Stryktipset 16/11, Tips-SM

Publicerad på 16 Nov 2019 - 01:19

Aston

Aston

Jan Wickberg

16 Nov 2019 - 01:19

Förra veckan var det nästan bara favoriter som vann på stryktipskupongen. 10 av 13 matcher slutade med favoritsegrar. Måltipset var i vanlig ordning svårt och ingen prickade in 8 rätt. Denna vecka är det till stor del matcher från de lägre engelska ligorna som dominerar kupongerna. Stryktipskupong inleds dock med 5 matcher från EM-kvalet. Jackpot på 10 miljoner är det som gäller för stryket.


Match 1
Ryssland - Belgien X

(TTT 0-2-8)

Grupp I har endast handlat om dessa båda lag från början. Cypern, Skottland, Kazakstan och San Marino har alla varit för svaga för att kunna mäta sig med Ryssland och Belgien. Inför detta möte så står Belgien på 24 poäng efter ha vunnit alla sina åtta matcher. Ryssland står på 21 poäng efter att endast förlorat borta mot Belgien. Gällande skador så har hemmalaget en hel del avbräck i form av Dimitri Barinov, Yury Gazinski, Denis Cheryshev, Anton Miranchuk och Fyodor Smolov. För Belgiens del är det Thomas Meunier, Jan Vertonghen och Vincent Kompany som ej kan medverka. Svårtippad match som bör garderas.
Unibet/11/"> Unibet-odds 1X2: 3.85 - 3.80 - 2.00
Unibet/11/"> Unibet-bonus: 100% upp till 2000 kr!


Match 2
Israel - Polen 2

(TTT 3-0-7)

Grupp G där Polen är redan klara för EM. Kan således om man vill lufta spelare som normalt inte får så mycket speltid i landslaget. Har skador på Lukasz Fabianski, Arkadiusz Milik och Karol Linetty. Kommer även testa flera spelare sent och kanske får stjärnor som Grzegorz Krychowiak och Robert Lewandowski inleda på bänken. Israel har inte riktigt räckt till mot de bästa i gruppen. Kan fortfarande nå EM men då måste allt falla på plats. Det lär bli (för) tufft då man dels måste vinna här och sedan också ta en trea i avslutande matchen som är borta mot Nordmakedonien. Lägg därtill att Österrike och Slovenien i skrivande stund är före Israel. Det som talar för Israel är att man har kvalets bäste målskytt i laget. Eran Zahavi har smällt in elva av lagets femton kassar. Det som talar mot är att man har en hel elva skadad. Sheran Yeini, Dor Peretz, Almog Cohen, Eyal Golasa, Taleb Tawatha, Ben Bitton, Dor Micha, Alon Turgeman, Itay Shechter och Manor Solomon. Trots skadekaos så kan det bli poäng för hemmalaget.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 2.87 - 3.50 - 2.55
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!


Match 3
Österrike - Nordmakedonien 1

(TTT 10-0-0)

Om resultaten går alplandets väg så blir man vid vinst här klara för EM. Frågetecken vem som ska vakta kassen då både Heinz Lindner och Cican Stankovic är skadade. Jörg Siebenhandl med 2 landskamper utmanas av debutanterna Pavao Pervan och Alexander Schlager. Gällande utespelare så saknas Sebastian Prödl, Hannes Wolf, Alessandro Schöpf, Xaver Schlager och Guido Burgstaller, där den sistnämnde fortfarande inte ställer upp på landslagsspel. Nordmakedonien måste vinna för att hålla EM-drömmen vid liv inför sista omgången. Har en del dugliga spelare men det är fortfarande gamle Goran Pandev som är mest känd för allmänheten. Ingen bra skadesituation, Egzon Bejtulai, Giorgi Stolilov, Ljupcho Doriev, Arijan Ademi, Ezgjan Alioski, Marjan Radeski och Ivan Trichkovski kan inte medverka pga skador. Dessutom är Boban Nikolov, Visar Musliu och Ilija Nestorovski avstängda. Vi tror inte Österrike slarvar bort några poäng här. 4-1 till Österrike när lagen möttes i Skopje.
Unibet/11/"> Unibet-odds 1X2: 1.27 - 6.25 - 11.00
Unibet/11/"> Unibet-bonus: 100% upp till 2000 kr!


Match 4
Kroatien - Slovakien 1

(TTT 10-0-0)

Kroatien toppar grupp E men kan faktiskt missa EM om man inte tar poäng här. Slovakien är fyra poäng bakom men har en match mindre spelad. Ungern ligger tvåa i gruppen, två poäng bakom Kroatien. Har rutinerade backparet Dejan Lovren och Domagoj Vida avstängda. Skador på Matej Mitrovic, Ivan Rakitic, Marko Pjaca och Andrej Kramaric. Slutsatsen blir att det är knapert med rutin i backlinjen och att det kommer saknas lite kreativitet på mitten. Framåt ingen fara då man har Ivan Perisic, Ante Rebic och tunge centertanken Bruno Petkovic att tillgå. Slovakien lär vinna sin "hängmatch" mot Azerbajdzjan och om vi räknar med det så kan man vid vinst här till och med vinna gruppen. Har ett bra och samspelt lag utan några storstjärnor, om Marek Hamsik ursäktar. Det vi menar är att det inte gör så mycket om någon går sönder då det finns likvärdiga ersättare som lätt kommer in i laget. Har under hösten pensionerat tre 34-åringar i form av Tomas Hubocan, Martin Skrtel och Adam Nemec. Dessa får man således klara sig utan framöver. Norbert Gyömber lär spela fler landskamper men den här får han stå över då han är avstängd. Visst tar sig väl Kroatien till EM, men det räcker med kryss så låt inte ettan stå alena.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 1.45 - 4.76 - 8.00
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!


Match 5
Nordirland - Nederländerna 2

(TTT 0-0-10)

Lilla Nordirland har gjort jobbet mot de svaga lagen (Vitryssland och Estland) i gruppen och står på 12 poäng med två matcher kvar. Före sig har man Nederländerna och Tyskland. Så lite oflyt med lottningen får man väl ändå säga att Grön / Vita armen hade. Ska ju väldigt mycket till om man ska slå både Nederländerna här och sedan Tyskland borta. Skador på Jordan Jones, Paul Smyth och Will Grigg. Sedan i somras har både Aaron Hughes och Gareth McAuley lagt dojorna på hyllan. Nederländerna behöver en pinne här för att säkra spel i EM nästa sommar. Unga anfallarna Steven Bergwijn och Donyell Malen är båda skadade och ersätts i truppen av ännu yngre AZ-duon Calvin Stengs & Myron Boadu. Endast Ryan Babbel är över 30 år i truppen så det finns gott om utvecklingsmöjligheter för Oranje framöver. Gäller bara att de håller sams, något man haft problem med genom åren. Här tror vi att teknik och finess vinner över hårt jobb och jordfräsar.
Unibet/11/"> Unibet-odds 1X2: 7.60 - 4.60 - 1.48
Unibet/11/"> Unibet-bonus: 100% upp till 2000 kr!


Match 6
Gillingham - Lincoln 1

(TTT 9-0-1)

Gillinghams ligaform är inget vidare. Två segrar på de nio senaste. Kryssade dock borta mot Sunderland i FA-cupen förra helgen. I veckan spelade man EFL Trophy och vann över Tottenhams U21 lag med 2-0. Känns hugget som stucket vem av Brandon Hanlan och Alex Jakubiak som får chans på topp här. I övrigt inga skador, landslaguppdragande eller avstängda spelare. Lincoln placeringen bakom Gillingham i ligan. Har haft det kämpig på resande fot. 1-2-6 är inga starka papper men fixade omspel i FA-cupen efter 1-1 borta mot Ipswich. Även i ligan tog man en bortapinne senast mot AFC. Har svårt grupp i EFL Trophy, så trots vinst senast mot Rotherham med 3-0 får man svårt att avancera. Halvgiftigt anfallspar i John Akinde och Tyler Walker. Skador på Ben Coker, Lee Frecklington och Michael Bostwick. Får även klara sig utan Aaron Lewis (Wales U-21 och Joe Morrell (Wales A-lag). På pluskontot är att Cian Bolger är åter efter avstängning. Ettan garderas med krysset.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 2.70 - 3.40 - 2.75
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!


Match 7
Coventry - Rochdale 1

(TTT 10-0-0)

Coventry förlorar sällan men har nu tre kryss på de fyra senaste i ligan. Bra läge i EFL Trophy efter 3-2 mot Southamptons U21 lag. Vidare i FA-cupen efter 2-0 borta mot Colchester. Fick senast i ligan Maxime Biamou utvisad och han är avstängd här. Gällande skador så är det Josh Pask, Daniel Bartlett och Reise Allassani som saknas sedan länge. Matthew Godden har inte medverkat i de sex senaste, saknas igen? Rochdale välkomnade säkert ett avbrott i ligan då formen var svag. Kanske har man fått tillbaka lite av självförtroendet genom krysset i FA-cupen och vinsten i EFL Trophy. Hoppas här få åter tidigare skadade spelare. Har åter 40-årige anfallaren Aaron Wilbraham efter avstängning. Får nog ändå svårt att flytta på "ynglingen" Ian Henderson som bara är 34 år.
Unibet/11/"> Unibet-odds 1X2: 1.65 - 4.00 -5.20
Unibet/11/"> Unibet-bonus: 100% upp till 2000 kr!


Match 8
Rotherham - Accrington 1

(TTT 10-0-0)

Hemmafansen kan inte vara glada på Rotherham som har förlorat de två senaste på New York Stadium medan man vunnit de tre senaste utanför hemmaarenan. Såg illa ut i FA-cupen mot lilla Maidenhead men efter ett rött kort tidigt i andra halvlek kunde man vända matchen och vinna (borta så klart). Trenden med bortasegrar bröts dock senast när man föll mot Lincoln i EFL Trophy med 0-3. Kanske kan det innebära en hemmavinst här. Har bra anfallare i Michael Smith som kan avgöra. På plats 19 finner vi Accrington som fortsätter vara inblandade i tuffa bataljer med röda kort som följd. Efter att ha hållit sig lugna i matcherna mot Peterborough, Gillingham och Liverpool U21 (I EFL Trophy) var det dags både mot Coventry i ligan och Crewe i FA-cupen. Mark Hughes är således avstängd efter sin pastejskiva mot Crewe. Ersätts troligen av Ross Sykes som själv nyss kom tillbaka efter avstängning. Om alla spelare på plan håller sig i skinnet här så bör det sluta med hemmavinst.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 1.80 - 3.80 - 4.75
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!


Match 9
Blackpool - AFC Wimbledon 1

(TTT 10-0-0)

Blackpool är bra med i kampen om play-off plats. Visat bra offensiv på slutet med 4-3 mot Peterborough i ligan och 4-1 mot Morecambe i FA-cupen. Mellan dessa matcher 1-0 mot Wolves U21 i EFL Trophy. Armand Gnanduillet är en tänkbar målman här då han satte två mot P-Boro och ett mot Morecambe. Ständige talangen Nathan Delfouneso är hans radarpartner på topp. Saknar endast avstängd Curtis Tilt. Wimbledon hade en fin period i Oktober då man vann fyra raka matcher men man har inte inlett November lika bra. På det stora hela har man förlorat 7 av 8 bortamatcher i ligan. Även senast i EFL Trophy så åkte man på torsk borta mot Southend. Finske anfallslöftet Marcus Forss på lån från Brentford fick inte medverka i cuperna men är här tillgänglig och lär starta. Får svårt att rädda poäng till tennisklubben.
Unibet/11/"> Unibet-odds 1X2: 1.75 - 3.70 - 4.70
Unibet/11/"> Unibet-bonus: 100% upp till 2000 kr!


Match 10
Bolton - MK Dons 1

(TTT 9-0-1)

Jumbon Bolton som inledde säsongen med -12 poäng är nu uppe i -2 och har bara spelat 13 matcher i en haltande tabell. Med eller utan minuspoäng så känns man inte som något bra lag. Formen är dock på väg upp efter vinsterna i ligan (Bristol Rovers borta och Fleetwood hemma) samt 3-1 mot Manchester City U21 i EFL Trophy. Föll allra senast i FA-cupen hemma mot Plymouth med 0-1. MK Dons är ett uselt bortalag som förlorat sex av sju matcher utanför Stadium MK. Har sämst form i hela ligan med en poäng på de nio senaste. Även ute ur FA-cupen efter 0-1 mot Port Vale. Blytung förlust i EFL Trophy mot Wycombe där man föll på övertid efter att båda lagen fått varsin gubbe utvisad i 88e. För Dons del var det Kieran Agard som nu lyckats ta röda kort två matcher i rad. Är så klart avstängd här. Joe Mason, Rhys Healey och Sam Nombe dras med skador. Av dessa två stryklag så håller vi klassiska Bolton som något bättre och ger dem tecknet.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 2.60 - 3.50 - 2.80
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!


Match 11
Northampton - Crewe 1

(TTT 8-1-1)

League 2 på kupongen i stället för EM-kval matcher känns väl så där men Svenska Spel har valt att avsluta kupongen med tre matcher från League 2 och först ut är Northampton vs Crewe. Hemmalaget på nionde plats har fin form med tre segrar och ett kryss på de fyra senaste i ligan. Tog sig även vidare i FA-cupen efter 3-0 borta mot Chippenham. Låter mer som Christian Wilhelmssons egna skinkmärke än ett fotbollslag men en seger är en seger och Vadaine Oliver som satte sina två första för säsongen var säkert nöjd med lottningen. Lär dock inte räcka för en startplats då det finns bättre alternativ i Andrew Williams, Sam Hoskins och Matt Warburton att tillgå. Saknar Joe Martin, Sean Whaler och Ryan Watson pga skador. Tabellfyran Crewe är ett av ligans bästa bortalag och endast Newport har kunnat försvara sin hemmaborg till 100%. Här kommer Dave Richards få vakta kassen då William Jaaskelainen är på landslagsuppdrag för Finlands U21 lag. Skador stör på Oliver Lancashire och Danny Powell. Har Christian Mbulu åter efter avstängning. Öppen match som bör (hel)garderas.
Unibet/11/"> Unibet-odds 1X2: 2.75 - 3.40 - 2.50
Unibet/11/"> Unibet-bonus: 100% upp till 2000 kr!


Match 12
Port Vale - Carlisle 1

(TTT 9-1-0)

Port Vale i fin form och har endast förlorat en av de elva senaste om vi räknar in alla turneringar. Ganska jämn och bred trupp som till nästan 100% består av engelsmän. Skador på Adam Crookes, Jordan Archer och Manny Oyeleke. Har Tom Conlon tillbaka efter skada och det är positivt. Carlisle är inget vidare på bortaplan och har 2-1-5 på sina åtta matcher utanför Brunton Park. Storvinsten i FA-cupen mot Dulwich Hamlet är ett undantag den här säsongen men motståndet var väl så där om vi ska vara snälla. Inga direkta stjärnor i truppen och inlånade dansken Elias Sörensen har inte fått så mycket speltid som önskat. Har Byron Webster tillbaka efter avstängning men saknar skadade trion Mohammed Sagaf, Stefan Scougall och Kelvin Etuhu. Även här är favoritettan befogad.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 1.90 - 3.60 - 4.50
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!


Match 13
Macclesfield - Mansfield 2

(TTT 5-2-3)

Macclesfield i riktigt risig form med två förluster i ligan, torsk i EFL Trophy mot Shrewsbury och hemska 0-4 mot Kingstonian i FA-cupen. Stämningen i laget kan inte direkt vara på topp inför detta möte. Man kan i alla fall glädja sig åt att ha Jay Harris åter och han lämnar James Pearson ensam hos medicinska teamet. Mansfield placeringen före Macclesfield. Har haft fin bortaform på slutet. Kommer närmast från vinster både i FA-cupen och EFL Trophy. Har fint anfallspar i Danny Rose och Nicky Maynard som mycket väl kunde spela i League 1 eller Championship. Jordan Graham är inte heller så tokig men han har varit skadad länge. Fick dock en halvtimme senast och kanske kan få lite ligatid här. Craig Davies, Hayden White och Krystian Pearce dras med skador och är osäkra till spel. Känns som att bortalaget bör ta minst en pinne här.
Unibet/11/"> Unibet-odds 1X2: 4.50 - 3.70 - 1.66
Unibet/11/"> Unibet-bonus: 100% upp till 2000 kr!


STRYKTIPSET (64-Raders, Tips-SM)

1. Ryssland - Belgien X2
2. Israel - Polen X2
3. Österrike - Nordmakedonien 1
4. Kroatien - Slovakien 1X
5. Nordirland - Nederländerna 2
6. Gillingham - Lincoln 1X
7. Coventry - Rochdale 1
8. Rotherham - Accrington 1
9. Blackpool - Wimbledon 1
10. Bolton - MK Dons 1
11. Northampton - Crewe 1X
12. Port Vale - Carlisle 1
13. Macclesfield - Mansfield X2

MÅLTIPSET (enkelrad)

3. Österrike - Nordmakedonien
9. Blackpool - Wimbledon
11. Northampton - Crewe
15. Exeter - Cheltenham
19. Salford - Swindon
24. Bromley - Harrogate
27. Ebbsfleet - Hartlepool
28. Notts County - Barrow

Lycka till med raderna och Tips-SM!
Vid spelproblem kontakta:
http://www.stodlinjen.se/
020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto