Stryktipset 18/5, 2019

Publicerad på 17 Maj 2019 - 14:44

Aston

Aston

Jan Wickberg

17 Maj 2019 - 14:44

Förra veckan kunde fem lyckliga spelare med 13 rätt kvittera ut nästan två miljoner kronor. Cardiff till 6% borta mot Manchester United var så klart den största skrällen. Vi hintade lite om att man borde gardera upp matchen och hoppas på en knall. Denna vecka är det ingen jackpot men ändå en intressant kupong där vi ska besöka Spanien, Frankrike och Sverige. Det som inleder kupongen är FA-cupfinalen i England mellan storfavoriten Manchester City och underdogen Watford.


Match 1

Manchester City - Watford 1

(TTT 10-0-0)

På neutral plan i London ska engelska FA-cupfinalen spelas. Premier League vinnande Manchester City tog hela 98 poäng medan Watford som slutade på plats 11 tog nästan hälften, 50 poäng. Således är det klasskillnad mellan lagen men en final är en final och större skrällar har hänt än om The Hornets skulle plocka hem bucklan här. Claudio Bravo och Benjamin Mendy är ej tillgängliga för City. Kevin De Bruyne är åter och i bästa fall kan även Fernadinho medverka. För Watford är det backen Sebastian Prödl och mer offensive Domingos Quina som är skadade. Jose Holebas åkte på rött i senaste ligamatchen men lagets överklagan gick igenom och greken kan medverka här. Watford har torskat sina tre senaste medan Man Citys form är lysande med sju raka segrar. Inget snack om att de ljusblå är favoriter med all rätt och kastar inte bort en titel. Spiketta!


Match 2

AFC Eskilstuna - Helsingborg 1

(TTT 1-1-8)

AFC fortsatt i botten av tabellen med endast fem inspelade poäng. Nollande i fyra av de fem senaste matcherna. Defensivt har man fått ordning på saker och ting så nu är det framåt man måste börja prestera. Onyedikachuwu Nnamani ser ut att vara den man får förlita sig på då nigerianen är bäste målgörare med tre mål så här långt. Läkarteamet pysslar med Adi Nalic, Robert Åstedt, Denni Avdic och Luka Mijaljevic. Helsingborg ligger placeringen ovanför AFC och kommer precis som dem men taskig form då man har fyra förluster och två kryss på de sex senaste. På bortaplan fyra raka förluster och endast två gjorda mål. Tunga skador på Pär Hansson, Andreas Granqvist, Alexander Farnerud och Kundai Benyu. Vi köper inte att HIF är storfavoriter här och inleder med ettan, men garderar.


Match 3

Varberg - Halmstad 1

(TTT 9-1-0)

Från allsvenskt bottenmöte till superettan och ett västkustderby mellan suveräna serieledarna Varberg och ett Halmstad som så här långt inte levt upp till förväntningarna och befinner sig i nuläget på negativ kvalplats. Varbergs segertåg tog senaste ett litet break då man kryssade borta mot Örgryte i kanske säsongens svåraste match. Astrit Seljmani har dundrat in åtta mål på åtta matcher och leder skytteligan i stor stil. Har så klart ögon på sig både från allsvenska och utländska klubbar. Halmstad är så här långt den stora floppen tillsammans med BP som också inlett svagt. Två vinster på de första åtta matcherna. Det som kan tala för HBK här är att segrarna kommit i två svåra bortamatcher, Trelleborg och Jönköping. Minst sagt rutinerat backpar i Peter Larsson och Andreas Johansson som tillsammans når 72 år. Framåt är det unge Rasmus Wiedesheim-Paul man får hoppas på i korsbandsskadade Johan Oremos frånvaro. Självklart kan HBK tända till i detta derby men klar fördel BOIS.


Match 4

Sevilla - Athletic Bilbao 1

(TTT 10-0-0)

Nästan anhalt på kupongen är Spanien där söder möter norr när Sevilla tar emot Bilbao i en match av stor vikt. Sevilla är på jakt efter Champions League plats. Har Valencia och Getafe inom räckhåll då duon endast är två poäng före de vitröda. Så klart grämer man sig över förlusterna mot Girona och Leganes två lag man normalt slår de flesta dagar i veckan. Får då i stället glädjas åt poängen senast mot Atletico Madrid. Har skador på Maximilian Wöber, Daniel Carrico, Maxime Gonalons och Andre Silva. Även frågetecken för Simon Kjaer som dras med sjukdom. Två gubbar avstängda i Roque Mesa och Ever Banega. Tre poäng bakom Sevilla är Bilbao som inte kan nå Champions League plats utan får ha fokus på att hålla Real Sociedad och Espanyol bakom sig i kampen om Europa League-plats. Kommer från vinst senast mot Celta. Klart bättre hos Bilbao gällande skadeläge då endast Ander Iturraspe och Gorka Guruzeta saknas för baskerna. Garderar ettan då Sevilla agerar ojämnt.


Match 5

Valladolid - Valencia 2

(TTT 0-1-9)

Hemmalagets fina form innebär att man även nästa säsong spelar i Spaniens högsta serie. Segrar mot Girona, Bilbao och Vallecano och en snörplig uddamålsförlust (självmål) mot Atletico Madrid på de fyra senaste. Har gjort minst mål av alla i hela LaLiga. Bäste målskytten Enes Unal har gjort flera av sina mål från 11-meterspunkten. Skador på Pablo Hervias, Luismi och Anuar. Valencia på fjärdeplats har saken i egna händer när det gäller sista Champions League-platsen. Även inbördesfördel mot både Getafe och Sevilla om man skulle hamna på samma poäng som någon av dessa lag. Åkte ur Europa League mot Arsenal men i ligan har man bra form med segrar mot Huesca (6-2) och Alaves (3-1). Skador på Geoffrey Kondogbia och Denis Cheryshev. Inte klantar väl fladdermössen bort det här mot ett hemmalag som inte har något att spela för, tvåa.


Match 6

Saint-Etienne - Nice 1

(TTT 10-0-0)

Vi lämnar Spanien och förflyttar oss upp i Europa och landar i industristaden St Etienne. Det gröna laget gick en stentuff kamp mot värsta rivalen Lyon om kvalplatsen till Champions League men ser ut att ha fallit på målsnöret då man senast förlorade mot Montpeillier samtidigt som Lyon besegrade Marseille. Avståndet är nu fyra poäng och det ska mycket till om Lyon ska förlora sina båda matcher. Bakom sig har Saint-Etienne ett jagande Montpeillier som i sin tur bör få svårt att ta in fyra poäng. Så det mest troliga är att Saint-Etienne nästa säsong spelar i Europa League. Är ligans tredje bästa hemmalag och har vunnit 12 av 18 matcher hemma på Stade Geoffroy-Guichard. Skador på Gabriel Silva, Neven Subotic, Romain Hamouma, Lois Diony och Kevin Monnet-Paquet. Har även viktige Remy Cabella avstängd efter två gula kort senast. Nice på sjunde plats är i helt okej form. Endast en förlust på de åtta senaste där vi kan räkna in ett kryss mot PSG och en 3-0 vinst över jumbon Guingamp, där backen Youcef Atal gjorde hattrick. Har många spelare borta då Christophe Jallet, Remi Walter, Wylan Cyprien, Myziane Maolida, Lamine Diaby, Gautier Lloris och Ignatius Gagano är skadade samt att Christophe Herelle och Dante är avstängda. Vi spikar ett formstarkt hemmalag, med Europaplats i sikte.


Match 7

Monaco - Amiens X

(TTT 10-0-0)

Superviktigt möte i nedre regionen av Ligue 1. Monaco ligger på målskillnad över nedflyttningsstrecket och Amiens är endast två pinnar framför lilliputtlandet. Formen är illa då Leonardo Jardims mannar har fyra förluster och tre kryss på de sju senaste. Truppen är bred (och kostar många slantar) men skador på tongivande spelare som Danijel Subasic, Cesc Fabregas, Stevan Jovetic och Georges-Kevin N'Koudou gör att man inte presterar på topp. Amiens har bara en förlust på de 11 senaste, MEN åtta av dessa är kryssmatcher. Givetvis är det en enorm skillnad på 8 poäng och 24 poäng. Fast om man ska tänka åt det andra hållet så kan dessa åtta poäng vara det som avgör i kampen om att hänga kvar. Få skador, men Bongani Zungu, Prince-Desir Gouano och Quentin Cornette kan ej medverka. Svensken Emil Krafth är given i laget medan Saman Ghoddos får chansen då och då. Vi utgår från kryss här men en helgardering är att föredra och hålla tummarna för bortalaget.


Match 8

Kungsängen - Täby FK 2

(TTT 6-1-3)

Toppmöte i Division 2 Norra Svealand. Båda lagen har 4-1-1 på sina inledande sex matcher. Fem poäng bakom Karlsberg som leder serien på maximala 18 poäng. Kungsängen har förutom 4-0 mot Gute spelat jämna matcher. Första förlusten kom senast borta mot Enköping. Reducerade sent på straff och föll rättvist. Kan ha varit början på en förlustsvit då man efter denna match har serieledande Karlsberg på bortaplan. Täby FK, som får finna sig i att stå i skuggan av Frej från kyrkbyn som får mest uppmärksamhet för tillfället, har bra form och ser fina ut. Enda förlusten har kommit på bortagräs mot Karlberg. Tre vinster på de fyra senaste. Vi kan förvänta oss en jämn match här men visst ska det vara fördel bortalaget mot nykomlingen Kungsängen.


Match 9

Djurgården - Elfsborg 1

(TTT 10-0-0)

Vi håller oss kvar i huvudstadsregionen men hoppar upp ett par serier och mötet mellan Djurgården och Elfsborg. Båda lagen har inlett med 4-3-2 och har häng på toppen. Stockholmarna startade finfint och hade ett kryss och tre vinster efter omgång fyra. Sedan har det hackat lite med bland annat två tunga derbyförluster. Visade dock senast åter klass när man besegrade Falkenberg på bortaplan med 3-0. Inget mål från Mohamed Buya Turay den gången men det är ju bara bra om fler kliver fram och gör mål i laget. Astrit Ajdarevic saknades senast pga sjukdom men bör vara åter här. Johan Andersson och Kevin Walker dras med skador, medan Niklas Bärkroth har fått ledigt pga privat orsak. För Elfsborg verkar det inte finnas något mellanläge. Antingen så blir det målsnålt eller målfest. Senast blev det 1-0 mot AFC men innan dess 1-4 mot Malmö. Har även 4-2 mot Sirius och samma siffror mot Örebro på kontot. Gällande målsnålt så kan vi nämna 0-0 mot Peking och 1-1 mot Bajen. Så den som tänkt spela över/under på Elfsborg bör tänka om. Pawel Cibicki är bäste målgörare i laget. Skada på anfallskollegan Per Frick betyder än mer ansvar på Leedslånet. Vi litar på Djurgårn' här.


Match 10

Malmö - Kalmar 1

(TTT 10-0-0)

Serieledande Malmö har sett mycket starka ut hemma på Malmö Stadium. Både Hammarby och Elfsborg har fått åka hem med fyra mål i baken. Bara Häcken har tagit poäng, men det var i premiären och då brände dessutom MFF straff. Om det var någon som trodde att "gamle" Markus Rosenberg var slut så får man tänka om då 36-åringen redan gjort sex mål på åtta matcher. Skador på Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Fouad Bachirou och Jo Inge Berget. Senast mot Blåvitt gjorde Bonke Innocent säsongsdebut och föga oväntat tog han direkt kort. Får åter Anders Christiansen som var avstängd senast. Kalmar har startat med 2-5-2 på sina nio matcher. 9-10 gällande målskillnad visar på snåla tillställningar. Förra veckans målskyttetips på Viktor Elm satt fint till bra odds. Första för säsongen för den äldre Elm som nu är delad två i interna skytteligan. Skador på Olle Lindqvist, Gbenga Arokoyo, Johan Stenmark, Henrik Löfkvist och Chidiebere Nwakali. Även sen test på Rasmus Elm som varit sjuk. Detta vinner Malmö och ettan spikas.


Match 11

Sirius - Häcken 2

(TTT 0-0-10)

Skön seger för Sirius senast efter sex raka utan vinst. Inledde ju serien så fint med två vinster men sedan gick det mesta snett. Förluster mot AIK och MFF. Bara kryss borta mot Falkenberg. Sedan två hemska hemmamatcher där man släppt in fyra mål både mot Elfsborg och Göteborg. Nu ska man försöka vinna andra raka hemma på Studenternas. John Alvbåge höll nollan i sin Uppsala-debut och får förstås nytt förtroende här. Saknar skadade Daniel Jarl, John Junior, Stefano Vecchia och Robert Åhman-Persson. Även Henry Offia som är på landslagsläger. Häcken har tagit poäng av alla lag förutom de som är i Stockholmsregionen. Både mot AIK och Djurgården har man förlorat med 0-1. Kryssat i svåra bortamatcherna mot Malmö och Östersund men i övrigt vinster. Det gör att man är med i toppen av tabellen och ser ut att i första hand få strida om ligan mot Malmö, Stockholmslagen och stadskollegan IFK Göteborg. Men serien är lång och först ska man klara av Sirius borta. Skadefri trupp men frågetecken för Rasmus Lindgren som missat de två senaste pga sjukdom. Häcken favoriter här men vi räknar inte bort Sirius helt och garderar.


Match 12

Trelleborg - Örgryte 2

(TTT 2-2-6)

Efter en hel del hoppande runt om i Europa är vi tillbaka i Superettan där två gamla före detta Allsvenska lag ställs mot varandra på blåsiga Vångavallen i södra Skåne. Trelleborg på elfte plats har bara en seger på de åtta inledande matcherna. Fyra kryss och tre förluster är inget vidare och tränare Peter Swärdh känner nog redan viss press. Nyckeln till framgång är att få fart på Salif Camara-Jönsson som trots sina 35 år fortfarande är en fullt duglig anfallare. Mål mot Frej och Mjällby visar att formen är på väg. Zoran Jovanovic gjorde mål i de tre första matcherna men har nu gått mållös i fem raka. Skador på Robin Nilsson, Jasmin Sudic och Hugo Andersson. Örgryte på plats sex har blockinsatser och med det menar vi att man först vann en rad matcher för att sedan förlora två raka och nu har man kryssat i de två senaste. Blev första lag att knycka poäng från Varberg och det bör så klart ha gett en fjäder i hatten inför detta möte. Har fin anfallsuppsättning som håller bra i Superettan. Victor Sköld, Ailton Almeida och Gustav Ludwigson. Finns även ex-TFFaren Freddie Brorsson som kanske hoppar in och sänker sitt gamla lag. På det hela ett öppet möte som vi helgarderar.


Match 13

Öster - Mjällby 2

(TTT 10-0-0)

Växjös stolthet Öster har inte levererat som önskat under första delen av säsongen. Fyra kryss, två förluster och endast en vinst. Segern kom oväntat borta mot Halmstad där inhopparen Liridon Silka avgjorde i sista minuten. Annars har det mest varit åt andra hållet gällande mål. Mot GAIS, Frej och Norrby har man släppt in sena mål och tappat viktiga poäng. Dragan Kapcevic som var så lyckosam med målandet i cupen står fortfarande på noll mål i serien och detsamma gäller David Johannesson som normalt är en duglig anfallare. Mjällby startade säsongen svagt med tre förluster på de fyra första men sen har något hänt. Om det är flyt eller skicklighet som gjort att man nu har fyra raka (uddamåls)segrar tvistas det om. Om vi frågar Jacob Bergström så blir så klart svaret skills. Hetast i Superettan är han i alla fall med mål fem matcher i rad. Fyra till så har han gjort fler än under hela förra säsongen. Om han kan sänka Öster här är skrivet i stjärnorna men bra flow har båda han och laget och får u-tecknet.


Stryktipset (216-raders)

1. Manchester City - Watford 1
2. AFC Eskilstuna - Helsingborg 1X2
3. Varberg - Halmstad 1X
4. Sevilla - Athletic Bilbao 1X
5. Valladolid - Valencia 2
6. Saint-Etienne - Nice 1
7. Monaco - Amiens 1X2
8. Kungsängen - Täby FK 2
9. Djurgården - Elfsborg 1
10. Malmö - Kalmar 1
11. Sirius - Häcken X2
12. Trelleborg - Örgryte 1X2
13. Öster - Mjällby 2

Tips på specialspel från kupongen:

Match 1 Abdoulaye Doucoure - Watford - Ta kort @ 4,50 bet365 - Mittfältaren Doucoure kommer få jobba häcken av sig här mot snabba och spelskickliga Manchester City spelare. Inte alltid den lite halvsölige franske maliern hänger med i svängarna och kan lätt bli tvungen att ta ett kort. Avslutade ligasäsongen med att plocka tre kort på de fem sista matcherna. 4,50 är bra.

Match 5 Santi Mina - Valencia - Målskytt @ 2,40 bet365 - Anfallsduon Rodrigo och Santi Mina håller för närvarande stjärnan Kevin Gameiro utanför startelvan. Vi förstår varför då målen trillar in. Mina har gjort tre mål på de två senaste och är i kanonform inför avgörandet. Lär få starta då man säkert sparar Gameiro till cupfinalen. Vi hoppas Valladolid går på en mina här!

Match 9 Erik Berg - Djurgården - Målskytt @ 9,00 bet365 - Den tidigare landslagsbacken är inte bara en flitig kortsamlare utan har även stått för två mål i inledningen av säsongen. Är ett farligt vapen på fasta och precis som KFFs Viktor Elm ett bra vapen att skicka upp i slutet av matcher om det jagas mål. Gav effekt mot Peking och varför inte en repris här. Hoppa Erik!

Match 10 Markus Rosenberg - Malmö FF - Målskytt @ 2,10 bet365 - Still going strong, levande legend, mvp, kärt barn har många namn. Många trodde att det denna säsong endast skulle bli sporadiska inhopp för Rosenberg men så här långt har han spelat sex 90 minutare och svarat för sex mål. Inget senast mot Blåvitt men innan dess fyra på två matcher. Fler här?

Lycka till med raderna och specialspelen. Ta hand om er och spela med hjärta & hjärna.

Hjälp finns på att tillgå på stödlinjen. 020-819100 / https://www.stodlinjen.se om det skulle uppstå problem.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto