Stryktipset 15/6, 2019

Publicerad på 14 Jun 2019 - 22:28

Aston

Aston

Jan Wickberg

14 Jun 2019 - 22:28

Nära full pott förra veckan men bom på BP - Mjällby (där bortalaget släppte in kvitteringen i 90e min) och lite fegspel på Turkiet gjorde att vi fick nöja oss med 11 rätt. Utdelningen generellt var låg förra veckan och 10 rätt gav inte ens någon utdelning så det innebär att vi denna vecka har jackpot på 6 miljoner kronor. Matcherna hämtas till största delen från Sverige Superettan och Division 1 Norra & Södra. En match från vårt västra grannland finns också med på kupongen som avslutas än mer väster ut, nämligen i Sydamerika där Copa America drar igång. Då det är problem att finna bra specialspel från de lägre divisionerna så lägger vi i stället in en rad på måltipset som har jackpott på ca 1 miljon denna vecka. 


Match 1

Brage - Trelleborg X

(TTT 10-0-0)

På fjärde plats i Superettan finner vi Brage som minst sagt haft det motigt på slutet. Missad straff mot Syrianska (kunde ändå vinna matchen med 1-0), sena insläppta mål borta mot J-Södra, släppte in 2-2 mot Öster långt in på stopptid trots att man var en man mer sista delen av matchen och senast mot Örgryte var det åter dags att missa straff. Nej för dagen gör man inte skäl för klubbnamnet som betyder "den förträfflige". Anfallaren Christian Kouakou inhoppare senast men lär få starta här. Truppen är skadefri för Borlängelaget. Lite söder ut både i tabellen och på kartan har vi Trelleborg som har kryssat i hälften av sina matcher. På bortaplan endast en vinst men den kom senast mot BP i en fartfylld match som slutade 3-2 till TFF. Lika målrikt var det inte när man mötte Degerfors förra helgen då det blev 0-0 på Vångavallen. Så på det stora hela är formen helt okej med två kryss och två vinster på de fyra senaste. Får åter Hugo Andersson från avstängning. Jasmin Sudic långtidsskadad. Sena test på Nebiyou Perry som missat de två senaste. Krysset är bra att utgå från här.


Match 2

Frej - Dalkurd 1

(TTT 3-0-7)

Frej har tre raka hemmakryss inför denna match. Trelleborg, Brommapojkarna och Varberg har alla lämnat Vikingavallen med en pinne. De två senaste matcherna har Frej spelat utanför Täby med blandat resultat. Vinst med 3-2 mot Degerfors men i matchen mot Västerås blev man poänglösa efter släppt in ett mål i var halvlek. Hade Ze Vitor avstängd senast men brassen är åter här och bör bilda anfallspar med Melvin Frithzell. Får klara sig utan Kim Skoglund som tog sitt tredje gula senast och är avstängd. Dalkurd inledde serien svagt men har spelat upp sig på slutet och har inför denna match tre vinster och ett kryss på de fyra senaste. Avgjorde senaste mot Halmstad långt in på stopptid. Har en hårdförd trupp och laget har redan samlat på sig en hög gula kort. "Bäst" är Besard Sabovic som är uppe i fem gula och ett rött på tio matcher. Kan dock ej utöka kortleken här då han är avstängd. Malkolm Moenza och Ferhad Ayaz är skadade. Ettan spikas då vi behöver garderingarna senare.


Match 3

Varberg - Norrby X

(TTT 10-0-0)

Vem hade trott att det här skulle vara ett toppmöte innan säsongen hade börjat. Inte många men nu är det så då Varberg leder serien och Norrby är på tredje plats. Hallänningarna är enda laget i Superettan som är obesegrat. Nio vinster och två kryss är grymt bra. På hemmaplan fem matcher, fem vinster så ingen lätt uppgift att komma till Påskbergsvallen och ta poäng. Senast var det GAIS som försökte men misslyckades trots att BOIS avslutade matchen med två man mindre. Joakim Lindner fick bara vara med i 18 min och Jesper Modig tog en tidig dusch med 20 min kvar av matchen. Båda dessa herrar plus Robin Book är avstängda här. Norrby har två vinster och fyra kryss på resande fot. Försvaret ser fortsatt starkt ut med sex nollor på de sju senaste. Fick matchen mot GAIS uppskjuten och har således inte spelat match sedan 1/6. Bra eller dåligt återstår att se. Inga skador eller avstängningar som stör. Blir Norrby första lag att besegra Varberg? Om råd helgardera och jobba skräll.


Match 4

Öster - Brommapojkarna 1

(TTT 9-1-0)

Två lag som underpresterat grovt och ligger pga detta i botten av tabellen. Öster har endast vunnit en av sina elva spelade matcher. Var på väg mot säsongens femte förlust senast men på någon märkligt vis lyckades David Johannesson sätta 2-2 i matchminut 95 och det med en man mindre på plan, efter att Christian Ljungberg dragit på sig rött tio minuter innan. Den gode Ljungberg är avstängd här. Då man hade mittfältaren Carl Johansson uttagen i u-21 landslaget så bad man om att få matchen mot Syrianska uppskjuten och det gick igenom. Så nästan två veckor sedan man senast spelade match. Brommapojkarna är jumbo med åtta poäng på tolv matcher. Har gjort lika många mål som tex tabelltrean Norrby men släppt in tio fler mål än dem. Räddade senast poäng sent (inte lika sent som Öster) genom inhopparen Aron Sanden, som därmed gjorde sitt första mål för A-laget. Har Eric Johana Omondi på landslagsuppdrag för Kenya i African Nations. Marcus Hansson, Isac Lidberg och Philip Hellqvist är skadade medan Rasmus Emanuelsson tar igen sig efter ha varit sjuk i tidigare i veckan. Det är tunga tapp som drabbat BP så vi tror att det blir svårt att ta poäng i Småland för Stockholmarna.


Match 5

Degerfors - Västerås X

(TTT 9-1-0)

Mittmöte mellan gästerna Västerås på åttonde plats med femton poäng och värdarna Degerfors som har samma poäng men sämre målskillnad. Hade inför senaste matchen (Trelleborg borta, 0-0) tre raka förluster. Hade många spelare borta då pga skador så tränare Stefan Jacobsson nöjde sig med ett byte. Får se om någon av dem (Oliver Nilsson, Erik Björndahl, Mattias Özgun, Nikola Ladan eller Joel Okon) är åter här. Västerås har tre raka kryss gällande bortaspel. Har på det hela taget kryssat i 50% av matcherna så här långt. Tog första vinsten på sju matcher senast när Frej besegrades med 2-0. Fick hjälp av ex-VSK Marcus Degerlund som gjorde självmål. Jonas Hellgren utgick redan efter 20 min och är tveksam till spel här. Sedan tidigare är Stefan Batan, Carlos Moggia, Ilir Berisha och Emir Smajic skadade. Precis som senast Västerås spelade så utgår vi från krysset och garderar med ettan.


Match 6

Gefle - Sandviken 2

(TTT 3-3-4)

Derby i Gästrikland mellan storebror Gefle och Sandviken som mest är kända för att vara bra på bandy. Gefle har lämnat den absoluta botten efter uddamålssegrarna mot Karlstad och Team TG. Ser dock åter rätt mörkt ut då man inte lyckas göra mål varken mot Umeå eller Sollentuna. Inga skador eller avstängningar som stör hemmalaget. Sandviken på femte plats har bara en seger på de åtta senaste. Det spelar dock mindre roll här för denna match har lagen laddat för i 33 år! Finns flera spelare i Sandviken med förflutet i dagens motståndare som tex Olof Mård, Christoffer Aspgren, Samuel Gussman och Jacob Hjelte. Giftigast framåt är dock Leo Englund som satt 11 mål på 12 matcher för Sandviken. Senast saknades kapten Olof Mård, Emil Bellander och Jonathan Hellström pga skador. Vi håller bortalaget något högre men i första derbyt sedan 1986 kan allt hända.


Match 7

Trollhättan - Eskilsminne 1

(TTT 10-0-0)

Serietvåan Trollhättan hoppas vara med ända in i kaklet gällande uppflyttning till Superettan. Har i skrivande stund endast Skövde framför sig i tabellen. Formen är finfin för västgötarna. Sju segrar på de åtta senaste. Har även hållit nollan i de tre senaste så tränare William Lundin kan inte vara annat än nöjd. Eller jo skadeläget kunde väl vara bättre då Casper Eriksson, Emil Niklasson, Tobias Berntsson, Ronni Mleczkovicz och Adam Engelbrektsson saknas pga skador. Marcus Knutsen lämnat klubben pga personliga skäl. Eskilsminne är på näst sista plats i Division 1 Södra och har endast fått ihop tio poäng på tolv matcher. Det är framför allt borta som det inte stämt. Två poäng på sex matcher och endast två mål framåt är ingen munter läsning för Mattias Lindström (en gång i tiden tänkt som en del av rekatochklart men stoppad av svenska spels regelverk). Skador på Mathias Holtenäs, Isak Pettersson och Niklas Jönsson. Laget kommer från två blytunga uddamålsförluster mot Värnamo och serieledande Skövde. Innan dess kryss mot Oskarshamn och Lindome. Lär få svårt även mot Trollen, ettan känns given som u-tecken.


Match 8

Torn - Ljungskile 1

(TTT 1-3-6)

Femman mot fyran i serien. Torn gör det åter bra och hoppas kunna upprepa fjolårets fina placering (slutade som nykomling femma). Formen är bra med endast en förlust på de nio senaste. Har tidigare inte gjort så många mål men inte heller släppt in mycket. Kanske är den tiden förbi då man näst senast föll med 1-4 mot Utsikten och senast besegrade Assyriska med 3-1. Målvakterna Felix Jakobsson och Svante Hildeman delar vantarna broderligt och har stått sex matcher var. Michel Termanini som gjort landskamper för Palestinas landslag är avstängd. Ljungskile har gjort flest mål i serien. 24 mål på 12 matcher. Bäste målskytten är Jesper Westermark som svarat för tio, varav sju av dessa har kommit i de tre senaste matcherna. Hattrick senast då Landskrona besegrades med just 3-0. Kunde blivit fler mål då man spelade sista kvarten med två man mer. Kommer spela resterande delen av säsongen på Rimnersvallen då hemmaarenan Skarsjövallen stängs. Inget som påverkar just denna match, men aldrig kul att få negativa besked mitt under en säsong. Skrällettan kan sitta bara Torn håller Westermark i strama tyglar.


Match 9

Tvååker - Oskarshamn 2

(TTT 9-0-1)

Tvååker inledde serien på ett märkligt sätt. Två förluster, sedan fem kryssmatcher innan det var dags för ett nederlag igen. Nu har dock skutan vänt och man har tre vinster på de fyra senaste. Slutade på tredje plats förra säsongen så man har mycket att ta igen om man vill upprepa den placeringen i år. Laget väntar fortfarande på första hemmasegern. Två förluster och tre kryss på fem matcher så här långt. Hade dock 2-1 till 90+3 mot topplaget Skövde senaste det begav sig på Övrevi, men fick bara en pinne då Skövde kvitterade på stopptid. Oskarshamn slutade på andra plats förra säsongen och fick kvala mot Varberg. Riktigt lika bra har det inte gått så här långt denna säsong. Finns på tolfte plats endast målskillnad från negativt kval. Som så många gånger förr är det bortaspelet som är boven i dramat. 0-4-2 är facit för kärnkraftlaget. Föll senast med 0-2 mot Åtvidaberg. Har även i år en trupp för övre halvan och kommer börja klättra snart, kanske redan här. Vi testar tvåan som u-tecken men spar inte på garderingar.


Match 10

Åtvidaberg - Oddevold 1

(TTT 10-0-0)

Klassiska storklubben Åtvidaberg huserar nu mera i mitten av Division 1 Södra. På frågan om laget är på väg tillbaka till finrummet så är svaret nej. Inte i dagsläget, då får man nog hålla i formen ett bra tag till. Våren var helt åt skogen för laget med fem förluster på sex matcher under framför allt maj-månad. Då har sommaren varit mer gynnsam med vinster mot Lund, Lindome och senast Oskarshamn. Bara lag på nedre halvan men dessa matcher ska också spelas och helst vinnas. Har ett par hyfsade målskyttar i Ludvig Holmertz och Ryan Binns. Mellan stolparna står ständigt unge Henrik "Fimpen" Gustavsson född 1976. Bakom honom unge colombianen Martin Lucena som man hämtade inför säsongen från dagens motståndare. Skadeproblem för Zev Taublieb och Alem Plakalo som ska testas sent. Oddevold på plats 14 kommer med usel form. Fyra förluster i rad. Senast var man långt ifrån poäng mot Trollhättan. Hade endast fem man på bänken så få alternativ när man jagade kvittering. Nye tränaren Lennart Andersson får klara sig utan avstängde Semir Aganspahic här. Vi har svårt att se Kral fixa tre poäng direkt. Det behövs nog lite tid för Oddevold så vi spikar Åtvid.


Match 11

Haugesund - Brann 2

(TTT 5-1-4)

Från Uddevalla (Oddevolds hemstad) till Norge är det inte långt, så inte heller på tipskupongen då match 11 hämtas från Eliteserien där Haugesund gästas av Brann från Bergen. Haugesund ligger sjua med 4-3-3. Hade fin form innan uppehållet med vinster mot Rosenborg, Mjöndalen och Sotra (cupen). Värmde upp med 2-2 mot Sandnes innan ligan här drar igång igen. Kristoffer Velde satte båda målen och hoppas få starta här. Skador på Benjamin Karamoko och Dennis Horneland. Brann kommer med eld och lågor då man har vunnit tre raka bortamatcher. Vi får se om man lyckats konservera formen under vilan. Har precis som Haugesund spelat en träningsmatch innan allvaret och det gick bra då man vann mot Sogndal. Kan mönstra ett starkt lag trots skador på Ruben Kristiansen och Fredrik Haugen. X2 räcker?


Match 12

Venezuela - Peru X

(TTT 2-2-6)

Copa America grupp A innehåller förutom dessa båda lag favoriten Brasilien och Bolivia. Lär bli en helt öppen historia om platsen bakom Brasilien. Spelarna i Venezuelas trupp har bra klubbspridning från Stabeak till Newcastle via Al-Ahli och Santos. Största stjärnorna är kapten Tomas Rincon & anfallarna Josef Martinez & Salomon Rondon. Skada sätter stopp för Adalberto Penarandas medverkan i mästerskapet. Spelade inför tre matcher. 1-1 Ecuador, 1-3 Mexiko och 3-0 USA. När det gäller Peru så kan förbundskapten Ricardo Gareca mönstra en bra elva med namn som Christian Cueva, Paolo Guerrero, Renato Tapia och Jefferson Farfan. Svenskbekante Yoshimar Yotun finns också i truppen. På tal om Yotun så åkte han på rött i uppladdningsmatchen inför mästerskapet då Peru föll med 0-3 mot Colombia. Skador på Pedro Aquino och Paolo Hurtado. Precis som många andra matcher på veckan kupong svårlöst historia. Delad pott månne ?


Match 13

Argentina - Colombia 1

(TTT 9-1-0)

Känns rent spontant att det är dessa båda lag som har störst chans att ta sig vidare från grupp B. Paraguay och Qatar lär få svårt att mäta sig med lagen i denna match. Argentina ses alltid tillsammans med Brasilien som favoriter i Copa America. Grym offensiv med Lautaro Martinez, Sergio Aguero, Lionel Messi, Matias Suarez, Angel Di Maria och Paulo Dybala. Frågan är dock som alltid om försvaret håller. Förutom Nicolas Otamendi ganska orutinerat. Lutar åt att Franco Armani får vakta mål då Sergio Romero ej är uttagen i truppen. Lekte med Nicaragua i genrepet och vann med klara 5-1. Colombia får ses som en outsider till titeln. Har en mycket fin trupp med namn som David Ospina, Santiago Arias, Yerry Mina och Wilmar Barrios som ska ha koll på det defensiva. Framåt är det James Rodriguez, Juan Cuadrado, Duvan Zapata och Radamel Falcao som ska sätta skräck i motståndarna. Laddade inför turneringen med 3-0 mot både Panama och Peru. Ettan först men gardera gärna.


Stryktipset (216 Raders)

1. Brage - Trelleborg X
2. Frej - Dalkurd 1
3. Varberg - Norrby 1X2
4. Öster - Brommapojkarna 1
5. Degerfors - Västerås 1X
6. Gefle - Sandviken 1X2
7. Trollhättan - Eskilsminne 1
8. Torn - Ljungskile 1
9. Tvååker - Oskarshamn 1X2
10. Åtvidaberg - Oddevold 1
11. Haugesund - Brann X2
12. Venezuela - Peru X
13. Argentina - Colombia 1X

Måltipset (enkelrad)

2. Frej - Dalkurd
7. Trollhättan - Eskilsminne
11. Haugesund - Brann
13. Argentina - Colombia
14. Halmstad - Mjällby
17. Vasalund - Akropolis
28. Tyresö - Huddinge
30. Ängelholm - Stafsinge

Spela med hjärna, hjärta och vad plånboken tillåter. Vid problem finns http://www.stodlinjen.se / 020 81 91 00  

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto