Stryktipset 16/2, 2019

Publicerad på 16 Feb 2019 - 03:45

Aston

Aston

Jan Wickberg

16 Feb 2019 - 03:45

Tre bom förra veckan. Lite stolpe ut då Southampton släppte in förlustbollen på övertid och att West Ham fick med sig en pinne mot Palace trots 25 målchanser mot sig. Hammers gjorde förövrigt sitt mål på straff. Nog om det som varit och nu blickar vi fram mot en kupong som innehåller matcher från både Championship och League 1. Inleds dock med två matcher från FA-cupen.


Match 1

Newport - Manchester City 2

(TTT 0-0-10)

Först ut är League 2-laget Newport från Wales som tar emot Premier League motstånd i form av serieledande Manchester City. Newport har redan slagit ut ett Premier League-lag i Leicester. Även landsmännen från Wrexham och topplaget från Championship, Middlesbrough. Behövde omspel mot både Wrex och Boro. Har en bra anfallare i Paddy Amond och nu har även Villa-talangen Harry McKirdy anslutit till klubben. Här lär dock de bakre leden få jobba hårdast med målvakten Joe Day som sista utpost. Föll senast i ligan mot MK Dons med 0-1. Kan mycket väl ha varit några skallar som redan hade tankarna på denna match. Manchester City behöver ingen närmare presentation. Är ett av världens bästa klubblag och har tagit sig till denna match genom 7-0 Rotherham och 5-0 Burnley. Senast i ligan krossade man Chelsea med 6-0 så målskyttet är det inget fel på hos de himmelsblå. Kanske vilar några av stjärnorna då Schalke väntar i Champions League fyra dager senare. Vi vet att FA-cupen är skrällarnas turnering men nu har nog Mike Flynns manskap skrällt klart.



Match 2

AFC Wimbledon - Millwall 1

(TTT 0-0-10)

Två lag som har det jobbigt i respektive serie men som gjort det bra i FA.cupen så här långt. Wimbledon ligger sist i League 1 och är seriens sämsta hemmalag. Hade fyra raka förluster i ligan innan man senast vann med 1-0 borta mot Walsall. Inlånade kantlöpare Steve Seddon gjorde sitt första mål för klubben efter ankomsten från Birmingham. Tyvärr är Seddon cupstängd och får ej medverka här. Har tagit sig till denna runda genom 1-0 Haringey, 3-1 Halifax, 3-2 Fleetwood och 4-2 West Ham. De tre första på bortagräs. Skador på James Hanson och Kwesi Appiah. Millwall tre poäng ovanför nedflyttningsstrecket i The Championship. Endast vunnit en av 15 bortamatcher. Formen är inget vidare och lagets två senaste vinster är de matcher man spelat i FA-cupen. 2-1 Hull och 3-2 Everton (båda på hemmaplan så klart). I ligan har man fem raka utan vinst. Bara ett ynka mål på dessa fem matcherna så vill till skärpning på den fronten om det ska bli framgång här. Skador på Ben Amos, Tom Bradshaw och Conor McLaughlin. Även anfallsparet Lee Gregory & Tom Elliott osäkra till spel. Har även cupstängda spelare i Ben Thompson, Ben Marshall och Fred Onyedinma. Mest värde på hemmalaget.



Match 3

Preston - Nottingham 1

(TTT 9-1-0)

Preston tillhör de främsta formlagen i The Championship för närvarande. Fyra vinster på de fem senaste. QPR, Stoke, Bolton och senast topplaget Norwich är de som fått på tafsen av The Lilywhites. Bara Derby har lyckats nolla dem och knipit en pinne under Februari. Billy Bodin och Josh Harrop borta säsongen ut pga skador men Louis Moult och Callum Robinson hoppas man ha tillbaka under nästa månad. Nottingham på nionde plats ser även under Martin O'Neill ut att vara ett lag som blandar och ger. Vann näst senast mot Brentford och borde även tagit hem alla tre poängen senast mot WBA men åkte på en feldömd straff i slutet av matchen och fick nöja sig med 2-2. Alexander Milosevic ser given ut i backlinjen och framåt verkar Lewis Grabban även fått O'Neills förtroende. Michael Hefele och Sam Byram missar matchen pga skador. Sena tester på Michael Dawson, Tobias Figueiredo, Juan Fuentes, Molla Wague, Matty Cash och Al Arabi Hilel Soudani.



Match 4

Sheffield United - Reading 1

(TTT 10-0-0)

Hemmalaget närmade sig direktuppflyttningsplatserna genom 1-0 hemma mot Boro senast. Starkt att komma igen efter att matchen innan tappat 3-0 till 3-3 under de sista tio minuterna mot Aston Villa. Har Ben Woodburn och Jake Wright åter efter skador. Jack O'Connell och George Baldock dock nya på skadelistan och osäkra till spel här. Skarpskytten Billy Sharp är nu uppe i topp i skytteligan med 22 mål. Reading har kravlat över nedflyttningsstrecket tack vare fyra raka utan förlust. Tre kryss följdes upp med vinst senast mot Blackburn. Slarvas fortfarande mycket i backlinjen men har nu en anfallare som kan avgöra matcher på egen hand. Nelson Oliveira var tillbaka iklädd ansiktsmask efter den otäcka skadan han ådrog sig mot Aston Villa och pangade dit segermålet i 89e minuten. Precis som en skyttekung ska agera. Målis Damian Martinez stod för flera fina räddningar och höll laget kvar i matchen. Skador på Anssi Jaakola, John O'Shea, Jordan Obita, Saeid Ezatolahi och Sam Baldock. The Blades är ligans bästa hemmalag men vi ska komma ihåg att Reading kryssat i hälften av sina bortamatcher och känns inte ofarliga för dagen. Vi tvekar inte att ge dem en kryssgardering till låga 14%



Match 5

Bolton - Norwich 2

(TTT 0-0-10)

Bottenlaget Bolton tog en sällsynt seger i veckan då man besegrade Birmingham med 1-0. Hade inte mycket boll, skapade i princip ingenting och målchanserna var lätträknade. Everton-lånet Callum Connolly blev tungan på vågen då han stångade in vinstbollen på en frispark. Även målvakten Remi Matthews ska ha cred som räddade ett friläge i slutet av matchen då Che Adams var igenom för Blues. Förväntas ha Joe Williams åter här efter skada. Jack Hobbs, Yannick Wildschut och unga löftet Luca Connell kvar på skadelistan. Sena tester på rutinerade duon Marc Wilson och Gary O'Neil. Norwich lämnade (temporärt) över serieledningen till Leeds efter ha förlorat mot Preston i veckan. Finländaren Teemu Pukki tröstmålade och är nu uppe i fem raka matcher med nätkänning. Borde med facit i hand även tagit hand om straffen som Marco Stiepermann brände. Norwich gjorde på det hela ingen dålig match men var inte det bästa laget på planen för dagen. Har till denna match Mortiz Leitner och Timm Klose åter efter skador. Louis Thompson, Carlton Morris och Mario Vrancic fortsatt skadade. Vi tror inte att Bolton klarar av att stå emot Norwich offensiv. Spiktvåa.



Match 6

Ipswich - Stoke X

(TTT 1-0-9)

Ipswich kryssade senast mot Derby och det får ses som en enorm framgång. Det var nämligen första poängen på fem matcher. Tre segrar (samtliga med uddamålet) på 32 matcher är mindre bra och att laget ligger sist i The Championship är inget som förvånar oss. Jon Nolan som bara varit på planen i en minut innan han kvitterade senast bör få förtroende från start här. Har lång frånvarolista med skadade Ben Folami, Grant Ward, Emyr Huws, Jack Lankester, Jonathan Walters och Freddie Sears som alla missar matchen klart. Tom Adeyemi, Ben Morris, James Collins, Luke Chambers och Flynn Downes dras även dem med skador och stor risk att de också missar matchen. Som om det inte vore nog så har The Tractor Boys även haft sjukdom i truppen och flera spelare som känt sig hängiga. Ledningen mörkar dock vilka men Cole Skuse är i alla fall en av de drabbade. Stoke är i nästan lika dålig form som Ipswich. Tre förluster och ett kryss på de fyra senaste. Noll mål framåt i dessa matcher. Man trodde det skulle bli bättre på den fronten när man lånade in Burnleys Sam Vokes att ersätta usle Saido Berahino i anfallet men ingen bättring än. Vokes står på noll mål efter 270 min och Berahino nöter bänk. Kan lösningen vara att para ihop dem på topp. Goda råd är dyra för manager Nathan Jones men anfallslösningen bjuder vi på. Har Charlie Adam åter efter skada och även här är rådet gratis, lämna träbenet Adam utanför truppen. Vi utgår från att 0-0 kan stå sig en bra bit in i matchen och inte alls omöjligt att det är samma resultat när domaren blåser igång, som blåser av matchen.



Match 7

Barnsley - Wycombe 1

(TTT 10-0-0)

Barnsley är på andra plats i League 1. Har endast Luton före sig men har en match till godo på serieledarna. Bakomjagande Sunderland har dock också färre matcher spelade än toppduon. Hemma på Oakwell är The Tykes svårslagna och har på de femton matcher man spelat, tio vinster och fem kryss. Endast nio mål insläppta på dessa. Har flera spelare i laget som inte riktigt fick till det i tidigare klubbar men som i Barnsley gör det mycket bra. Tänker tex på , Daniel Pinillos, Alex Mowatt och Cauley Woodrow. Även skyttekungen Kieffer Moore kan vi räkna dit. Tyvärr missar han matchen pga hjärnskakning. Benny Williams också skadad men bänknötaren Adam Jackson bör vara åter till denna match efter ha sluppit träsmak i baken de två senaste pga skada. Tabelltian Wycombe är hemmastarka men utanför Adams Park är det sällan man vinner matcher. Kommer närmast från 0-3 borta mot Luton och nu väntar alltså det andra topplaget i rad. Bäste målskytten för The Chairboys är Adebayo "Beast" Akinfenwa som still going strong. Anfallskollegan Alex Samuel förväntas vara tillbaka här efter skada. Långtidsskadade Yves Makaba-Makalamby och Darius Charles medverkar ej. Vi tror på hemmalaget trots att Moore saknas. Finns flera goda anfallare (Jacob Brown, Mamadou Thiam och Woodrow) att avgöra här.



Match 8

Charlton - Blackpool 1

(TTT 10-0-0)

Två lag som hoppas vara med och göra upp om uppflyttning via play-off senare i år. Charlton på femte plats sju poäng upp till direktplats. Har dock spelat en match mer än Barnsley så avståndet kan öka till tio poäng och det blir nog svåruppätet. Hemma på fina The Valley är man bra och de enda två förlusterna kom i början av säsongen. Laget är ofta inblandad i tuffa matcher där korten haglar. På de tolv senaste matcherna har det blivit åtta röda kort varav The Addicks tagit hälften själva. Får till denna match åter Lyle Taylor och Patrick Bauer som båda varit avstängda. Arsenal-lånet Krystian Bielik påbörjar dock sin avstängningsperiod på två matcher här. Chris Maxwell som varit lysande i Preston flera säsonger är numera andrekeeper i Charlton, det går fort (utför) i fotbollsvärlden i bland. Jason Pearce jobbar med rehab efter skada. Joe Aribo har jobbat klart och bör vara redo för spel här. Blackpool brukar spela snålt på bortagräs och har 0-0 Wimbledon, 1-0 Pompey, 2-0 Coventry och 1-1 Sunderland som de fyra senaste bortaresultaten. Gör det således bra trots att man är hårt skadedrabbat. Donervon Daniels, Marc Bola, Jimmy Ryan, Callum Guy, Mathew Virtue-Thick, Jay Spearing och Max Clayton var de som fanns uppsatta på skadelistan i veckan. Kanske alla skadorna gör att Newcastle-lånet Elias Sörensen får chansen här. Vore skoj att se dansken från start. Lee Bowyers raggargäng får agera favoriter här men The Seasiders inte ofarliga trots bortaplan och skadefylld trupp, vi garderar.



Match 9

Fleetwood - Luton 2

(TTT 0-0-10)

The Fishermen är med i racet om play-off plats. Ligger i skrivande stund på plats nio med åtta poäng upp till sjätteplatsen. Har spelat 32 matcher medan flera av lagen ovanför lirat en match mindre. Formen är god och självförtroendet näst intill på topp efter segrar mot Wimbledon, Charlton och Bradford. Plumpen hemma mot Scunthorpe när man föll på ett självmål ser ut att vara glömt. Har med League 1-mått mätt en grym offensiv med Ashley Hunter, Ross Wallace, Ched Evans och Paddy Madden. Tidigare anfallaren Wes Burns har flyttats ned i planen och fått spela högerback på sistone. Är bara 23 år så än finns det tid att omskola sig. Har Craig Morgan redo efter att kaptenen vilat de två senaste matcherna. Serieledande Luton är inte bara bäst i ligan rent tabellmässigt utan har även bäst form av alla lag i League 1. Fem raka vinster och storartade 14-2 i målskillnad på dessa matcher. Har anfallaren James Collins i strålande form med åtta mål på de fem senaste matcherna. Nye George Moncur (son till Hammers-profilen John) väntar på att få starta en match men måste väl ha stärkt sina aktier efter ha hoppat in och satt två bollar på tre minuter senast mot Wycombe. Konkurrens är dock stenhård och här är Elliott Lee, Harry Cornick och Kazenga LuaLua dessutom åter. Luke Berry ska testa sent. Långtidsskadade Glen Rea ej aktuell för spel.



Match 10

Coventry - Walsall 1

(TTT 10-0-0)

Gamla svensklaget Coventry tog en vital seger senast då man besegrade Rochdale med 1-0. Innan dess svag form med två kryss och tre förluster. Nödlånade Birminghams målvakt David Stockdale då Lee Burge blev skadad. Ännu ej bestämt om man ska förlänga lånet med Stockdale (höll ju nollan i "debuten"). Tips från coachen är att förlänga, i alla fall månaden ut. Före detta Pompey-talangen Conor Chaplin är bäste målskytten med sju mål. Truppen är enorm och kan inte vara kul för kansliet på lönedagen. Borde banta ned truppen med minst 40 %. Förvisso fem spelare ute på lån men då man plockat in lika många så är ju läget oförändrat. Skador på Maxime Biamou och Jodi Jones. Walsall inne i en tung period med fyra raka utan poäng. Har på det hela taget en vinst på de elva senaste och då var vi ändå snälla och räknade inte in FA-cup förlusten mot Bolton. Bäste anfallaren Andy Cook har bytt ut mål mot gula kort. Hade sju mål på sex matcher i januari men har inlett årets andra månad med tre gula kort på tre matcher. Samtliga har kommit i slutet av matcherna, så vi kan anta att det handlar en hel del om frustration forne Tranmere-skyttekungen (50 mål på 87 matcher för Rovers). Skador på Adam Chambers och Kory Roberts. Om nu inte Cook får för sig att börja göra mål igen så bör Coventry vinna denna match.



Match 11

Gillingham - Scunthorpe 2

(TTT 4-1-5)

Gillingham är sista laget under nedflyttningsstrecket. Kampen om att undvika nedflyttning är tuff i League 1. Nio lag finns inom fem poängs marginal. Så ett par vinster så är man i ett nafs ett mittlag i stället för bottengäng. Hemma på Priestfield har det gått knackigt och man har endast segrat i fyra av sexton matcher. Formen är svag med två kryss och två förluster på de fyra senaste i ligan. Även respass i FA-cupen mot Swansea. Framåt är det endast Tom Eaves som hotat. Har nu lånat in Graham Burke från Preston men inget mål från honom i de två första matcherna för The Gills. Saknar Alex Lacey och Gabriel Zakuani pga skador. Callum Reilly var tillbaka senast (på bänken) och kanske redo för spel här. Scunthorpe har visat form under början av nya året. Sex vinster på de åtta senaste. Sällan inblandade i några målfester utan det brukar stanna vid två, tre mål per match. Senaste var en typisk "Scunthorpe-match" då man vann mot Accrington med 2-0. Har flera tongivande spelare skadade. Cameron Borthwick-Jackson, Rory Watson, Jordan Clarke, Ryan Colclough och Josh Morris är alla sedan tidigare borta med svåra skador. Lee Novak kände av skada senast och kan få inleda på bänken här. James Perch avtjänar sin andra match här efter samlat för många gula kort under säsongen. Svag tvåa.



Match 12

Bradford - Plymouth 2

(TTT 8-2-0)

Bradford är nästjumbo i League 1 men det är inte fullt så illa som det låter. Har hela 32 poäng och ovan nedflyttningsstrecket finns bland annat en trio som innehar 33 poäng. Föll senast hemma mot Fleetwood med 0-1 och innan dess 0-0 mot Wycombe. Så problem med målskyttet? Nja 4-3 mot Shrewsbury innan Wycombe-matchen så lite upp och ner med målen åt båda hållen. Eoin Doyle (en av många irländare i laget) är bäste målskytten men nu gått mållös de två senaste matcherna. Kanske blir hel-irländskt på topp då nye Billy Clarke hoppas starta efter att ha hoppat in senast. Sean Scannell (gissa vilket land han kommer från) är skadad och kan ej medverka. Kevin Mellor tillbaka efter skada och kan ta plats i truppen. Plymouth i bra form och har fem segrar på de sju senaste. Kommer närmast från 1-1 mot Portsmouth. Freddie Ladapo är den som leder interna skytteligan men problemet är att han är periodare. Gör ofta ett par mål i samma match och sen går mållös i ett antal matcher. Fem matcher sedan senaste målet från 26-åringen. Joel Grant behöver operation och riskerar att missa resten av säsongen. Även Conor Grant är skadad. Inlånade back-duon Oscar Threlkeld och Lloyd Jones hoppas få debutera här. Vi är inne på att bortalaget kan fixa poäng här och till och med vinna matchen. Ruben Lameiras kan bli den som avgör matchen.



Match 13

Oxford - Peterborough X

(TTT 8-1-1)

Oxford sista laget över nedflyttningsstrecket. Har märklig sats med 7-2-7 hemma och 0-10-5 på bortaplan. Har kryssat i de tre senaste matcherna. Räddades senast av West Ham-lånet Marcus Browne som satte kvitteringen i 87e minuten. Får troligen starta här. Vem som startar på topp vet endast manager Karl Robinson. Det lutar åt Jamie Mackie men Jerome Sinclair vill så klart att Robinson väljer honom. Sen test på Mark Sykes. Peterborough på sjunde plats har rätt svag form och har inte vunnit på fem matcher. Manager Darren Ferguson måste ta ett snack med grabbarna gällande disciplinen. Tre röda kort på de fem senaste matcherna är inte okej. Då försätter man laget i en svår sits och vinstmöjligheterna minskar kraftigt. Till denna match är Tyler Denton avstängd men Lee Tomlin är åter efter sin avstängning. Har haft sjukdom i laget under veckan men vilka som drabbats har man ej valt att ange. Har ett bättre lag än Oxford och om man bara håller alla gubbarna på plan så har man goda chanser att vända en negativ trend här.


STRYKTIPSET (216-Raders)

1. Newport - Manchester City 2
2. AFC Wimbledon - Millwall 1X2
3. Preston - Nottingham 1X
4. Sheffield U. - Reading 1X
5. Bolton - Norwich 2
6. Ipswich - Stoke X
7. Barnsley - Wycombe 1
8. Charlton - Blackpool 1X2
9. Fleetwood - Luton 1X2
10. Coventry - Walsall 1
11. Gillingham - Scunthorpe 2
12. Bradford - Plymouth 2
13. Oxford - Peterborough X2

Lycka till med raderna!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto