Stryktipset 16/6, 2018

Publicerad på 16 Jun 2018 - 03:45

Aston

Aston

Jan Wickberg

16 Jun 2018 - 03:45


Match 1

Kroatien - Nigeria 1

(TTT 10-0-0)

Grupp D i VM inleder veckans stryktipskupong. Kroatien tog sig vidare från den svåraste europeiska kvalgruppen men det krävdes ett play-off mot Grekland innan man kunde boka biljetterna. Efter 4-1 hemma i Zagreb så räckte det att spela av matchen (0-0) i Piraeus. Har här haft lite otur att åter hamna i svåraste gruppen. Bör dock rankas som favoriter att ta sig vidare från gruppen. Har i träningsmatcherna haft det svårt mot sydamerikanska lag men slog afrikanskt motstånd i genrep i form av Senegal. Inga skador som stör i truppen. Nigeria vann sin kvalgrupp överlägset och då hade man ändå Kamerun och Algeriet (samt Zambia) att tampas med. Har inte glänst i vänskapsmatcherna innan VM och föll i genrepet mot Tjeckien. Fin offensiv men akilleshälen är i vanlig ordning försvaret och framför allt sista utposten. Har sen test på Leon Balogun. Tror inte att Nigeria kan rubba Kroatien här och vi spika europeerna.



Match 2

Peru - Danmark 2

(TTT 0-3-7)

Peru tog sig något överraskande till VM genom att knipa play-off platsen i det sydamerikanska kvalet på målskillnad för Chile. Dopinganklagade anfallaren Paolo Guerrero stor hjälte med sin 1-1 mål mot Colombia i sista matchen. Fick i play-off spelet möta Nya Zeeland och efter 0-0 i Wellington kunde man avgöra hemma i Lima med en 2-0 seger. Har sett bra ut i vänskaps-matcherna innan VM men fick "bara" 0-0 i genrepet mot Sverige. Får använda Guerrero efter beslut i skiljenämnden så inga avbräck för Ricardo Garecas manskap. Danmark behövde också play-off för att ta sig till VM. Slutade tvåa i gruppen bakom Polen och kunde efter 0-0 i Köpenhamn utklassa Irland på den gröna ön (5-1). Har sett stabila ut i träningsmatcherna och kommer till denna match med fyra raka nollor bakåt. Besegrade Mexiko i genrepet med 2-0. Kommer ha bra fördel i match på fasta situationer då man är betydligt längre än sina motståndare. Här tror vi att Danmark tar en trea och om Christian Eriksen avgör så blir vi än gladare. Garderar dock upp med krysset då även Peru är försvarsstarka.



Match 3

Gefle - Öster X

(TTT 4-0-6)

Bottenlaget Gefle är seriens sämsta hemmalag. Fick dock senaste 1-1 mot topplaget Helsingborg men innan dess 1-5 mot ett annat skånegäng (Landskrona). Har sen test på Jonas Lantto men i övrigt alla tillgängliga. Öster på tionde plats har 3-0-3 på sina sex bortakamper. Har två raka förluster på bortagräs men vann senast hemma med klara 3-0 då Norrby var på besök. Får åter backen Månz Karlsson efter avstängning. Mittfältaren Jonathan Drott saknades senast och åter tveksam och ska testas sent. Kryss känns som bra u-tecken här.



Match 4

Landskrona - Brage X

(TTT 10-0-0)

Tabellelvan Landskrona är svårslagna hemma på IP där man har 1-4-1. Kunde inte störa topplaget AFC (borta) senast, men höll 0-0 fram till en bit in i andra halvlek. Får i denna match klara sig utan backen Viktor Svensson som är avstängd efter ha tagit sin tredje ostskiva mot AFC. Brage på sjätte plats har bara förlorat två matcher så här långt in på säsongen. På resande fot har man 1-4-1 och agerat stabilt bakåt. Skulle väl önska ett par fler mål framåt när man är ute och far. Fem att jämföra med tretton hemma i Dalarna. Inga uppgifter om att Mihlali Mayambela skulle vara redo för spel, men i övrigt inga killar på frånvarolistan. Testar även här krysset som u-tips.



Match 5

Värnamo - Frej 2

(TTT 5-0-5)

Viktigt bottenmöte mellan jumbon Värnamo och Frej som bara är två placeringar bättre. Värnamo kommer med fem raka förluster i bagaget. Senast föll man endast med en boll men åter så var man svaga framåt. Har Johan Andersson avstängd efter ha samlat ihop tre gula kort. Australiern Tyler Lissette saknades senast och även här osäker till spel. Frej startade säsongen uselt men har börjat hitta formen. Har faktiskt bara torskat en av de fem senaste. Kunde mycket väl ha besegrat Halmstad senast då man missade straff vid ställningen 2-1 i en match som slutade 2-2. Har fortfarande backen Alie Sesay avstängd. Vi testar tvåan, kan man så när besegra HBK borta så borde man kunna ta en trea mot svaga Värnamo.



Match 6

Örgryte - Norrby 1

(TTT 10-0-0)

ÖIS nere på fjärdeplats efter två förluster och två kryss på de fem senaste. Spelade ett galet derby mot GAIS i veckan. 4-4 stod det på tavlan när domaren satte pipan i munnen och blåste av matchen. Gustav Ludwigsson två av målen och verkar vara i bra slag för dagen. Anfallskollegan Alibek Aliev och mittfältaren Jakob Lindström avstängda i denna match. Har även Anton Lans skadad. Norrby är precis ovanför negativ kvalplats och är ett av seriens sämsta bortalag. Förtvivlat svårt att göra mål utanför Borås och har på de tre senaste 0-0, 0-4 och 0-3 gällande bortamatcher så ÖIS-keepern Stojan Lukic lär inte legat sömnlös inför denna match. Även Norrby har en gubbe avstängd i Shkelqim Krasniqi. Fyra man på skadelistan, Daniel Sijan, Gzim Istrefi, Jesper Brand och Lasse Nilsson. Om Örgryte kommer upp i normal standard bör detta sluta med hemmaseger.



Match 7

Mjällby - Oskarshamn 1

(TTT 10-0-0)

Söderettans serieledare Mjällby tar emot tabelltvåan Oskarshamn. Tabelltoppen i Division 1 Södra är jämn och inte mindre än tre lag ligger på 23 poäng. Mjällby leder tack vare bäst målskillnad. Ser dock ut att ha tappat lite form då man näst senast föll mot Ängelholm och allra senast kryssade mot Karlskrona. En som dock har form är Oskar Sverrisson, fyra mål på de tre senast matcherna kan man ju inte klaga på. Oskarshamn har liknande situation som Mjällby. Förlust näst senast (1-2 Torn) och kryss (0-0) i senaste matchen mot bottenlaget Skövde. Norske talangen Ylli Podrimcaku åkte på otäck skada senast då han skallade ihop med en medspelare och bröt okbenet. Missar så klart detta möte. Hemmalaget ska vara favoriter men vi garderar upp dem.



Match 8

Oddevold - Ängelholm 1

(TTT 9-1-0)

Mittmöte mellan Oddevold (sexa) och Ängelholm (åtta). Oddevold inledde serien på ett bra sätt men nu är formen på dekis. Tre förluster, ett kryss och en vinst på de fem senaste. 1-0-vinsten mot Lund kom för övrigt efter en straff, precis som poängen mot Grebbestad. Liridon Selmani håller fortsatt bra klass och har svarade för två mål senast. Har avstängningar i Besim Alimi och Daniel Ahonen. Ängelholm ett av seriens sämre bortalag. 1-4 mot Tvååker och senast 0-4 mot Ljungskile är inte något som glädjer fansen. Oliver Stojanovic-Fredin två mål på de tre senast men målen har kommit på hemmaplan så nu är det kanske dags att sätta en boll på bortaplan också. I det stora hela tror vi dock att hemmastarka Oddevold går vinnande ur striden.



Match 9

Skövde - Eskilsminne 2

(TTT 4-0-6)

Trea från slutet i Söderettan hittar vi Skövde. Det som gör att man ligger så risigt till är framför allt hemmaspelet som inte har funkat så där jättebra. 1-1-3 på fem matcher är inget vidare. Tycker nog ändå att formen är hyfsad då man har fyra kryss, en vinst och en förlust på de sex senaste. Får försöka minnas matchen mot Ljungskile (1-1) och glömma matchen mot Husqvarna (0-5). Bilos Yonakhir helt ok offensivt och tänkbar poängspelare här. Eskilsminne på femte plats. Hade superba fem raka vinster innan man senast föll hemma mot Lund med 2-3. Emil Åberg i praktslag med sex mål på de fem senaste. Om han fortsätter göra mål så bör detta sluta med bortaviktoria. Vi ger dock Skövde ett garderingskryss.



Match 10

Åtvidaberg - Torn 2

(TTT 1-0-9)

Klassiska Åtvidaberg håller på att ramlar ur även denna serien. Har bara skrapat ihop sex poäng på 11 matcher. Var inte allt för länge sedan som laget höll till i allsvenskan. Höll nollan mot Karlskrona näst senast och då kom säsongens första seger. Men mot Grebbestad senast var man tillbaka till gamla synder med insläppta mål och då kammade man åter noll. Anfallaren Dardan Mustafa hade fyra mål på två matcher innan mötet med Grebbe och Åtvid-fansen får hoppas han vaknat på rätt sida denna match för i övrigt ser det tunt ut framåt. Torn är försvarsmässigt bäst i ligan. Endast nio insläppta på elva matcher. Då man gjort 15 framåt och innehar 23 poäng så är tabellplaceringen trea. Kommer från två fina hemmasegrar och ska bli skoj att se om man även kan ta en trea på resande fot. Har anfallaren Astrit Seljmani i fin form, tre mål på de två senaste. Har Ludvig Bergman och Andre Johansson åter efter skador. Vi kör på bortavinst som u-tips.



Match 11

Forward - Nyköping 1

(TTT 10-0-0)

Från söder till norr även om dessa båda lag lika gärna kunde ha spelat i södra serien. Forward på femte plats i Division 1 Norra. Har fina 4-5-2 på de 11 spelade matcherna. Hade lite tufft i slutet av maj men vann sedan på nationaldagen och följde upp med ett kryss senast. Josef Ibrahim målade i båda dessa matcher. Kan säkert slå till även här. Nyköping två pinnar från nedflyttningsplats. Kommer från två kryssmatcher i ligan och behövde även övertid för att slå ut Aspudden ur svenska cupen. Åkte på säsongens sjätte röda kort då Suad Gruda åkte ut redan i åttonde minuten. Avstängd här. Så åter får man lite på sin skyttekung Christian Kouakou framåt. Dock tveksamt om ens det räcker. 1X bör vara tillräckligt här.



Match 12

Syrianska - Karlslund 1

(TTT 10-0-0)

Södertäljelaget på fjärde plats och närmar sig toppen med raketfart. Har bra form med tre vinster på de fyra senaste. Många spelare som håller bra klass för denna serie i laget. Ihab Naser avgjorde senast med sitt första mål för säsongen. Har tråkigt skadeläge inför denna match. George Makdessi, Mattias Mete och Mattias Genc saknas. Dessutom sena tester på Dejan Garaca, Isa Demir, Diego Brum och Sebastian Rajalakso. Karlslund har bara vunnit en match så här långt i serien och det räcker inte långt. Är inte jumbo men nästjumbo får man finna sig i att vara för tillfället. På resande fot har man 0-2-3 och endast gjort fyra mål. Har förfärligt svårt att hålla alla spelarna kvar på banan, tre röda kort på de fyra senaste matcherna är inte vad tränaren gillar. Senast var det Felix Bindelöv som fick syna pastejskivan och är avstängd här. Vi spikar Syrianska trots skadeläget, då bortalaget inte imponerar det minsta.



Match 13

Piteå - Rosengård 2

(TTT 1-0-9)

Säsongens överraskning i Damallsvenskan stavas Piteå. Sju matcher sju vinster så här långt. Inga storvinster så här långt, så i vissa matcher har man haft marginalerna med sig. Som senast mot Linköping då man avgjorde genom Cecilia Edlund på stopptid. Brukar ha svårt för Rosengård men om man någon gång ska slå skåningarna så är det väl nu. Rosengård har rest långt då matchen spelas i Kiruna. Matchstart är 22:00 så det gäller att tjejerna är kvällspigga. Även Rosengård har startat säsongen bra med 5-1-1. Har ett par storsegrar (4-0 Kalmar och 9-0 Eskilstuna) men nöjt sig med 2-0 mot både Vittsjö och Bunkeflo. Anja Mittag inte oväntat bäste målskytt. Kan Rosengård bli första lag som tar poäng av Piteå? Vi kör på 1 - 2 och hoppas något av lagen vinner seriefinalen.


Stryktipset (64-rader)

1. Kroatien - Nigeria 1
2. Peru - Danmark X2
3. Gefle - Öster X2
4. Landskrona - Brage X
5. Värnamo - Frej 2
6. Örgryte - Norrby 1
7. Mjällby - Oskarshamn 1X
8. Oddevold - Ängelholm 1
9. Skövde - Eskilsminne X2
10. Åtvidaberg - Torn 2
11. Forward - Nyköping 1X
12. Syrianska - Karlslund 1
13. Piteå - Rosengård 1 2

Lycka till med raderna!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto