Stryktipset 16/3, 2019

Publicerad på 15 Mar 2019 - 21:12

Aston

Aston

Jan Wickberg

15 Mar 2019 - 21:12

FA-cupen, Premier League och Championship samsas på stryktipskupongen denna helg. De två Manchester-lagen är båda i farten gällande FA-cupen, följt av tre matcher från högsta ligan där inget av lagen tillhör toppen. Resterande matcher hämtas från den alltid så ovissa och kluriga Championship. Nu till analysen som ska ge bra info i jakten på 13 rätt. 

Match 1 
Swansea - Manchester City 2

(TTT 0-0-10)

Swansea har det kämpigt i ligan där man förlorat fyra av de fem senaste. Förlusterna har kommit på bortaplan medan vinsten kom hemma mot Bolton (som fick två man utvisade). Även i senast FA-cup matchen fick man spela en gubbe mer i en halvtimme och kunde avgå med segern mot Brentford. Har anfallaren Oliver McBurnie osäker till spel då han dras med sjuk-dom. Courtney Baker-Richardson står beredd att ersätta. På backsidan är Martin Olsson och Joe Rodon borta pga skador. Cameron Carter-Vickers och Kyle Naughton ska båda testas sent. Manchester City toppar Premier League och hade i veckan som gick lekstuga i Champions League då man vann hemma mot Schalke 04 med 7-0 (10-2 totalt). Har på tre matcher i FA-cupen gjort 16 mål, så Kristoffer Nordfeldt lär få det svettigt mellan stolparna i Swans-kassen. Har andrekeepern Claudio Bravo skadad så unge bosniern Arijanet Muric hoppas få vakta målet. Benjamin Mendy, John Stones, Vincent Kompany, Fernandinho och Kevin De Bruyne övriga som saknas hos The Citizens. Även om Swansea är ett fullt dugligt hemmalag så bör de ej räcka till här. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 21.00 - 11.00 - 1.12
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 2
Wolverhampton - Manchester United 2

(TTT 0-1-9)

I kupongens andra match från FA-cupen möts Premier League-lagen Wolves och Man United. Vargarna är sjua medan de röda djävlarna är på femte plats. Båda lagen hade London-motstånd senast. Wolves kom hem med en pinne efter mötet med Chelsea medan United föll mot Arsenal. Vägen till denna match har inte varit spikrak för Wolves som vunnit med uddamålet mot samtliga motståndare. Behövde dessutom omspel för att få ut Shrewsbury. Då har United imponerat mer genom att slå ut både Arsenal och Chelsea på bortaplan. Vände dessutom mot PSG i Champions League i Paris, så bortaplan är inget som laget missgynnas av som det verkar. Inga skador i Wolves medan Man U har frågetecken för Phil Jones, Matteo Darmian, Antonio Valencia, Ander Herrera, Juan Mata, Jesse Lingard, Mason Greenwood och Romelu Lukaku. Chilenaren Alexis Sanchez är ej aktuell för spel då han åkte på knäskada mot Saints och blir borta ca 5 veckor. Båda lagen har kapacitet och kunnande att vinna denna match. 1X2 om råd. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 3.25 - 3.40 - 2.37
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 3 
Bournemouth - Newcastle 1

(TTT 9-0-1)

Hemmalaget hade fem raka utan vinst (fyra förluster och ett kryss) innan man senast besegrade Huddersfield borta med 2-0. Duon Ryan Fraser och Callum Wilson hade båda 1+1 i matchen. Hemma på Vitality Stadium är man starka och har endast förlorat 4 av 15 matcher. Man Utd, Arsenal, Liverpool och Man City är alla topplag, så mot mindre starka motståndare tar man poäng. Viktigt att man fått åter David Brooks och Callum Wilson efter skador. Till denna match hoppas man även att Junior Stanislas ska vara tillbaka men kommer testas sent. Simon Francis, Steve Cook, Lewis Cook, Adam Smith och Dan Gosling är skadade. Newcastle har fem raka segrar... på hemmaplan. När det kommer till bortaspel så går det inte lika bra. Ingen vinst på de sex senaste. Fyra förluster och två kryss. Backen Jamaal Lascelles utgick i halvtid senast och är osäker till spel. Ciaran Clark kan eventuellt ersätta då han är redo efter skada. Rob Elliot och Sean Longstaff sedan tidigare skadade. Här tror vi mest på att hemmalaget bygger vidare på vinsten senast. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.05 - 3.60 - 3.80
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 4 
Burnley - Leicester X

(TTT 6-1-3)

Höga toppar och djupa dalar stämmer verkligen för Burnley denna säsong. Avslutade förra året uselt, inledde nya året på ett finfint sätt men har nu åter hamnat i en svacka och har tre raka förluster. Två poäng skiljer till Cardiff som är under strecket. Truppen är för bra för att åka ur. Gäller bara att hitta tillbaka till det vinnande spåret och nycklarna är Tom Heaton i målet, Jack Cork på mitten och att anfallaren Chris Wood gör mål. Bara Aaron Lennon och Steven Defour på skadelistan så på den fronten ser det ok ut. Leicester kommer med svag bortaform till denna match. Efter segrarna mot Chelsea och Everton har det blivit tre förluster och ett kryss. Det som glädjer nye managern Brendan Rodgers är att skyttekungen Jamie Vardy åter gör skäl för titeln. Fem mål på de fem senaste matcherna. Senast gjorde även Monaco-lånet Youri Tielemans sitt första mål för rävarna. Precis som dagens motståndare har man en helt okej skadesituation då endast Daniel Amartey och Marc Albrighton saknas pga långtidsskador. Känns som en jämn match på förhand. Inte otänkbart att lagen delar på poängen här. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 3.10 - 3.40 - 2.45
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 5 
West Ham - Huddersfield 1

(TTT 10-0-0)

Hammers har precis som många av motståndarna i Premier League fin hemmaform för dagen. Tre vinster och två kryss på de fem senaste. På bortaplan stämmer det inte alls men det är inget vi går in på här. Bättre vinna hemma och förlora borta än att köra oavgjort rakt över. Fabian Balbuena och Marko Arnautovic redo efter skador. Har nu "bara" fem man på skadelistan. Winston Reid, Carlos Sanchez, Jack Wilshere, Andriy Yarmolenko och Andy Carroll. Eftersom man ligger på en betryggande niondeplats i tabellen lär man inte chansa med någon av dem innan man vet med säkerhet att skadan är kvitt. Någon stabil trygghet känner knappast jumbon Huddersfield som rent matematiskt fortfarande kan klara sig kvar men i praktiken är det redan kört. Har 16 poäng upp till Burnley på rätt sida strecket. Åtta matcher kvar och då ska man bla möta Tottenham & Liverpool borta samt Manchester United hemma. Har så här långt bara gjort 15 mål men har som sagt åtta matcher på sig att slå Derbys bottenrekord från säsongen 07/08 med 20 mål. Inte mycket som talar för det dock då man inte gjort mål under ordinarie tid på de nio senaste matcherna. Danny Williams, Jonathan Hogg, Demeaco Duhaney, Isaac Mbenza, Adama Diakhaby och Laurent Depoitre skadade. Även sena tester på Erik Durm och Terence Kongolo. Backkollegan Tommy Smith åter efter avstängning. Här lär The Terriers komma ett steg närmare The Championship nästa säsong. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.55 - 4.20 - 7.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 6 
Aston Villa - Middlesbrough 1

(TTT 9-0-1)

Villa närmar sig play-off plats efter tre raka segrar. Stor del i uppryckning har så klart Jack Grealish som är tillbaka efter att ha missat 14 matcher pga skada. Satte en drömvolley mot Derby och avgjorde derbyt mot Birmingham. Inget mål senast mot Forest men då klev John McGinn fram och satte två mål. Var en stolpträff från hattrick och borde även fått en straff med sig. Bakåt så verkar målvakten Jed Steer gått från fjärdekeeper till förstemålis och är nu manager Dean Smiths förstaval mellan stolparna. Örjan Nyland är förvisso skadad men blandad och gav när han vaktade buren. Alan Hutton, Tommy Elphick och Jordan Lyden övriga skadade. James Chester, Axel Tuanzebe och Herni Lansbury åter i träning och närmar sig comeback. Middlesbrough på femte plats kommer med två raka 1-2 förluster till Villa Park. Frejdiga lagen Brentford och Preston har båda fått hål på Boro-försvaret. Har Daniel Ayala avstängd efter spanjoren drog på sig rött senast. Endast Sam McQueen skadad. Även om formen inte är den bästa så har Tony Pulis mannar endast förlorat tre bortamatcher under säsongen så vi garderar. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.20 - 3.40 - 3.60
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 7 
Brentford - West Bromwich 1

(TTT 8-0-2)

Tio matcher i rad har nu Brentford utan kryss. Sju vinster och tre förluster. Hemma på Griffin Park har man sex vinster på de sju senaste matcherna. Målskillnaden 40-19 på 18 hemmamatcher är bland de bästa i The Championship. Skada på målis Daniel Bentley gör att Luke Daniels vaktar målet och unge islänningen Patrik Gunnarsson får agera back-up. Rico Henry är den som håller Bentley sällskap i gymmet / rehablokalen. Lewis Macleod åter i träning men ska komma i matchform efter sin skada. WBA på fjärde plats är lite avsågat i kampen om direktplats och får nog sikta in sig på play-off. Kommer från 1-1 mot Ipswich och 3-0 mot Swansea. Båda på hemmagräs. Senast man var ute och reste blev det jobbiga 0-4 mot Leeds. Så frågan är hur man känner inför denna match då Leeds och Brentford inte är så jätteolika som lag. Är på jakt efter ny manager då man har kickat Darren Moore. Tillsvidare så basar James Shan över laget. Endast Man City-lånet med det lite halvkrångliga namnet Abdul-Nasir Oluwatosin Oluwadoyinsolami Adarabioyo (inte konstigt att lagpolarna kallar honom Tosin) på skadelistan. Kieran Gibbs och Matt Phillips tränar men är osäkra till spel då duon har lite känningar. Här handlar om två lag som inte gärna spelar oavgjort (Brentford bara 3 kryss på 18 hemma och WBA samma stats borta) så kör vi på 1 - 2 här och hoppar över krysset. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.05 - 3.80 - 3.60
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 8 
Hull - Queens Park Rangers 1

(TTT 10-0-0)

Hull är ligans åttonde bästa hemmalag. Har nio raka utan förlust och totalt bara släppt in 16 mål på 18 matcher hemma på KCOM Stadium. Det kan vi jämföra med hela 38 insläppta mål på bortagräs.Så summan är att även Hull är ett lag som går klart bättre hemma än borta. Anfallaren Chris Martin hoppas få tillbaka sin startplats här efter att hoppat in och målat senast mot ex-klubben Norwich. Det var blott skottens andra mål för säsongen. Mittfältsstjärnan Kamil Grosicki var också petad mot Norwich men lär vara åter i startelvan här. Angus MacDonald, Ondrej Mazuch, Danny Batty och Jon Toral skadade. Tyvärr också sena tester på viktiga duon Jordy De Wijs och Jarrod Bowen. Lägg därtill att Markus Henriksen är avstängd. QPR har sju poäng färre än Hull och kommer till tigerburen med hemsk bortaform. Fem raka förluster och självförtroendet i botten efter att även åkt på en torsk hemma senast mot bottenlaget Rotherham. Har tung skada på anfallaren Matt Smith och då väger man lite för tunt framåt. Backen Angel Rangel tillbaka i träning men oklart om han är redo för ligamatch. Geoff Cameron åter efter skada och Grant Hall spelklar efter avtjänad avstängning. Här hade vi spikat Hull om De Wijs och Bowen varit helt fit for fight men nu är vi mer osäkra och kör 1X. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.10 - 3.75 - 3.60
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 9 
Ipswich - Nottingham 2

(TTT 0-1-9)

The Tractor Boys kämpar på i botten av tabellen men har förtvivlat svårt att vinna fotbollsmatcher. Fem kryss på de sex senaste gör att det bara blivit fem poäng på dessa och det räcker inte om man ska hänga kvar. Ska dock sägas att det är starkt att ta poäng borta mot topplagen Bristol City och WBA så visst lever hoppet om ett bra resultat (vinst) här. Som vi var inne på redan i Januari så borde man lånat in en duglig anfallare som förvaltat chanserna. Då kanske i alla fall hälften av alla kryssmatcher varit vinster. Dean Gerkan, Matt Pennington och Flynn Downes sjuka i veckan men verkar ok nu. Grant Ward, Tom Adeyemi, Jack Lankester, Emyr Huws, Freddie Sears och Will Keane skadade. Nottingham på tionde plats föll senast mot Aston Villa och missade chansen att ta sig upp på play off plats. Har tre pinnar upp till Derby som ligger sexa. Behöver vässa bortaformen om kvalspel ska bli realitet. 3-10-5 på 18 bortamatcher är för svagt. Anfallaren Lewis Grabban har missat de fyra senaste pga skada och även här osäker till spel. Forest-fansen får hoppas att Joe Lolley har en bra dag på jobbet då han känns som nyckeln framåt, speciellt då Matty Cash dras med skada. Bakåt är Jack Robinson tillbaka efter avstängning. Det här är absolut ingen given tvåa och vi helgarderar tillställningen på Portman Road. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 3.75 - 3.25 - 2.20
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 10 
Preston - Birmingham 1

(TTT 10-0-0)

Känns som att Preston är en het kandidat att greja en play-off plats i kampen om biljetterna till Premier League. Ligger i skrivande stund på nionde plats med en form som pekar uppåt. Inledde året med en förlust på New York Stadium mot Rotherham men sedan har man elva raka i ligan utan förlust. Sju segrar och fyra kryss. Declan Rudds fina målvaktande tillsammans med försvaret utgör huvudgrunden för framgången. Målgörande delar man på i stort. Senast var det Paul Gallagher och Jayden Stockley som fanns med i målprotokollet. Callum Robinson (på väg tillbaka) är fortfarande näst bäste målskytt trots att han missat de 20 senaste matcherna. Bäste målskytten Alan Browne utgick tidigt senast och är osäker till spel. Tom Clarke, Brad Potts och Tom Barkhuizen ser alla ut att kunna medverka. Connor Ripley, Louis Moult, Billy Bodin och Josh Harrop är uppsatta på skadelistan. Darnell Fisher åter efter avstängning. Birmingham på väg ner i tabellen då man förlorat de tre senaste. Som salt i såren har man inte gjort mål i någon av dessa tre. Skyttekungen Che Adams skulle må bra av att sätta en boll här och få tillbaka självförtroendet. Svensken Kerim Mrabti får bra med speltid och startat tre av de fyra senaste. Maxime Colin, Marc Roberts, Charlie Lakin och Omar Bogle är trion som behandlas av fysteamet. Hemmafördel och form talar för Preston, håll bara koll på Adams så ska det gå vägen. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.10 - 3.50 - 3.80
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 11 
Rotherham - Norwich 2

(TTT 0-0-10)

Trots att Rotherham ligger under nedflyttningsstrecket så är man ett hyggligt hemmalag. 6-8-4 är inte kattskit. Ligaledande Norwich och tabellfyran WBA har också förlorat fyra hemmamatcher. Senast Rotherham hade hemmamatch vann man med 3-2 mot Blackburn och allra senast så blev det seger borta mot QPR så det är inget slokörat lag som tar sig an serieettan. Defensive mittfältaren Semi Ajayi är i målform och har fem strutar på de fyra senaste och är nu hastigt och lustigt lagets bäste målskytt. Lagets näst bäste målgörare (även han back) Will Vaulks tog rött näst senast mot Sheffield United och är avstängd här precis som Joe Mattock som samlat för många gula kort under säsongen. Sean Raggett, Darren Potter, Kyle Vassell och Jamie Proctor skadade för The Millers. Clark Robertson och formstarke Joe Newell ska testas sent. Norwich tuffar på i toppen av The Championship. Efter 3-2 mot Hull är man nu uppe i fem raka segrar. Tre av dem med uddamålet. På tal om mål så har man gjort 75 mål under säsongen så inte så konstigt att nästan alla utespelare bidragit till målskörden. Om vi bortser från skadade spelare så är det bara Jamal Lewis som fortfarande inte hitta nät. Har argentinaren Emiliano Buendia avstängd. Svårt att inte ge första tecknet till kanariefåglarna men om råd ta med gardering och hoppas på skräll. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 5.50 - 4.20 - 1.65
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 12 
Sheffield Wednesday - Blackburn 1

(TTT 10-0-0)

Att vara fotbollssupporter i Sheffield är lätt för dagen då både United och Wednesday går bra. Fem vinster och fem kryss på de tio senaste är ett fint facit för ugglorna. Har fått ut vad man velat av nya duon Dominic Iorfa (köpt från Wolves) och Rolando Aarons som är på lån från Newcastle. Framåt känns Steven Fletcher som manager Steve Bruce första val. Vem som lirar bredvid honom varierar från match till match. Sam Winnall eller Atdhe Nuhiu lär ligga bäst till denna gång då Fernando Forestieri och Lucas Joao är skadade och Gary Hooper ännu ej har matchform. Kieran Lee, Achraf Lazaar, Matthew Penney och Josh Onomah övriga som är frånvarande pga skador. Blackburn stoppade blödningen senast då man vann med 3-0 över Wigan. Inte helt oväntat var det Danny Graham / Bradley Dack som gjorde målen. Tillsammans med Charlie Mulgrew har duon stått för 35 av 50 mål för Rovers. Till denna match är Mulle osäker till spel precis som Amari'i Bell och Jack Rodwell. Sena tester väntar. Ben Gladwin, Darragh Lenihan och Dominic Samuel ej aktuella för spel. Blackburn tar majoriteten av sina poäng hemma så här blir det tufft. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.05 - 3.60 - 3.80
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 13 
Stoke - Reading X

(TTT 10-0-0)

Förra veckan spikade vi krysset på Stoke i matchen mot QPR. Det blev dock en kamp för Stoke då Sam Clucas stämplade ut sig ur matchen redan efter åtta minuter då han såg fel på en QPR-spelare och ett frimärke. Med en man mindre i 79 minuter så blev det fokus på försvar. Med tre kvar så blev det 10 mot 10 sedan motståndarna också fått en gubbe utvisad. På det hela taget en match med noll målchanser och 0-0 var så rättvist det kunde bli. Betydligt tuffare i veckan då man besökte Derby och kom undan med blotta förskräckelsen. Två bollar i ramen och en storspelade Jack Butland i målet räddade Stoke för dagen. Framåt en stolpträff av James McClean men i övrigt nattsvart. Får här hoppas att Sam Vokes är åter och att Benik Afobe kan medverka. På mitten är Peter Etebo åter men Sam Clucas fortsatt avstängd. Reading på samma poäng som konkurrenterna Wigan och Rotherham. Bättre målskillnad håller dem ovan vattenytan. Har tagit två superviktiga segrar då man besegrat både Ipswich och Wigan. Senast mot Leeds var man chanslösa men det visst man på förhand och luftade lite bänkspelare. Ryan East, Michael Olise och Danny Loader var några som fick speltid. Otrevlig skadelista som är fylld till bredden. Jordan Obita, Anssi Jaakola, Tom McIntyre, Saeid Ezatolahi, Liam Kelly, Andy Rinomhota, Ovie Ejaria, Jon Dadi Bödvarsson, Sam Baldock och Nelson Oliveira har alla skador av olika slag. Kan nog ändå kriga sig till en pinne mot en ineffektivt Stoke. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.83 - 3.60 - 5.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter
bet365/23/"> bet365 livestreamar matchen 


Stryktipset (216 raders)

1. Swansea - Manchester City 2
2. Wolves - Manchester United 1X2
3. Bournemouth - Newcastle 1
4. Burnley - Leicester X
5. West Ham - Huddersfield 1
6. Aston Villa - Middlesbrough 1X2
7. Brentford - West Bromwich 1 2
8. Hull - Queens Park Rangers 1X
9. Ipswich - Nottingham 1X2
10. Preston - Birmingham 1
11. Rotherham - Norwich X2
12. Sheffield W. - Blackburn 1
13. Stoke - Reading X

Lycka till med raderna!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto