Stryktipset 12/10, 2019

Publicerad på 11 Okt 2019 - 22:49

Aston

Aston

Jan Wickberg

11 Okt 2019 - 22:49

Veckans stryktipskupong är fullmatad med EM-kval matcher. Kryddas med en fin landskamp mellan två sydamerikanska lag. Vi har tidigare klagat på svenskaspel för att dom tar med matcher från lägre engelska division under landslagsuppehållen, men nu har dom lärt sig läxan och det tackar vi för. Att merparten av matcherna på måltipskupongen är hämtad från Englands lägre divisioner köper vi. Nu till full genomgång av stryktipset, systemförslag och avslutningsvis en måltipsrad. Skrev vi att det är jackpott på båda kupongerna?

STRYKTIPSET

Match 1
Malta - Sverige 2

(TTT 0-0-10)

Malta tillhör nu mera dom bättre av lilleputtländerna och har visat det genom att hålla siffrorna nere i sina kvalmatcher. 2-13 i målskillnad på sex matcher är helt ok. Spanien och Norge har "bara" vunnit med 2-0 och senast borta mot Rumänien blev det förlust med 0-1. Enda trepoängaren kom hemma mot Färöarna (2-1). Har svårt att få fram något av värde framåt. Anfallarna Alfred Effiong och Michael Mifsud har båda passerat 30-strecket med råge. Ryan Camillieri, Björn Kristensen, Clayton Falla och Ryan Fenech saknas i truppen. Sverige innehar andraplatsen i gruppen. Kommer närmast från 1-1 mot Norge. Har bra läge att hålla jagande Rumänien och Norge bakom sig. Pontus Jansson, Ludwig Augustinsson, Jakob Johansson och Viktor Claesson saknas hos blågult. Marcus Danielsson och italienaren Riccardo Gagliolo backdebutanter i svenska truppen. Vi litar på Sverige här, spiktvåa!
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 26.00 - 15.00 - 1.083
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!


Match 2
Norge - Spanien X 

(TTT 0-0-10)

Våra grannar i väst har gjort det man kunde förväntas sig av laget. Förlust mot Spanien (borta), segrar mot Färöarna och Malta samt kryss mot likvärdigt motstånd i form av Sverige och Rumänien. Räcker så här långt endast till en fjärdeplats men poängmässigt är man bara två pinnar bakom Sverige. Har en duglig trupp där merparten är under 30, så det finns att bygga på för Lasse Lagerbäck. Upphaussade anfallaren Erling Braut Håland har lämnat återbud och finns ej med i truppen. Inte heller Ola Kamara kan medverka. Spanien har vunnit samtliga sex matcher man spelat. Har ännu inte bjudit på någon målfest trots att både Färöarna och Malta finns i gruppen. Saknar mycket kraft framåt här. Paco Alcacer, Alvaro Morata, Isco, Marco Asensio och Iago Aspas är alla utanför truppen. Skrälläge för Norge mot ett Spanien som inte behöver vinna alla matcher för att ta sig till EM.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 6.00 - 4.20 - 1.60
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!


Match 3
Danmark - Schweiz X

(TTT 9-1-0)

Våra södra grannar har blandat och gett så här långt i kvalet. Krossat och kryssat kan man väl säga. 5-1 mot Georgien (h) och 6-0 mot Gibraltar (b). Kryssen mot Schweiz (b) och Irland (h) är väl också ok, men 0-0 borta mot Georgien kan bli två kostsamma poäng i jakten på EM-biljett. Danmark stod för en makalös upphämtning när lagen möttes i Basel. Låg under med 0-3 med sex minuter kvar med gjorde tre snabba mål och fixade kryss. Inga skador som stör. Joachim Andersen och Philip Billing debutanter i truppen. Schweiz har bara spelat fyra matcher och har så klart studerat förra mötet noga. Inledde med att besegra Georgien borta (2-0), kryssat borta mot Irland (1-1) och kommer närmast från 4-0 hemma mot Gibraltar. Tung skada på Xherdan Shaqiri. Även Steven Zuber saknas för alplaget. Har ändå bra kapacitet att störa Danmark här och ett kryss gör läget i toppen än tightare.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 2.20 - 3.30 - 3.75
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!


Match 4
Italien - Grekland 1

(TTT 10-0-0)

Slaget om Medelhavet, kanske är lite väl drastiskt att säga men det låter ju spännande. Italien toppar gruppen och kan redan boka EM-biljett. Lär knappast bränna läget och har en livlina i bortamatch mot Liechtenstein, som man krossade hemma med 6-0. Vann även enkelt borta mot Grekland med 3-0. Finland, Bosnien och Armenien har bjudit på bättre motstånd men inte kunnat sno poäng från pastalandet. Finns en del skador men ersättarna är minst lika bra. Har flera spelare i truppen som gör mål så man behöver inte förlita sig på någon enskild individ som "måste" hitta rätt. Har Marco Verratti åter efter avstängning. Kommer Violas supertalang Federico Chiesas första landslagsmål här? Grekland fortfarande på dekis och det spelar nog ingen roll hur många gånger man byter förbundskapten eller vem som tar över, det finns helt enkelt inte tillräckligt kvalitet i landslaget för närvarande. 1-1 hemma mot Liechtenstein vittnar om det. Saknar fortfarande bästa målskyttarna Fortounis och Mitroglou som båda lyssnar till Kostas. Även bakåt saknas två Kostas i form av Tsimkas och Manolas. Rutinerade duon Andreas Samaris och Sokratis Papastathopoulos inte heller med liksom avstängde Giorgios Masouras. Vi tror det hade blivit svårt även med en skadefri trupp för Grekland, nu känns det näst intill omöjligt. Ettan spikas, EM-biljetten bokas!
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 1.20 - 7.00 - 19.00
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!

Tips: Att göra mål i matchen Federico Chiesa @ 2,62 - bet365 -


Match 5
Bosnien - Finland X

(TTT 10-0-0)

Än är det inte kört för Bosnien att greja en andraplats i gruppen. Utgångsläget är dock mindre bra efter svaga insatser. Efter förlusten senast mot Armenien så avgick förbundskapten Robert Prosinecki, men övertalades att stanna av förbundet. Rätt eller fel beslut återstår att se. Hur som helst är detta nyckelmatchen. Förlust här, så skiljer det åtta poäng och det lär man inte hämta in. Ska också komma ihåg att man har Armenien före sig i tabellen. Blytunga skadan på Edin Dzeko gör att vi ställer frågan, vem ska göra mål? Kliver Amer Gojak fram som räddande ängel? Finland har tagit sjumilakliv och har superläge att ta sig till EM. Bara Italien har besegrat våra östra grannar med knapp marginal. Föll borta med 0-2 och hemma med 1-2. Har i övrigt varit betongsäkra bakåt och petat in ett par bollar framåt. Det som oroar lite är att Teemu Pukki är mållös i tre raka ligamatcher för sitt Norwich. Annars inga bekymmer eller skador som stör. Finland har både Armenien och Lichtenstein kvar hemma så på så sätt ingen press att man måste vinna här. Den som har råd sparar inte på garderingar.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 2.20 - 3.25 - 3.80
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!

Tips: Att göra mål i matchen Teemu Pukki @ 3,00 - bet365 -


Match 6
Färöarna - Rumänien 2

(TTT 0-0-10)

Det finns roligare arenor än Torsvöllur att besöka en blåsig oktoberafton. Men jobbet ska göras och Rumänien behöver i allra högsta grad vinna för att haka på Sverige (och Norge) i kampen om platsen bakom Spanien i gruppen. Tog en stark pinne borta mot Norge men annars bara planenliga vinster mot Malta och Färöarna (h). Fick "bara" 1-0 hemma mot Malta senast och den matchen har så klart dagens motståndare studerat noga. Man har tre dugliga anfallare i Claudiu Keseru, George Puskas och Florin Andone. Skador på Cristian Ganea och Constantin Budescu. Färöarna står på noll poäng. släpper i snitt in fyra mål per match och det är faktiskt ett fall framåt. För 10-15 år sedan hade man säkert förlorat med det dubbla borta mot Spanien. Saknar backen Sonni Nattestad pga skada men i övrigt inga större avbräck. Framåt hoppas man på Joan Simun Edmundsson men viktigast är nog ändå målis Gunnar Nielsen om det ska bli någon poäng. Knapp tvåa.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 16.00 - 6.00 - 1.25
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!


Match 7
Liechtenstein - Armenien 2

(TTT 0-0-10)

Det blå-röda alplaget hade fem raka förluster och 0-18 i målskillnad innan man senast reste till värmen i Grekland och tog en poäng. Dennis Salanovic blev stor poänghjälte när han satte kvitteringen i slutet av matchen. Även om Grekland är i rutten form och hade många spelare borta så var det en stor skräll. Hoppas så klart kunna bygga vidare på det här. Legendaren Mario Fricks båda söner (Yanik & Noah) är båda med i truppen men ingen av dem förväntas starta. Skador på Phillipe Erne och Sandro Wieser. Armenien ligger trea i gruppen. Har vunnit tre matcher och förlorat tre. Formen känns uppåt då man på de tre senaste besegrat Grekland (b) och Bosnien (h). Var inte heller bortspelade av Italien. Hade länge 1-1 trots att man fick en gubbe utvisad i första halvlek. Mycket handlar om Henrikh Mikhitaryan men här får man klara sig utan honom. Även Yura Movisisyan är skadad, så helt klart försvagat offensivt. Gamle brassen Marcos Pizzelli tillbaka i truppen men argentinaren Norberto Briasco var ingen hit så han får vara kvar i Sydamerika. Även utan Mikhitaryan bör det bli bortavinst, men vem tar tag i taktpinne om det kniper? Även här känns tvåan svag.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 12.00 - 7.00 - 1.25
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!


Match 8
Colombia - Chile X

(TTT 7-2-1)

Denna match går av stapeln i Spanien och är av vänskapskaraktär. Colombia kommer från två kryssmatcher under USA-turneringen. 2-2 mot Brasilien där Atalantas Luis Muriel stod för båda målen. Mot Venezuela hittade varken Muriel eller någon annan på planen mål, så matchen slutade 0-0. Kommer med en ganska stark trupp med namn som Yerry Mina, Davinson Sanchez, Wilmar Barrios, Juan Cuadrado och Duvan Zapata. De mest namnkunniga som saknas är James Rodriguez, Carlos Bacca och Radamel Falcao. Chile har också spelat vänskapsmatcher och fixade 0-0 mot Argentina i Los Angeles. Åkte senast på stryk borta mot Honduras. Hade länge 1-0 men föll till slut med 1-2. Kommer med en rätt oerfaren trupp om vi bortser från kvintetten Claudio Bravo, Mauricio Isla, Gary Medel, Arturo Vidal och Alexis Sanchez som alla har över 100 landskamper på samvetet. Således många som vill visa upp sig och ta chansen, en av dem Miiko Albornoz. Svårt att veta hur hårt lagen tar på denna match och garderingar rekommenderas.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 2.50 - 3.00 - 3.00
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!
bet365/11/"> bet365 livestreamar matchen


Match 9
Wales - Kroatien 1

(TTT 0-2-8)

Grupp E som endast består av fem lag är ett getingbo där inget lag är obesegrat. Wales ligger fyra på sju poäng men har en match mindre spelad än lagen ovanför. Har vunnit hemmamatcherna (Slovakien & Azerbajdzjan). Fått stryk borta av både Kroatien och Ungern, men plockade en pinne senast av Slovakien. Funkade helt okej framåt med Kieffer Moore som central anfallare flankerad av stjärnorna Daniel James och Gareth Bale. Bra sparkapital på bänken i form av Tom Lawrence och Harry Wilson, två spelare som kan komma in och ändra matchbild om det behövs. James Chester, David Brooks och Ben Woodburn ej med i truppen. Kroatien leder gruppen men blandar högt och lågt. 4-0 mot Slovakien och 3-0 mot Ungern är så klart bra, men matcherna mot Azerbajdzjan vill man nog helst glömma. Vinst här så har man säkra EM-plats. Bruno Petkovic satte två bollar senast mot Ungern och lär åter ta centrala anfallsplatsen. Marcelo Brozovic avstängd, bör ersättas av Mateo Kovacic. Anfallaren Andrej Kramaic skadad. Öppen match!
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 3.10 - 3.30 - 3.50
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!


Match 10
Polen - Nordmakedonien 1

(TTT 10-0-0)

Polen ser ruggigt starka ut för dagen. Har hållit nollan i sex av sju matcher. Förbundskapten Jerzy Brzeczek har förmånen att kunna ersätta skadade målvakten Lukasz Fabianski med minst lika duktige Wojciech Szczesny. Legias Radosław Majecki är med för att lära och på sikt föra Polens fina målvaktstradition vidare. Framåt har man en fin framspelare i Kamil Grosicki och en giftig avslutare i Robert Lewandowski. Skador på Karol Linetty och Dawid Kownacki. Nordmakedonien har gjort det bra som är trea i den kanske jämnaste gruppen i detta EM-kval. Har förlorat hemma mot Polen och Österrike men tog senast en fin vinst mot ex-unions kamraten Slovenien. Offensive mittfältaren Elif Elmas stor hjälte med sina två mål. Nya baljor här från Sampdoria-talangen? Skador på Darko Velkovski, Enis Bardhi och Krste Velkoski. Polen (för) stor favorit, så vi garderar och hoppas på skräll från balkangänget.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 1.33 - 5.50 - 11.00
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!

Tips: Att göra mål i matchen Eljif Elmas @ 8,00 - bet365 -


Match 11
Slovenien - Österrike X

(TTT 7-1-2)

Som sagt grupp G är verkligen en tuff grupp och båda dessa lag har chans att ta sig till EM. Slovenien ligger på fjärde plats, men det är bara två poäng upp till dagens motståndare på andraplats. Känns dock som att Slovenien slarvat bort lite för många poäng redan. En poäng på två matcher mot Nordmakedonien kan bli deras fall. Räddningen kan bli om Polen redan är klara inför sista omgången. Har flera skador inför detta möte. Martin Milec, Domen Crnigoj, Rene Krhin och Luka Zahovic. Österrike på andraplats inledde kvalet dåligt med förluster mot Polen och Israel. Har sedan tagit sig i kragen och tagit poäng samt snyggat till målskillnaden då man bland annat besegrat Lettland med 6-0 och senast var det Israel som fick släppa in tre bollar. Har många skador som gör att en hel del nya spelare får chansen i truppen. David Alaba, Sebastian Prödl, Stefan Lainer, Xaver Schlager och Florian Grillitsch är ej tillgängliga. Guido Burgstaller har gjort sig själv otillgänglig genom att tacka nej till landslaget. Delar grannländerna på poängen här?
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 3.20 - 3.20 - 2.50
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!


Match 12
Cypern - Ryssland 2

(TTT 0-0-10)

Cypern måste vinna för att fortfarande ha chans att ta sig till EM. Belgien har redan säkrat gruppsegern och Ryssland ligger mycket bra till för att göra dom röda djävlarna sällskap. När vi ser att Cypern är trea i gruppen med 10 poäng på sju matcher förstår vi att det är en svag grupp. Cypern har endast tagit poäng av Kazakstan och San Marino. Nästan alla spelarna finns i den inhemska ligan (som förvisso inte är jättedålig) men den största stjärnan är nog FC Köpenhamns Pieros Sotiriou. Saknar backen Jason Demetriou och mittfältaren Griorgis Kastanos. Ryssland inledde med torsk i Bryssel men har efter det sex raka. Är kända för att vara försvarsstarka men har även power framåt. 4-0 mot Kazakstan, 9-0 mot San Marino och senast 4-0 mot Skottland. Dominerade förra mötet lagen mellan men vann bara med 1-0. Skador på Roman Zobnin, Alan Dzagoev och tvillingarna Miranchuk. Räcker med kryss för Ryssland men visst vill man vinna på ön.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 7.50 - 4.20 - 1.53
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!


Match 13
Ungern - Azerbajdzjan 1

(TTT 10-0-0)

Grupp E där Ungern måste förlita sig på andra lag för att kunna ta sig till EM. Är i skrivande stund en poäng bakom Slovakien och fyra bakom gruppledande Kroatien. Har dålig statistik gällande inbördes möten med båda dessa lag, så det ser svårt ut för Magyars att ta sig till EM. Får här klara sig utan Laszlo Kleinheisler som tog rött senast. Innan dess var det Botond Barath som fick pastejskiva i matchen mot Slovakien. Barath är åter här liksom Adam Nagy som också var avstängd mot Kroatien. Har flera defensiva spelare skadade i Barnabas Bese, Paulo Vinicius, Attila Fola och Zsolt Kalmar. Framåt är det Mate Patkai som ej kan medverka. Azerbajdzjan är gruppens slagpåse och därför var det många som höjde på ögonbrynen när man fick 1-1 mot Kroatien senast. Har även passat på att spela en träningsmatch mot Bahrain. Vann med 3-2 och backen Tamkin Khalilzade målade för andra matchen i rad. Kan formstarke Sabah-spelaren sätta en boll även här? Keepern Emil Balayev som ersätter skadade Salahat Aghayev vet ännu inte hur det känns att förlora med landslaget. Har tre man avstängda, Dimitri Nazarov, Anton Krivostuyk och Maksim Medvedev. Tungt! Ettan först.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 1.33 - 5.50 - 11.00
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!

Tips: Att göra mål i matchen Tamkin Khalilzade @ 15,00 - bet365 -


STRYKTIPSET (216-raders)

1. Malta - Sverige 2
2. Norge - Spanien X2
3. Danmark - Schweiz 1X
4. Italien - Grekland 1
5. Bosnien - Finland 1X2
6. Färöarna - Rumänien 2
7. Liechtenstein - Armenien 2
8. Colombia - Chile 1X2
9. Wales - Kroatien 1X2
10. Polen - Nordmakedonien 1X
11. Slovenien - Österrike X
12. Cypern - Ryssland 2
13. Ungern - Azerbajdzjan 1

MÅLTIPSET (enkelrad)

4. Italien - Grekland
10. Polen - Nordmakedonien
12. Cypern - Ryssland
15. Bristol Rovers - MK Dons
16. Oxford - Doncaster
17. Peterborough - Lincoln
22. Crawley - Colchester
25. Macclesfield - Port Vale

Lycka till med raderna!
Vid spelproblem kontakta:
http://www.stodlinjen.se/
020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto