Stryktipset 13/4, 2019

Publicerad på 12 Apr 2019 - 22:33

Aston

Aston

Jan Wickberg

12 Apr 2019 - 22:33

Ingen lycka på stryket för egen del förra veckan. Det fanns dock någon ute i vårt avlånga land som satt på nålar. Då endast kvällsmatchen mellan Manchester City och Brighton återstod var det inte många system kvar. Ingen av dem hade Brighton som vinnare och endast ett hade kryss i matchen. Nu blev det City som vann och 26 stycken som prickade in 13 rätt. Men som sagt om Brighton petat in en boll bakom City-keepern hade det blivit en ensam vinnare med 13 rätt. Hur många som sätter 13 rätt denna vecka står skrivit i stjärnorna men här kommer ni få förutsättningarna för varje match. Analyser, skadeinfo och annat matnyttigt i jakten på full pott. Vi fortsätter även med specialspel från kupongen som extra bonus. 2/4 förra vecka då både Harry Wilson i Derby och John McGinn i Aston Villa nätade. Kortspelen var vi ej rätt ute på den gången.


Match 1
Manchester United - West Ham 1

(TTT 10-0-0)

Kampen om Champions League-platserna kommer pågå in i slutskedet av säsongen. Manchester City är ett av lagen som är med i fighten. Ligger på sjätteplats tre poäng bakom Tottenham som är fyra. Hemma på Old Trafford har man två raka segrar och sett till hela säsongen nio vinster och endast en förlust. Då var det ligan vi åsyftade, för allra senast så föll laget med 0-1 i Champions League mot Barcelona. Ska försöka vända på steken i Spanien endast tre dagar efter denna match. Nemanja Matic har varit sjuk och är lite tveksam. Antonio Valenica, Eric Bailly, Ander Herrera och Alexis Sanchez är de som fysteamet jobbar med. Backparet Luke Shaw och Ashley Young är avstängda. West Ham på elfte plats ska bara spela av säsongen och det märks framför allt på bortaplan där man endast tagit en poäng på de sju senaste. Får se om laget kan tända till här på "Theatre of Dreams"? Har Michail Antonio åter efter skada men Samir Nasri och Jack Wilshere är tveksamma till spel pga skador. Winston Reid, Carlos Sanchez, Andriy Yarmolenko och Andy Carroll lär inte spela något mer under säsongen. Bör bli etta här om inte Champions League-returen stör United-spelarna allt för mycket. Den som jagar storkovan garderar och hoppas på Hammers-skräll.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.40 - 5.25 - 8.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 2
Brighton - Bournemouth 1

(TTT 9-1-0)

Brighton har satt sig i en prekär situation pga onödiga hemmaförluster mot Southampton och Burnley. Får väl skylla på att det var FA-cup semin mot Manchester City som låg och spökade. Nu räckte man inte hal vägen till finalen efter att förlorat semin förra veckan med 0-1. Med andra ord är det full fokus på ligan och nytt kontrakt som gäller från och med nu för The Seagulls. Kvarvarande program ser tufft ut med matcher mot Tottenham, Arsenal och Manchester City så det gäller att ta poäng i rätt matcher, som denna mot Bournemouth. Skadeläget ser bra ut då det endast är två spelare som ska testas sent. Solly March och Pascal Gross, i övrigt alla tillgängliga. Bournemouth är ett av de mer omotiverade lagen i ligan då man redan i princip har fixat kontraktet och inte ens är nära Europaplatserna. Har under hela säsongen varit svaga på resande fot och har förlorat hela tolv av sexton matcher utanför Vitality Stadium. Fortsatt trist skadeläge hos The Cherries med Steve Francis, Andrew Surman, Lewis Cook, Steve Cook, Charlie Daniels och Diego Rico borta. Adam Smith var åter senast och Junior Stanislas börjar komma i matchform efter två korta inhopp efter skadan. Här spikar vi ettan rakt av, hemmaplan, motivation, truppläge osv, listan kan göras lång.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.25 - 3.40 - 3.50
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 3
Burnley - Cardiff 1

(TTT 9-0-1)

Två lag som båda är i behov av poäng för att rädda säsongen. Om vi börjar med Burnley så har laget två raka segrar och på väg att säkra kontraktet. Behöver dock ha in ett par poäng till på kontot innan man kan ropa hej. Schemat ser tufft ut efter den här matchen då Chelsea, Manchester City, Everton och Arsenal väntar Sean Dyche mannar. Som vi förstår är det främst här man ska ta poäng och sedan hoppas få med sig nån skrällpoäng i övriga matcher. Fin vinst senast borta mot Bournemouth då "rätt" spelare gjorde målen. Ashley Barnes, Chris Wood och Ashley Westwood hamnade alla i målprotokollet. Har sen test på Phil Bardsley medan Aaron Lennon, Steven Defour och Peter Crouch får se matchen från läktaren pga skador. Cardiff är favorit att göra Huddersfield och Fulham sällskap ner till Championship. Är i nuläget under nedflyttningsstrecket men har bara fyra poäng upp till "säker mark". Det är dock hemma i Wales man ska utmana om nytt kontrakt då man på bortaplan brukar vara svaga. Problemet är dessvärre att fyra av de sex återstående matcherna är just på bortagräs. Skador stör på viktiga kuggar som backklippan Sol Bamba, viktige mittfältaren Harry Arter och allround-spelaren Callum Paterson. Även backarna Matthew Connolly och Jazz Richards är tveksamma till spel. Ettan känns stark.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.90 - 3.60 - 4.50
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 4
Fulham - Everton 2

(TTT 0-0-10)

Fulhams sejour i högsta ligan blev kortvarig denna gång då det med fem omgångar kvar att spela redan står klart att laget åker ur Premier League. Svårt att peka på något enskilt som gått snett då man misslyckats med det mesta under säsongen. Backlinjen har inte hållit Premier League-klass och 76 insläppta mål på 33 matcher är på tok för mycket. 30 mål framåt är inte fy skam men problemet är att det ofta varit i samma match som man gjort flera av målen som tex fyra mål mot både Burnley och Brighton. Varit tufft för Ryan Sessegnon att leva upp till förväntningarna. Killen är bara 18 år men faktum kvarstår att han så här långt endast gjort två mål. Fulhams form är nio raka förluster och tillfällige managern Scott Parker hoppas bara att säsongen ska ta slut så fort som möjligt. Skador på Marcus Bettinelli & Lazar Markovic. Även Alfie Mawson & Floyd Ayite har haft skadekänningar och kommer testas sent. Everton har bra form. Tre raka utan insläppt mål och går nu för sjundeplatsen i ligan. Bör till denna match få åter Michael Keane (sjukdom) och Morgan Schneiderlin (fotskada) men Yerry Mina är "out". Vi litar på ett för dagen starkt Everton som vinnare (utan insläppt mål?) här.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 4.80 - 4.00 - 1.75
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 5
Southampton - Wolverhampton 1

(TTT 10-0-0)

Southampton sista laget ovanför nedflyttningsstrecket. Har gjort vad som fansen har förväntat sig av laget. Förlusterna mot Manchester United och Liverpool känns okej. Segrar mot Fulham och Brighton dessutom tog man en skrälltrea hemma mot Tottenham. Nyckeln till framgång hänger mycket på James Ward-Prowse som lär bli nästa stora försäljning från Saints. Den engelske landslagsmannen värderas redan högt och det lär knappast minska om han ansluter till en storklubb efter säsongen. En annan spelare som ökat i värde sista tiden är målvakten Angus Gunn som tagit över vantarna från tidigare ettan Alex McCarthy. När det gäller skador så saknas endast Mario Lemina och Michael Obafemi. Liverpool-lånet Danny Ings åter efter ej fått spela mot ägarklubben senast. Wolves som så snörpligt fick se finalbiljetten till FA-cupen försvinna i slutet av semin mot Watford. Leander Dendoncker säkert mest besviken av alla på planen då det var han som orsakade straffen som gav förlängning. Får nu i stället fokusera på att bli "best of the rest" i ligan och försöka knipa sjunde platsen. Inga skador i truppen. Känns lite ovisst hur Wolves har tacklat den missade finalplatsen och vi vet att Saints är i stort behov av poäng.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.62 - 3.25 - 3.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 6
Aston Villa - Bristol City 1

(TTT 10-0-0)

Villa kommer från 2-1 borta mot Rotherham. En match som innehöll tre straffar och ett rött kort. Första halvlek vill nog manager Dean Smith glömma. Tammy Abrahams fjösare till straff räddades lätt av Rotherham-keepern. Tyrone Mings drog på sig två gula och en straff inom loppet av en kvart och såg ut att bli syndabock. Får tacka laget som gjorde en finfin andra halvlek med en man mindre. Jonathan Kodjia hoppade in och fick tre minuter senare ta hand om Villas andra straff för dagen. Bombade säkert in den och tre minuter senare avgjorde Jack Grealish matchen på New York Stadium. Har till denna match Tyrone Mings borta pga avstängning. Kan således bli lite jobbigt bakåt då Alan Hutton, James Chester, Tommy Elphick och Kortney Hause dras med skador. Troligen flyttas Mile Jedinak ned ett hack och bildar mittlås med Axel Tuanzebe. Bristol City är poängen bakom Villa men har en match mindre spelad. Har precis som dagens motståndare prickat in formen lagom till slutspurten i jakten på uppflyttning / play-off plats. Kommer från 3-2 mot WBA där Niclas Eliasson var bland dom bästa på plan. Borde ha satt minst en mål men förblev poänglös. Likt Villa så har man båda förstavals-målvakterna skadade, samt trubbel defensivt då Korey Smith, Callum O'Dowda och Liam Walsh saknas. Bra form på båda gängen gör att vi safear 1X2.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.95 - 3.60 - 4.50
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 7
Nottingham - Blackburn 1

(TTT 10-0-0)

Forest på plats 11 får det tufft att nå play-off denna säsong. Åtta poäng upp till topp 6 och fyra lag som ska passeras. Formen är inte den bästa då man förlorat de två senaste. Dessa var så klart på bortaplan där vi vet att laget är svaga. På hemmaplan kan man stoltsera med 11-4-5 och det är i klass med lag som WBA & Aston Villa. Manager Martin O'Neill verkar redan ha gett upp hoppet om play-off och har sagt att han kommer testa lite nytt resterande matcher. Luke Steele vaktade målet senast och kan få nytt förtroende här trots tre insläppta bollar. Sam Byram och Alexander Milosevic är bland dem som hoppas få starta. Blackburn som bara ska spela av säsongen bjöd hemmafansen på en seger senast (2-0 Derby) men annars har det sett rätt så oinspirerat ut på sistone. "Gamlingarna" Charlie Mulgrew och Danny Graham får man säkert behålla efter säsongen men Bradley Dack blir svårare att hålla kvar i klubben. 50-50 här att Craig Conway gör långtidsskadade duon Dominic Samuel och Ben Gladwin sällskap på City Grounds VIP-läktare. Hemmafavör kan bli avgörande här men räknar inte bort Rovers helt.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.15 - 3.40 - 3.75
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 8
Leeds - Sheffield Wednesday 1

(TTT 10-0-0)

Leeds håller fast vid direktuppflyttningsplatsen men att det känns betongsäkert vore en lögn. Har dock förstått vidden av att inte spela massa kryssmatcher och på så sätt tappa viktiga poäng. Två vinster och en förlust ger som bekant dubbelt så många poäng som tre oavgjorda matcher. Ett kryss på de 26 senaste är Leeds facit. Den gången kvitterade man elva minuter in på stopptid. Senast 2-0 borta mot Preston som spelade men en man mindre nästan hela andra halvlek. Straffsumparen från Millwall-matchen, Patrick Bamford satte båda målen mot North End. Bör såldes hålla Kemar Roofe kvar på bänken trots att denna nu är skadefri. Backen Barry Douglas kan ta en tidig semester då han blir borta säsongen ut pga skada. Sheffield går fortsatt bra och har bara en förlust på de 14 senaste. Den torsken kom näst senast då formlaget Aston Villa stod för motståndet. Tog dock snabb revansch genom att besegra Nottingham med 3-0. Marco Matias fick chansen från start och satte två mål. Konkurrensen är hård för Wednesdays forwards och inte alls säkert att Matias behåller startplatsen. Har sena tester på Dominic Iorfa & Rolando Aarons som båda dras med skador samt Sam Hutchinson som var sjuk senast det begav sig. Matt Penney, Josh Onomah, Joost van Aken och Barry Bannan förväntas missa matchen pga skador. 1X även här.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.53 - 4.00 - 6.50
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter
bet365/23/"> bet365 livestreamar matchen


Match 9
Middlesbrough - Hull 2

(TTT 10-0-0)

Extremt viktig seger senast för Middlesbrough som vid en förlust hade varit sju poäng ifrån play-off. Nu är man "bara" fyra poäng bakom Bristol City tack vare 2-0 borta mot Bolton. Ashley Fletcher stor hjälte med sina två mål. Om det är någon som ska kunna före Boro upp på play-off plats igen så är det Fletcher då både Jordan Hugill och Britt Assombalonga känns kalla för dagen. Hade innan Bolton-matchen sex raka förluster så om detta var vändning eller one-match-wonder återstår att se. Långtidsskadade Sam McQueen har fått vänner på skadelistan då både Lewis Wing och George Friend är uppsatta på den. Hull endast en pinne bakom Boro fortsätter att smyga med i racet om en topp 6 plats. Trots att laget har tre raka och fin form så glömmer man lätt bort dem när det talas om vilka som ska nå play-off. Har förvisso mött mindre bra lag på slutet men ack så motiverade (i alla fall Reading och Wigan. Ipswich är ju i princip redan klara för League 1) då är det starkt att plocka nio poäng. Polacken Kamil Grosicki fyra mål på de tre senaste. Har Angus MacDonald borta resten av säsongen. Ondrej Mazuch och Stephen Kingsley hoppas snart vara åter. Här sparar vi inte på garderingar. Kan gå hur som helst på Riverside.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.95 - 3.50 - 4.33
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 10
Queens Park Rangers - Swansea 1

(TTT 4-1-5)

QPR är formsvagast i ligan och får passa sig så man inte blir indragna i den absoluta bottenstriden. Skiljer endast sex poäng till Rotherham under nedflyttningsstrecket. Senaste trepoängaren var när man skrällde mot Leeds och vann hemma med 1-0. Efter det tre kryss och fyra förluster. I fyra av dem har man gått mållösa. Borde gett oduglige Steve McClaren sparken för ett bra tag sedan. Blir nu svårt för caretaker John Eustace att vända på steken. Snackas om att Tim Sherwood kan komma att ta över snart för resten av säsongen. Ser ut att ha alla spelare tillgängliga om Grant Hall och Jake Bidwell fixar sena fystesten. Swansea var ett av flera sovande lejon i serien men precis som tex Brentford så verkar man ha vaknat för sent för att kunna ge sig in i striden om uppflyttning. Har på hemmaplan fem raka segrar, på bortaplan har man sex raka förluster. Sa vi att det är ett typiskt hemmastarkt / bortasvagt lag som Graham Potter förfogar över. Kosovo-anfallaren Bersant Celina vilade senast men är åter här. Erwin Mulder, Martin Olsson och Leroy Fer finns på Waleslagets skadelista. Svag etta så gardera om råd.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 3.10 - 3.50 - 3.40
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 11
Reading - Brentford 1

(TTT 9-0-1)

Nedflyttningshotade Reading har endast två poäng till godo på 22a placerade Rotherham. Har snarlik målskillnad som lagen omkring sig (Millwall, Wigan och Rotherham). Har god hemmaform och om vi bortser från 0-3 mot Leeds så har man tagit poäng i de sex senaste hemmamatcherna. Fixade senast en tursam pinne borta mot Norwich efter att Andy Rinomhota tryckt in 2-2 i 97e minuten. Hade förövrigt 1-0 fram till 86e minuten då inte ens duktige keepern Damian Martinez kunde stå emot. Snabbe duon Modou Barrow & Yakou Meite hota lite genom kontringsspel men till denna match får man också in lite mer tyngd i anfallet genom Sam Baldock (åter från skada) och Nelson Oliviera som inte fick spela mot ägarklubben senast. Har Jordan Obita långtidsskadad men hoppas att någon av John Swift, Saeid Ezatolahi och Jon Dadi Bödvarsson ska hinna bli skadefri / spelklar till denna match. Brentford har endast tagit 14 av 60 möjliga poäng på bortaplan under säsongen och det är ju långt ifrån godkänt. Vann senast hemma mot avsågade Ipswich men det var lagets första vinst på sex matcher. Målvakten Luke Daniels fortsätter mellan stolparna då Daniel Bentley är skadad. Yoann Barbet och Lewis Macleod saknas också pga skador. Kamohelo Mokotjo missade matchen mot Ipswich med hjärnskakning, oklart om han kan/får spela här. Motivation slår klass?
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 3.20 - 3.80 - 2.25
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 12
West Bromwich - Preston 1

(TTT 10-0-0)

WBA hade play-off plats som i en liten ask men efter två förluster i rad börjar det smyga in lite oro i laget. Nio poäng till godo och fem matcher kvar att spela borde väl ändå inte gå att tappa men man vet aldrig. För tidigare managern Darren Moore, som helt oförklarligt fick kicken trots ett bra jobb på posten, vore det lite upprättelse om The Baggies missade play-off. Ska testa mittfältstrion Matt Phillips, Gareth Barry & James Morrison innan match. Backen Ahmed Hegazy åter efter avstängning. Preston har haft tufft motstånd i de två senaste matcherna (Sheffield United & Leeds). Dessutom dras laget med skador på flera håll. Tom Clarke, Brad Potts, Andy Hughes, Billy Bodin, Brandon Baker, Paul Gallagher, Tom Barkhuzien och Josh Harrop. Lägg till denna match till Ben Pearson som saknas pga avstängning. Inget lätt läge för manager Alex Neil som har mycket att pussla med innan matchstart. WBA gör processen kort med ett skadedrabbat North End.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.90 - 3.75 - 4.20
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 13
Kalmar FF - IFK Norrköping 2

(TTT 0-0-10)

Två lag som inlett årets allsvenska med ett kryss och en förlust. Kalmar åkte på stryk hemma i premiären mot Sirius. Tog sedan en stark poäng på Tele2 Arena genom 1-1 mot Hammarby. Har en homogen trupp där bröderna Elm fortfarande bör ett stort ansvar. Framåt hoppas man på Moestafa El Kabir som åter är tillbaka i allsvenskan för vilken gång i ordningen vet han nog inte ens själv. Har varit skadad och ännu ej uppe i toppform, men lär få speltid ändå. På tal om skador så saknas Olle Lindqvist, Johan Stenmark, Gbenga Arokoyo och Henrik Löfkvist. Norrköping föll med 1-3 i premiären mot Helsingborg men var det bättre laget senast i det sk "toppmötet" mot AIK. Inga mål den gången men tyvärr så fick man en tung skada på backen Kasper Larsen som blir borta ett tag. Hoppas ha finländske landslagsmannen Simon Skrabb åter efter skada. Känns som att Peking är det bättre laget och inkasserar säsongens första trepoängare på Guldfågeln.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 3.10 - 3.10 - 2.37
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Stryktipset (216-raders)

1. Manchester United - West Ham 1X
2. Brighton - Bournemouth 1
3. Burnley - Cardiff 1
4. Fulham - Everton 2
5. Southampton - Wolves 1X2
6. Aston Villa - Bristol City 1X2
7. Nottingham - Blackburn 1X
8. Leeds - Sheffield W. 1X
9. Middlesbrough - Hull 1X2
10. Queens PR - Swansea 1
11. Reading - Brentford 1
12. West Bromwich - Preston 1
13. Kalmar FF - IFK Norrköping 2

Tips på målskyttar från kupongen:

Match 3 - Dwight McNeil - Burnley - 4,50 - bet365 - Unge McNeil får bra med speltid i Burnley och satte mål både mot Wolves och Leicester. Kommer få chanser här då Cardifförsvaret lär ha mest fokus på duon Barnes / Wood som gjorde mål senast.

Match 4 - Richarlison - Everton - 2,25 - bet365 - Fulham redan degraderade och har släppt in hemska 76 mål. Vi tror att det kommer skapas många chanser för Everton och då är Richarlison en het kandidat till målskytt via spelet eller fast situation.

Match 5 - James Ward-Prowse - Southampton - 4,50 - bet365 - Vi har redan hyllat JWP och hoppas här att formen håller i sig. Måste komma upp i normal klass mot Wolves. Två raka utan mål, innan dess tre i rad. Höjer sig här o avgör för Saints? 

Match 6 - John McGinn - Aston Villa - 5,50 - bet365 - Favorit i repris. Bolagen fortsätter att underskatta skotten med de farliga skotten. Det ska vi åter utnyttja och spelar på formstark spelare i formstarkt lag. Skapar normalt 2-3 målchanser per match.

Som vanligt så ska det spelas med hjärna, hjärta och vad plånboken tillåter. Om det är bekymmer med det så finns alltid stödlinjen att tillgå via webb https://www.stodlinjen.se / eller telefon 020-819 100

Lycka till med raderna och specialspelen.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto