Stryktipset 14/7 2018

Publicerad på 13 Jul 2018 - 22:50

Aston

Aston

Jan Wickberg

13 Jul 2018 - 22:50

Förra veckan var det många som tippade rätt och utdelningen blev därför låg. 6562 spänn för 13 rätt och 135 riksdaler för 12 rätt. Noll kronor för både 11 och 10 rätt. Men inget ont som inte har något gott med sig. Denna vecka är det jackpot ! 6,5 mille ligger i potten. Vi garderar (forna) storlagen Malmö FF och IFK Göteborg som trots hemmagräs kan få bekymmer. Vi chansar och spikar ett kryss var i Division 1 Norra respektive Södra. Avslutar kupongen med två hemmasegrar.



Match 1

Brommapojkarna - Sirius 1

(TTT 10-0-0)

Två lag som återfinns i botten av serien. BP på fjortonde plats har tagit alla sina tio poäng hemma på Grimsta. Omstarten blev ingen lyckad insats från stockholmarna som föll med 0-3 borta mot Dalkurd. Får här åter duon Christopher Brandeborn och Markus Gustafsson från avstängningar. Frånvarolistan består av Mohanad Jeahze (sjuk) och Petar Petrovic (skadad). Phlip Hellqvist ej spelklar till denna match. Jumbon Sirius har endast vunnit en match under säsongen. 1-0 borta mot Elfsborg då Stefano Vecchia satte vinstbollen på övertid. Efter omstarten har man lirat två matcher (Sundsvall 1-3 och Malmö 0-4) så formen är mindre bra om vi ska vara snälla. Även Sirius får spelare åter efter avstängning, ex-BP-veteranen Philip Haglund. Christer Gustafsson är också med i truppen efter sin skada, som hållit honom borta de två senaste matcherna. Dock ej tom skadelista för det. Elias Andersson, Daniel Jarl, Karvan Ahmadi och Abdul Razak fyller den. Nyförvärvet Robert Åhman-Persson ej spelklar än. Vi kör på ettan här.



Match 2

Dalkurd - Trelleborg 1

(TTT 10-0-0)

Mellan BP och Sirius i tabellen hittar vi Dalkurd som näst senast tog säsongens första bortapoäng när man spelade 1-1 mot Malmö. Lyckad omstart med 3-0 hemma mot bottenkollegan BP inför 211 personer (näst sämsta publiksiffran någonsin i den allsvenska historien). Stjärnan Mohamed Turay satte två mål (båda assisterad av Henrik Löfqvist) och närmar sig toppen i skytteligan. Anfallskollegan Andrew Stadler enda namnet på skadelistan. Även Trelleborg är med i kampen om att överleva i botten. Ligger på fjortondeplats med 11 poäng. Har varit snåla på resande fot då målskillnaden är 5-6. Enda bortaviktorian har kommit mot Norrköping där man fick spela 11 mot 10 i nästan hela andra halvleken. Fick storstryk i omstarten då AIK var på besök på Vångavallen. Har tappat Victor Nilsson (personliga skäl) och MFF-lånet Dennis Hadzikadunic som ska söka lyckan i ryska Rostov. Ersättarna heter Kofi Sarkodie (klubblös men tidigare erfarenhet från MLS) och Jasmin Sudic (BK Häcken). Skador på Oscar Johansson och Mattias Håkansson. Även Salif Camara Jönsson missar matchen men ska enligt uppgift snart vara åter efter sin hälskada. Vi tar ettan även här.



Match 3

Malmö FF - Östersund X

(TTT 10-0-0)

Efter en trög start så har Malmö börjat komma igång så sakta men har nu även Europa-cup spel att ta hänsyn till. Vann stort mot Sirius senast, 4-0 efter mål av bla Markus Rosenberg och Arnor Traustason. Samma duo fanns i målprotokollet när MFF spöade Drita från Kosovo med 3-0 i första matchen i första kvalrundan till Champions League. Bra start för tyske tränaren Uwe Rösler som numera leder laget. Till denna match får Rösler klara sig utan Carlos Strandberg som är avstängd. Backen Isak Ssewankambo har man återlämnat till norska Molde efter lån. Tabellfemman Östersund ligger fem placeringar före MFF. Är seriens näst bästa bortalag och har endast förlorat en av sina sex utanför Jämtland (Dalkurd 0-3). Vann senast borta mot Hammarby med 2-1, efter att ha vänt på steken i andra halvlek. Har tappat tränaren Graham Potter (Swansea) mittbacken Sotirios Papagiannopoulos (FCK) och Ken Sema (Watford). Dock har nye tränaren Ian Burchnall fortfarande anfallaren Saman Ghoddos att tillgå än så länge. Inga skador i truppen, men Douglas Bergqvist och Ronald Mukiibi är avstängda. 1X2 behöver inte vara fel här.



Match 4

IFK Göteborg - Örebro 2

(TTT 6-2-2)

Forna(?) storlaget IFK Göteborg ligger ganska risigt till i tabellen. Tolfte plats med endast tre poäng till godo på BP som ligger på negativ kvalplats. Ingen lyckad omstart då man föll hemma mot Kalmar med 1-3. Som salt i såren så tog både August Erlingmark och Mikkel Diskerud gula kort (tredje för säsongen) och är avstängda här. På skadefronten så är det bara Patrik Karlsson-Lagemyr som ej kan medverka. Tobias Hysen missade mötet med Kalmar men finns med i truppen till denna match. Troligen sen test på anfallaren. Örebro var på väg mot seger senast men 1-0 blev 1-2 i ett nafs när Ellos-firma Simon Lundevall / Viktor Prodell vände på ett par minuter i slutskedet av matchen. Surt för ÖSK så klart men förhoppningsvis har man lärt sig läxan här. Fick backen Brendan Hines-Ike skadad och han är osäker till spel här. Sedan tidigare Arvid Brorsson (även han mittback) borta pga skada. Återstår att se om anfallaren Isaac Boye, som var så lyckosam i träningsmatcherna under uppehållet, får någon speltid här. Hade säkert kommit in senast för att jaga kvittering men då var alla byten gjorda. Börjar med den roligare tvåan.



Match 5

Karlskrona - Husqvarna X

(TTT 10-0-0)

Karlskrona är klart kryssgladast i Division 1 Södra. Sju av femton matcher har man spelat oavgjort i. Hemma i Blekinge har man 1-5-1 på de sju. Som vi vet så ger ett kryss bara en pinne och således har laget endast plockat åtta hemma och totalt 16 på 15 matcher. Sju raka utan vinst men mål har man gjort i sex av dem. Hoppas ha Anton Dahlström och Rasmus Holgersson tillbaka efter skador. Varningsbenägne nederländaren Nassir El Aissati har redan samlat fem kort under säsongen och är här ett från avstängning igen. Husqvarna sista laget ovanför nedflyttningsstrecket. Tog senast man spelade borta säsongens blott andra seger på resande fot. Kan dock inte vara nöjda med senast insatsen då man föll hemma mot Torn trots en man mer i hela andra halvlek. Lite kan man skylla på att bäste målskytten Ryan Binns var avstängd (tillbaka här) och att man återlämnat Myer Bevan till ägarklubben Vancouver White Caps. Didric Andersson avstängd efter ha samlat för många gula kort. Skada på Phlip Bernholtz. Fjärde raka krysset för Karlskrona ?



Match 6

Ljungskile - Mjällby 2

(TTT 0-1-9)

Tabelltian Ljungskile inte så tokiga hemma. 4-0 Ängelholm, 2-0 Grebbestad och senast 1-1 Lund. På bortaplan inte lika starka formmässigt med tre förluster på de fyra senaste. Höll 0-0 länge senast mot Mjällby men fick kapitulera med tio minuter kvar. Ny tränare för LSK är klubbikonen Jörgen Wålemark som tar över efter Lars-Olof Mattsson. Får åter Arvin Shojaee efter avstängning. Topplaget Mjällby besegrade alltså Ljungskile hemma förra helgen. Det var tredje raka vinsten och femte i rad utan nederlag. Anfallaren Jacob Bergström mål i de två senaste, slår till även här? Visst ska Mjällby vara favoriter men vi vågar inte spika.



Match 7

Tvååker - Oskarshamn X

(TTT 5-0-5)

Toppmöte i Division 1 Södra där fyran Tvååker tar emot tvåan Oskarshamn på Övrevi IP. Tvååker har hållit nollan i de två senaste där man först vann mot Åtvid med 2-0 och besegrade även Oddevold med 3-0 borta. Johan Ekelundh hoppade in mot Skövde då Joakim Dahlberg utgick skadad och har nu fått chansen i de två senaste med bästa resultat. Har sen test på Christoffer Arvidsson som utgick senast. Oskarshamn är seriens bästa bortalag och har endast förlorat mot Torn utanför kärnkraftbyn. Spelade senast 1-1 hemma mot Karlskrona. Senast det vankades bortamatch så slog Anton Agebjörn till redan efter sex minuter och det räckte för att besegra Ängelholm. Skada på Peiman Eliassi. Förväntas en jämn tillställning.



Match 8

Karlslund - Rynninge X

(TTT 6-1-3)

Kryssglada Karlslund har nu fyra kryss på de fem senaste. Lägg därtill att man även kryssade i cupen mot Carlstad United (föll sedan i förlängningen). Inget rött på de fyra senaste är väl normalt inget att skriva om men när det gäller Karlslund så är det värt att notera då laget tog fem röda kort på de elva första matcherna. För den sakens skull har dock inte Karlslund alla spelare tillgängliga då Carl Ekstrand Hamren och Adam Molin är avstängda för att ha plockat sina tredje gula kort senast. Lokalkonkurrenten Rynninge är sex placeringar bättre i tabellen. Har 5-5-5 på sina femton matcher så inte superlätt att veta var laget står. Brukar normalt vara målglada matcher när Rynninge är i farten men senast blev det 0-0 mot Sollentuna. Även Rynninge har två gubbar avstängda i Konrad Gustafsson och Mattias Floren. Tänkbart spikkryss på mindre system.



Match 9

Västerås - Syrianska 2

(TTT 9-1-0)

Ännu ett toppmöte på kupongen, denna gång i Division 1 Norra mellan Västerås på andra plats och fjärdeplacerade Syrianska. Det skiljer endast fyra poäng till VSK fördel. Det som borgar för ett bra möte är att Västerås är seriens näst bästa hemmalag med 5-1-1 medan Syrianska trivs bäst utanför Södertälje då man har 6-1-1 på resande fot, näst bäst i serien. Förra veckan spikade vi Västerås borta mot Linköping, ett av två misstag på kupongen då Link City vann med 1-0. Lite oroligt bör det vara i Västerås-lägret då det var andra matchen i rad som slutade 0-1. Tufft skadeläge Daniel Svensson, Dennis Botchey, Calle Svensson, Carlos Gaete Moggia, Kevin Custovic, Rinor Nushi och Filip Tronet. Sena tester på Ilir Berisha och Birahim Sarr. Slut på eländet för Tor-Arne Fredheims gäng, nej dessutom är både Robin Blomme och Douglas Karlberg avstängda. Syrianska minns med fasa cupmötet med Västerås då man fick stryk med hela 0-7 hemma. Då har det gått betydligt bättre i serien där man har fem segrar på de sex senaste. Rutinerade ex-allsvenskar i form av Mathias Ranegie och Martin Mutumba har avgjort de senaste två och visst håller gubbarna bra klass på denna nivå. Mattias Genc leder laget då huvudtränaren Zvezdan Milosevic lämnat laget för Saudiska Najran SC. Skador förutom Mattias Genc finns på namnen Mattias Mete och George Makdessi. Ny i laget är Kaoru Tanimoto (Rudar Pljevlja). Värdet här ligger klart på bortalaget!



Match 10

Assyriska FF - BK Forward X

(TTT 9-1-0)

Om Syrianska har fin form så kan man säga motsatsen om stadens andra lag, Assyriska som går tungt. Elfte plats och sex förluster på de sju senaste. Ny tränaren Carlos Banda hade hoppas ge laget en boost men hans första match på bänken slutade 0-2. Var förvisso borta mot serieledande Carlstad så vi ska inte dra för stora växlar av den förlusten. Då klart lämpligare uppgift här. Får hoppas att skyttekungen Alagie Sosseh har en bra dag på jobbet. Har inlett samarbetsavtal med Frej i Superettan och Amadeus Sögaard, Hjalmar Ekdal, Victor Fors och Alfred Sigemo är på lån i klubben. Forward på plats sju är inne i en svacka med tre raka förluster. Är normalt heller inget vidare bortalag då man endast vunnit en av åtta utanför Trängens IP. Inga allvarliga problem i truppen. Tränaren Rickard Nilsson nämner att ett par spelare varit förkylda men de bör vara krya till match. Kevin Johansson ska testas sent pga fotproblem men även han bör kunna medverka. Josef Ibrahim går sällan mållös från en match denna säsong men då gäller det att försvaret gör sitt jobb också. Ska vi gissa 1-1 med Sosseh och Ibrahim som målskyttar för sina respektive lag.



Match 11

Ängelholm - Eskilsminne X

(TTT 3-1-6)

Tillbaka i söder med mötet Ängelholm - Eskilsminne. Om vi ser på form så borde hemmalaget ligga toksist för formen är helt åt skogen med fem raka förluster. Försvarsspelet känns obefintligt och målskillnaden är 2-16 på dessa fem och då fixade man nästan 0-0 mot Oskarshamn med föll till slut med 0-1. Nu ska vi inte helt döma ut ÄFF här eftersom de fyra storförlusterna har kommit på bortaplan. Hemma har laget som sagt en knapp förlust mot topplaget Oskarshamn och innan dess segrar mot Utsikten och serieledande Mjällby. Har skada på keepern Linus Muller och Sebastian Carlsen är avstängd. Edvin Nilsson saknas också i hans fall är det sjukdom som sätter stopp för medverkan. Nya i truppen är Kalle Joelsson (målvakt) och Carl Thulin (försvarare) som båda är på lån från Helsingborg. Tabellfemman Eskilsminne föll senast hemma mot Grebbestad med 1-2. Innan dess storseger hemma mot dagens motståndare (4-1) och kryss (2-2) borta mot Husqvarna så formen är lite oviss. Skada på Philip Petersson och sen test på Gustav Eden som missat de fyra senaste matcherna. Derby och delad poäng?



Match 12

Kalmar FF - Djurgården 1

(TTT 3-2-5)

Tvära kast på kupongen denna gång för nu är vi tillbaka där vi började dvs i Allsvenskan. Två jämna lag ska göra upp på Guldfågeln. Kalmar på sjätteplats fick en lysande inledning på omstarten. 3-1 borta mot Göteborg. Kul att Tobias Eriksson som varit skadad större delen av säsongen kunde starta och även hitta nät. Fler positiva nyheter till denna match är att Hiago är åter efter avstängning och Erton Fejzullahu bör vara åter efter sjukdom. Otroligt skadeförföljde Rasmus Elm närmar sig också comeback, kanske redan här. I den bästa av KFF-världar är även Emin Nouri och Filip Sachpekidis tillbaka efter skador men i skrivande stund osäkert om de kan medverka. Nye brassen Jaja ej spelklart än. Ja ja hans tid kommer. Tabellfyran Djurgården inledde efter uppehållet med 1-1 hemma mot IFK Norrköping. Fick inför den matchen Andreas Isaksson skadad men bör vara åter här om (h)järntrappan tillåter (får så klart inte spela om inte hjärnskakningen är helt borta). I övrigt bara Tino Kadewere som är skadad hos DIF. På backsidan är Jacob Une Larsson åter efter avstängning men kollegan Jonas Olsson tar hans plats på läktaren då Olsson tillsammans med offensive Kerim Mrabti är avstängd. Har tagit hem tidigare utlånade backen Joseph Ceesay från Frej. Spelklar här och man hoppas även ha Erik Johansson spelklar efter övergången från FCK. Oviss match som kanske avgörs av hemmafavör.



Match 13

IFK Norrköping - BK Häcken 1

(TTT 10-0-0)

Hemmalaget på tredje plats. Kommer från två kryssmatcher i Stockholmsområdet. 3-3 mot AIK i Solna innan uppehållet och 1-1 mot Djurgården efter uppehållet. Hemma på Östgötaporten har man fem vinster och en förlust (Trelleborg av alla lag). Får åter Simon Thern efter avstängning. Bör även ha Alexander Fransson spelklar efter flytten från Basel. Andreas Blomqvist enda namnet på skadelistan. Häcken på åttonde plats har varit ganska svaga borta och raden 1-1-4 med målskillnaden 4-8 är inget som motståndarna räds. Dock fina resultat efter vilan med 3-0 hemma mot Giffarna och samma siffror mot Liepaja i kvalet till Europa League. Har släppt backen Jasmin Sudic till Trelleborg. Skador på Christoffer Källqvist, Juhani Ojala och Lukas Hedlund. Etta.



STRYKTIPSET (216-raders)

1. Brommapojkarna - Sirius 1
2. Dalkurd - Trelleborg 1
3. Malmö FF - Östersund 1X2
4. IFK Göteborg - Örebro 1X2
5. Karlskrona - Husqvarna 1X
6. Ljungskile - Mjällby 1X2
7. Tvååker - Oskarshamn X
8. Karlslund - Rynninge X
9. Västerås - Syrianska 2
10. Assyriska - Forward 1X
11. Ängelholm - Eskilsminne X2
12. Kalmar FF - Djurgården 1
13. IFK Norrköping - Häcken 1

Lycka till med raderna!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto