och Andre Gray är båda åter till denna match. Ken Sema hittade nät i senaste ligamatch och hoppas på nytt förtroende och nätkänning här. Tror på en jämn match och krysset är lämpligt som u-tecken här.



Match 6

Leicester - Southampton 1

(TTT 10-0-0)

Rävarna från mellersta England blandar och ger minst sagt. Vinster mot Chelsea, Manchester City och Everton. Förluster mot Palace, Cardiff och senast Newport i FA-cupen. Ligger sjua i ligan men att säga att man har häng på Europaplatserna är väl att ta i. Skiljer tio poäng till femman Arsenal och då ska man också passera Manchester United som på sjätte plats. Har valt att kalla hem Harvey Barnes efter dennes fina lånesejour i WBA. Callum Elder och Fousseni Diabate iväg på lån medan man sålt Vincente Iborra vars familj längtade hem till spanska värmen. Skador på Daniel Amartey och Jonny Evans. Under ned-flyttningsstrecket finner vi Southampton som senast i ligan fick 0-0 borta mot Chelsea. Innan dess två förluster hemma på St Marys. Förra veckan spikade vi krysset i FA-cup mötet med Derby och det var helt rätt med facit i hand. Nathan Redmonds två mål räckte endast till omspel och det var nog inte vad manager Ralph Hasenhuttl hade önskat. Vill så klart kunna lägga fokus på ligan och rädda kontraktet. Till denna match har österrikaren manfall i truppen. Ryan Bertrand, Mario Lemina, Danny Ings och Michael Obafemi är skadade. Pierre-Emile Höjbjerg och Charlie Austin är avstängda. Maya Yoshida är med Japan i Asian Cup. Dessutom är Stuart Armstrong tveksam till spel efter ha missat cupmatchen senast pga fotont. Det mesta talar för att hemmalaget tar hem denna match.



Match 7

Birmingham - Middlesbrough X

(TTT 3-3-4)

I denna Championship match är det inte många som är överens hur det ska gå. Procentfördelningen är i skrivande stund 32%, 33% och 35% och som ni ser ovan så är även TTT helt splittrade. Birmingham på åttonde plats är det lag i ligan som förlora minst matcher hemma. Endast Bristol City har åkt från St Andrews med tre poäng i bagaget. Formen är fin med två vinster och tre kryss på de fem senaste i ligan. Manager Garry Monk valde att inte göra så många ändringar i startelvan mot West Ham i FA-cupen men man föll ändå med 0-2. Alltid kul att gå långt i cupen men med den fina första halvan av ligan så är så klart fokus på play-off plats. Hoppas här ha Kristian Pedersen och Isaac Vassell åter efter skador. Marc Roberts, David Davis och Omar Bogle fortsatt skadade. Middlesbrough tre placeringar före Blues i ligan. Har 5-6-2 på bortaplan och är så ledes svåra att tas med och framför allt att göra mål på. 18 insläppta är mil bättre än näst bästa lag. Framåt brukar det dock inte hända så mycket därför var säkert manager Tony Pulis lyrisk efter 5-0 krossen i FA-cupmatchen mot Peterborough. Får se om man kan bygga vidare på målgörandet även i ligan. Inga offensiva avbräck då skadorna finns på backtrion Daniel Ayala, Aden Flint och Ryan Shotton. Precis som för de flesta så känns utgången oviss här och vi tar alla tecknen.



Match 8

Brentford - Stoke X

(TTT 7-2-1)

The Bees kommer till denna match med tre raka kryss gällande ligaspel. Var även på väg mot ett oavgjort resultat i FA-cupen mot Oxford när inhoppande skyttekungen Neal Maupay avgjorde tillställningen på straff i slutet av matchen. Manager Thomas Frank och fansen hoppas att Maupay även här ska kunna avgöra. För i övrigt är det få som hotar i dagsläget. Nordiska talangerna Marcus Forss och Emiliano Marcondes går båda skadade. Även Lewis Macleod och Chris Mepham dras med problem men förväntas snart vara åter. En 14e plats var inte tillräckligt bra för Stokes ledning som inte ansåg att manager Gary Rowett var rätt man på posten och gav 44 åringen kicken. Ersättaren Nathan Jones köptes loss från Luton och denna match blir Jones första som Potters-tränare. Kommer troligen att ändra om i laget och träben som Bruno Indi Martins och Saido Berahino kan nog komma att hamna utanför startelvan. Ryan Shawcross och Ryan Woods bör vara tillbaka efter ha missat FA-cup matchen mot Shrewsbury (1-1) pga sjukdom. Joe Allen ska testas sent men i övrigt endast Ibrahim Afellay som är långtidsskadad. Ny manager brukar ge viss boost och vi tror att Stoke fixar en pinne på Griffin Park.



Match 9

Ipswich - Rotherham 1

(TTT 9-1-0)

För jumbon Ipswich går det mesta snett. Tre raka förluster i ligan och uttåg ur FA-cupen mot Accrington Stanley. Har under veckan i alla fall agerat. Nej man har inte gett manager Paul Lambert sparken. Valde i stället att plocka in ett gäng spelare på lån. Callum Elder, Will Keane och Colin Quaner är de som ska göra skillnad. Även signat James Collins och Simon Dawkins som båda stod utan kontrakt. Så man gör nu i alla fall ett allvarligt försök att vända den negativa trenden. Hoppas få åter Cole Skuse och Emyr Huws från skador. Grant Ward, Tom Adeyemi, Adetayo Edun och Jonathan Walters kvar på skadelistan. Danny Rowe dras med sjukdom och har missat stora delar av säsongen. Rotherham är enda laget i ligan som står utan vinst på bortagräs. Fyra kryss och nio förluster har det blivit på de tretton man spelat utanför New York Stadium. Föll med lite små-jobbiga 0-7 mot Manchester City i FA-cupen. Skador på Joe Newell, Jamie Proctor, Billy Jones och Darren Potter. Dessutom är Richie Towell avstängd. Tagit hem Jerry Yates från utlåning till Carlisle och får troligen åter anfallskollegan Kyle Vassell som varit skadad. Så trots många skador framåt så finns det nu lite alternativ till Michael Smith. Vi tror att nyförvärven höjer moralen hos The Tractor Boys och ger dem första tecknet.



Match 10

Preston - Swansea X

(TTT 4-0-6)

Preston är en besvikelse så här långt in på säsongen. Bara vunnit sju av 26 matcher och då förstår vi att det inte är tal om någon framskjuten placering i tabellen. Hemma på Deepdale har det gått skapligt ändå med 5-5-3 på 13 matcher. Manager Alex Neil känner nog ändå pressen och behöver en vinst här för att det inte ska börjat grymtas för mycket i styrelserummet. Förlusten mot Doncaster i FA-cupen var jobbig och formen är som sagt inte på topp. Har hämtat in Connor Ripley, Josh Ginnelly, Brad Potts och Jayden Stockley under januari-fönstret och samtliga kan medverka om Neil så önskar. Även Ben Pearson är fria att spela efter ha avtjänat sin långa avstängning. Skador på Ben Davies, Callum Robinson, Josh Harrop, Louis Moult och Billy Bodin stör så klart. Tabelltolvan Swansea har 5-3-5 så väl hemma som borta. Kommer med vinst i ligan så väl i cupen till denna match. Reading slog man med 4-1 i senaste ligaomgången och i cupen blev det 3-0 mot Aston Villa. Hade då sjukdom som härjade i truppen men nu ska alla spelare vara friska. Martin Olsson och Tom Carroll är skadade så inget spel för duon här. Ingen action på spelarmarknaden hos walesarna än. Kryss är tänkbart här och passar som u-tecken.



Match 11

Sheffield United - Queens Park Rangers 1

(TTT 10-0-0)

United bara två poäng bakom Norwich som innehar direktuppflyttningsplats. Kommer med gott mod efter tre raka segrar i ligan. Klantade bort FA-cupen då man föll hemma mot Barnet med 0-1. Om man ska se det med positiva ögon så är det ett störningsmoment mindre. Nu full fokus på ligan och att knipa en av platserna för avancemang till högsta serien. Har förstärkt truppen med inlånade Gary Madine och Kieran Dowell som båda hoppas få speltid här. Sena tester på Ben Woodburn och Jake Wright som båda dras med skador. QPR nosar på play-off plats. Är bara fyra poäng bakom lagen på femte och sjätte plats. Formen är finfin med tre vinster och två kryss på de fem senaste i ligan. Passade även på att slå ut Leeds ur FA-cupen. Kan bli svårt att ta ut startelvan här då flera (bänk)spelare imponerade mot Leeds. Angel Rangel, Geoff Cameron, Nahki Wells, Toni Leistner, Olamide Shodipo, Tomer Hemed och Matt Smith är uppsatta på skadelistan men flera med osäker status så vi räknar inte bort alla här. Massimo Luongo kan vi däremot räkna bort för han är med Australien i Asian Cup. Visst är hemmalaget favoriter men en jackpottomgång som denna så vägrar vi att spika The Blades till nästan 70%.



Match 12

West Bromwich - Norwich 1

(TTT 10-0-0)

WBA nere på fjärde plats efter ha förlorat senast mot Blackburn. Kan dock vid vinst återta andra platsen om övriga resultat går vägen. Tog sig vidare efter viss möda i FA-cupen när Wigan besegrades med 1-0. Bakary Sako satte sitt första mål för säsongen. Har mest varit i sjukstugan eller på bänken men fick chansen när Dwight Gayle var skadad. Här räknar man med att Gayle är åter så då får vi se om Sako får gräs eller bänkplats. Bakåt så hoppas man att Ahmed Hegazy ska kunna med-verka efter skada. En gubbe avstängd i Jake Livermore. Fick ej behålla succelånet Harvey Barnes som är återkallad av ägar-klubben, Leicester. Oliver Burke har gått på lån till Celtic. Tabelltvåan Norwich är ligans bästa bortalag med 6-6-1 på tretton matcher. Kommer dock till denna match med formsvacka. 3-3, 3-4, 1-1 är de tre senaste resultaten i ligan och i FA-cupen rök man mot Portsmouth som avgjorde långt in på stopptid. Grant Hanley tog en tidig dusch redan efter en kvart och med en man mindre blev det mycket spring för resterande tio killarna på planen. Hanley får således vila här då han är avstängd. Moritz Leitner, Emiliano Buendia, Jamal Lewis, Louis Thompson, Alexander Tettey, Marco Stiepermann och Carlton Morris kommer inte heller till start pga skador. Trolig etta då Kanariefåglarna läcker bakåt.



Match 13

Wigan - Aston Villa 2

(TTT 0-0-10)

Wigan är snart under nedflyttningsstrecket om man inte vänder den negativa trenden snart. Har sju raka utan seger och fem av dessa har slutat med förlust. Även i FA-cupen blev det stopp då WBA satte p för The Latics. Vi talade för två veckor sedan om glass, fiskpinnar och Anthony Pilkington och nu är den djupfrysta irländaren upptinad och redo att starta för Wigan som lånat in honom från Cardiff. Lär så klart vara spelsugen till tusen men vi sätter lite frågetecken för formen. Kanske behöver han ett par matcher för att få upp flåset och ställa in siktet. Antonee Robinson, Michael Jacobs, Gavin Massey och Nick Powell kvar på skadelistan. Sena tester på Darron Gibson och Sam Morsy. Aston Villas nya målvakt Lovre Kalinic fick ingen rolig debut när han fick kröka ryggen tre gånger mot Swansea i FA-cupen. Lär ändå få chansen på nytt här då Örjan Nyland är skadad. Har hämtat in Kortney Hause på lån från WBA för att täcka upp för Axel Tuanzebe som är åter i ägarklubben Manchester United för skadebehandling. Henri Lansbury och Jack Grealish saknas också pga skador. Anfallaren Tammy Abraham valde att stanna i Villa trots lockrop från vargarna i högsta serien. Fanns ej med i cupmatchen mot Wigan och är säkert på hugget här. Vi kör på tvåan.


STRYKTIPSET (216-raders)

1. Chelsea - Newcastle 1X
2. Brighton - Liverpool 1X2
3. Burnley - Fulham 1
4. Cardiff - Huddersfield 1X
5. Crystal P. - Watford X
6. Leicester - Southampton 1
7. Birmingham - Middlesbrough 1X2
8. Brentford - Stoke X
9. Ipswich - Rotherham 1X
10. Preston - Swansea X
11. Sheffield United - QPR 1X2
12. West Brom - Norwich 1
13. Wigan - Aston Villa 2

Lycka till med raderna!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto